Fórum témák
» Több friss téma |
Attól függ milyen az elektronika. Ha relés akkor talán elbírja. Mert ha fet-es vagy tranyós... akkor nem szokták általában bírni mert így is szét vannak hajtva mert nagy rajta a terhelés.
Heló!
Tranzisztoros! Tehát nem tanácsos nagyobb áramot adni neki. Esetleg ha adnék hűtést a tranzisztoroknak,akkor lehetne? Vagy maradjon olyannak amilyennek ki lett találva. Üdv.: Peti
Talán nézd meg a tranzisztor adatlapját. Abból kiderül mennyire terhelheted még.
Igen vagy hűtés vagy még esetleg valami nagyobb helyettesítő. +Adatlap
A hűtés akkor jó ötlet?
Esetleg kép a nyákról.
Lehet, hogy igen.
Heló
Köszi mindenkinek a segítséget!!! Raktam az ic-re és a tranzisztorokra hűtést alu lemez formájában és tök jól megy a kocsi 9.6v-ról.És kb- 2 órát mentem vele és melgedett a dolog de nem nagy mértékben. Mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget. Üdv.: Peti
Heló.Van egy ilyen rc autóm.
Kellene hozzá egy távirányító,de semmi adat nincs rajta. Csak ennyi: Nikko,Tronico rn314. Légyszi segítsetek...
csináltam egy ilyen képet is hátha segít,van benne egy IC, C1059CA ,kvarc nincs benne.
Úgy tűnik, akik olvassák ezt a topicot nem ismerik ezt a márkát. De türelem, még befuthat valaki, aki igen. :yes:
köszi zolika60.
Közben rájöttem mi ez. 1990 körüli,Tronico Sprinter turbo 4x4 off roader a neve. 99% hogy Tronico R/C SYSTEM 27.125Mhz-s távirányító kell hozzá,jobra-balra,előre-hátra+turbo . Kérdés: - akkor mindegy milyen márkájú távot szerzek hozzá,csak 27.125MHZ-es legyen. pl:tescós?
Üdv.
A legegyszerűbb ha próbálgatod, több fajta távival is akár más frekijű is lehet de a nikko-k általában 27MHz- esek. Ha van benne turbo fokozat is akkor nehezebb lessz távirányítót szerválni. (nekem van itthon ilyen nekem is valami régi nikko terepjáróé volt még annó vettem osztálytárstól...) Vagy aukciós oldalakon is keresgélhetsz. Ja és több ceruzaelemes vagy egy akku pakk...? Meg ha több feszt is felvesz akkor biztos turbós.
helo matyusz.
Köszi már egy hete keresgélek,de semmi, elég ritka ez a típus úgy látom,sőtt nem is láttam még ilyet. 8db AA -val megy. A távirányítód túrbós?Érdekelne.
Igen turbós a távirányítóm. És az elemeknél több mint kettő vezeték megy fel a nyákba nem? (kb.3)
Aha,3 kábel megy a panelba.
Tegnap kipróbáltam egy 27.000Mhz-sel,mondjuk ez valami munkagép táv lehet,mert 2x4 irányú joystick-ja van,össze vissza ment ,azt se tudta kivankivel ... Nem tudnál felrakni egy képet a táv-ról,már csak hogy lássunk ilyet is. köszi. :eek2:
Sziasztok.
Van egy RC modellautókban használt motorom. Szerintetek lehetséges hogy egyik irányba gyorsabban forog mint a másik? Ez természetes vagy csak én gondolom rosszul ? Lenne egy maghatározott előre irány ? Ja igen és azt mondták hogy ez 55 körös ( 55T ). Ez mit jelent ? Köszi
Jó lenne ha így nézne ki...megvenném
Igen így néz ki csak nekem meg van hozzá az elektronika is... Hát nem első kézből van kinézete nem valami jó.
Sziasztok! ha valaki tudna linket küldeni nekem hogy lehet 4 kerék hajtású autót összerakni megköszönném,igazából az érdekel hogy van az irányítás mechanika még!
Akkor ilyen kell? Nem?
Hi!
Lenne egy kérdésem mivel az a topic ahova kéne ezt irnom halott ezért tétlen vagyok, szóval, a karácsonra vásárolt traxxas e-revo vxl 1:16 autó amit vettem, és azt terveztem veszek bele li-po-t kicsit elcsúszik, mert a szabályzó elfüstölt, nos a szabályzó külföldön van a cégnél, de hetek, még válaszolnak is rá, valamit, ezért szeretnék egy házilag készített, szabályzóval használni addig, mert ha cserélik a szabályzót garival, akkor kidobok 20e-t az ablakon, nos érdeklödtem másik forumon hogy meglehetne-e oldani tud-e valaki segíteni de fullhalott az ügy, időközben találtam kapcsolási rajzot, és véleményeteket, tanácsaitokat szeretném kikérni, hogy szerintetek, müködne e az autó azzala szabályzóval amit találtam kapcsolási rajzot, ha igen tudna-e valaki segiteni ennek megszerkesztésésben, vagy legalább anyit hogy alkatrész lista vagy bármi, és én össze raknám itthon, továbbá, találtam, gyórs töltö, kapcsolási rajzot, azzal is az a gondom nem tudom kisilabizálni, mi kell bele, nos, mellékletbe megtaláljátok a becsomagolt filet, remélem tudtok segíteni a legfontosabba szabályzó, és minnél elöbb össze szeretném raknia szabályzót, mert már nagyon türelmetlen vagyok, nagyon boldog lennék ha valami nagyon okos ember tudna segíteni, ha ez a szabéályzó nem jó, akkor ha valaki tudna kapcs rajzot, vagy lenne kedve összedugnia fejét velem és valami brutál szabályzót csinálni, az meghálálnám. néhány link: Traxxas E-revo 1:16 VXL Eredeti Szabályzója ÜdV: Br1aN
Hali
Latom szorgalmasan irkalsz tobb topikba. Vigyazz mert konnyen leesik egy elakadasjelzo haromszog a modiktol. Amugy ez a brushless motor vezerles nem eppen egy egyszeru konyhaasztalsarki projekt. Ehhez azert ismerni kell sokmindent es nem art felszereles sem hozza. Amit felraktal doksit, az kb annyi egy vezerlohoz, mint a biciklin a lanc. Ez egy teljesitmeny meghajto, amit a BLDC vezerlo es a motor koze kell berakni. Ez nem tudja ellatni a komplett vezerlest, csak aramot biztosit a tekercseknek. Hasonlo, (sokkal nagyobb teljesitmenyueket) hasznalunk a frekivaltokban, de ott is csk a kimeneti fokozatot tartalmazza, a vezerlest neked kell megepiteni altalaban valami uC segitsegevel. Talasz megoldasokat alkalmazasi peldakat a Microchip oldalan, de nem egeszen kezdo hobby szintuek. Itt talasz egy-ket BLDC-s cikket.
Hi!
Igen szorgalmasan irogatok, nem azért mert zaklatni akarok bárkitis, hanem mert fontos, de ezentul figyelek nem szeretnék 3 szögecskét, bevallom öszintén igy elsőre, nem sok mindent fogtam föl amit leirtál, hát énis tudom hogy ez nem egy egyszerü kapcsolás, de biztosan olcsobban kijövök, mint ha vennék egy uj vezérlést, ezért szeretnék házilag össze hozni egy ilyen cuccost, csak kéne a segitsége egy hozzá értő embernek, nem tudom te mennyire értesz ezekhez? Lényegben amugy meglehetne oldani?, egy ilyen össze rakását szeretnék egy ugyan ilyet, vagyis ami tudja azt amit az eredeti gondolom a bele programozott dolgokat nem tudom megoldani, de hogy szabályozza azt igen, továbbá szeretném , ha nagyobb terhelést is birná gond nélkül, nem tudom milyen eszközökre gondoltál, de van forrasztó pálkám, direkt ilyen nagyon vékony hegyű, 2 éve volt már mikor utoljára csináltam pármilyen panelt is, még iskolába, de azota teljesen elfelejtettem a dolgokat, mi hogy miért.
Hali
Szoval a BLDC vezerles mint irtam nem egy kezdo, konyhaasztal sarki projekt. Ehhez komoly felkeszules, technika es tudas kell. Amennyiben beleneztel az altalam belinkelt peldakba rajossz, hogy szukseges hozza programozas, PIC egetes, panel gyartas, es termeszetesen tapasztalat. Amig ezek hianyoznak, nehezen fog menni. Egy megoldas marad, a vasarlas.
Hi!
Köszi,de ez egy komplett irányító rendszer, ennek köze nincs a szabályzó hoz, de azért köszi, elmentem az oldalt ha egyszer kéne egy irányitó rendzser. Üdv: Br1aN
Sziasztok!
Van egy kínai autóm ami 6 voltról megy és nem tudom rá merjem-e tenni egy 7,2 voltos aksira. Szerintetek megpróbáljam?
Hi!
semmi baja nem lesz, gyorsabban fog menni, én sokszor szoktam ilyet játszani, csak én pl: 4,8v volt helyett 14,4v ot kötöttem rá, és ugyan ugy ment a kinai kis autócsak 3* gyorsabban , én azt mondom nyugodtan , ezekkel a kis egyszerü masinákkal lehet szórakozni, kivéve a komolyabb modell autokkal. Ott jobb ha az ember betarja amit a gyártó enged. Üdv: Br1aN
Üdv.
Hát eléggé furaságot írkálsz azért itt neharagudj. Mert ezek a kis kínai cuccok ígyis pengeélen táncolnak. Én magam is próbálgattam annó a feteseket(vagy tranyós) de szétégtek a fetek. A relés ami igazán elbírja. A fetesek közül meg csak a nagyobbak amin már van rendes hűtés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |