Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   36 / 82
(#) gyök2 válasza hackerfish hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

[OFF]Szia!
Ha van eMule-d ott megtalálható a 3.0-ás teljes verzió. Én is ezt használom.
(#) hackerfish válasza gyök2 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Ok, köszi!
Valaki nem tudná átnézni a rajzaimat? Jó lenne tudni, hogy jók -e. Én nem találtam benne hibát, zenetom szerint sehogy sem jó. Zenetom régebb óta van itt a fórumon, mint én, és tapasztaltabb is, de azért nem ártana még egy megerősítő vélemény, vagy valaki mutassa meg, hogy konkrétan hol a hiba...
(#) zenetom válasza hackerfish hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Hali!
Ez megint nem jó, bár ezen is elég nehéz eligazodni, de ha jól látom, akkor a Vss és a Vdd pont fordítva van, a 14-es lábnak kéne a tápot kapnia, a 7,9,11,13-as lábaknak pedig a testre kell menniük.
Az IC 2. lába pedig össze van kötve a testtel (vagy táppal?), amit nem szabadna, az csak a PGC lábra mehet (RB6), meg egy 1k ohmos ellenállásal a tápra.
Nem rossz akaratból írom, de szerintem hagyd ezt a programot és használj valami mást (pl.: Tina, Proteus, PCBWizard, Eagle, SprintLayout...), esetleg ha nem sikerül beszerezni egyiket se, akkor majd megoldjuk valahogy, bár a Tinát ajánlom kezdésnek, azt még egyszerű használni és szimulálni is tud.
így könnyebb lesz nekünk is átlátni a rajzot. :yes:
(#) vilmosd válasza hackerfish hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Hali
Mint irtam mar szerezz be egy free EAGLE programot kezdoknek nagyon megfelel. Az aramkortervezoben megrajzolod az aramkort, majd a PCB-ben tudod tervezni az PCB-t. Amennyiben valtoztatsz valamit az aramkorben, automatikusan megvaltozik a PCB-n is. Van hozza kismillio letoltheto, ingyenes LIB, de Te is tudsz szerkeszteni alkatreszeket. A kimenete lehet nyomiga, PDF.
Csa Vili
Ps: A mellekletben egy EAGLE-velt keszult dokumentum.

50hz.pdf

(#) dinokal válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Szia! Az Eagle nagyon jó kis progi, még profi szinten is lehet nyákot tervezni vele. Van a neten némi magyar nyelvű leírás hozzá, hamar bele lehet tanulni. Elég régóta használom, eddig mindent meg tudtam vele csinálni, igaz én nem vagyok profi.
(#) hackerfish válasza zenetom hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Köszi, holnap átnézem amiket írtál, és szerzek egy EAGLE-t is, meg rákeresek a Tina nevű progira is.
(#) vilmosd válasza dinokal hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Hali
En tudom ezt hasznalom kb 20 eve. Igaz az elsoknel meg kulon program volt a SCH es a PCB.
Csa Vili
(#) dinokal válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Szia! Bocs, hackerfish-nek akartam címezni!
(#) hackerfish válasza zenetom hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Köszi szépen, javítottam.
A Vss-t és Vdd-t valszleg csak fordítva írtam rá. A 2. lábat is átjavítottam.
Van még más is?

[OFF]Bocsi, még nem volt rá érkezésem, de majd szerzek valami más szerkesztőt.
(#) zenetom válasza hackerfish hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Ez így már hibátlan. Most pedig töröld a programot
(#) hackerfish válasza zenetom hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Nagyon köszönöm, tényleg sokat segítettél. Ha most hibásan megcsináltam volna, megint jól elment volna a kedvem az egésztől.
De én még így is képes vagyok elrontani... szóval majd akkor örülök, ha készvan, és működik is.
Hétfőn megyek a hiányzó alkatrészekért, és ha lesz időm, össze is állítom az égetőt.
[OFF] Törölve. De a telepítő azért még megvan.
(#) LordPeti válasza watt hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Köszönöm a választ! A probléma megoldódott a WPB égetőprogrammal, most már rendesen működik
(#) dinokal válasza hackerfish hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia! Van. Bocs az offért. Megfáradt öreg szemeimnek nem igazán átláthatóak ezek a képek. A képeidet kissé nehéz kiböngészni. Nem véletlenül írtunk az Eagle-ról. Tiszta, átlátható kapcsolást tudsz vele készíteni, bárki eligazodik rajta azonnal. Nagy előnye hogy ingyenes, bár így kicsit korlátozott, de neked elsőre meg fog felelni. Mindjárt szívesebben segít bárki, ha megkönnyíted a dolgát. Miután már tuti a kapcsolás, átteheted a másik programba ha azzal könnyebben tudod végleges formába önteni.
(#) hackerfish válasza dinokal hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Hi! Leszedtem az Eagle 5.11-et. A következő kapscolást már ebben fogom megtervezni. Ha lesz egy kis időm, gyakorlásképpen a PIC égetőt is megcsinálom benne.
(#) dj-mike hozzászólása Dec 19, 2010 /

Sziasztok!
Megépítettem a watt féle LPT-s pic programozót.
Pontosabban ezt:

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/246/wlpt_vpp_mini_...es.png

Az volna a gondom, hogy nem ismeri fel a PIC-et, így égetni sem tudom.
Kipróbáltam az összes ajánlott szoftverrel.
Egy PIC18F452-t szeretnék vele égetni.
Kétszer is megépítettem az áramkört, de a hiba ugyanaz mindkettőnél.
Az LPT port biztosan működik, mivel az LCD smartie megy rajta.
Mit tehetek?
Előre is köszi!
Üdv!
(#) ocalibra hozzászólása Dec 19, 2010 /

Sziasztok!

Egy 18F4550-es kapcsolást szeretnék megépíteni. Konkrétan egy adatgyűjtő/vezérlő kapcsolást. Ezt: Bővebben: Link.

Teljesen elejéről kezdem a PIC témát. Igazából nem is akarok annyira belemélyedni, csak ezt a kapcsolást akarom összehozni.

A gondom az égetéssel lesz. Mivel égethetek egy 18F4550-est? Nézegettem az égetőket, és 40 lábút nem igen találtam.

Előre is kösz,
ocalibra
(#) vilmosd válasza ocalibra hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Hali
A 40 labas PIC is olyan mint a tobbi. Az egeteshez csak 5 lab szukseges. Fogsz egy 40 labas foglalatot, es bekotod a MCLR, VDD, VSS, RB6 es RB 7 labakat ertelemszeruen az egeto megfelelo labaira, es gyi! A "PIC Miertek es hogyanok"-ban feltettem egy PK2-hoz csatlakoztathato egeto foglalatot, amiben minden meretu labas PIC egetheto.
Csa Vili
Ps progsocket.pdf
(#) cNobody válasza dj-mike hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Helló!

Ajánlom figyelmedbe végigolvasni az égető leírását: Bővebben: Link
Főleg a végén a "tapasztalatokat".

Ezután olvasd el ezt is: Bővebben: Link
(frissített, meghajtóval ellátott 4es verzió)

A 4es verziót pedig ezzel a progival használd: Bővebben: Link

Nekem tökéletesen beégette a 18F2550-et a PK2-be.

Sajnos a mai LPT portok már csak ilyenek. Nem tartják be a szabványt, ezért nem működnek rendesen a PIC égetők. Ha nem megy a v4-el sem, akkor próbálkozz valami régi gépen (min 7-8 éves), vagy csinálj/vegyél egy USB-s PICKit2-t. Igaz a PK2-be is egyszer be kell égetni a firmware-t. Ha meg veszel egy gyárit, akkor meg nincs probléma.
(#) dj-mike válasza cNobody hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Hi!
Köszi a tippeket. Sajnos nem történt változás.
A kábelt rövidebbre vettem, végigpróbáltam az összes progit. Az alaplapom amúgy egy Abit NF7.
A Vpp: 11.90V
A Vdd: 5.04V
Kipróbáltam egy PIC18f4550-el is, de a hiba ugyanaz.
Ha azt mondom neki, hogy írja a pic-et, akkor ezt írja hibának: 0X0000
De fel se ismeri egyik picet se. A meghajtós verziót nem tudom kipróbálni, mivel nincs hozzá alkatrész.

Köszi a segítséget.
Majd valami lesz.
Üdv!
(#) dj-mike válasza dj-mike hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Egyébként most nézem, hogy az első verzió és a meghajtós kapcsolásban van némi különbség az LPT csatlakozó bekötésénél.
A meghajtós kapcsolásnál az LPT csatlakozó 11-12-13-as tüskéje is földpontra van kötve.
Ennek mi a jelentősége?
(#) ocalibra válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Ok, thx.
Azt hiszem nem bajlódnék pic égető házi gyártásával. Jó lesz nekem egy pickit2, vagy inkább már 3-at vegyek? Szeretnék lassan megismerkedni a pic-ekkel, miután egy kész projectet megépítettem. Szóval szükség lesz rá majd tuti, de lassan fogok haladni az is tuti.

Szóval melyik gyári égetőt vegyem? És milyen felszereltséggel? Kell nekem az a pickithez köthető panel?

Köszi
(#) Moderátor hozzászólása ocalibra hozzászólására (») Dec 20, 2010

Az MSN szlenget légy szíves a fórumban mellőzni!
(thx, 3-at, és hasonlókra gondolok.)
(#) vilmosd válasza ocalibra hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Hali
Ha lehet a PK2-t vedd meg. Vehetsz melle ha akarsz egy panelt pl 16F887-el PICkit 2 Debug Express . Ez azert jo, mert a panelon tudsz gyakorolni, programot fejleszteni, majd utana atteszed a cel PIC-re es kesz a projekt. Ehhez az egetohoz csinaltam az egeto foglalatot.
Csa Vili
(#) ocalibra válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

A pickit3 miért nem javasolt? Alig drágább a pickit2-nél. És 18-as sorozatú pic van a debug panelen.
(#) trudnai válasza ocalibra hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Mert igazandibol nem jobb, mint a pickit2, viszont rosszabb... Hardveresen vannak benne jobb dolgok, de a koncepcio teljesen le van cserelve es csak toredeket kepes annak megcsinalni amit a pickit2 tud. Pl. minden chip valtaskor letolt egy masik firmware-t a programozora... Azonkivul hianyoznak belole extra funkciok, mint pl soros port emulacio vagy logikai analizator.... Es mindezek tetejeben lasabb, mint a pickit2. Sokaig csak es kizarolag az MPLAB-al lehetett hasznalni, most mar van hozza valami kulonallo program is, de meg ezek a dolgok nem kiforottak., Szoval lehet hasznalni, de nem javallott hacsak nincsa valami igen nagy indok ami miatt kell, plolyan chip amit a pk2 nem tamogat -- viszont ilyen esetben erdemes akkor inkabb az ICD3-on elgondolkodni.
(#) ocalibra válasza trudnai hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Ok, köszönöm, értem. Teljesen 0-ról indulok, így azt hiszem elég lesz nekem bőven a pickit2. Egyelőre a 18-as sorozatból fogok egy pic-et használni.
(#) icserny válasza ocalibra hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Idézet:
„És 18-as sorozatú pic van a debug panelen.”
Egyszerűbb, ha panel nélkül veszed a PICkit2-t, és olyan panelt veszel vagy építesz hozzá, amilyet akarsz. Pl. DM164130-4 kódszámmal megkaphatod ugyanazt a PIC18F45K20-as panelt, amit a PICkit3 Debug Expressz csomagban adnak.

Én újabban egy E-Bay szerzeménnyel (PIC18F4520 Dem2PLUS Demo Board ) szórakozom, az eddigi termés itt olvasható. Én mindenképpen olyan panelt vennék, amiről kivezethetők a processzor lábai, hogy kiegészítő áramköröket lehessen csatlakoztatni hozzá.
(#) hackerfish hozzászólása Dec 21, 2010 /

Sziasztok!
Szeretném IC Progban beállítani a PICkit2 programozót, de olyan opció nincs.
Settings/Hardware/Programmer: JDM, Conquest, stb. de PICkit2 az nincs a listán. (Legalábbis én nem találom)
Be lehet állítani valahogy, vagy másik progit töltsek le?
(#) watt válasza hackerfish hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Próbáld meg a saját programjával!
(#) hackerfish válasza watt hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Szia!
MPLAB-ban csak olyan opciók vannak, h szimuláció, meg ICD2.
(Debugger/Select tool)
Következő: »»   36 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem