Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   151 / 1152
(#) suhanc válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Mobil p4 inkább az a kérdésem nem nyírja ki a gépet?Max a procit ugye?
(#) belfi2 válasza suhanc hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Feltehetően el sem fog indulni. Ha az alaplap leírásában szerepel a Mobil Intel p4 akkor jó ha nem belese tedd.
(#) sebaj_tobias hozzászólása Dec 30, 2010 /

Én is kérdeznék.
Nincs valakinek mobil A64 4000+ környéki procija? 754 lábú jószág.

Na megtudtam az alaplap típusát.Asrock P4i65G
Ahogy nézem nem írja a processzor feszültségeket de az egyik bois képen 1.38v van. A támogatott processzoroknál se típust ír csak hogy ez ez ez....Támogatott proceszor típusok
Szerintem jó bele
(#) belfi2 válasza suhanc hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Már megbocsáss de hol olvasod a listában ezt"Mobile IntelŽ PentiumŽ 4"
Szerinted jó bele?

majd meglátjuk megyek hozzá és ki próbálom egyébként típus számot se ír sajnos
Köszönök minden segítséget.Majd megírom mi lett.
(#) didyman válasza suhanc hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Nem jó bele.
(#) Hx-2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Es a csippanas a PC adja? mert ez inkabb hardwer hibat szokott jelenteni!.
(#) abcdabcd válasza djgombi hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Az ilyen táp "kiszámoló" oldalaknak nem sok értelme van az én régi gépem ami mérve 65W tól nem fogyaszt többet vagy 300W ot "számolt" ki rá , gondolom a tápgyártók szponzorálásával...
(#) Kovidivi válasza Hx-2 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

A HDD-ból jön a sípolás, nem hardver hiba, csak azt jelzi, hogy nincs elég áram, és nem indul a HDD. Semmi más jelentése nincs.
(#) belfi2 hozzászólása Dec 30, 2010 /

Idézet:
„Hali!
Van egy TSSTcorp CDDVDW SH-S222A tip DVD író a gépemben. Tudom nem egy világmárka de csak ezt kaptam mert ez az egy volt az összes.Mostanában egy két lemeznél (TDK) amin adatok vannak -úgy értem programok- kattog indulásnál.Olyasmi hangja van mint az egér görgető gombjának csak keményebb.A kattogás a lemez forgásával együtt gyorsul de ha "bepörgött" akkor már nem hallani illetve abbahagyja.Ha beteszek egy másik (TDK) lemezt amin film vagy zene van akkor semmi gond és más lemezekkel sem.Írni jól ír .Kitakarítottam de nem változott semmi, a TDK-s program lemezekkel továbbra is kattog.Még garis, nagyon nem akarom piszkálni, a takarítás még belefér tudtommal.
Szerintetek lemez vagy gép hiba?”

Ez egy régebbi kérdés volt most annyi a változás hogy rögzítettem a hangját.
A kérdés maradt lemez vagy gép hiba?
Bocs de lemaradt ,most már a filmes lemezekkel is csinálja.

dvd hang.wav

(#) belfi2 válasza (») Dec 30, 2010 /

Köszi!
Legközelebb így teszek.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Milyen típusú az a lemez aminél kattog a DVD íród?
Más TDK lemezzel is ugyan ezt csinálja?
milyen a felülete a TDK lemezednek (Az egész felülete, ahová az adatok kerülnek.)?

Ajánlom ne sokáig használd így a DVD íród, mert az szervó csúnyán odavágja a fókusz lencsét a lemez felületéhez.

Általában sérült lemeznél adódik ilyen jellegű probléma, illetve amikor egy adott típusra teljesen elhal a DVD meghajtó ( például DVD -t nem olvas kattog, írott/újraírható/maszkozott CD -t meg simán viszi és nem kattog, ekkor talán a lézer adta fel küzdelmet, de ezt az olvasó egység nem tudja, és próbálna őrülten fókuszálni. )
(#) alkesz24 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

_ampervadasz_-nak igaza van. Ilyen hangok hallatán nem erőltetném a használatát. Ha garanciális vidd vissza és cseréltesd ki. Ha a másik írónál is fennáll a hiba, cseréltesd ki velük egy másik típusú íróra, természetesen a különbözetet valakinek fizetnie kellesz. 4-5 ezer forint között már simán vehetsz egy LG-t vagy egy Pio-t. Én évek óta utóbbit használom semmi gond nincs vele. Azt tudom még elképzelni, hogy karcos a felület. Nálam volt példa kattogó hangokra, de csak a nagyon karcos felületeknél és CD írónál, szóval nem válogatott a márkák közt. A végére pedig egy elmebeteg megoldás : kerüld el a TDK használatát.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Még egy kérdés: Honnan jutottál a lemezekhez hozzá, mert ha nem boltból, hanem ismerőstől vásárolt lemezek azok, akkor az is benne van a pakliban hogy hamis, vagy selejt, mert az adathordozó réteg felvitele nem egyenletes.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Hali!
Meg próbálok mindenkinek válaszolni.Jellemzően csak TDK de előfordult már másik lemezzel is.
Nem mindegyik lemezzel csinálja és a lemez felületén nem látszik semmilyen karc vagy ütés nyoma. Egyébként mint ahogy hallottátok a felpörgés után már nincs gond olvas/ír szépen.Mindent lejátszik mindent beolvas.A lemez vadi új de nem gyári ha értitek mire gondolok. A régebbi lemezeket is csont nélkül viszi pedig azok jobban hasonlítanak egy bakelit lemezhez mint DVD re.
Az első nekem is Pio volt most egy P3-ban teljesít szolgálatot. 2011 májusában lesz 1éves a számla megvan.Holnap beugrom a srácokhoz és elmesélem a bánatom nem tudom mit lépnek rá, mert csak ezt az egyet tartották.

Az a baj, hogy az első DVD olvasók és írók óta rengeteg selejtet gyártanak le. Ismerősömék munkahelyén így heti jelleggel dobálják ki az olvasókat egy hetes használat után. Különben, hogy érdemben hozzá tudjak szólni a témához. Lehet hogy ezeknek a korongoknak nem mindenütt ugyan olyan a sűrűsége (tehát az egyik része kissé nehezebb) és kezdetben esetleg billegnek a felpörgésnél picit. Ezt Ampervadasz is említette, de annyiban javítanám, hogy nem csak a hordozófelület lehet egyenetlen. Viszont ez később csúnya véget érhet, mert ha odapöccen valamihez, akkor elpukkanhat a disc. Azt tudom elképzelni még, hogy csapágyas cucc van a tetejébe integrálva (nem tudom mi a neve), és abban a golyók kocognak, viszont akkor ez megint gyártáshiba. Amúgy én sem boltban veszem, de nekem nincs problémám ilyenekkel.
(#) belfi2 válasza alkesz24 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Sajnos egyértelműen nem lehet a fejre fogni mert más lemezeket simán beolvas így nem hiszem hogy kicserélik.

Én annó egy tápot cseréltettem ki. Semmiféle hibája nem volt. Igaz beszámíttattam egy új tápba az árát, még rá is fizettem. Nem tudom, hogy ehhez alapvető jogom volt-e vagy a jóindulatukon múlott, de a lényeg, hogy kicserélték. Amúgy nem volt sokáig használva, cca. 3-4 hónapot, csak időközben kevés lett a gépembe. Egy próbát megér szerintem. Ha a komplett konfigot be tudod vinni hozzájuk + egy DVD-t, hogy ott helyben azzal nézzék meg kénytelenek lesznek cserét eszközölni (bár gondolom nem szívesen mászkálnál egy géppel a hónod alatt ebben a hidegben). Hátha segít majd a szép szó.

Hát abban igazad van hogy nem szívesen járkálnék vele. De ha eddig kibírta még egy hetet kibír, majd jövőre beviszem nekik holnap csak érdeklődöm, esetleg beviszem a "hangját".

Idézet:
„Nem tudom, hogy ehhez alapvető jogom volt-e vagy a jóindulatukon múlott,”

A jóindulatukon múllot.Csak 10000 FT felett van kötelező jótállás.
Az a gyanúm hogy gyűjthetek egy PCI SATA vezérlőre és egy SATA DVD íróra.
(#) _ampervadasz_ válasza alkesz24 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Egyértelműen hallani, hogy szervóelektronika a fókuszáló lencsét teljes mértékben kitéríti és odaverődik a lemeznek.
Ez lehet lemezhiba, de akár a szervóelekronikának, illetve annak a vezérlésében is a hiba.
Ha megfigyeled (saját felelősségre), láthatod, hogy normál esetben a fókuszáló lencse, szépen kitolódik, majd szépen lassan visszahúzódik. Ekkor fókuszál a "látott képre" és megkezdődik a lemez detektálása, ill. a típusának meghatározása. Jelen esetben ugyan ez történik csak itt teljesen kitér, és azért kattog többször is, mert szó szerint lepattan a lemezről egymás után mint egy rugó aztán szervóelektronika újból elkezdi beállítani a pályáját a lencsének mert sikertelen volt a lemez típusának meghatározása.

Nem biztos, de egy firmware frissítést megejtenék, hátha a lemezkezelő/detektáló programban van a hiba, és készteti túlvezérlésre a fókusz szervóját.
Csak saját felelősségre.

Azokról a csapágyakról amiről meg beszéltél, az a lemezmeghajtó motor fejrészében van egy kamrában.
Az célja, hogy a lemez illetve a motor vibrációját ellensúlyozza, ha az hibás lenne -tegyük fel törött lenne a csapágy, vagy hibásan lenne megmunkálva, esetleg szennyeződés található benne- akkor eltörne a behelyezett lemez, mert akkor nagyobb hajlító irányú erő behatásnak lenne kitéve. Ha egy több ezer képkocka/ másodperces felvételen -ami le van lassítva- megtekintenéd ahogy a CD meghajtó meghajtja a lemezt, akkor azt fogod látni, hogy a lemez hullámzik mint a pizza tészta pörgetés közben mert "kontaktusba" kerül a levegővel.
(#) ptesza válasza suhanc hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Nekem volt már bajom NEC 4551 dvd íróval, már telepítés közben kékhalálozott. Sokat szívtam mire rájöttem.

A bios beállítások megfelelőek? Nem véletlenül egy béta verziós bios lett rá felrakva? IDE SATA kábelek?
(#) CsemanAttila hozzászólása Dec 31, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy Dos alól elérhető-e az usb port? (Após laptopján elszállt mind a 4 usb egyszerre, azt mondták neki alaplap hiba, mert dos alól sem lehet elérni.) Előre is köszönöm!
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Nagy valószínűséggel mind a két eset fenn áll.Az érdekesség a dologban hogy azokat a lemezeket aminél kattog azt ő írta ki,és eleinte semmi baj nem volt vele.Minden rendesen működött majd egyszer csak megjelent ez a kattogás.Beletettem egy -más lejátszóban még nem volt - karcmenetes lemezt, aminél szintén kattog de a lemezen nem lehet semmit látni.
(#) belfi2 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Hali!
Én úgy tudom nem.
Hiren's Boot cd-nél próbáltam USB egeret használni de csak a PS2 ment.
(#) b-max válasza CsemanAttila hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

El lehet érni dos alól, megfelelő driverrel.
Azonban jelentősége nincs, hogy DOS alól vagy WIN alól akarod elérni.
(#) abcdabcd válasza CsemanAttila hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Elvileg létezik driver, bár ki még nem próbáltam, de ha ki akarod próbálni windows-on kívül akkor próbáld meg mondjuk egy puppylinux live-cd vel vagy hasonló másik livelinuxxal (pl Knoppix, Ubuntu)
(#) abcdabcd válasza b-max hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Lehet jelentősége, ha mondjuk a win meghülyült, és az illető nem akar "szórakozni" vele semennyit se hogy ezt kiderítse, vagy épp kísérletezzen a win helyreállításával, ilyenkor jó lehet bebootolni egy másik rendszerből és ha onnan is ugyanaz a hiba akkor valószínű, hogy a hardver okozza...
(#) CsemanAttila hozzászólása Dec 31, 2010 /

Köszönöm a válaszokat! Elöbb másik rendszer, aztán ha ott sincs eredmény jöhet a csere. Még egyszer köszönöm, és Boldog Újévet.
Következő: »»   151 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem