Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   166 / 564
(#) Tubi56 válasza dara hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Fojtónak nem olyan sok az a 12uH ! Most mérek egy E-E 55/20 fojtó trafónak szánt induktivitását bár ez lemezzel van tekerve 0.2mm légréssel 50uH! Még kísérlet tárgya!
Jó lenne ám, ha több lenne a tiéd is! olyan 20-25uH
(#) kralikandras válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Sziasztok.Ezt a csatolást sem tudom nítni.
(#) Tubi56 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Tina progival tudod legfeljebb mentsd le előtte!
(#) dara válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Igen jobb lenne nagyobb induktivitás,van H vasra tekert 30mikrohenris lehet beleteszem.A trafót elírtam 16/5 menetes még nem tudtam csak soros égővel mérni a feszt,akkor 40Volt volt.A hővédelem ugyan úgy működik lekapcsolja rendesen.Képek felrakásával hadilábon állok,de megpróbálom valahogy.
(#) Tubi56 válasza dara hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

A kepfeltoltes.hu oldalra feltudod rakni a fotókat! Onnan a linket pedig betudod másolni ide!
(#) dara válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Csökkentett tápról,40Volt megy a gép,holnap átméregetem terheléssel is.
(#) Allf válasza Jackass hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Most kezdtem egy EP Systems Energi@130 Inverter javításába. Nézegetve (#788916) Jackass képeit - rákérdeznék a nyákon lévő R10 és R11 értékére mivel az értékek a melegedés miatt nem leolvashatóak...Remélem tud valaki segíteni...
(#) Phile80 válasza Allf hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

ha ez osztja le a stab IC-nek a tápot, akkor olyan 6,8k-10k szokott lenni. Ha megvan a táp az IC kimenetén akkor nincs vele gond sztem. Bár láttam olyat hogy szakadt volt, igaz kínai invertelnél, gagyi minőségű ellenállásnál.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

40V tápról próba kimenet 15A terhelve,áramszabályzás rendben,TT trafón áramirány jó.Soros égőről áramfelvétel 100-200mA trafó nem cicereg.Neki a 230 at áramfelvétel 400-500mA kimeneti fesz 50V,bevan rakva az R32-es 4,7K a kimenetre.Arra jutottam hogy csak az SG lágy indítását kellett megoldani,mert tulajdonképp,semmin sem változtattam.A trafó 2-es tekercse is jól volt bekötve,mert az előző próbánál már néztem,és az egyik irányba csökkent a kimeneti fesz ezért a másik irányba kötöttem.Ahogy Tubi mondta tényleg egyszerü a megépítése,egy kis odafigyeléssel egyből indul. Tubi előtt.
(#) Tubi56 válasza dara hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Most már próbáltad az áramerősséget is feljebb vinni szép lassan? mekkora a max áramerősség, amit szeretnél a géptől? Én 130 A körüli áramerősséget ajánlok, ha a gate meghajtó áramkörben csak egy db pnp tranyó van! Ez felett már ajánlatosabb a 2 tranzisztor vagy fet használata mondjuk egy IRFD 110-120-014
(#) dara válasza Allf hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Én azt inkább snubernek nézem,vagy a kimeneten vagy az IGBt nél van,10-20ohm körül lehetnek.Azért még egy kis festék van rajta.
(#) Tubi56 válasza Allf hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szerintem is ki kellene forrasztani, mert a túlsó oldalán még leolvasható a szín kód R10...talán nem is szakadt!
Nekem olybá tűnik mintha valamivel össze lenne pacsmagolva, nem igazán égésnek látszik. Ha leégett volna akkor a közepe lenne rongyá égve. csak tippelek Az R11 az inkább utal melegedésre
(#) Phile80 válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szerintem a védőlakk van ráégve az ellenállásra.
(#) kralikandras válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

T.Tubi56.
Légyszi a colt rajzot JPG vagy CIF tömörítőben tedd föl mert nemtudom kibontani-nemtámogatja a Vista.Köszi.
(#) fezsolt73 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Ez a TUBI-féle kapcsolási rajz . A vezérlés rajzát csak a Sprint Layout 5.0 programmal tudod nézni jpeg-ben nincsenek alkatrész értékek.
(#) kralikandras válasza fezsolt73 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Köszönöm. 2helyre lementettem és 3példányban kinyomtattam!
Üdv:András.
(#) staci123 válasza fezsolt73 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia,
ezen a rajzon a BC327 tranzisztorok emiterei és kolektorai fel vannak cserélve!!!
(#) staci123 válasza dara hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Sziia,
Azt hiszem jó ötlet volna megnézned hogy a BC327 tranyókat hogyan kötötted-forrasztottad be...
(#) dara válasza staci123 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia.Bc640 raktam bele,csak légszerelve a gate trafó kimenetére.
(#) staci123 válasza dara hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Nézted az előző néhány hozzászólást
(#) dara válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Még nem próbáltam csak csökkentett tápnál szabályoztam az áramot,a meghajtást kicserélem a két tranyosra ami előtte benne volt,meg az IGBt is mert most csak 1-1 20A van benne,SGW50N60HS 1-1 darabra.Ezzel elég lesz a 130-140A.
(#) dara válasza staci123 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Valahol rossz a Bc327 pdf-je.Értem,attól még jól be lehet rakni.
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Nem a tranzisztor PDF rossz,Tubi rajzolta fordítva a tranyó képét.Azért ellenőrizd le,jól raktad e be.
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Közbe leesett,mindjárt megnézem,csak már a két tranyos cserével vagyok elfoglalva.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Nekem másik rajzom van azon jól van rajzolva.
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Elhiszem,gondolom az eredeti PDF,nekem is az van meg és egy kedves fórumtársunk magyarra fordítása.
(#) Tubi56 válasza fezsolt73 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Az amit fel tettem rajzot az nem egészen így néz ki!
Az alkatrészek értékek is rajta vannak!
Tinával megnézhető!
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Mit rajzoltam fordítva? Nem értem!
(#) fezsolt73 válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Érdekes.. az általad feltett kapcsolást TINA-ból nyomtattam ki és szkenneltem be. Ez a te rajzod...
A vezérlésed nyák rajzát nem lehet elmenteni úgy ,hogy az alkatrész értékek is látszódjanak.
Ezért irtam hogy csak a Sprint Layout progival tudja megnézni...

(#) kala1982a hozzászólása Dec 30, 2010 /

bc tranzisztorok nekem gyártó függőek voltak régen, kb 4-5év , gyártó lábkiosztását kell nézni, hogy jó legyen, tegyél bfy34-e ha relét kell kapcsolgatni vagy hasonlót, aminek tudod a bekötését és többet tud mint amit helyettesíteni akarsz... engem úgy okítottak régen , hogy ha polaritást megfordíthatod akkor mindegy, hogy pnp vagy npn... 2n2205, 2n2961, általános pnp tranzisztor...
ha relét kell kapcsolgatni bőven jó. remélem segítek...

2961 npn, gyorsan kerestem...
Következő: »»   166 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem