Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   21 / 173
(#) Kocska válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Helló.

Mivel ilyet csak egyszer vesz az ember ( legalábbis én) max 100e Ft környéke. Lcd monitorok, erősítők javításához kéne,de aztán kitudja mit hoz a jövő. Érdemes lehet beruházni egy digitális, tárolós szkópba?
(#) kadarist válasza Kocska hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Érdemes aukciós oldal(ak)on szétnézni, mert százezerért már komoly műszereket ajánlanak, amik legalább féldigitálisak.

Nézegettem én is. Van már 60e ért ami az én igényeim kielégítené, csak hát a bőség zavara áll fent. Illetve szívesen venném, egy tapasztaltabb szaki tanácsát. Suliba ránézésre ilyen masinákat használtunk, de mi kerül rajt ennyibe? Ennél jelentősen olcsóbban van olyan mi 300Mhz tud.

Annál a cégnél nem érdemes... Én azokat a Gould vagy Hitachi (analóg-digitál) típusokat preferálnám.

Róla vélemény? esetleg konkrét típust tudnál ajánlani, amit lehet újan kapni?
(#) CIROKL válasza Kocska hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

100E forintért Max használtat veszel amit szeretnél az több száz E -nél indul , de kérdezném minek olyan komoly szkóp erősítő javításra ? Amit az imént belinkeltél az bőven sok a cél élérésére .
Nálam ennek a kis tesója van ami sok is az erősítők javításához , beállításához .

Nagyon jó, csk ez nem a végleges ár. Kicsit bonyolult kezelni, de ha ráérez az ember, akkor kezesbárány. Nos, én a mnapság divatos teljesen digitális LCD-kijelzős Tektronix-koppintásoktól (OWON és társai) nem vagyok lenyűgözve a pixeles képernyőkijelzés okán, bár a sok mérési funkció miatt lehet jó választás. száz-kétszáz körüliek
(#) Kocska hozzászólása Dec 23, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Egy jól használható műszert szeretnék amatőr műhelybe. Nem is szeretnék egy jó darabig másikat vásárolni. Esetleg ehhez mit szóltok? Ilyen van most nálam kölcsönbe, az A csatorna V/div kapcsolója borzasztóan contact hibás. Arra gondoltam átveszem, megcsinálgatom, menyit érdemes kínálni érte?

Az ár az az eladótól függ nagy részben hiába akarod megvenni olcsón ha az eladó nem adja csak X forintért .
Néz szét a használt piacon kb egy hasonló mennyiért megy aztán lehet árat kalkulálni .
(#) Kocska válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Vateráról van 21000 pénz az eladó nemért hozzá azt sem tudta működik-e. Abba maradtunk kipróbálom vásárlás előtt. Igazából az lenne a kérdés, hogy menyi lenne a javítása, ill ér e ennyit vagy próbáljak alkudni?

Ez nem kérdés ennyi pénzért máris megvenném , még azzal a kis hibával is amit említettél !
(#) Kocska válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Rendben, akkor megmondom az eladónak, ez-az a baja, de jó lesz. De elég komoly az a hiba, ugrál torzul a jel, esetleg kis kontakt javító segítene a dolgon?
(#) l48 válasza Kocska hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Kontakt javítóval szerintem ne próbáld, esetleg alkoholal. az nyom nélkül eltávozik. A kontaktspray hagy maga útán mindenféle olajos francot ami nem tesz jót a szkóp frekimenetének
(#) Kocska válasza l48 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Jobban belegondolva igazad van. Holnap nézem hozzá SM et az nem árthat! Még egyszer köszönöm az észrevételt.
(#) Mazsika válasza Kocska hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

(#) Kocska válasza Mazsika hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Jól néz ki, de azt hiszem maradok a Philips PM3215 mellet.
Szerintem jó áron sikerült hozzájutnom, igaz nem tökéletes.
(#) Mazsika válasza Kocska hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

ja hogy már meg is vetted a Philipset?
:O
(#) Kocska válasza Mazsika hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Igen. Az A csatorna V/div kapcsolója kontakt hibás. AZ illuminátor izzói kivannak égve, nincs talpa, de működik. Az ok, hogy lesz vele munka, de működik és sikerült 18e Ft ban elhozni.
(#) oibacsi hozzászólása Jan 3, 2011 /

Sziasztok!
Sosem használtam még szkópot, de lassan eljön az idő. Erősítőket építgetek és ezekhez szeretném a táp és a kimenő jelalak torzulásának mérésére használni elsősorban. Érdemes egyáltalán kezdőnek vennie? Ha igen, milyet? Azt sem bánnám, ha jó nagy bemenőfeszt is bírna, hogy esetenként a hálózati szinusz tozulását is mérjem. Tudtok ajánlani valami jó típust? 100e a max összeg, de még erre is gyűjtenem kell. Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza oibacsi hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia!
Egy ilyen kategóriájú szkóp tökéletes lenne a számodra.
(#) oibacsi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Köszönöm szépen, ez nincs is messze és még olcsó is
(#) Sütimüti válasza Mazsika hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Bővebben: Link

Kezdőknek ez se nem rossz....
(#) doomkiller hozzászólása Jan 8, 2011 /

Sziasztok! Erről a szkópról mi a véleményetek?
(#) kadarist válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szia!
Ez iskolába való demonstrációs célra, mert jó nagy a képernyője. De nekünk nem igen felel meg. Nézd csak meg a sávszélességét meg a csatlakozóit.
(#) CIROKL válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Az attól függ mire szeretné használni , olyat kijelenteni hogy nem felel meg nem lehet ! Miért nem felelne meg egy adott feladatra , és ez a régi szkóp egy adott feladatra lett kitalálva .
Az adott feladatra meg az az 5 Mhz bőven sok is , a csatlakozó is ehhez van méretezve .
Csupa véletlen nekem is van ilyen régi szerkezet , és nem igen járok iskolába demonstrálni vele mert nagy a kijelzője , legalább jobban látni még nekem is az öreg szemeimmel a látni valókat .
Bővebben: Link
(#) fezsolt73 hozzászólása Jan 8, 2011 /

Hello!
Erről a két szkópról mi a véleményetek , melyik érné meg jobban.
Gould OS1420 v Leader LBO522
(#) doomkiller válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Gondolom hobbi célnak megfelelne. De találtam még egyet de nem találok a neten infót róla. Melyiket lenne érdemesebb megvenni, gondolok itt az ár/teljesítményre.
(#) kadarist válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

De azért nálad ott figyel mellette egy másik is. Én ezzel úgy vagyok, ha valaki beruház egy szkópba, akkor 20-25 Mhz-es sávszélesség alá ne vigye az igényeit. Jelmeredekségek, berezgések vizsgálatánál jól jön a nagy sávszélesség. Ez már szerintem jó lenne: Bővebben: Link
(#) CIROKL válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Általános felhasználásra , hobbira ezek bőven megfelelőek , főleg ha az ár érték viszonylatot nézzük.
A leader is egy speciális szkóp ami úgynevezett sztereó szkóp amit sztereó erősítők vizsgálatához fejlesztette ki , ez az utóbb linkelt is szerintem egy speciális -nak kinéző szintén régi fejlesztésű szerkezet .
(#) gkari válasza kadarist hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1

Hahó, a képen szereplő (ami 1568/2A!!) többet tudhat(eredetileg), mint ami a szövegből kiderül! Ennek az eredeti spec.: 50Mhz, kettős időalap, n e m elektronkapcsolós!, hanem valódi 2 csat. Ha így van, azonnal le kell csapni! Irodalom:RTÉKˇ94, 95, 96 Sipos Gy. cikkei.
Következő: »»   21 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem