Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hát elsőre annyi, hogy a wattok nem olyan lényegesek. De 2000 pénzért elfogadható hangszórót nem nagyon tudok említeni.
Oké, várom. Köszi előre is.
Ennyi pénzért sajnos még rosszat sem lehet venni max használtan. Az eladókkal vigyázni kell, mert neki elsősorban az a célja, hogy eladja a termékeit.
Egyébként eszembe jutott, hogy mégis lehet. A Sonyk között van pár egészen használható hangszóró, 102, 103, 909, 851-es számokkal. Bővebben: Link
Lehetséges hogy jók, csak ezek mélyláda nélkül gondolom nem túl hatékonyak.
Nem tudsz valamilyen adatokat ezekről a sony hangszórókról? Elgondolkodtam, hogy középhangszórónak, ha jó akkor lehet kiegészíteném a somogyis csodát.
Amit én írok, az többnyire nem csak lehetséges, most pl. egészen biztos.
Kiegészíteni? Középen? Mit?
Azt amit te a legjobban utálsz. A somogyi rezonáns középtartományát elkerülni azzal, hogy háromutas rendszert csinálok.
4000 Forint 2 hangszóróra. Ahogy nézem 500 Ft körül vannak a magas hangszórók és ha tényleg nem lehet venni normálisat 2000 forintért akkor rászánok csak a mélyközépre 4000-et. Annyiért már lehet normálisat venni?
Az attól függ mi a normális. Megmondom őszintén nem tartom valószínünek, hogy például az az 500Ft-os magas ér valamit, de Shalafi tud neked segíteni, jobban ismeri az ilyesmiket.
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy jó 15"-os hangszórót wega tölcséres mélynyomóba az a lényeg 20 000 ft alatt legyen lehető legjobb én Eminence-et gondoltam de várom a véleményeket amúgy leginkább kulturokban használom néha kültéren(nekem mondjuk az a 45 hz- nemigen tetszik de annyira nem értek hozzá). A válaszokat előre is köszi!
Hali erre a hangdoboznak vélemény kérek tőletek előre is köszi. Bővebben: Link
Én nem utálok semmit, ez nem érzelmi kérdés. Mondjuk háromutasként egy rossz váltóval még kevesebb az esély. És persze nem ezt kérdeztem volna. Így kicsit nehéz lesz segíteni.
Nem ismerem, de első ránézésre, elég jónak tűnik elég jok az adatai.
Szerintem felsoroltam korábban, hogy mik a használható típusok. Őszintén szólva az árat,mint paramétert az elektrodinamikus hangszóró egyetlen helyettesítő képében sem láttam még. Elektromos vagy mechanikai oldalon található?
A hangfalba betennék egy ilyen Sony hangszórót és a jelenlegi 2 utas rendszerből 3 utas rendszert csinálnék, mert nagyon rossz a középtartománya az SPA4050-nek és túl alacsonyra kell engednem a magasat.
Valóban rosszul fogalmaztam, de te szídtad állandóan a somogyi hangszórókat a rezonáns középtartományuk miatt.
Mechanikai oldalon található
Ha valami gyanúsan olcsó akkor 100%, hogy van olyan tulajdonsága ami miatt ennyire alacsony az ára. Amíg nem láttam legalább egy frekvencia menetet az ilyen hangszórókról addig kizárt dolog, hogy megvenném. Manapság az esetek 95százalékában az ár valamennyire tükrözi az adott termék minőségét és el nem tudom képzelni, hogy mi nem érthető ezen.
Olvastam a hozzászólásidat de nem találom hol soroltad fel mik a használható típusok? Egyébként én a SAL SRP/SBX szériára illetve M.N.C FX30822-re gondoltam.
Pedig a kiskereskedelmi árnak semmi köze a hangszóró használati értékéhez, vagy minőségéhez.
Még gyűjtöm az infókat, egy másik ismerős szerint elektromos, így a netbankolás korában.
Én nem szidtam semmit tudtommal, max. az eddigi legjobb tudásom alapján szoktam az aktuális infókat leírni. SPA mellé Sonyk között szerintem nem találsz megfelelő hangszórót.
Értem, köszi az infót.
Idézet: „Én nem szidtam semmit tudtommal,” Dehogynem szídtad. Mindíg kiakadtál amikor ezekről esett szó, nem mondom, hogy nem volt rá okod sőt. Írtam egyszer privátot, de nem válaszoltál. Most annyit változott a helyzet, hogy csak az SPA-kat cserélném le. A doboz és a magas maradna ami 75literes zárt dobozt jelent és az MNC33356-os drivert, és egy 15"-os mélyközép hangszórót keresgélek. Ebben szeretném segítségedet kérni, mert amikre eddig gondoltam túl drágák lennének és nem érné meg egy vagyont kifizetni érte.
Idézet: Akkor szerintem nem jutott át az eddigi hozzászólásaim tartalma. „Dehogynem szídtad. Mindíg kiakadtál amikor ezekről esett szó,”
Idézet: „Akkor szerintem nem jutott át az eddigi hozzászólásaim tartalma.” A néhány évvel ezelőtti veszekedésekre gondolok nem a mostani hozzászólásaidra (PL13). Szóval ötlet javaslat hangszóróra?
Mert ezeknek a paraméterei pont megfelelnek igényeimnek. A Sony is jónak néz ki, magas érzékenységgel de akkor miért olyan olcsó?
Végülis ha van valami, ami a sunyitól is használhatatlanabb, az pont a kiválasztott SÁL meg MNC.
Milyen paraméterekre gondolsz?
Veszekedni max. azzal tudok, akit ismerek. Fórumon keresztül ez elég nehezen lenne megoldató. És mivel évek óta nem változik a véleményem a filléres kínai hangszórókról, ezért továbbra is értetlenül állok a szavaid előtt.
Na térjünk a lényegre, mert így sosem jutunk a végére.
Tehát ahogy én látom, 50-55 liter körüli nettó hasznos térfogat, és 80Hz-es hangolás, magasabb semmiképp, maximum alacsonyabb, de ahhoz meg nagyobb doboz kellene, ami nem tesz jót, mert 55-65ohm impedanciacsúcsokkal van dolgunk, és ezek miatt 55 ill. 135Hz-nél az alacsony DF segítségével kicsit elszáll a membránkitérés, megnő a hangnyomás, stb. A JBL annakidején hasonló problémát úgy oldott meg, hogy a kosár ablakait a membrán mögött csillapítóanyaggal fedte el, ezzel csökkentve a magas mechanikai jóságot (persze lehet, hogy gitárnál nem is lenne nagy gond az a kiemelés, de majd te eldöntöd hogy lesz jobb neked). Képet amit találtam, csatoltam róla.
Hali!
Érdekes megoldás, nekem teljesen új Tehát reflex kell neki...ugye? Nyílást a hátuljára tenném. Oldalarányoknál kb mi lenne az optimum? 59 cm széles kéne hogy legyen, mert akkor az erősítő is szépen passzolna rá. A későbbiekben tervezem egy második ugyanilyen láda megépítését és akkor egymáson lesz a kettő, amit párhuzamosan fog hajtani a fej. A hsz-t gondolom ebben az esetben sem illik középre rakni. Belső méretnek ezt godoltam ki: 55 cm széles, 40 cm magas, 25 cm mély (55 liter) Mit szólsz hozzá?
Meg fogom nézi az arányokat. A párhuzamosítás szintén jó ötlet, ezzel feleződnek az impedanciacsúcsok, és a kimenőtrafós csöves jobban viseli az alacsonyabb impedanciát, mint a névlegeshez képest sokszorosan magasat.
A hangszórónak középtartományban így is, úgy is akkora hibái vannak, hogy gyakorlatilag nem sokat tudsz rontani az elhelyezéssel, de azért valóban nem érdemes pont középre tenni, így legalább egy kioltást, és egy kiemelést el lehet kerülni. A JBL-es csillapítás kifejezetten ehhez hasonló esetekre lett kitalálva, ahol nem elég csak a reflexcső jóságát csökkenteni, hanem a hangszóróét is kell.
El nem tudom képzelni, hogy miért ezzel foglalkozol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |