Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   10 / 45
(#) brato válasza mgy hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Én a 7.7 SP2 build 9089-et használom, ebben jól működnek.
(#) szitko hozzászólása Dec 17, 2010 /

Kis akadályba ütköztem az ARES-ben. Hogyan lehet a pad-ek közötti vezetősávot elvékonyítani? Már próbáltam mindenhogy, de mindig az egész vezetéket módosítja. A csatolt képen bekarikáztam, hogy mire gondolok, ha nem lenne érthető

nyak.png

(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Köszönöm a választ, kipróbálom.Már elég sokmindent megtudtam a proteus-ról és egyre jobban tetszik. Ami a "részeges vonalat" illeti az direkt úgy van, csak a nyák többi része nem látszik a rajzon. Mondjuk egyszerübben is megoldhatták volna a fínomállítást, mint pl. az EAGLE-ben csak az ALT gombot kell nyomni és finoman lehet vonalat húzni.

Na kipróbáltam, de nekem valamiért nem akarja megcsinálni a vezetékméretezést. Hiába húzok egy darab vezetősávot, és utána folytatom, mikor át akarom írni a méretét,az egész vezetősávot átrakja a kivállasztott méretre. A funkcióbillt azt vágom, csak rajztáblával dolgozom és a bill messze van, a táblán meg már megteltek a hot-key helyek.

Köszönöm szépen a segítséget. Közben rájöttem ha nem kapcsiból csinálok valamit akkor megy, de amin dolgozo az kapcsiból készül. Még egy kérdésem lenne, rajzoltam egy csatlakozót ami nem szerepel az adatbázisban és bekötöttem, de nem az ISIS-ben hanem az ARES-ben és mikor behúztam a vezetősávot, (ami ugye a kapcsiban nem szerepel) akkor elkezd ságán villogni. Ezt hogy lehet neki megmondani, hogy az úgy jó?

Köszönöm szépen .
(#) vaszily hozzászólása Dec 29, 2010 /

Valaki tudna segíteni,hogy hogyan lehet a táplábakat láthatóvá tenni?
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Nekem a Template menüben van... :hide:
(#) vaszily hozzászólása Dec 29, 2010 /

Köszönöm ,megvan..
(#) Doncso hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok, proteusban hogyan lehet a poti értékét változtatni? Nem tudok rájönni.
(#) brato válasza Doncso hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Üdv!

Alkatrészen jobbklikk, Edit Properties, Resistance.
Ha szimuláció közben akarod tekergetni akkor a POT-HG nevűt válaszd ki és tedd az áramkörbe.
(#) Doncso válasza brato hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ja értem, ok, köszi. Még egy kérdés, az mitől lehet, hogy ha mondjuk egy ellenállás értékét átírom, akkor hibaüzenet jelenik meg, ha visszaírom, akkor meg jó megint, pl 10k ról átírom 20k-ra akkor az már nem tetszik neki.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ez az, itt állítom, bármire , tehát a lényeg, hogy elállítom, azt írja hogy " Spice trans. GMIN Stepping.....bla bla"

Maga a kapcsi már működik, csak ha az Rt-t változtatom átírással, akkor az nem tetszik neki, majd nézd meg.
Szerk: Nézd meg nem tudom feltenni, ilyet még nem láttam, ha ISIS-ből akarom megnyitni a dsn-t akkor látszik a file, ha meg commanderbe keresem vagy file feltöltésnél, akkor meg nem látszik, pedig nem rejtett file.
Kiküldöm pdf-be az meg működik.

0-300vsim.pdf

Na végre el tudtam úgy menteni hogy jó legyen , és lássam is commanderbe, no egész jól alakul a cucc, de pl miért van az, hogy az áram mérő nem mutat semmit?

0-300vsim.DSN

Kipróbáltam most ezt is, nálam ugyanúgy maradt, majd mozdítok a potin, és úgy indítom, akkor meg működik rendesen, na sebaj, ezzel együtt tudok élni.

Nem, úgy van, hogy néha ha elindítom kiakad, ekkor leállítom, átállítom a potit, és már megy is. De így már jó lesz simpikém, amit viszont nem értek, hogy miért nem mutat semmit az áram mérő?
Szerk, na jobban megnéztem, ha 0-26% indítom akkor hibaüzi, ha 27-100% potiállástól indítom, akkor jó.

Ja, értem, köszíí

Köszi simpikém, kész is amit akartam, tök jól működik a fejlesztésre váró csöves teszt-táp .

Méregettem a kapcsolást, nem a simulation módban, hanem a step módban, és ha rákattintok az R1-re például, akkor kiadja mennyi fesz és áram esik/folyik rajta, na itt írja hogy 8w. úh mondom, ha ez így van, akkor a poti szénné fog égni, mit rontottam el?

No, készítettem egy kis MOD-ot, ezen már egész jó értékek jöttek ki.

Idézet:
„ez csak egy teljesítménykimenetű szabályozatlan feszültségforrás,”

Nem inkább egy stabilizálatlan szabályozott kimenetű fesz forrás? Egyébként csöves teszt táp lesz belőle semmi komoly, nem baj ha stabilizálatlan, de az is lehet , hogy még továbbfejlesztem ha látom értelmét.

Ja értelek, oké igazad van. :hide: , az ötlet meg nem rossz, tetszik Lehet, hogy feltornászom a feszt 350v-ra így 320 lesz a kimenet, de az is lehet, hogy két állásosra csinálom a szekundert, a disszipáció miatt, így akár lehetne egy 250v-ig 500mA és 400v ig 1-200mA

Átalakítottam egy kicsit a kapcsit, mi a vélemény? A tranyót is kivettem, nem értem minek oda, azt sejtem, hogy valami áram korlát szerepe lett volna, de hogy nem működik az tuti. Szóval így is jó a zener?
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Wow, nagyon klassz, elméletbe én is gondolkoztam ilyesmin, de leragadtam egy sima LED-nél ami jelzi ha 300mA-nél járunk, a tied jobb.
(#) szitko hozzászólása Jan 3, 2011 /

Szeretnék PIC12f675-öt szimulálni, de valamiért nem jön össze. Egy egyszerű A/D -kapcsi lenne, élőben működik, de szimulátorban nem. Próbáltam 16F -et szimulálni, az megy rendessen. Rápillantana valaki ? Köszi előre is.
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Élőben is megy, akkor valami a Proteus-al lesz. Nálam valamiért az üzenetekben teleírná, ha nem állítanám le, azzal az üzenettel amit belinkeltem képben.
(#) brato válasza szitko hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Kipróbáltam, nálam nem működik de hibaüzenetet sem ad.
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Most kipróbáltam egy másik 12f675-ös kapcsit is, és az sem működik. Ha keresnék a neten egy másik Pic12f6.dll fájlt, az segíthetne?
(#) brato válasza brato hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Elindult és jól működik. Proteus 7.7 sp2 van.
Elbénáztam egy beállítást azért nem futott.
Következő: »»   10 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem