Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   99 / 211
(#) pinternorbert82 válasza shield hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nemtudom ti hogy vagytok vele de én be programoztam art2003-al a pic18f-et (ugy ahogy) aztán bele tettem a pickit2-be és miután minden kontakt hibát ki küszöböltem, lemostam ,átt lakkoztam, tökéletessen müködik és már meg égettem vele 2pic-et müködöképessen. A Paneltervet köszi Shield-nek És azért azt hozzá kell tegyem hogy 4honapja foglalkozom elektronikával ilyen szinten Elötte csak az alapok mentek 1led+1ceruza elem na meg néha 1kapcsolo
(#) potyo válasza pinternorbert82 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
A tökéletesen és a működőképesen szavakat egy S betűvel kell írni.
(#) icserny válasza szilva hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Több bootloader is létezik, ami képes a CONFIG bitek módosítására. Elvileg a Microchip HID bootlader is. Hogy a PICkit2 firmware konkrétan hogy van megírva, azt nem tudom, de a forráskódja közzé van téve, tehát akár módosítható is...
(#) trudnai válasza pinternorbert82 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Mivel a PGD/PGC es MCLR lebeg az eredeti kapcsolas szerint ezert LVP-ben hagyva a chipet csak szerencse kerdese, hogy belep-e programozoi modba vagy sem.

Tehat PGD es PGC labakat fel kellene huzni, es most nem emlekszem a PicKit2 firmware-ere, de gyanitom, hogy az MCLR le van tilva a configbol, tehat azt a vonalat jo lenne lehuzni a foldre -- csak ugy a rend kedveert. Ha igy van akkor valoszinuleg uzemszeruen mukodhet a dolog.
(#) watt válasza pinternorbert82 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Igen, de nem működik a gomb rajta! Valamint bármikor elkezdhet szórakozni, az okokat trudnai mester leírta!
Megjegyzem, ha az art2003 működik nektek LVP módban, akkor csak egy kis lépés a WLPT mini, és Vpp programozóvá válik...
(#) szilva válasza icserny hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Mivel nagyon izgatott, hogy mi az igazság, vettem a fáradságot, és belenéztem a PICkit2 2.32-es verziójú (legutolsó) firmware-ébe.

A bootloaderben van egy BootService() függvény, ez kapja meg az USB-n keresztül a bootloadernek leküldött csomagokat. Az adatcsomagban van egy parancsazonosító, ami szerint elágazik a program, hisz különbözőképpen kell az adat- és a kódmemóriát, valamint a config területet is elérni. Ebben az elágazásos vezérlőszerkezetben a "case WRITE_CONFIG" ág teljes egészében ki van kommentezve, magyarul nem fordul bele a bootloaderbe. Ergo a PICkit2 2.32-es firmware-ében lévő bootloader nem tudja a config biteket megváltoztatni.
(#) shield válasza pinternorbert82 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Most tervezem watt mester WLPT mini programozójának panel tervét, ami kiküszöböli ezt a kis malőrt. Ha úgy gondolod, hogy szükséged van rá, akkor átküldöm amikor elkészült.
(#) shield válasza watt hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nekem kicsit kusza volt a vezetékes megoldás. Megcsinálom panelre, így kissé érthetőbb számomra.
A külső alkatrészt 10k beterveztem a kapcsolásba, mert ahogy néztem 2550-hez az ICSP porton a Vdd és a Vpp láb közt lesz. Igaz, oldható csatlakozással.
(#) CHZ hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
Sziasztok !

Megépítettem PICkit2 klónt , mostanában ismerkedem használatával .Teljesen jól működik(dött) , sikeresen használtam több PIC égetéséhez pl. PIC16F690-hez . Most próbáltam PIC16F88 IC- vel , sajnos ezzel problémám adódott . VPP voltage error hibaüzenet jelenik meg . Ellenőriztem a feszkókat , VDD=4,87V (100 Ohm terheléssel ) , VPP=11,69 V ( 2k2 terhelés ) . Ezek jónak látszanak . Use VPP First.. bekapcsolva . PIC új , remélem nem rossz , más IC-vel továbbra is ok . Mit ellenőrizhetnék még ..?
(#) vicsys válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Vedd ki az áramkörből és úgy is próbáld meg. Lehet, hogy valami beterhel...
(#) CHZ válasza vicsys hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Nem áramkörben próbálkozom , adaptert használok .
Végig méregettem nem találok zárlatot , nagyob terhelést sem .
(#) Norberto válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
A Vpp feszültséget a 2550-es PIC a 2-es lábán méri. Az ezzel kapcsolatos alkatrészeket nézd át mindenképp. Főleg értékek szempontjából.

A neten amúgy 4-5 féle klón létezik minimum...
(#) Hp41C válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Szia!

Az adapter 18 lábú tokhoz való bekötését ellenőrizd le. A PICKit2 Vpp vonala a 16F88 4. lábára kell menjen. Ott van mellette az 5. lábon a föld - nincs átvezetés köztük.

A Vpp first csak akkor kell, ha az RB7 vagy RB6 kimenet vagy T1 oszcillátor lesz és a pic belső órajelről fog járni.
(#) CHZ válasza Norberto hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Szilva féle klón amit használok , a foglalat kivezetésein ellenőriztem Troubleshootnig bekapcsolásával , terhelve és terheletlenül is . Terhelés hatására néhány tized V fesz. esés van csak .
Számomra azért is különös.., hogy a 690-es szériával jól dolgozik , igaz az másik foglalat , de a 18-as bekötését is ellenőriztem , közvetlenül ott mértem a feszültségeket .
(#) CHZ válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
VPP A 4. kivezetésen mérhető , VDD 14-es kivezetés , zárlat tuti nincs .
(#) watt válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Az adapteren van a Vpp és a Vdd között 10kohm?
(#) CHZ válasza watt hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Nincs 10k az adapteren .
Most PIC16F88 IC-vel is elvégeztem a tesztet és így már nem ok a 12V , ellenállással terhelve pedig jó .

TESZT.gif
    
(#) watt válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
690-el most is jól működik?
A tesztet nem szabad PIC-en végezni...
(#) CHZ válasza watt hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Egy órája próbáltam , töröltem majd ismét égettem , megy . Az a 10k kellene az adapterre ? Gondoltam , hogy a teszt nem igazán jó ötlet , de már tanácstalan voltam ..
(#) watt válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Most is próbáld meg!
A 10k hiánya PIC halálhoz vezethet, ha véletlenül megfelelnek a feltételek.
(#) CHZ válasza watt hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Köszi , megpróbálom . Eddig kb 5db IC sikeresen égethető volt vele , így is . Ha a 10k hiánya nem is , de a teszt lehet , hogy kinyírta , mekkora esélye van ?
(#) watt válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Nekem attól még nem ment tönkre egy sem hogy a Vpp-t rákapcsoltam. Csekkold le még egyszer a feszültségeket PIC nélkül és ha minden ok, akkor próbáld meg a 690-el... Nézd át az adaptert újra, nincs e valami gond vele. Az adapterben mérd a feszeket!
(#) cNobody válasza CHZ hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Egyszerűen felejtsd el az adaptert, és egy sima IC foglalatra forraszd rá az 5 vezetéket meg a 10k-t a 88asnak megfelelően. Ha így viszi a 88ast akkor az adapter nem stimmel.
(#) CHZ válasza watt hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Köszönöm a hasznos tanácsokat .
Beforrasztottam a 10k-t , 690 törlés újraírás simán megy még most is , az adapter bekötése hibátlan . feszültségeket ismét ellenőriztem az adapterben , terhelő ellenállásokat is a foglalatba tettem közvetlenül . 88 nem veszi az akadályokat . Külső VPP használata okozhat problémát ? Arra gondoltam , hogy kipróbálom tápról beadni a 12V feszültséget , lehet , hogy nagy butaság .? Adaptert összekötő kábel 35cm , lehet hogy kicsit hosszú , de más IC-vel jól dolgozik .
(#) CHZ válasza cNobody hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Köszi , most ez fog következni , közvetlenül beforrasztom a foglalatot .
(#) CHZ válasza cNobody hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Közvetlenül a foglalatra bekötve sem megy . Talán ennek az IC-nek kevés a 12V körüli Vpp , ezért a proram nem hajlandó így elfogadni .?? Más tippem nincs . Talán külső táppal próbálkozom , bár félek , hogy a progi megfelelő időben leveszi , levenné ezt a feszkót , én meg ezt nem tudom megtenni .
(#) trudnai válasza CHZ hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Vagy tul nagy a terheles vagy valami gond van a pumpaddal. Ellenorizd a kontaktusokat, forrasz pontokat, majd terheles probat csinalj a pumpan -- bar a 12V agon nem lenne szabad nagy terhelesnek fellepnie...
(#) CHZ válasza Norberto hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Átnéztem az ellenállások értékeit , javaslatod alapján , sajnos minden stimmelt .
Kicseréltem az R3 2k7 ellenállást 2k5-ra , Vpp 2k2 -vel terhelve most 12,78V , így sem ok ... Simán tovább is növelhető lenne . De meddig érdemes elmenni ?
(#) CHZ válasza trudnai hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Nagy terhelés nincs , az IC nem zárlatos . Mértem 470 ohm ellenállással beterhelve is (átalakítva) 12,6V a Vpp.
(#) szilva válasza CHZ hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
A PK2 a Vpp-t a PIC-nek megfelelően állítja elő, azaz nem csak 12V-ot tud csinálni, bár ez a tipikus. Nézem a 16F87/88 progspec-jét, azt írja, hogy a VIHH tipikus értéke 13+/-0.5V, bár a táblázatban Vdd+3.5V a minimuma, tehát 12V bőven elég kellene, hogy legyen. Apropó: mivel próbálod programozni, az MPLAB-ból, vagy a PICkit2 progival?

A másik, ami kritikus lehet, hogy nagyfeszültségű programozáshoz a Vdd értékének 4.5-5.5V tartományba kell esnie. Ha kicsit kevesebb az USB feszültséged, akkor a kimeneti dióda miatt esetleg lehet, hogy ez már nem teljesül. Esetleg a kimeneti diódát zárd rövidre a PK2-ben, ez jelent pár tizedvoltot, és lehet, hogy jelen esetben ez számít.

Ha végképp nem akar menni, esetleg próbáld még ki azt, hogy a 16F88-nak külső tápról adsz 5V-ot.
Következő: »»   99 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem