Fórum témák
» Több friss téma |
A kepernyo atvezetoszalag serult meg (szakadt vagy zarlatos). Ha makod van, akkor csak kihuzodott a csatlakozoja az alaplapon vagy a kepernyon magan.
Ezzel tenyleg foglalkozni kell, mert ez most csak adat, de ha a tapvezetekek is elkezdenek szakadozni, akkor pukkanhat sokminden (de szerencsere leginkabb biztositekok).
Köszönöm nektek a segítséget!
Ilyen kábelt hol lehet venni ? Illetve honnan tudhatom biztosra, hogy az a hiba ? Bár ezek szerint tuti ez a hibája mert most, hogy hátrébb döntöttem a kijelzőt semmi baja nincs.
Leginkabb sehol, a markaszervizben talicska arany. Bontobol erdemes nezni, de elvileg meg is lehet javitani, mert a mostaniak mar sok, diszkret kis sodrotteres vezetekekbol allnak, szemben a regi (486 - p2) szalagkabeles megoldassal amiket szinte lehetetlen volt javitani.
Keresobe beirod a tipust, lcd cable vagy display cable lattam kb 40 dolcsiert. De erdemesebb javitani, mert meg lehet csinalni. Ket nem mozgo helyen betoldasz egy darabot a regi elvasott helyere.
Minden esetre holnap megnézem mi a helyzet
![]() Aztán végig mozgatom hol lehet a hiba... ha lehet akkor javítom valahogy. Köszi!
Én is javítottam már ilyen átvezető kábelt, igaz nem volt egyszerű eset, de már szerintem két éve, hogy kifogástalanul működik. Amikor megláttam azokat a vékony drótokat, akkor majdnem leestem a székről, de végül sikerült megforrasztani.
![]()
Előbb találjam meg majd a hibát, hogy hol lehet megtörve..
![]() ![]()
Nagyon esélyes, hogy kis helyen megy át a vezeték és a sok hajlítgatás miatt pont az átvezetésnél tört meg. Sok lehetőség nincs, mert csak ott tud mozogni a vezeték.
![]()
Minden esetre most így jó de holnap mindenképp megnézem!
Köszönöm nektek a segítséget. ![]()
Ha az elobbieknek nem valltak be, akkor megprobalhatod szetbontani a kepernyot es egy esetleges kontakthibat beazonositani. A hatuljan ovatosan nyomogatni mig nincs kep. Nem egy esetben egy egyszeru gumiszallag adta a megoldast amit a ramaba szereltem es a kepernyo mukodott tovabb.
Ez (és az NVidia hidak csipjének melegítése) nem garantálható, rendszerint rossz kihozatallal bíró megoldások.
Csak ennek a chipnek vagy ugy altalaban? En talaltam egy dokumentaciot (par oldal) a BGA rol amiben leir egy gorbet ido es homerseklet. Nagyjabol 4 perc alatt kell eljuss aprox. 215 fokra. A lenyeg, hogy infra legyen ha lete felul es alol is. Ha csak egy oldalon van melegitve, az nem jo.
didyman nem a chip és az alaplap közötti hibát mondja, hanem magában a chipben lévő kontakthibát. Sajnos én is azt hallottam, hogy az nVidia chipek elég gyengék, belső kontakthibásak lesznek és ez is olyan hibát produkál, mintha a chip és az alaplap lenne kontaktos. Persze, amikor átmelegítik, akkor megjavul és sokan azt hiszik, hogy ezzel a hibát megszüntették véglegesen, de a chip akkor is hibás marad és bármikor, talán a következő indításkor ismét megadja magát. Én is megjártam már ezzel, de a chip magjának átmelegítésével a mai napig működik a gép, viszont kapott a chip egy saját hűtőventilátort.
![]()
sziasztok. valaki javítot már lcd vezető fóliát?nekem a hangszeremnek a kijelzője volt pixeles,elvittem egy profi hangszerjavítóhoz belenyult és elszakadt.a nyákról felszakitottam a fóliát de nem tudom visszaragasztani mert rövid lett ahogy egybe vágtam a végét.az lcd üvegen viszont sétetlen.vagy hol lehet venni vagy javítattni ilyet.ezt a tipust 5 éve nem gyártják már.olaszba is próbáltam de nincs a rolandnál elfogyott.ha valaki tud segítsen.kösszi
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: Van egy hp pavillion dv 2500 típusú laptopom. Bekapcsolás után csak egy beek hiba kódot produkál és semmi mást. A beep kód 4 sípolás szünet 3 sípolás. Tudtok segíteni mi lehet a gond?
Vgy a déli híd, a fene tudja ezt innen.
Grafit, vagy réz a vezető? utóbbi javítható, ha nem túl sűrű, előbbi esetleg, többnyire nem.
Sziasztok!
Van egy Medion Md9888 típusú laptopom, de nem indul be.A ledek felvillanak,és át vált a led hálózati módra(hálozti led világít),de nem történik semi,viszont kattanást halok olyan mintha tápja indulna,hangszoróból egy pici kattanás jön(az is működne) ,cd-t nem nyitja ki, de leszedtem a proci hűtőt az viszont langyosodik A gépbe nincs memória se akkumlátor így vettem.(memória nékül is valami életet mutatnia kéne !!??)A kijelzője nem villan fel Mi lehet a gondja, baja??? Előre is köszönöm a segítséget.
Valamelyik tap gyenge vagy nincs. Talan az 5V-os ag, az kellene a dvd-nek.
A memoria nelkuli indulas nem biztos, csak ha van beepitett memoriaja, mert a gepek a BIOST atmasoljak a memoriaba es onnan inditjak el.
Szia!
Jó esélyel GPU forrasztási hiba. HP pavilion típushiba... Javítás GPU újraforrasztással vagy alaplap cserével.
Üdv Mindenkinek.
Volna pár kérdésem, remélem valaki tud segiteni. Van 2 db laptop.(ACER Aspire 5050, FSC Li 1705) Mindkettönek azonos hibája van.Bekapcsol és semmi kép.Ramok tesztelve, proci szintén. POST teszt kártya No Cpu feliratot jelez. Hol keressem a hibát, jah és még el nem elejtem, cmos resetet már csináltam. Továbbá Másik két laptop, Töltőt rádugom, és semmit sem csinál.(2db fsc) Akkumlátor csatlakozoponton mértem feszültséget, mégsem tölti az akkut, nem kapcsol be.Kérem aki tud segitsen.Köszönöm.
Szia!
A FS északi híd forrasztási hibás 100% -ban. Az egyik leggagyibb FS széria. Tömegével cserélik benne az alaplapot. Nem különb az ACER ezen szériája sem.... Ennek is hasonló baja lesz. Javítás a szokásos módon, BGA újraforrasztás vagy alaplap csere. A másik két notidról annyit, hogy nekem meg van két Samsung háztartási gépem, és nem indul egyik sem, tudsz segíteni? Némileg több információt adhatnál, mondjuk eláruhatnád legalább a típusát.
Mindkét laptop FSC Amilo pro V3505.
Szoval, töltöt rádugom probálom bekapcsolni és semmire sem reagál. az aksit tölti, ezt csak most vettem észre.Egyébb más müveletet nem hajt végre.
Na látod. Nézd meg a fedél nyitás érzékelő kapcsolót. Ki szokott esni a helyéről, beszorul és nem érzékeli a fedél nyitást, ezért nem reagál a bekapcsoló gombra. A legegyszerűbb, ha lekapod a takaró fedelet a gombok felől, ott van a kapcsoló csatlakozója a bal oldalon, ha emlékeim nem csalnak. Kihúzod, és kész.
nekem is ez a bajom bedugtam a 24v ba kiment benne egy ellenállás és annyi azóta meg se nyikkan és nem is tölt aki tud valamit sürgősen irjon köszönöm
Ez nagyon szuper. Ki is probálom, közben szintén került hozzám egy amilo xa 1526..Nos ennek még ördöngősebb a baja. Szintén töltő rádug, töltést veszi, de a bekapcs gombra éppen hogy csak felpörög a hdd és már le is kapcsol.A ledek fel sem villannak.A hdd tesztelve , minden aproságot már lehuztam róla, a wifi kártyát is, de a probléma továbbra is fennáll.
Szerintem belsotap-hiba, valszeg gyenge az 5V-os ag. Amikor megszivna rendesen a tobbi cuccok bekapcsolasa, akkor eldobja a torolkozot.
Hdd nelkul sem csinal semmit?
sajnos nem müködik akkor sem
én valamilyen zárlatra gondolok.
Szia!Én vezetőfóliahibák esetén ha nem mozgó részen volt törés vagy szakadás a Conrádban vett vezetőezüstöt -ami kenhető-szoktam áthidalásra használni,tűvel rávittem a szakadt fóliára,Apám régi ZX spectrum szakadt fóliáját is ezzel sikerült megcsinálnom.
Lehet hogy megérne egy próbát .
Szia! Jó az a Conrádos vezetőezüst! Billentyűzetet javítottam vele (33 hiba az áramkörben) hónapok óta működik rendesen és a gombok érintkezői is azzal lettek kipótolva..
Zarlat eseten budos es elfustol benne valami, igy megszunik a zarlat...
Merd le a belso feszeket. A proci koruli kisfeszultsegu, de nagy aramu reszek konnyen halnak. Foleg kondi es felvezeto. A tekercseken altalaban latszik, ha elhunynak, mert akkor megolvad korulottuk a muanyag. |
Bejelentkezés
Hirdetés |