Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Hello!
Egy kis videó a kész óráról. Sajna nem adja vissza rendesen a színeket, a belső narancs, a mp sárga. Még egyszer kösz mindenkinek és BUÉK!! :smoke:
Még egy gyors kérdés :
-hogy lehet resetelni az rtc-t az elem kivétele nélkül?
Szia!
Sajnos nem... Boldog Újévet Mindenkinek!
Zárd rövidre az elemet egy pillanatra, simán kibírja. Én is így csináltam, azért felesleges kiforrasztani
Boldog Új Évet!
Szia! Ha sok resetre van szükséged egy harveren akkor célszerű egy nyomógombot beépíteni a célra.. Egy pici SMD a propelleren is elférne csak meg kéne szakítani az RTC-re menő szálat és beforrasztani egy nyitó érintkezős gombot..
Szia Patexati!
Ha ki akarom venni az RTC-nél lévő trimmerkondit, hátha akkor pontos lesz, Akkor össze kell forrasztanom a két kivezetést mármint a timmerkondiét?. Mert most hogy kivettem nem ir bele!
Én a trimmerkondit nem is forrasztottam be, mert elfelejtettem rendelni, aztán úgy maradt. Kondi nélkül is működnie kell. Csak kicsit siet, havi 1perc kb.
Nézd meg, nem-e csináltál a forrasztáskor zárlatot, elég kicsik a forrszemek. Egyébként tudom, hogy nem tőlem kérdezted
Köszönöm a válaszodat, mindegy, hogy nem neked irtam
Szia! Ha a kvarc pontos nem kell bele.. Nem kell összeforrasztani.. Van egy gyanúm,hogy a kvarcok nem pontosak mert nagy a szórás.. Meg fogom próbálni másik fajtával is..
Janocsi, Hello. Happy New Year, to everyone. I am constructing an original propeller_628A. I see your photographs of the base power supply. It is similar to the VicSys design, but it has extra parts. I see 3 extra resistors in one photo, for example. Can you explain the extra features about these resistors? Do you have a schematic that you can share? Do you have a *.lay of the circuit board? Your work is very helpful. Thank you. Bill M (motoad). Sorry, I do not speak Hungarian. I use Google to translate from Hungarian to English.
Janocsi, Hello. Boldog új évet, mindenkinek. Én vegyenek egy eredeti propeller_628A. Látom a fényképeket a bázis áramellátás. Ez hasonló a VicSys design, de azt külön részből áll. Látom, 3 extra ellenállások egy fotó, például. Meg tudod magyarázni, az extra funkciók ezekről ellenállás? Van egy vázlatos, amit megosztana? Van egy *. feküdt az áramköri? Az Ön munkája nagyon hasznos. Köszönöm. Bill M (motoad). Elnézést, én nem beszélek magyarul. Én a Google segítségével lefordítani magyarról angolra.
Sziasztok!
/Van itt egy emberke, (külföldi), akit (talán) érdekelnek azok a kísérletek, amelyeket különböző forgótrafós megoldásoknál alkalmaztam./ A Vicsys féle eredeti bázisáramkör lett hozzá igazítva ezekhez a többnyire Capstan motoros meghajtásokhoz, különös tekintettel a fazékmagos áramátvitel kidolgozásához. Ehhez kellett egy soros ellenállás a forgótrafó primer áramkörével, a kis Ohm -os tekercsek miatt (20/40Menet/CuZ 0.35mm). Ezt három darab 10 Ohm/1W ellenállás párhuzamos kapcsolásával tudtam realizálni. Erre csak addig volt szükség, amíg a hozzá tartozó kitöltéseket be lehetett állítani a programban, tehát, csak opcionális jelleggel lettek beépítve a bázisáramkörbe. Azt gondolom, csak ez a néhány, (3db), párhuzamosan kapcsolt ellenállás ”látványa” érdekelt a szóban forgó probléma mibenlétében, ehhez kérnék megfelelő angol tudással rendelkező fórumtársam segítségét a magyarázatához. Egy SPLay50 programmal készült egyszerű tervezet a megváltoztatott bázisáramkörről PIC16F628(A) kontrollerhez.
Hali!
Remélem nem zaklattam túlságosan senkit, kész lett az órám. Köszönet HP41C-nek a progamért, patexatinak a paneltervekért! Sok munkától kíméltetek meg Üdv. (Így is sok munka volt vele )
Janocsi, Hello. Thank You. Very interesting. Let me think about it. Thanks for the SPLay50 PCB. This is what I was looking for. I could not find it. Foreign (külföldi). Yes I am. Most propeller activity has been in Europe and Hungary, not United States, so I come here to Hobbielekronika.
Bill M Janocsi, Hello. Köszönöm. Nagyon érdekes. Hadd gondolkozzam. Köszönöm a SPLay50 NYÁK. Ez az, amit kerestem. Én nem találtam meg. Külföldi (Külföldi). Igen, én vagyok. A legtöbb propeller aktivitás Európában és Magyarországon, nem az Egyesült Államok, ezért jöttem ide, hogy Hobbielekronika. Bill M
Szia! Örülök,hogy sikerült! Lehet én is életre bírom ezt a fajta régi órámat jó lesz a műhelybe
Hello!
In the linked version of propeller's base circuit, Janocsi placed a current limiting resistor (10 ohm / 1W) to the coil drive circuit because of low impedance of his coil (20 / 40 turns of 0.35 mm wire). It is realized with 3 resistors in parallel. Happy New Year.
szia
a képen látható távirányítót hol lehet megvenni? ágyúval ......ez jó, hidd el nem ágyú , bár az lenne. A "C" nem asm, nagy és lassú a kód. azért sok sikert kívánok a 18F hez hátha neked nem lesznek teljesítmény gondjaid. Nekem már most is vannak , kénytelen vagyok trükközni vele mivel bedadog a kijelzés ha túl sokat szeretnék egyszerre , azért megoldható minden de kell tudni mit lehet és mit nem. pl most a menü írásánál kijelzés közben 256Byte ot beolvasni eepromból csak 16byteos darabokban lehet kis delay-el, különben szétesik a kép egy pillanatra. és ez csak egy dolog sok ilyen kis bukta van, majd megtapasztalod te is. Remélem megosztod velünk a tapasztalataidat. üdv
Szia! Szerintem nem lenne nehéz egyet tervezni és megcsinálni A lamináló nem csak nyákkészítésre jó lehetne vele készíteni frankó fóliabillentyűzet utánzatot alatta egy kis gomb van.. De lehet rendes fóliabillentyűt is készíteni kérdés milyen lenne a strapabírása..Bővebben: Link
Szia!
Ebben a programban benne van az RTC kezelése. Itt valami elkötés / hibás alkatrész lesz az ok. Próbáld meg a rotort labortápról (pörgetés nélkül a bázisról) járatni. Mérd meg az RTC tápját, így majdnem 5V -ra fel kell mennie, de legalább 4V fölé. Az RTC adatlapja szerint a belső órájának 1V fölött működnie kell és az adatokat is meg kell őriznie.
szia
Hát, nem is tudom. Ha tényleg 500 Ft......akkor nem érdemes vacakoni vele, tapasztalataim szerint soha nem tudom megközelíteni a gyáriminőséget dobozolás terén. szerintem tök renben van SySy távirányítója. Én nemtudnék ilyen minőségben gyártani. És ahogy számoltampont 7 gomb kéne a menümhöz most nézem küldtél linket.köszi. rendelek is párat. ugye ez RC5 ,nem írja sehol
Úgy olvastam univerzális azok tudják az RC5 szabványt általában..
mondjuk ha meg lehetne venni csak a házat akkor lenne értelme nyákot csináni bele. rá is keresek ...............már nem is jön be annyira nekem a gyári mert ez valami tanítható cucc (adódhat ebből gond)
ez ügyes nem?Bővebben: Link
Meglenne az első kiküszöbölendő probléma.
A nap neve kijelzés mindig hétfőn van, gondolom azért mert ez az első a listában. Semmilyen módon nem tudom elérni, hogy mást írjon ki. Az elemes része működik, mert megtartja az időt.
Szia!
Gondolom, a nap sorszáma után ott a fordulatszám kijelzése is. Ha a dátumot megváltoztatod, akkor is az 1. napot írja ki?. (A program a beállított dátumból számolja ki a hét napjának sorszámát.)
Szia!
Ebben a verzióban még a távirányítóval kell állítani a hét napját a WDAY_DN és a WDAY_UP parancsnevekhez rendelt kódokkal...
Hiába állitom át a dátumot, akkor is hétfő
Értem, tehát nem automatikus.
Esetleg a magasabb verziókból lehetne frissíteni ezt a kódot?
Szia!
Ahogy Hp41C írja, a 628-as verziókban még csak a táviról lehet beállítani a napok sorszámát. Milyen az a távi, amelyikkel működteted az órát, talán ott lehet majd kijavítani ezt a problémát, hozzárendelve a megfelelő kódokat..
Hali!
A távkapcsolót frissítettem, tudom vinni már a napokat, de ez így nem célszerű Biztos megvan a frissebb kódban az automatice számolás, inkább az kellene. Ez 16F886-os propeller, 20 leddel, egyébként minden üzemel rajta. Mondjuk kicsit túlszámolja a hőmérsékletet, de magtaláltam azt a részt ahol gyárilag kompenzál az önfűtés miatt -2 fokot. Ott bütyköltem... Ezt a napszámolást önerőből nem bírom kivitelezni |
Bejelentkezés
Hirdetés |