Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék építeni, egy nagyon egyszerű fényvezérlőt, amely 12V autófényszóró izzók fényerejének szabályzását teszi lehetővé. Arra gondoltam, mivel 12V a max feszültség amit vezérelni, hogy 555-el és 1 Fettel oldom meg a problémát, csak nem tudom hogy bírná az izzó. Szerintetek működne a dolog? Vagy ha van jobb ötlete valakinek szívesen veszem. Előre is köszi RedCar
Perzse, hogy bírná, ez egy sima PWM fényerőszabályzó.
De ilyen téma már van dögivel, nézz szét.
Szia!
A pwm szabályzásról tudom, hogy sok téma van, csak olyat nem találtam ami ezt fény vezérlésére használja. Mindenesetre válaszodat köszönöm. Szétnézek még egyszer, hátha több sikerrel járok. Redcar
Motor és izzó vezérlése PWM szempontból azonos.
Legyen ez a kapcsolás, egy kiindulási pont...
(Az "R" a kitőltési tényező, míg az "E" poti a működési frekit állítja be.)
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban ,hogy van egy "German Light Product" (GLP) gyártmányú "Light Operator 24" típusú fénykeverőpultom amelyben valószínűleg tönkre ment a két AVR, és az lenne a kérdésem hogy tudna valaki valami ötletet hogy merre találhatnék hozzá hex-ár? (tudom hogy gyártási titok de nincs rá 20000 FT-m hogy megrendeljem a gyártóktól) Az építő tanácsokat előre is köszönöm! Dokuk: kep0 kep1 kapcsolási rajz
Légy optimista, az a hozzáállás sokat segít, ha valamit nem tudsz cserélni, az nem hibás. Ha a tápja nem ment tönkre, nem csapott bele a villám, nincs megégve, akkor a processzor hiba kevéssé valószínű, mindkét processzor együtt hibás legyen az meg még valószínűtlenebb. Programozni is eléggé körülményes ezt a fajtát, max egy lábkompatibilis egyéb mikrovezérlőre írsz egy hasonló programot.
Igyekszem optimista lenni de labortápról kísérleteztem vele, nem a sajátjáról, és nem tudom hogy nézted-e de ez buszrendszerű, és mivel össze vissza világít, ebből gondoltam hogy legalább az egyik kinyíródott, legalább az U2-es CPU de lehet hogy az órajelekkel van valami.
Egyébként nem értem hogy hogy mehetett tönkre mert még az 500mA-es bizti sem ment ki, ráadásul valahogy a hangfrekis résznél égett el a panel és annak füstölt el a védőellenállása, az teheti azt hogy a zenekari keverőpultból jövő jel eléggé nagy volt? (az FX SEND kimenetről szedtem amin max +15 db jöhet ki) De akkor a védőellenállás az nem azért van hogy megvédje az AVR-t. (AVR-t sajnos nem tudok programozni, még a PIC-et is tanulgatom csak)
Nincs valakinek egész véletlen bármilyen DMX-es fényvezérlő kapcsolási rajza amit kompletten megépíthetnék?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |