Fórum témák
» Több friss téma |
A zsiványok úgy csinálják hogy a kis jelű tranzisztorok helyére foglalatot tesznek és egyszerűen próbálgatnak sok fajta tranzisztor közöl ami a legszebben szól az marad , és a véglegesítés után a foglalat ki és megy a tranzisztor be .
Így a saját ízlésedre hangolhatod az erősítődet ami tényleg egyedi lesz , ha jobban bele gondolsz nem is biztos hogy neked az jó amit valaki magának kísérletezett ki , hisz a különböző rajzokon ezért az a sok sok fajta eltérés , ki erre ki arra esküszik .
Hát ha már ennyire szorgalmasan módosítgattak rajta akkor én meg azért is ezt a technikát használom majd...Ez mind szép és jó , annyi baj van vele hogy "éppenhogycsak" elkezdtem , máris majdnem 20.000 nél járok. Ez mind a 2 panel és a 0.1 uf kondik hol van még a vége...
Nem, nem azt mondom. Azt mondom mérjünk előtte.
helló(!) mondtam nem vagyok műszerész(.) pontosan mire mérjek rá(,) vagy csak a panelra.(?) a relé az amelyik tetején egy pici hűtőborda található.(?) eddig összesen két erősítőt csináltam meg életembe.(,)de ez a technics fontos nekem(.) most vet(t)em két napja rosszan(,) elég drágán.
Akkor inkább azt javaslom, vidd el szervízbe, mielőtt még nagyobb bajt okozol benne. Nem rossz indulatból mondom, de ne ezen gyakorolj, ha valóban fontos neked.
Ezt a "relé/hűtőborda" komolyan mondtad vagy csak vicc volt? Ha valóban fontos a segítség akkor csinálj jópár képet a panelról felülről és alulról is. Másképp ha nemlátjuk honnan tudjuk hogy hová tedd a műszert...
Ennek a kapcsolásnak valaki eltudná magyarázni a működését?
sziasztok lenne egy kérdésem lehet-e kapni SVI 3205-őst és kb. menyiért meg C 3944A,-C 1535A és kb. menyiért.
A kérdésed nem ide való fölül van egy kereső amit ha használsz akkor találsz annyi olyan témát amibe felteheted ezt a kérdést , de ez a topik az A-osztályú erősítőkről szól és amit kérdezel az nem az !
Bővebben: Link
"talán" erre csak rá van írva, attól még nem biztos hogy az. Amúgy ha tennél fel képeket a gépedről talán tudnék segíteni. Ha érdekel...
Mivel Te úgy látszik Petőfi verse szerint gondolod a nemesi ittléted,
Tán a tudománynak éljek? A tudósok mind szegények. Nem írok, nem olvasok. Én magyar nemes vagyok! Van, igaz, egy tudományom, Ebben párom ritkán látom: Enni, inni jól tudok. Én magyar nemes vagyok! egy kis szabályzatolvasás, talán segít hogy megértsd mi az elvárt a fórumon.
Valamibb konyhanyelvre gondoltam, de azért köszi!
Az IC erősíti a feszültséget, a tranyó(k) pedig az áramot. Ennél egyszerűbben nem tudom leírni.
Utólag is kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek!! Remélem hozzátok nem törtek be karácsony előtt 2 nappal, mint hozzám........
Korábban ígértem a 8W-os Hiraga dobozolásról fotókat, ezt most pótolom. Íme:
Jó lesz!
Volt értelme a cikk megírásának. A tied a sokadik példány ami azóta született. Tudomásom szerint mindenki meg volt elégedve a hangjával is.
Nagyon szép munka! Sok kellemes zenehallgatást kívánok hozzá!
Nekem is nagyon tetszik!
Te milyen táppal/nyugalmival használod?
Köszönöm a dícséreteket!
A táp Hapro által publikált táppanel, Oldalanként 6x22000uF+6x100nF+4xP600J dióda. Oldalanként 160VA toroid. A nyugalmi 0,7A. Dobozolás óta ma volt az első "hosszú idejű" teszt. 10 órát ment a szerkentyű, a hűtőbordák, még kézmelegek se lettek..... Tetszik a hangja, főleg mióta a TIP végtranzisztorokat kicseréltem MJL-ekre. Tuti nagyon. Időközben vettem egy Prasound Class A előfokot. Együtt fantasztikusak! A hangfalvédő elektronikák nem éledtek fel egyenlőre, de dolgozok rajtuk....... A helyüket kialakítottam a dobozban, ha beépítettem teszek fel fotókat komplatten róla. Ami a képeken nem látszik az a lágyindító panel, és az egy nyomógombos ki-be kapcsoló panel.
Nekem a két oldal együttes hűtése kisebb mint neked egy borda. Ezért lehet annyira hideg a tied.
Most mértem az "L" profil 38 Celsius, a borda teteje 35 fokos. Kb. 3 órája megy....
Nem bírok betelni a hangjával. Mindenkinek Boldog új évet kívánok!
Megértelek valahol...Ahogy megépítettem nekem a kedvem ment el az erősítő építéstől. Ettől jobbat ilyen, vagy hasonló költségvetésből nem fogok tudni építeni, és elgondolkoztam, hogy mi lehet ettől jobb félvezetős, egyáltalán kell-e ettől jobb itthonra? És csak azért, hogy eggyel több legyen meg nem fogok építeni.
Egyetértek. Bár "komoly" összehasonlítási lapom nincs, mindenesetre a bolti "kommersz" erősítők mehetnek a levesbe.
Harmannt Kardonomat pihentetem mióta ez kész van. Csak hogy legyen egy "referencia" most építek DOZ-t (20W) kíváncsi leszek a küzdelmükre.... Ha elkészült beszámolok arról is. A költségek azért nem annyira elhanyagolhatóak. Bár mi hobbisták ezt hagyjuk mindig a végére, hiszen a magunk által épített-élesztett kapcsolásra esküszünk, azért azt elmondanám, hogy nekem a doboz alumínium lapjai, 47.000.- Ft ba kerültek, az eloxálás újabb 8.000.- Ft, maga a Hiraga táp, és erősítő panelek alkatrészei, kb.20.000.- Ft, a trafók újabb 15.000.- Ft, az MJL-ek 6.000.- Ft, a hűtőbordák 4.000.- Ft, szóval 100.000.- nél járok.... És ez csak az anyag. Mindenesetre MINDENKINEK JAVASLOM megépíteni, és örülni a hangjának, mert tényleg nem mindennapi. Plussz ami nekünk hobbistáknak az árakon felül megfizethetetlen, az az elkészült mű mellett érzett öröm. Szóval mindekinek javaslom az utánépítést! Mégegyszer BUÉK minden kedves fórumozó társamnak!
Ezen nem kell csodálkozni. Nálam egy primitív 1000Ft-os kis vég ütötte ki ezt pl.
Csak nem az az ótva.. valami V-vel kezdődő, és F3 a vége? Jóóóó ára van a cuccnak, még forintba is sok.
Szerintem az lehetett a baj az összehasonlításnál, hogy a hálózati kábelt fordítva dugtad a dugaljba, így nem fázishelyesen kapta a delejt, ...na így persze már jó sem lehet, meg az RC kábelt biztosan fordítva dugtad be :yes: Vagy nem kapcsoltad be ezt a nagy dög erősítőt?
Szép de tudnál a dobozról föltenni jobb minőségű képet ?
Az ALU lapokért 47E ? mmm miből van aranyból .
Az a 47E az nagyon nagyon durva. Hányas vastagságúak? Még a metalloglobusban is kevesebb lenne szerintem ha megveszed 1000*2000mm-es táblában és valahol szétvágatod majd felpolírozod vagy akármi. Lézerrel vágták?
Lézervágással, az előlap, hátlap 8 mm, vastagságú, az alaplap és fedlap 3 mm vastagságú.
Szfváron találtam egy céget akik ezt professzionálisan kivágták, és a furatokat is megcsinálták. Ég és föld a lézeres vágás, a kézzel történő kifúráshoz képest. Egyébként szerintem is drágák voltak kicsit, de egyszer ki kell fizetni mindent..... Holnap csinálok fényképezőgéppel rendes fotókat.
Szóval akkor tényleg profin dolgoztak. Hát igen, akkor is sok vagy lehet, hogy nem. Én biztos, hogy ennyit nem öltem volna bele, hanem megmaradok a kézi változatnál, de így elhiszem, hogy olyan, mint egy gyári.
Az ott az elején egy glimm?
Profi munkát csináltak. Az egy led-es világító gyűrűs nyomógomb. (Conrad) vandálbiztos, polírozott saválló acélból van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |