Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Dobj be még egy hangkártyát, két winampot elinditani, és a második hangkártyára állísd be a másik winamp kimeneti bővitményét.
Mi így nyomtuk mindig.
Hello,
egy kis segítséget kérnék. Van egy keverőerősítőm és pár oldallal korábban írtam, h az egyik hangfalon jóval gyengébb a hangerő mint a másikon. Arra gyanakodtam h a main poti-val van a hiba , ugyanis hangerőállításnál erősen recsegett is. Kicseréltem egy másik potira és frankón működött az egész, mintha új lenne. Ezután kicsit megforrasztottam még a poti lábait , h stabilabban legyen. Majd miután megint bekapcsoltam, ujra halkan szólt az egyik hangfal. És ahogy megmozdítottam egy kicsit a gépet, hallottam egy kis sercegést, vagy a táp környékéről jött, vagy a hangfalkimenetektől. Jah és amikor sercegett akkor táp ledje is néha néha kialudt. Eredmény: ugyanaz mint az elején, csak már nem recseg a potinál. Szerintetek mi lehet a gond? Nem vagyok vmi tapasztalt a témában még. Előre is kösz a választ...
Szia! Elsőként kérném, hogy az MSN-es szlenges rövidítéseket mellőzd ezen a fórumon. Köszi.
A leírt jelenség, sercegés, kontakthibára utal. Valószínűleg az adott oldal tápfeszültsége mehet el, s ebből ered a halkabb hangerő is. Lehet a panelen is repedés, de a bevezető vezetékek, vagy a végfoktranyók lábai is lehetnek kontakthibásak, ha oxidos volt a beforrasztásnál. Jó szem kell hogy észrevedd. Forraszd át az ilyen gyanús pontokat.
Köszi a segítséget,
ellenőrizni fogom az említetteket ![]()
Igen pont ěgy csinŕltam (tegnap volt, nekem is elég későn szóltak čs ez egy hirtelen ötlet volt) csak nem winamp-al hanem foobar-al.
![]() ![]()
Hello!
Ha csak belehallgatni szeretnél a másik zenébe, akkor a legolcsóbb a következő: Veszel egy kis USB-s hangkártyát (1500-ért már kapsz), szerzel pl egy virtual dj programot, beállítod benne, hogy az egyik csatorna használja az eredeti hangkártyát, a másik csatorna pedig az USB-t. Már van is 2 csatornád, és innen már csak egy két csatornás keverő kell, amivel bele is tudsz hallgatni, egyik-másik csatornába (5000-ért szereztem ilyet). A legolcsóbb megoldás, és tökéletesen működik. Én is így zenélek!
Sziasztok!
Szerintetek EZ A HANGSZÓRÓ egy wega tölcséres mély ládával jól szólna vagy jó lenne bele? Mert most sal spa van benne egész ütős de szerintem nem az igazi annál jobb lehet valószínű? A válaszokat előre is köszi.
Szia!
Attól ez csak jobb. Legalább a dupláját tudja és érzékenyebb is.
Mér', a kosár szól?
Bocsi véletlen kitörültem a hsz-em
![]() Nem de nekem volt már olyan lemezkosras szóróm,és nem is a gagyi fajtából hogy fogta és elhúzta a kosarat a mágnes......igaz volt hajtva rendesen dehát ez a feleadta.... meg azért szerintem egy öntvény jobb ennyi pénzért lemezkosaras nekem nemkéne ![]()
Idézet: Nem lehet, hogy az a hangfal megborult? Mert csak ilyen nagy dinamikus hatás válthat ki ilyet. (szerintem) „fogta és elhúzta a kosarat a mágnes...”
Egyszer haver leejtette a hangfalat és még az öntvény kosár is elmozdult. Érdekes lehet ha az elektromágnes képes ilyenre még lemez kosárnál is. Ha csak nem bádogból készítik
![]()
Fogalmam nincs miből volt lehet hogy gyári hibás volt passz,de pont olyan szépen megrántotta a mágnest hogy hozzáért a cséve a vasmaghoz....
![]() ![]()
Annak idején, mikor a rút kis kacsa volt a sláger, volt tapasztalatom a mérésben:
Corvin köz baloldali félkörben, 4. emeleten szoba közepén, telepes analizátor (30mikrovoltos érzékenység, végkitérésben !). Cak a motor volt a hálózatra csatlakoztatva. A 4-5 méterre lévő mosógép vagy 30 decibelel feljebb vitte a 0 szintemet ! 20-25dBellt produkált a nem ipari környezetem is . véletlenszerüen ! Talán a szomszédok valamit ügyködtek. Végülis éjszaka tudtam kimérni a -18dB-eles motorszorás csökkenést, az alap50Hz-én, és a 3. harmonikuson
Errefelé valami kalózrádió is működik szerintem..
Régebben a végfokom átment rádióvevőbe, és megpróbáltam tuneren megkeresni az adót, sikertelenül, egyik sávon se jött be... Az lett a megoldás, hogy árnyékolt hangfalkábelt használok. De amikor az ablakom alatt megáll a taxis, és üvöltözik a rádióba, azt is szoktam hallani.
Ragozam ? Talán Szamóca megbocsájtja.
Két agyig tuningolt CD játszó. Halgasuk meg a hangszorót. Kiirja NO disk. A francba meghalt ? A másik is . Biztos poros. Szétkap, kifúj, mielött ráraktam a tetejét, Az elöszobába kiprobál. Kijelző szerint mind a kettő megy. Vissza a helyére Nodisk. Ha kihúzom az RCA-át megy. Biztos az erösitöben valami kovász van. Szétkap, szkóp, egyébb vacakolás, jó. A poén: A be se dugott erősitöből, ha kihúztam a hangfalkábelt, ment a cd !!! Ezzel egyidőben a P4-es gépeket nem lehetett be se kapcsolni. Jöttek tudós cimbijeim, az egyik hozott egy DC- 30kHz-ig látó analizátort. (Az érzékelőt a NASA-nak gyártogatja) Olyan érzékeny volt, hogy az 5métere bekapcsolt monitor sovégfokjának a jelalakját is rajzolta. Semmi. Megfüztem az NHH-át zavarmérésre, Semmi. Még poén: Ha egy parabola antennát a P4 elé raktam müködött. Ha itt telepitettem a Windowst nem müködött. Elvitték a gépet, ott telepiteték és visszahozták müködött A vicc, hogy a P3asok mentek. Ez igy leirva nem túl sok, de eszement idő elment. Nemcsak az enyém . Most nyugi van , de nincs garancia, hogy mikor jön megint a csoda.
Hajaj, de mennyire. Aktivan is passzivan is
Gondold végig, hogy müködik a hangszoró, és milyen a közvetlen környezete. Segitsek ?
Nekem ne, először inkább építsd dobozba, mert a valóság nem is kicsit más, mint ahogy elképzeled.
Szubláda építés áthelyezve ide: Hangdoboz / Szubláda készítés
Szevasztok, a héten vettem két 700Wattos/4ohmos US BLASTER hangfalat, kb 120000 forintért, akitől vetem a hangfalakat ő ezelőtt 2 ével 150000-ért vette. Csak annyi volt vele a gondom hogy mikor fel nyomtam a hangerőt neki akkor a mélyekből és az éles hangszórókból egy furcsa recsegés hallatszott , de már meg oldottam a problémát
![]() most már azok is jók. A négy egyszerre valami brutálisat nyom, nem lehet előtte állni, egyszóval bitang jól szólnak, és jó az érzékenységük. A mélynyomóim 500W/4ohm-96dB 18 colos mélye-l, ezeket a Castone CPA 800-as hajtom crossoveren keresztül, a felsők 700W/4ohm 103dB- 2darab 15 colos mélyel-ezeket egy SIVA PPA 1200-es erősítőről hajkurászom. Gondoltam fel teszem én is ide ere az oldalra a cuccomat hogy lássa mindenki. Szeretném ki kérni a véleményeteket hogy ti mit szóltok ehhez az US Blaster szériához, egyáltalán halottatok már róla?.
Szép darabok, de én nem adtam volna ennyit értük.
Nekem meg érte hogy megvegyem , mert nagyon jól szólnak.
![]()
Szevasz, jól néznek ki igy együtt. Most már lesz mivel csinálni a Székelyhidi napokat!
![]() ![]() ![]()
Szevasz Ferenc, hát halod egy kicsit jóval több hangfal kellene ahhoz hogy egy városnapot meg tudjak csinálni, de nekem diszkózáshoz dosztig elegek lesznek ezek a hangfalak. Az ideji városnapon láttad az EDDA milyen szerkót hozott magával a koncertre, na azt már lehet hangosításnak nevezni, oldalanként 6-6 darab alagutas mély ládával jöttek, meg azok a sok kis aktiv hangfalak amik a színpad tetejéről lógtak le, azok valami brutálisat szóltak, nem beszélve a hangminőségről, az valami fenomenális volt, és nem beszélve arról a két nagy dupla hangszórós Voice Kraft hangfalról ami monitor hangfalként szolgált nekik a koncerthez. Bitangot alakitokat, egyszóval én még ők hozzájuk sokat kell hogy fejlődjek egy ilyen hangosításhoz.
![]()
Én is ott voltam, láttam a cuccokat tényleg jó kis hangzás volt.
Sziasztok!
2 Nagy w-tölcséres ládához szeretnék szerválni egy jó kis végfokot,találtam is most egy 2x300w-os kiso márkájút. A kérdésem az hogy találkozott már valaki ilyennel? Tudtok-e gyártóról valamit mennyire gáz? 2db 15-ös kappa muzsikálna róla. Sok pénzem nincs szóval az ára elég lényeges,de jó lenne egy olyan ami nem egy Quad minőség,mert annak kevés volt a mélye és azzal csak top ládát tudtam hajtani.
Szerintem nézegess a Castone-k között, biztos van a vaterán is, vagy dj börzén. Vagy a Shivat tudom még ajánlani. Ezek szerintem olcsók és elfogadható minőség.
A KISO egy nagykanizsai cég többnyire jó ár érték arányú végfokokat gyártanak a 2x300 Wattos az ugye ha jól gondolom a KISO PA 600Q . ezekben tuningolt 4 tranyós quad 405 végfokok vannak 8 ohmon 200 Watt 4-en 300/ csatorna koppanásgátlóval szerelt a hűtőventilátor hőmérséklet változására kapcsol be illetve ki. Van rajta csatornánként egy protect led ami rendelleneset vagy hibát jelez illetve a clip led.Szerintem ezek elég korrekt végfokok és a minőségével is megvagyok elégedve ( 2 topládát hajtok vele amugy szerintem mélytartományba is szépen szól)
Ha teheted Siva-t vegyél. Megbízható cucc!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |