Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1100 / 3993
(#) zotya94 válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Köszönöm szépen a válaszod és a segítséget! Marad a "földes" verzió
Szép napot
(#) l0m3x hozzászólása Dec 22, 2010 /

Sziasztok...

Szétkaptam egy dzseblámpát mert nem töltődött...
Gondoltam akkor majd jók lesznek a ledek stb...
Az a problémám hogy az ellenállásokra a multiméter nem mutat semmit semilyen mérés tartományban (a lenntiek).
Mi lehet? illetve a ledek tulajdonságait hogy tudhatom meg multiméterrel?

Előre is köszi...

010.JPG

(#) Hurkafej1 válasza l0m3x hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Ha jól látom csak egy ellenállás van a ledek alatt. Az alsó panelen az 6 dióda és vaéószinűleg egy kondenzátor
(#) l0m3x válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Mivel kezdő vagyok így becsaptak a diódák...Miképp vizsgállhatóak multiméterrel?
(#) David.zsombor válasza l0m3x hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia van egy dióda jelű rész a multiméteren.Ha nincs akkor tedd 2kOhm os méréstartományba és a fekete mérőt tedd a fekete végéhez(negatív) És a pirosat a másikhoz.Ha nem mutat semmit akkor próbáld meg fordítva(lehet hogy fordítva kötötted be a mérővezetéket) Ha így sem mutat semmit akkor meghalt a dióda.Kb 500 ohmot kell mutatnia.
(#) l0m3x válasza David.zsombor hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Köszönöm szépen...
A m.méteren volt dióda tester...
Még annyit , hogy a mutattott érték az mit jelöl?
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Üdv! Lehet hogy már volt ilyen kérdés de a tip 31-et mivel lehet helyettesíteni ?
(#) kadarist válasza l0m3x hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia!
Ha dióda állásban mérsz, akkor a dióda nyitófeszültségét mutatja a kijelző.
(#) kadarist válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia!
BD241-el, de a szám utáni betűjelzés (A,B,C) is fontos.
(#) morzsa15 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Más??esetleg..
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Ezzekel lehet valamit kezdeni TDA2030A [ebből valami villogót??] és YWSOE8TE??
(#) proli007 válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Hello!
Most István addig találgasson, míg el nem találja mi van a fiókodban, vagy megnézed az adatlapokat?
üdv! proli007[OFF]
(#) Mybuster válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Persze próbáld megépíteni a 2 ledes abstabil multivibrátoros villogót egyszerű és pár perc alatt kész van szerintem biztos működik vele!

Kép.gif

(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Nem kezdőként lenne egy kezdő kérdésem. Mivel nem láttam erről témát, így ide írok.
Tehát a mikrókban lévő csillám jó tranzisztorok alá szigetelésnek? Hővezetés szempontjából megfelelő? Inkább a hővezetés lenne a lényeg, tehát erre irányul a kérdésem.
(#) Johnyxx19 hozzászólása Dec 22, 2010 /

üdv valaki segítsem abba hogy a CD4017 es ic-t lehet e valéamivel helyettesíteni és ha igen akk melyik az ? fontos lenne köszi
(#) David.zsombor válasza Johnyxx19 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

a hestorén van tehát annyira nem is fontos helyettesíteni :hide:
(#) Johnyxx19 válasza David.zsombor hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

köszi a választ te 2 db olyan kellene meg egy poti azt meg nem éri meg még 800 ft-t fizetni hogy kihozzák. azért kérdeztem
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Hú, de jókat tudsz kérdezni. Szerintem, a csillám, az csillám. Ez ugyanis egy speciális kőzetfajta. Az eltérés csak a vastagságukban van. Azaz, a kifejezetten tranyók alá "gyártott" jóval vékonyabb. Ezáltal a hőszigetelő képessége is jóval kisebb.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Épp ezért kérdeztem, mert ez elég vastag és félek, hogy a tranyók hamarabb megpusztulnak így.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Viszont a furatot bele, és a méretre vágást (felaprítást) még akkor kellene végezni, amíg vastag, mert úgy nem olyan sérülékeny.
(#) David.zsombor válasza Johnyxx19 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Akkor sajna nemtudom de majd az okosak biztos mondanak valamit. :yes:
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Aprítás és furatok már megvannak, ha az aprítás abból áll, hogy le van vágva egy 10X5-ös darab belőle. Egy kis darabon majd megpróbálom szétszedni. Remélem szét lehet szedni roncsolás mentesen.
(#) nl hozzászólása Dec 22, 2010 /

Sziasztok!

Volt valamelyik topicban belinkelve egy párhuzamos portot vezérlő program, amit sajnos nem tudok megtalálni. Valaki nem emlékszik rá véletlenül, hogy hol van?
(#) Action2K válasza nl hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia!
Az IO.DLL kellene, vagy egy komplettebb alkalmazás?
(#) nl válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Szia!

Így néztem, csak nem találtam rá.
Ha jól emlékszem a program segítségével kb. 3-4 lábát lehetett 1-be, vagy 0-ba állítani a portnak, ennyi volt az összes tudása.
(#) dudzsi hozzászólása Dec 23, 2010 /

Sziasztok!
Egy 220V/ 2050W-os mosogép fütöszálnak kb hány ohmosnak kel lenni? Mert az emberke 5Mohmot mért. Az egy kicsit sok, szerintem. Hogyis lehet euzt kiszámitani?
Köszi
(#) proli007 válasza dudzsi hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Hello!
Akkor az sajnos szakadt. A teljesítményt megkapjuk, ha a feszültség négyzetét elosztjuk az ellenállással.
P=U^2/R (remélem a képletet már át tudod rendezni.
üdv! proli007
(#) dudzsi válasza proli007 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Oké köszönöm.
(#) gyuri86 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Sziasztok.
Van egy scart-vga kábelem amivel a beltéri és az lcd tv-t szeretném összekötni. Természetesen nincs kép
Ez csak egy aktív elektronikai kütyüvel megolható? Sima kábellel nem? Van értelme megtoldani egy vga-dvi átalakítóval hogy a tv HDMI bemenetével kipróbáljam?
(#) janikukac hozzászólása Dec 23, 2010 /

Készíteni szeretnék egy zenére villogó led-sort. Megvettem az alkatrészeket, és a 3.5 jack dugót is. JACK és nem tudom, hogy mit , hogy kell odaforrasztani, hogy működjön. Ha tudtok, segítsetek ! Köszike
Következő: »»   1100 / 3993
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem