Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem lehet, hogy a hangfal nem bírja? Vagy a végfok ki van hajtva és azért recseg már?
hangerő kb negyed állásánál vagy még annyitól is kevesebbnél kezd recsegni szal annak birni kell
Ez attól függ mivel hajtod meg mert ha 4* akkora a bemenőjel akkor már a hangerő poti negyed állásánál is ki lesz hajtva a végfok. Miről hajtod?
Nem lehet hogy a hangerőszabályzó potméter koszos belülről és azért recseg? Sokszor ennyire gyerekes problémákat vétek én is.
laptop de nem úgy recseg a hangszóró mintha már nem birná nem torzít hanem így pattog vagy nemtudom hogy írjam le van egy sima 7294esem is és azt birja csutkán a hangszóró szal biztos nem a hangszóró kicsi a végfokhoz
Az a hangszóró amugy nem 4 ohmos? A hidalt verziót tudtommal nemlehet 8 Ohmnál kisebb hangszóróval terhelni. Lehet, hogy az áramkorlát szól közbe.
Értem!
Az alkatrészek helyesen vannak beültetve? Átnézted?
de igen 4 ohmos tudom hogy elég kicsi de olvastam hogy 4 ohmal is lehet terhelni csak nagyon melegszik az ic
többször átnéztem jól van beültetve és mind 2 oldal ezt csinálja
A képen pirossal jelöltem ha minden igaz a stby/mute funkció ez én összeforrasztottam ez lehet baj?
Nem mert másik potival is próbáltam valamint poti nélkül is gépből közvetlen bemenetre.
Nem mert az elvileg kapcsolós is lehet. Most olyan mintha ki lenne kapcsolva.
Aham akkor az is kizárva nem tudom mi baja lehet:S
Már leírtam... ennyire hihetetlen?
Jónéhányat csináltam már, teszteltem, mértem, kínoztam műterhelésen szkóppal, generátorral és használom őket zenekari hangosításra, de nem akarlak győzködni. Ha nincs hűtőtőnk, csak szilikonlap, meg hatalmas borda ventivel, akkor kb 2 másodperc alatt leesik a Vpp 38V-ról (szinusz) 17V-ra 8 Ohm-os műterhelésen. Gondolom nem azért építettél hidat, hogy 200W helyett 40W-ig tudd használni. Nagyon komolyra csináld meg a hűtőtönköt, akár rézből, pláne így hogy 4 Ohm-ra akarod járatni. Nem a két ventillátorodon múlik a siker, hanem ezen.
Te is így csináltad először és neked is recsegett? Holnap valakitől kerítek ilyen lapot és kipróbálom remélem az lesz a baj csak láttam képeket ugyanerről a verzióról és ott is csak így volt egy bordára téve az ic és ment nekik.
Ebben a végfokomban először az ícék alatt volt a szigetelőlap, ugyanazt csinálta mint a tiéd. Azóta lehet hangosításra használni, mióta átalakítottam. Tartósan leadja a 200W-ot 8 Ohm-ra, csatornánként :yes:
A tápja kb 600W-os, kapcsolóüzemű.
Értem mostmár meggyőztél Na holnap átalakítom úgy ahogy mondtad most mennem kell köszi a segítséget holnap írok mi lett vele! Jóéjt!
Hello jelenleg még nem találtam még olyan vastag lemezt úgy jó lenne ha van az ic aztán 2db 4es lemez és úgy a bordára?
Szerintem elég egy db 4-es lemez is. Két ícé mehet egyre. A másik csatornát ne szereld ugyanarra a tönkre, mert akkor lehet hogy búgni fog egy kicsit. Vágd ki a megfelelő méretű 4mm-es lapot, legyen teljesen sík a felülete, meg is csiszolhatod finom smirglivel. Arra figyelj, hogy a másik oldalon, ahol majd a hűtőborda lesz, ne álljon ki a csavarok vége, ha kiáll, akkor reszeld síkba.
A lemezbe 2,4 mm-es furatokat fúrj, majd 3mm-es metrikus menetet vágj beléjük. A hűtőtönk borda felőli oldalára vágjál ilyen szigetelőlapot, összeszereléskor a tönköt és a bordát vékonyan pasztázd be.
Szigetelőlap helyett jó csillám is gondolom?!
Az nem olyan jó hővezető, de ha nincs más akkor jó az is. Abból van akkora lapod, amiből megfelelő méretűt tudsz vágni?
Szerintem lesz de lehet szerzek valahonnan ilyen szigetelőlapot.
Hello!
Köszi szépen a segítséget a hűtőtönkel kapcsolatban az lesz a megoldás... Olyan probléma van hogy még ebben segíts légyszi hogy jelenleg 4mm-es alu lemez van az ic alatt és úgy a bordán sajnos még csak csillámom van úgy tettem fel jelenleg a hangerőt kicsit több mint fél állásig tudom tekerni és csak akkor jelentkezik minimálisan az a fura hang. Kérdésem az lenne hogy alum nincs nagyobb mint 4mm-es szerinted 6-os vagy nagyobb vas lemezzel jó lenne-e az is vezeti e annyira a hőt mint az alu? Valamint már megrendeltem azt a másik szigetelőlapot az is biztos segít még rajta. Köszönöm az eddigi segítségedet!!!
Szia!
A vas nem alkalmas erre! Tegyél vastagabb alut. Kéne vagy 10-es.
Annak nem lenne sok értelme. Próbáld ki szigetelés nélkül felszerelni az Al hűtőbordára, csak vigyázz hogy ne csinálj zárlatot mert rajta lesz a negatív tápág, ezért iktass be biztosítékot, mondjuk 3-4A-es lomhát. Az megvédi az ícét egy esetleges zárlattól.
Rendben holnap kipróbálom köszi.
Hello! Kipróbáltam csillám nélkül így mostmár tökéletesen működik kb 10 percig csutkán míg fel nem melegszik az ic meg a borda most már az a krédés hogy a két venti hűt e annyit rajta hogy tartós ideig menjen. És lehet e szigetelég nélkül használni úgy hogy a borda el van szigetelve a doboztól?
Ha 10 perc után kezd tortyogni a hővédelem miatt (kb 85-90C), akkor az a borda ventillátorral teljesen jó lesz. Meglehet úgy is csinálni, hogy a bordát szigeteled el a sasszitól, de ebben az esetben nagyon körültekintően és precízen kell szerelned. Mindenképpen iktass biztosítékokat a tápágakba és csinálj relés hangszóróvédő áramkört is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |