Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Igen már emlékszem most, hogy mondod!
Akkor is örülök, hogy jó lett a géped! Én is változtatok egy két dolgot általában a gépeken, de kell is szerintem, hogy strapabíróbb legyen, jó és szép is! Mos fetes gépet én is építettem és szó is volt róla anno nekem is melegedett nagyon a snubber gondom volt vele, de megoldódott másik kondi és ellenállás értékkel!
Én is bemászkálok néha a terminálra, de ott semmi nem történik mióta mi páran át jöttünk ide!
Azóta áll a fórum ott! Még csak érdeklődés sincs! Különben már emlékszem Dara barátunkra most, hogy mondtátok! Elnézést kérek mind kettőtöktől, hogy ilyen feledékeny vagyok!
Szia Zsolti!
Lehet,hogy én vagyok ügyefogyott, de én nem tudom megnyitni a "part2"-részt a Genesis doksiban. Próbáltam többféleképpen,de mindig azt az üzenetet adja,hogy a fájl sérült. Nálad megnyitható a 2.rész? Ha igen,kérlek küldd el tömörítés nélkül nekem. Ha másnál is jelentkezik a probléma,akkor kérem,aki tudja mi a megoldás,tegye közkinccsé az infót.
Szia én is próbáltam az előbb . És kérte az 1-est is . A kettő össze tartozik . Töltsd le mind a kettőt . És azután indítsd el az 1 est.Nekem így sikerült megnéznem .
Üdv wegg
Ezt tettem én is. Az 1. részt simán megnyitottam. De a 2. rész az 1.rész letöltése után sem indult el. Lehet hogy a kettőt valahogy össze kell fésülni?
Nekem simán nyílik mind a kettő.Átküldjem magánban az én letöltésemet?
Ha megnyitod az 1-est, akkor automatikusan hozzáolvassa a 2-es fájlt is, mintha csak 1db-ból állna. Elvileg így kell működnie.
Az 1-est nekemsem skikerült?! :gun: :smoke:
Most kitömörítve,jól látom,hogy ez az egész egy 3,06MB PDF?
Küldjem magánban PDF formátumban?
Várom! Kíváncsi vagyok rá,ugyanis az enyém az 53.oldaltól kezdődik az eredeti lapszámozás szerint.
Előre köszönöm!
Nálam is onnan kezdődik, de úgy látom, hogy ez az eleje. Szerintem előtte valami más fejezet lehetett, ami nem fontos.
Nekem is onnan kezdődik,akkor küldjem?
Már ment is.
kÜLDJED LÉGYSZI-KÖSZÖNÖM!
Köszönöm Gábor!
Ez ugyan az mint amit sikerült megnyitni. De azért kösz.
Sziasztok!
Kimeneti áramot hogyan szoktátok mérni? Valami egyszerű megoldás van rá?
DC ampert mérő lakatfogó,Kalibrált sönt és DVM,jobb ötletem nincs
Mondjuk én lakatfogóval amelyik egyenáramot is mér.Ennél egyszerűbb???
Azért a DC-t mérő lakatfogó nem túl olcsó kategória, ha jól tudom. Na jó láttam 15k-ért, de 1-2 mérés miatt venni ilyet. A sönt sem rossz dolog ,de ilyen kis ellenállású pontos és nagy teljesítményűt elég nehéz találni, meg nem is olcsó. Esetleg áramváltó még egyenirányítás előtt nem jöhet szóba?
Köszönöm a PDF-et Gábor! :smoke:
Veszel egy 5-10W teljesítményű huzalellenállást mondjuk 0.1 ohm értékűt (ennek azért barátibb az ára a lakatfogóénál), és ha van tápegységed, akkor átfolyatsz rajta mondjuk 1A áramot. Ezt az áramot az ellenállással sorbakötött multimétereddel pontosan be tudod állítani, és eközben méred az ellenálláson létrejövő feszültségesést, (egy másik multival).
Ha pontos az ellenállás értéke, akkor 100mV a feszültség az ellenállás két kivezetése közt. Ha ettől eltér, akkor egyszerű számolással meghatározható a söntöd valós értéke. Ezután beiktatod a mérni kívánt áramkörbe, és szintén méred a két kivezetés feszültségkülönbségét, amiből I=U/R és megkapod az átfolyó áramot.
Most látom, hogy nagyobb áramokat kell mérned valószínűleg.... Ott is működhet a dolog, csak több ellenállás párhuzamosításával.
Ja ez egyértelmű, ezt tudom is, csak épp itt 100-150A-ról van szó, ide nem hiszem, hogy itt egy 10W-os ellenállás sokáig élne.
Szerk.: esetleg ha fogok egy 20cm hosszú vastag vezetéket, és annak mérem le az ellenállását a rajta átfolyó áramból és a rajta eső feszültségből, akkor van is egy nagyáramú söntöm, amivel tudom mérni a kimeneti áramot.
OK, már látom melyik topicban vagyok. Üzemszerűen akarod használni? Hall ic-vel (lineáris fajtával) érdemes lenne egy kisérletet tenni, a DC lakatfogó mintájára.
Igazából nem akarom folyamatosan, vagyis még nem biztos. Leginkább az lenne a lényeg, hogy az épített gépnél meg tudjam nézni milyen áramot tud. De akkor már ha jól működne a dolog, akkor véglegesen is maradhatna benne.
Idézet: „De akkor már ha jól működne a dolog, akkor véglegesen is maradhatna benne. ” Egy ilyen "műszert" én is szándékozom összehozni,de nem a gépbe építeni,legalábbis egyenlőre,mert mint önálló egységre,sokszor szükség lehet.Analóg műszerre gondoltam,ez van is,már csak a sönt a kérdéses.Én címeres ökör ,két évvel ezelőtt dobtam ki egy 200A/60mA gyári,hibátlan söntöt,most milyen jó lenne.Megfogadtam,ezentúl csak a használhatatlan dolgokat dobom ki.A mellékletben lévő cucc ma érkezett.
Nekem is az elsődleges az lenne, hogy mint külső egységgel tudjam mérni az áramot, de ha úgy adódik, akkor a gépbe is bele lehessen rakni(feltéve, hogy nem egy vagyonba kerül a szerkezet).
Szervusz!
Legegyszerűbb egy megfelelő sönt! Kis türelemmel baráti áron kapható. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |