Fórum témák
» Több friss téma |
Ez elég rossz hir számomra, mivel van egy mélyhangszóróm amit jelenleg nem használok, ezt szerettem volna a 2.1 mélynyomójának,de az 4 ohmos. És ég egy kérdés a hidalt 2030ast hány V-ról kell hajtani és mekkora táppal, hogy birja a 4ohmot és a 8-at is, de azéert legyen egy kis ereje is, mondjuk olyan 20W8ohmban, 304-ben. Ja és a valós garantált teljesitmény érdekelne.
Sziasztok még egy kérdés. Mi lenne ha a TDA 2030as paneljába TDA 2040est tennék, ugy tudom az kicsit erősebb! Vany nem lenne jo? másabb a lábkiosztása?
![]()
Sziasztok. Van még egy kérdésem. A kész végfokot elé kell csináljak előerősitőt is vagy a PC hangkártyájából kapott jel elég neki a 10Whoz?
Próbáld ki!
![]()
Üdv. Én is építeni szeretnék egy erősítőt. TDA2030-al képzeltem el. Meg is terveztem a nyákot. Gondolkoztam a tápegységen. Mekkora tápegység kellene ehhez?
Sziasztok ! Szeretném tőlletek megkérdezni mi erről a kapcsolásról a véleményetek:http://bsselektronika.hu/index.php?id=34
Ha tudna valaki olyan kapcsolást küldeni, amelyik a tda 2030hidalt változatát vég tranzisztorok egészítik ki azt nagyon megköszönném
helló, a linken lévő kapcsolást én már megépítettem és jól szólt, hidalni is lehet a két tda 2030at ha érdekel szólj.
![]()
Sziasztok
Egy nagyon lelkes építgető vagyok. Az lenne a kérdésem hogy tulajdonképpen milyen rajz alapján lehet eszt a végfokot össze tenni ? ( van már itt sok sok rajz és nem tudom pontosan melyik lenne a jó ) A másik kérdésem az lenne hogy a TDA 2030A Tipusú IC hány volton érzi jól magát ? ( mert én tegnap vettem 3 IC-t és össze tettem eggyet ,megprobáltam 12V-al ,de csak búgot, asztán véletlen 50V raktam rá egyből eldurrant , megcsináltam a másodim IC -el a dolgot ráraktam 24 V és az is elszált ![]() nagyon magamalá estem ez miatt ![]() ![]()
Szia!
Egyenfeszültséggel próbálgattad? Egyébként az adatlap rajzait és ajánlásait érdemes követni.
nem
A-nemtudok mérni :S de nézegettem feszültségszabályzokat az segítene nekem ? pl ha a 24V trafom elé kötnék egy szabályzot ? és annak milyenek kéne lennie ha az segítene? még nagyon nagyon alap az ismeretem azért kérdezek ilyesmiket. amugy igen egyenfesz-el probáltam.
Na most akkor a viccet félretéve. Egyenről vagy váltóról próbálgattad?
elöbbi kérdésedet félre néztem bocsánat! Egyen Annyit gondoltam hogy eggyenről kell
![]()
Eszt csináltam meg. Ez alapján
Nyákra építetted vagy vadszereléssel? Biztosan elkötöttél valamit, mert 12V-ról atombiztosan kellene működnie. Nem szabad spórolni a tápfeszültség pufferkondenzátoraival sem.
Egyenlöre nem akarom nyákra Felfogattam a hűtőbordára és ugy ráforasztgattam a cuccot. Pufferkondinak mit ajánlasz?
Am a 12V trafom az 12V 1.2A 14VA tud és ezen csak recsegett Nem ütjük az entert feleslegesen, inkább a helyesírásra figyelj, a szlenget is mellőzd légyszíves . köb ..
Bocsánat!! Elvagyok keseredve és ideges is vagyok
![]()
4700µF 25V-os kondenzátor már elég jó lenne hozzá. Csatolj egy fényképet az áramkörödről és megnézzük.
Amit mellékeltem dokumentációt az akkor jó? Szerinted akkor a 12V trafómról kellene mennie megfelelő pufferkondival?
1 irányú symmetricus volt amivel probáltam
Kell még négy dióda is, ahogy az köbzoli rajzán is látszódik. Neked a "two-way asymmetric"-változatra van szükséged.
Akkor hogy ha jól értelmezek mindent. Ahogy megcsináltam az elméletileg jó, csak a pufferkondi és az egyen irányítás nem volt jó és azért recsegett csak 12V-ról?
Azt írtad, hogy az egyutas szimmetrikust csináltad meg. De az nem jó, mert ehhez a kapcsoláshoz a kétutas aszimmetrikus kell.
Igen. Értem. Az még a kérdésem hogy ami lett nekem mutatva rajz előbb most akkor melyikkel próbálkozzak? Azzal amit mér megcsináltam vagy azzal amit elöbb mellékeltetek nekem román rajzot? Mert akkor bekel szereznem holnapra olyan ellenállásokat és mivel nem leszek itthon aszt kell hozatnom eggyik haverral és azért kellene ma mindent tudnom.
Mindkettő kapcsolás működőképes. De mivel Neked aszimmetrikus tápod van, ezért Hx-2 rajzán lévő jobb oldali kapcsolást csináld meg, ami gyakorlatilag azonos a Te doksidban lévővel.
Előre is bocsánat a sok sok buta kérdésért ,de hagy kérdezem meg hogy Hx-2 rajzán ugye a jobb oldali rajzon alul bal oldalt a 100K ellenállás melleti kondi ami 22,0-ént van írva az ugye csak simán 22 Ohm ? na meg akkor ez mind 25V -os kondi legyen ugye? Na meg visszatérve a feszültségszabályzóra , akkor az nekem nem kell a a diodák után?
na vissza gondolva írtam egy nagy hülyeséget , bocsánat!
az nem ohm ![]()
Igen, 22µF és nem kell semmilyen stabilizátor és a kondik 25V-osak legyenek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |