Fórum témák
» Több friss téma |
Teszek fel képeket a dobozolásról......
Már megrendeltem az előlap-hátlapot, az alját és a tetejét. Nyersanyag megmunkálás, majd eloxálás, végül összeszerelés. Az oldala mindkét felén hűtés. Ez a terv....
Ha van kedved tovabb probalkozni:
Adok kolcson : 2SA1216 - 2SC2922 (még bontasra varnak) 2SA1294 - 2SA1186 - 2SA1303 - 2SA1141 - (ennek meghalt a parja) ( A multkor valaki kinalt eladasra (5 parat): 2SA1302 - (Csak sokallotam igy nem gyujtottem be. ) Ha minden igaz, ma meglesz a huzalom es tekerem a toroidot. ) - ezek utan mar nem sok dolgom lesz az "ossze-barkacsolassal".
Köszi, de azt hiszem itt a Le Monstre már csak összeépítéskor változik, vagy esetleg építek még egyet később. A 20W-oson viszont gondolkodom. Abba a 2SA-2SC-k pont passzolnának.....
Előbb befejezem a Le Monstrét. Mindenesetre köszönöm a felajánlást.
A 8W-os Hiaraga Le Monstre-val kapcsolatosan azt kérdezném tőletek, hogy lehet-e 4 Ohm-os hangszórókkal használni vagy csak 8 Ohm-os lehet.
Szinte bármilyen erősítőt lehet bármilyen hangszóróval használni, de csak a neki megfelelő impedancián képes leadni a névleges teljesítményét.
Valami viszonylag nagyobb teljesítményű NPN-PNP párost. BD249-250, TIP3055-2955, stb...majdnem amit találsz.
Vagy megrendeled hqvideo-ból postán, ott van minden.
Köszi a választ.
Egy ilyen 249-50 páros milyen hatással lenne a hangjára a cuccnak? Illetve meghajtónak mit tudok betenni?
Valami nem stimmel a linkeddel :Bővebben: Link
"Figyelmeztetés: A webhely megtekintése árthat számítógépének."
Ezt írja a G.C.
Rosszul írtam, nem a meghajtók , hanem a 2SK246 - 2SJ103 (FET-ek a bemenetnél) helyett mit tudnék berakni?
Szia . Az eredeti Krell KSA 50 -ben 4 vagy 6 végtranzisztor van ? Ha valaki tudja kérem segítsen. Fontos ! Kössz ..Kellemes ünnepeket !
hello! van egy TECHNICS SUV-570 es erősitöm! bekapcsol de a relé nem! azt szeretném megtudni hogy a relé miatt nem kapcsol be vagy a végfok miatt? várom a válaszokat rá!
Sz ! Mérj rá a kimenetre a relé előtt valahol.
Hát ja Gyanús volt. Sajnos a butított verziót gyártattam le. Megérdemlem.
A krell 50 ez, ebből létezik butított ? Mondjuk ha a végére csak 1 pár végtranzisztort teszünk akkor butított , viszont akkor a kimenő teljesítmény is másképp alakul .
Igen sajnos nem is 1 fajta. Egyébként nem ( csak) a végén van a változtatás.
Nincs ezzel semmi gond , egy lelkes szakember egy kicsit módolt rajta de az alap az az eredetire hajaz , a módosítások szerintem csak jót tettek az eredetihez képest !
Még egy rajz de ez is sokkal inkább az eredeti , amit te tettél be az inkább módolt , de ez nem gond egyszerűen a + alkatrészeket nem kell beültetni a panelbe és meg kell hallgatni majd a hiányzó alkatrészek be és megint hallgatni , talán van különbözőség ?
Szakit azt igen de ez az erősítő az nem A-osztályú! A class AA az nem egyenlő az A-osztállyal
Szia, ha jól értem, maga a készülék bekapcsol, csak a relé nem kattan? Ha így van, akkor jó eséllyel meg van halódva a végfokod, és DC van a kemeneten, ezt hivatott meggátolni a relé abban az erősítőben, meg még sok mást is, szóval védelmi szerepe van. Persze lehet egyéb baja, de ilyenkor ez a leg valószínűbb. Végtranyós, vagy STK - IC-s?
Zoli, semmit nem fog mérni, mivel a relé nem kattan neki, azaz nem kapcsolja rá a kimenetet a hangszóróra, így azt hiheti, hogy működik, pedig nem.
ezek szerint azt mondod hogy cseréljem ki a tranzisztorokat és a végfokot? az erősitő száma pedig SUV-570!
Azért kell a relé előtt valahol a végtranzisztorok (vagy IC ) felé méregetni.
Akkor ezzel azt mondod hogy az általam legyártatott ksa50 clone ) van olyan vagy jobb mint az eredeti ? 2SC968 , MJE15033 és párjaik ...a meghajtást képezik , és a 4 MJL a végén. Ez az eredeti mivel a fényképeken is ezek vannak. Szivem szerint ebbe bíznék de lehet hogy hallgatok rád és megépítem a kicsike MPSA és 2SA970 ekkel.
2SA970 , ezzel baj lesz mert eredetit nem kapsz sehol csak utángyártottat .
Sajnos ez a krell 50 már oly annyira régi találmány hogy nem a mai félvezetőkre lett tervezve ezért az után építése már már csak elfogadható lesz , mert ugye nem azok a félvezetők lesznek bent amivel ezt megálmodták , ettől még lehet tökéletes az erősítő . Idő közben eltelt sok 10-20 év és azok a félvezetők és gyártójuk már a múlté , sajnos amik meg most vannak helyettük azok szinte mind után gyártott példányok , esetleg hamis példányok is elő bukkannak néha .
Hát ja MJL ből is jobb lenne a Motorola dehát ezvan. Azért azt még ki kéne majd találgatni hogy melyikkel az érdemesebb összerakni. Mert ahány rajzot látok ,annyiféle alkatrésszel van. Hol _ BC , MPSA , 2SA ,MJE... :whistle:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |