Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1460 / 3562
(#) zoly15 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Visszatértél?
(#) jdani hozzászólása Dec 11, 2010 /
 
Helló. készítek egy sebességmérőt mocira, és szeretném tesztelgetni, viszont itt a hó, motorra nem ülhetek. Próbáltam úgy, hogy mocit lábára tenni, aládeszkázni, hogy az első kerek levegőben legyen, és a fúróba befogtam egy korongot, kb 10centi átmérővel, és azzal forgattam a kereket, viszont ez kevés volt. Valami ötlet, amivel esetleg gyorsabban tudnám forgatni?
(#) mex válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
A kerékagyat próbáld a koronggal forgatni. De ezzel a módszerrel csak azt tudod megállapítani, hogy működik-e egyáltalán, a pontosságát nem, tudod kontrollálni.
(#) nagy hoho válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Fő a pozitív gondolkodás! Vettél 13 q fát ami megázott és most 14 q lett nyertél 1 q-t.
Nekem sem volt jobb napom. Jön egy tiszai árvíz ami állítólag megközelíti az eddigi legmagasabb szintet. Emiatt a kikötőnkből mindent el kell bontani, elszállítani ami a víznek útban lehet. Tehát mindent.
(#) jdani válasza mex hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Hát van analóg mutatós mérő, és ha ugyanazt mutatja akkor jó. HA ott forgatnám szerintem csúszna is, meg szedné a festéket is. Legjobb lenne nagyobb korong, nagyobb fordulat, nade azért felrepülni nem szeretnék iylen benga módszerekkel
(#) Kicsa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Szia!
Részben rájöttem már,köszönöm szépen a linket.
Körbekérdzeek ott,van még mit tanulnom erről az oprendszerről...
(#) Ricsi89 válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Azt nem bírom megérteni a fejlesztőkben, hogy alap dolgokat miért nem lehet belerakni. Miért kell programot felrakni a fájlkezeléshez, még a programok letörléséhez is külön program kell. Még szerencse, hogy a letöltéshez nem kell programot letölteni.
(#) alex89434 hozzászólása Dec 12, 2010 /
 
Sziasztok, nemtudtok véletlenül Szegeden valakit aki nagyon bennevan a szakmában?Egy Harman Kardon DPR 2005ös erősítő végfokait kellene javítani, SMD benne minden, nekem ez már magasiskola, előre is köszönöm, mégegy kérdés, ezt: http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD7414_7415.pdf az alkatrészt valahogy belehet szerezni?Itthon egyik alkatrészesnél se találtam.
(#) alex89434 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Igen olvastam, nem gondoltam volna, hogy ez akkora mélyreható elektronika, de akkor hol tegyem fele eme kérdéseket?Elötte rákerestem elég sok cimszóra, hogy vajon mégis hova illik be a hozzászolásom, jobbat nem találtam.
(#) zolee1209 válasza alex89434 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
5 perc alatt nem is fogod megtalálni...
(#) DuMatyi hozzászólása Dec 12, 2010 /
 
Mi lesz, ha nem olvasunk? Minden fiatal figyelmébe ajánlom! Engem már nem érint, de őket igen.
(#) alex89434 hozzászólása Dec 12, 2010 /
 
Ha ebből ekkora ügyet kell csinálni, akkor szerintem nem ez a forumközösség amihez tartozni szeretnék, a regisztrációm ugyan mai, mert a réginek a jelszavát elfelejtettem, és a mail ami megvan adva jelszonak már nem él, újat akartam kérni rá, de így nemigen ment azért regisztráltam új nevet, a régin nem 1-2 hozzászólás volt és akkor nemvolt ekkora hisztéria ilyesmiből mint itt most amit ti műveltek és ha kitiltanak ezmiatt akkor marad az erősítő a polcon nemérdekel, de az amit ti itt műveltek az már kicsit sok... Segíteni senki nem akar de magyarázni, hogy mekkora hülye az ember, mert nemtud olvasni.Képzeljétek tudok. A másik dolog, nem 5percig nézelődtem, hogy hova illene be legjobban a hozzászólásom, olyan topik meg nemigen van, hogy Szeged és környéki hozzáértő erősítő javító szakemberek topicja, javitsatok ki ha tévedek, így gondoltam felteszem itt.
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Megmondom könyvtáros..
(#) tungsram válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Csak egy ideig...
(#) Kicsa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne az Android GT540-el kapcsolatban : Létezik az hogy kb 1 nap alatt a Marketből ingyenesen letöltött programokat (wifin keresztül kapcsolódtam az otthoni routerhez) 30ezer néhányszáz Ft-ra számlázzák nekem?
Elvileg ingyenesek az alkalmazások,ingyenes a wifi ugye és mégis ekkora számlát ír az egyenleg lekérdezésnél. Ebben van egy kis 'Böngésző' használat is...tudtok segíteni,hogy ez mi lehet? Tényleg ekkora számla lesz? Kezdek aggódni...
(#) DuMatyi válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Elég rémisztő. Ilyenkor tudok örülni a kis 3510i telefonomnak. Se kéktyúk se alkalmazás. Azt tudja, ami kell. Telefonálni, de azt jó sokáig, nem ám úgy, mint a mai készülékek. 3 nap készenléti idő vs. az enyémmel szemben (10 nap).
(#) idlob válasza alex89434 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Senki sem tévedhetetlen, de:
Az oldal tetején csak egy szót írtam be: vásárolni.
Első találat: Vásárlás hol kapható?
Az első kérdésedben szolgáltatást keresel, mivel a fórum alapjában véve nem erre jó, így azthiszem elég nyivánvaló, hogy erre az Apróhirdetés Keres rovata a megfelelő.
Ha van egy apró kérdésed, ami várhatóan 1-2 mondatban teljesen megválaszolható, arra kiváló a Kezdő kérdések téma.

Azért lenne lényeges, hogy jó helyen tedd fel a kérdést, mert a fórum célja az, hogy az összegyűlt tudás másnak is hasznos legyen, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy értelmesen kereshető adatbázist hozzunk létre. Ha ez nem lenne fontos, elég lenne egyetlenegy téma, aztán abba mindenki bedobná a kérdését.
Nyilván semmi jó nem születne belőle, mert ha nem azonnal jön a válasz, a kérdés elfelejtődik, elveszik a sok kérdés között, valamint az egész egy káosz lenne.
Ugyanazt a kérdést kicsit más cím alatt feltenni, ugyancsak nincs értelme, mert redundánssá válik a fórum, ami rombolja a hatékonyságot.

Ha úgy gondolod ez önző és teljességgel elfogadhatatlan akkor - és hidd el tényleg nem megbántai akarlak - valóban nem itt a helyed.
(#) Ricsi89 válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Ajaj. Akkor az nem a wifit használta, ha nem a teló netjét. Szerintem lenni kell valami beállításnak, hogy csak a wifit használja. Bár én ebben már nem vagyok annyira otthon.
(#) Kicsa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Nem tudom hogy van-e a fórummotornak káromkodást kiszűrő része...na jó nem is próbálkozom vele,szóval az a 'nagyon kedves magenta szolgáltató' menjen legalább az északi sarkra,vagy még messzebb is!!!
Attól tartok hogy a számla valós,alapból el van dugva egy olyan menüpont hogy mobilhálózat,természetesen engedélyezve. Ha ez engedélyezve van,a wifi kapcsolgatás csupán formailtás,mindegy hogy mit csinálsz vele,ezen keresztül csatlakozik.
Holnap lesz egy utam a vásárlás helyére,úgy érzem hogy ez azért elég nagy 'átverés',és ez még cikibb,mivel nem is az én telefonom : Barátnőm szüleit a szívroham kerülgeti.

Persze erre utalást csak egy gyakorikérdések oldalon találtam most,sehol máshol nem reklámozzák...még az eladó sem! Nem kicsit vagyok ideges...

És még egy érdekesség : Ebben még az a 'szép',hogy a wifis router beállításai nem teljesen jók,így időnként szakad a net az asztali gépen is. Érdekes módon mikor az asztalin szakadt a net,a teló is reklamált hogy nincs kapcsolat...és ez a csúcs azért!
(#) Ricsi89 válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Akkor viszont jól sejtettem ,hogy van ilyen menüpont, mert hallottam már valami ilyesmiről. Az biztos, hogy jól megoldották, hogy ha wifi be van kapcsolva, akkor se azt használja.
(#) idlob válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Nem kell megijedni, a kék T-nél is így van, be kell menni reklamálni, majd "sűrű bocsánat kérések közepette"* felvilágosítanak, hogy igen alapból számolja a saját wifidet is a szolgáltató, de mindjárt korrigálják.
Arra utaznak, hogy az ügyfél azt hiszi, mint te, hogy véletlenül a mobilnetet használta, és kifizeti.
*Értsd: előtte még ők próbálnak elküldeni a halál f....ra
(#) DuMatyi válasza idlob hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Azért szörnyű ez a világ, hogy azt nézed, hogy hol vágnak át. Ha meg nem nézed, akkor a globalizált világ rajtad élősködik. Viszont ezzel rengeteg időd és energiád megy el, mások meg azt hiszik, üldözési mániád van.
(#) Kicsa válasza idlob hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Szia!
Esetleg tudnál mondani egy két 'irányelvet'? Mit mondjak,mire hivatkozzak,stb stb? Hogyan menjek oda...'bután' vagy már 'felvilágosult' állapotban? Örülnék ha tudnál egy picit segíteni,nem volt még ilyen ügyem és az hogy lehet hogy nem kell kifizetni...igen jó lenne!
Illetve hogy ezt a mobilhálózat opciót tiltsuk-e le vagy kapcsoljuk vissza,ahogy volt?
(#) idlob válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Szia, bementem a helyi üzletbe (kicsi város, 1 bót van csak), nyilván tudatlanul, vittem számlát meg telefont és ibolyabarna szemeimet nagyra nyitva elmeséltem a történetemet. Némi morgás után abban egyeztünk ki, hogy előfizetek egy mobilnetes csomagra, így tökmindegy, hogy honnan jön az adat, ők meg a csomag díját leírják a nagy számlából; mivel ez nekem megfelelt elfogadtam.
Nyilván a legcélszerűbb, ha te is elmész, elmondod, és rákérdezel a lehetőségekre, főleg hogy ez szolgáltatónként lehet, hogy változik.
Én is azért mentem, neked is azért érdemes menned, mert veszteni már nem tudsz.
(#) Kicsa válasza idlob hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Értem!
Akkor visszakapcsolom majd holnap a mobilhálózati opciót,és irány az üzlet. A helyzet az hogy nincs számla,bele sem merek gondolni hogy mi lett volna ha nem kérdezik le az egyenleget : Ezt egy nap alatt sikerült összehozni. A hónapból pedig van még jónéhány nap...a kettőt összeszorozva,bele sem merek gondolni.
Ahogy most a találatokat olvasgatom,nem készülékspecifikus ez az 'átverés',más okostelefonnal is lehet ilyen trutyiba esni.
Na meglátjuk mi lesz,holnap bemegyek és este jelentkezem majd,hogy sikerült-e valamit intéznem.
Köszönöm !
(#) Ricsi89 válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Az, hogy okostelefon... Inkább butafonnak nevezném. Főleg az androidot.
(#) tungsram hozzászólása Dec 12, 2010 /
 
Lehet, hogy amit irok ezzel a rohadt laptoppal, nem fog köztetszésnek örvendeni, de mi a jelentösége az aktivitásnak. Mert ha ez lényeg.....
(#) Ricsi89 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Csak annyi, hogy bizonyos szint alatt nem tudsz hirdetni.
(#) MaTe193 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Meg lehet érteni.Most regiszrál csak azért,hogy eladjon valamit.Most komolyan,ez a fórumnak csak egy "mellékterméke".
(#) Kicsa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /
 
Hát ahogy nézem,lehet hogy ez van a nagy 0 Ft-os akciók háta mögött.
Gyanútlanul megveszik szinte bagóért az ilyen telefonokat,az opció be van kapcsolva,a tudatlan felhasználó pedig képes a mobilja teljes véteárát néhány óra - nap alatt átnyomni a szolgáltató zsebébe. Nem beszélve egy huzamosabb,aktív egy havi használat után. Érzékeny idegrendszerűeknél a szívroham-rosszullét következtében a kórházba kerülés sem kizárt... :eek2:

Azért bosszantó hogy a nagyon kedves,segítőkész eladó hölgy segítsége kb idáig tartott,a saját füle hallatára meséltem a leendő tulajnak a wifi vevő előnyeit a telefonban : ingyen net. Na puff...
Következő: »»   1460 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem