Fórum témák
» Több friss téma |
Oppardon, most látom. De én azon a linken nem találom a végfok rajzot, csak a tömb kapcsolást. Lehet túl béna vagyok.
Nyomj a get manual-ra és akkor lejön az egész. A pdf végén van a végfok rajz.
Segítségeteket kérem újra Ajánljatok nekem egy könnyen megcsinálható ( aránylag olcsó ) végfokot. Úgy döntöttem hogy megpróbálok egy egyszerűbbet ( ha ilyen létezik ) és aztán próbálom ezt. Aminek a rajza egyszerű annak az összerakása is az nem ? Az a legnagyobb bajom hogy nem akarom feladni szeretnék csinálni majd egy jó végfokot ha beletanulok csak lehet hogy hirtelen vágtam a sűrűjébe.
Ennél a TDA-nál nem találsz sokkal egyszerűbbet és olcsóbbat. Ennek működnie kell!
értem. Végül is olyanra gondoltam amibe kevesebb dolog kell Kevesebbet tudok tévedni vagy ilyesmi
Hát nem tudom, ehhez kell 6 ellenállás, pár kondi, két dióda... Cserébe kapsz egy garantáltan jól szóló erősítőt. Persze ha mindent jól kötsz össze.
Esetleg egy ilyen: Bővebben: Link. Viszont ez süket, mint az ágyú. jó nagy meghajtó jel kell hozzá.
Szia!
Esetleg a TDa2003 még egyszerűbb. Vagy van a cikkek között egy nagyon egyszerű, ahhoz még nyák se kell, csak az ic drágább.Bővebben: Link
Értem. Akkor ez a legegyszerűbb meg talán az amit Piszkos kolléga mutatott. szerintem Hétfőn veszek még 2 TDA 2030-ast meg 2 TDA 2003-ast próbának. Akkor a TDA 2030-ra 12V al kell hogy menjen ugye? a Tda2003 meg mehet 24V -al is ?
A 2030 mehet 24V-ról is, a 2003-at viszont 12V-ról használd.
Az Amper mennyire számít ? 12V / 24V IC-nél?
Legyen bőven rendelkezésre álló amper! Inkább több, mint kevesebb. Az IC úgyis annyit alakít át hővé meg hanggá, amennyit igényel.
1 A az kevés 12V-nál? kb 5-6 A van 24V-ál az ?
Az 5-6 A 24v on már kiszolgál egy emberesebb erősítőt is, de a 12V 1A lehet kevés lesz nagyobb hangerőn. Mire szeretnéd használni az erősítőt?
Egyenlőre valami amit én csináltam szóljon aztán ha már szól ( elfogadhatóan ) akkor építek nagyobbat és veszek rendes trafót is ami jó hozzá biztosan ,de amíg nem jön össze semmi addig szerintem fölösleges költenem még
Szerintem a TDA2003 jó lehet a 12V os 1A trafóval, már ez is elég hangos tud lenni. Legyen meg a a trafó, az egyenirányítás, pufferkondi, és ne felejts el berakni biztosítékot a trafó elé és mögé is.
Remélem Hétfőn lesz a boltba TDA 2003. na meg remélem meg is szólal majd. Még egyik se szólalt meg amit eddig próbáltam. Na meg asztán akkor tök mindegy mennyi Amper ha mondjuk teszem fel 10A attól se lesz baja az IC-nek?
A trafó nem baj, ha nagyobb, legfeljebb a 10A ből csak 1-et használ, a többi meg tartalék. Az a lényeges, hogy a táp legalább annyit tudjon, mint az erősítő.
értem, de akkor az a lényeg hogy mindenképp kell valamit szólnia ugye? Hestorban amit a TDA2003-hoz mellékelnek pdf-et abban a kapcsolási rajzot akkor megcsinálhatom jó az ugye?
Ha trafód 10A-es, akkor az nem azt jelenti, hogy ez a 10 amper bele is megy az erősítődbe mindig, hanem csak annyi folyik bele, amennyit igényel a táplált áramkör (erősítő).
Igen, egész hangos tud lenni, mi is csináltunk ilyen erősítőt suliba. Az adatlapot a gyár adja ki, jónak kell lennie. Van az IC-nek saját topikja is, itt bővebben olvashatsz róla. Bővebben: Link
Értem. Most már kezdek nagyon sokat tanulni Imádom a fórumot is hogy létezik és ti is olyan segítőkészek vagytok. Kicsi korom óta érdekelnek ezek a dolgok csak nem tudtam sok mindent hogy mi micsoda, de mivel érdekel nagyon ezért jobban megjegyzem
Már nem sok kell a sikerig! Ha mindent a rajzok és a tanácsok szerint csinálsz, akkor jó lesz!
Hát most nagyon bezsongtam a TDA2003-ra és megpróbálom úgy mint amit a hestorban adnak hozzá rajzot és a 12V 1A tápról ha meg nem megy akkor lehet lesz egy nagyobb 12V tápom holnap nézem meg. ( 5-6 ampert tud az is ) csak még akkor leszek bajba ha nincs a boltba 2003-as a 2030-nagyon elvette a kedvemet meg már félek tőle
Piszkos ötlete volt Ha a 2003 összejön, akkor a 2030-nak is mennie kell.
de jó ötlet volt mert nézegetem a rajzát és jobb egyszerűbb ( nekem ) ha meg megy akkor a 2030 as is össze jön szerintem vagy nem tudom mondom attól félek csak adatlapból nem tudok kivenni vagy nem értelmezem annyira hogy melyik IC-ek mi a max bírása mennyi Voltot bír maxon
A 2003-nál 18V a maximum. Többet nem érdemes ráadni.
rendben
és a 2030-nak? ténleg a 2030és a 2030a közöt van különbség? |
Bejelentkezés
Hirdetés |