Fórum témák
» Több friss téma |
Erre nem nagyon gondoltam....Köszönöm szépen! Viszont kissé megkavarodtam ... Most a kompakt fénycső gyújtója (ami , ha jól sejtem nagyfeszültséget gyárt, hogy átüsse a gázt) lesz kiegészítve izmosabb alkatrészekkel, így az IRF-ekkel és a PC táp legnagyobb trafójával? Sajnálom, ha sík vagyok....... :no:
Huh sose késő módosítani egy hozzászólást! (: fénycső Gondolom valami hasonló/ ugyanilyen van a gyári cuccban is.
Majdnem. Tulajdonképpen ez egy izmos kompaktfénycső előtét. Látogass el Skori oldalára Link, olvasd végig a 20A-es tápegység című cikket.
Hali Cimó! (BUÉK)
S.O.S.-be kéne egy olyan tápot csinálnom, ami PWM, tehát tarja a szekunder feszültséget. 800-1000W lenne szükséges. Szerinted elég lehet hozzá a szürke M2TN-C toroid amit tőled vettem, vagy csináljam inkább ETD 59-re? (biztosra kéne mennem) Kapcsolásnak mit tudnál ajánlani? Ez jó lehetne? Csinált már ilyet valaki?
ETD 59-ed honnan lesz ??
Már két éve megvan
A Ret-től rendeltem anno 3300 Ft-ért. Légrés nélküli, N87 anyag. Jelenleg is van náluk mindenféle ETD jó drágáért.
Hali
Esetleg Tali bt Vac.
Rendeltél már tőlük? Régebben még telefonon is nehezen álltak szóba az érdeklődőkkel. Ha azóta más a hozzáállásuk, akkor azt örömmel veszem, mert az áraik igen jók.
Hozzam azert eleg messzi esnek.
Nekem sem a szomszédaim, ezért is érdekelne, hogy működik e náluk a csomagküldés.
Sziasztok! Lenne két kérdésem. Itt is 1,414 x-ese az AC-nak, a diódák utáni DC, mínusz a diódákon eső fesz? Mekkora keresztmetszetű trafó kell 300W-ra? Van egy 0,92cm2-s toroidom, meg több PC táp trafóm. Áttekerném, de huzamos ideig kell bírnia a 300W-ot.
Azert en vezetek a tavolsaggal. Guatemala elegge messzi esik Vactol.
A keresztmetszet itt sokmindentől függ. Vasmag anyaga, frekvencia, szoros vagy laza csatolás, stb. A toroidod talán elég lehet 300W-ra, ha jóféle ferritből van.
Üdv!
Köszi, viszont mindenkinek BUÉK! A segédtápnál lehetne egyszerűsíteni sima fetesre. Érdemes betenni valamilyen relés lágyindítást NTK helyett. Esetleg elhagyni a félhidat és áttérni teljes hídra. A 42-es mag szerintem megfelelő, elegendő tartalékkal rászámolva. (szórás)
Szinuszos feszültségnél van 1,41-es (gyök2) szeres szorzó.
Kapcsitápokban legtöbbször négyszögfeszültség van. Ezeknél: Középfeszültség=kitöltés*szúcsfesz. Tehát ha 100V négyszög jön le a trafóról, akkor 100%-kitöltésnél 100V DC lesz, 50%-nál 50V és így tovább....
Figyu, ha elég sok mag kell szerintem megéri vácról , épp néztem a Fedex interkontinentális szállítási díjait, 0,5kg-ig csupán 12-16eFt cálországtól függően
Most nézem a váci cégnél milyen magok vannak xD
ez az X és EP mag igen érdekes Valaki dolgozott már velük? Továbbá másióodik kérdés: Mondjuk a TL494-nél a visszacsatolásos feszültségszabályozásnál az osztás után egy optokapuval csatolom vissza az egyik komparátorra. Ez lehetséges? Továbbá mégegyszer: TL494 szerintem jó szabályozásra. Ki tudna jobbat?
A lomexban van E mag és hozzá csévetest.
Azt is lehet tekerni kapcsüzemben? vagy nem érdemes?
A teljes híd az hogy nézne ki ebben az esetben? Van valami rajzod? Akkor tehát jó hozzá a 42mm-es szürke toroid? Gondolom szoros csatolás kell, teljesen szétterített primerrel és szekunderrel, ugye?
Az ETD 59-ből szerinted mennyit lehetne kihozni egy ilyen PWM kapcsolással?
Kevés drót fér rá sajnos, már próbáltam. Ettől eltekintve jó az is. Legjobb a toroid, mert azt addig tekerheted amíg luk van rajta
akkor már csak litze huzal kell
sajnos bontanom kell :S Mondjuk jobb a csévetest, sztem megrpóbálom E és ETD-vel is egyaránt.
ETD az jó, de az E az szívás... hosszabb drót kell rá ugyanannyi menethez és alig fér el rajta. Litzét csinálni is lehet . Én megfelelő számú 0,25-ös Cuz-t szoktam fúrógéppel összetekerni, 4A/mm2 áramsűrűséggel számolva.
kérdésem lenne hozzád.
Tanulmányozgatom a rezonáns tápodat amit közzétettél itt a HE-n. Na most az áramváltó tekercsről tudsz valamit mondani? Így elsőre úgy néz ki nekem, hogy azzal van megoldva a PWM szabályozás, egyfajta visszacsatolás. Szólj ha nem így van
Igen, már megvan.
De akkor ez ha nem PWM szabályozott, akkor milyen? Freki vagy Impulzusszám szabályozott? Mégegy kérdés: A leírásban a Trafó 1 oldalon a menetszám, ami kijön(nekem 31 felkerekítve, 40KHz-es frekivel számolva) az a maximum vagy a minimum menetszám? mod: valóban nem PWM-es, fix kitöltési tényezőjű
Szabályozatlan rezonáns kapcsolás. A frekit tekergetve lehet beállítani rajta a rezonáns működést (ha jól méretezted a trafót és a kondikat) A primer menetszámot a legkisebb frekire méretezd, hogy ne érjen emiatt kellemetlen meglepi. A 30-40 kHz szerintem jó. Ha megfelelően túlméretezett magot használsz, akkor nem kritikus, nem kell pontosan "kihegyezni" ETD 49-re 20-24 menetet szoktam tekerni, 42-es toroidra 20-at.
értem, így már idővel rájöttem
ETD 29-et fogok holnap beszerezni. Tényleg, milyen meglepetés érhet akkor? Csak hogy mire figyeljek oda...
Jááájj... vegyél inkább toroidot. Mit akarsz azzal a mütyűr ETD 29-el? Nem gazdaságos ilyen piciben elkészíteni és a tekercselést is nehezebb jól megcsinálni egy ekkorka magon.
Ha nagyon lemész a frekivel, akkor túlgerjesztheted a magot. Ez felesleges melegedéseket, szórást, veszteséget, rosszabb hatásfokot okoz.
A Tali BT.-nél is működik a csomagküldés, csak nehéz a csávóval megértetni, hogy mit akarsz venni.
Aki óckodna az SMD-től, annak itt az én nyáktervem. Lényegében megegyezik Cimó változatával, néhány egyszerűsítéssel. Mag ETD34, N87 vagy N97 anyag, primer menet 30, szekunder ízlés szerint. Kapcsolási frekvencia 70-140kHz között állítható (a rezonáns kondikhoz és a szórási induktivitáshoz). Kimeneti teljesítmény 400W (izzókat pakoltam rá).
Valamint beszúrok még egy nyáktervet, ami a mini változathoz kapcsolódik. Ez befér a konthában kapható 40x40x80-as ónozott vasobozba (direkt abba terveztem), de SMD-t ez sem tartalmaz. 100W-al terheltem folyamatosan, és bírta.
*** ...toroid.
Honnan szerzed be?(pesten vagyok érdekelt) Egy próbát csinálok azzal is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |