Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   154 / 1152
(#) leocska66 hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok! Olyan gondom van , vagyis nem nekem hanem 1 ismerősömnek , sajnos még nem tudtam eljutni hozzá , de állítólag tönkre ment a gépe , 7 éves a gép , fekete marad a monitor és kb 3-4 másodpercenként sípol, ez mire utalhat ? én vidikari , memória hibára gyanakszok . Ha valaki tudja mi lehet ez az legyen olyan kedves segíteni. Köszönöm előre is.
Üdv
Tibi
(#) belfi2 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Hali!
A mikor próbáltam akkor semmi probléma nem volt. (remélem nem is lesz) Legfőképpen az érdekelne hogy milyen hatással vannak az eszközök egymásra.A kétportos SATA vezérlőre szeretnék majd egy írót és egy HDD-t tenni csak az a kérdés, hogy mennyire befolyásolja a sebességüket majd, a többi PCI-os eszköz
(#) Action2K válasza leocska66 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia! A memória az stimmel, de nem a videokaris, hanem az alaplapi. Vegye ki, tegye be, hátha csak kontaktos lett a csati. Ha lefújja a port közben, az sem árt.
(#) MogyiFeri válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia!
Az új verzióban leírt dolog bejött! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
(#) leocska66 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Okés , köszi majd megnézem neki köszi
(#) Norby14 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Egyébként nekem az 500 Gigás Seagate-hez van berakva hűtés, egy 12 cm-es hűtő van berakva ami az 5 V-os ágra van rákötve így keringeti a levegőt. A winchester télen-nyáron 30-35 fok között üzemel.
(#) Norby14 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Akkor lehet, hogy nekem is el kellene gondolkozni egy tápegység cseréjén.
(#) Norby14 hozzászólása Jan 6, 2011 /

Ja és egyébként most kicseréltem a SATA power kábelt és a SATA adatkábelt egy másikra és most űgy tűnik, hogy jó, 2 napja működik. Az előtt már bootolni is alig akart, csak most az zavar, hogyha "csak" ez volt a hiba akkor is 40 %-os a kondíció.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Hát első ötlet próbáld ki A másik hogy én pl asus alaplapon láttam olyan pci slotot amibe elvileg nem mindenféle pcis cuccot lehet beletenni, de nem is próbáltam bele semmit rakni, ha úgyis mind a háromba kell hogy tegyél valamit akkor talán nincs is más lehetőséged mint játszani vele

Az ibm-es meg hasonló "gyári" alaplapokról amúgy se gondolom, hogy túl sok info lenne a neten, még esetleg "tapasztalt" felhasználóktól se, mert az ilyen gépeket gondolom inkább irodákba veszik ahol megy rajta word meg excel reggel bekapcsolják este ki... A rendszergazda legfeljebb szívja a fogát ha valamit nem lehet telepíteni amit akarna de az átlagfelhasználónak ilyen környezetben esetleg még telepítési jogosultsága sincsen nemhogy hardver installálási... nem beszélve arról hogy ilyen gépbe ált mindent beletesznek persze akár kicentizve, és nem is nagyon bővítik mert valami mennyiségi vásárlás keretében ha elavulnak a cég majd megveszi a következő szériát... -->persze lehet hogy csak én gondolom így de szerintem nagyon nem járok messze a valóságtól -smiley...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Igen, már ki próbáltam rendben működik elsőre települt a SATA raid minden gond nélkül. Csak azért kérdeztem amit kérdeztem,hátha van valami "szabály"a PCI kártyák elhelyezésére vonatkozóan.A deszka valóban öregecske de meglepően jól kezelt minden eddig általam használt perifériát ,és nem tiltakozott semmi ellen ellentétben a mai lapokkal.Az is igaz viszont hogy ezzel a beépítéssel elérte a korszerűsítése határát.De nekem így is megfelel, mert nem ez irányítja a NASA-t, és azt az összetett, igen bonyolult számítással járó feladatot mint egy Email elküldése,azt jól bírja.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 6, 2011 /

Van egy szoftveres hibám, amit nem tudok hogy hogyan lehetne orvosolni. Hardverek: Acer Aspire 7520, amihez egy Creative Extigy 24bites külső hangkari van csatolva. Op. rendszer: Win XP A driverek telepítve vannak. A külső hangkártyáé is. A hiba jellege: Amikor egy fájlt játszok le. (AIMP lejátszóval) Akkor tökéletesen működik a külső hangkártya is, és az integrált hangkártya is. Viszont ha a Mozilla Firefoxban egy Youtube-os fájlt játszik le, akkor kb. 2X-eres sebességgel játssza a külső hangkártyán. Az integrálttal jól működik. Mi lehet a probléma?
(Internet Explorerrel is ugyanaz a hibajelenség lép fel.)
(#) _ampervadasz_ válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Hello.

A 40% kondíció miben merül ki?

Gyenge szektorok hibás szektorok, egy képet dobjál fel a S.M.A.R.T. állásról.

Javaslom a HDD regenerátort letölteni, majd CD -re elkészítetteni vele egy botoltatható HDD regenerátort, és és a Regenerated all sectors ( vagy valami ilyesmi felirat van) válaszd ki.
Fontos, hogy a gép biztosítva legyen áramszünetre, mert előfordulhat hogy a program úgy 3 -4 napon keresztül elszórakozik a merevlemezzel.
Ezzel a módszerrel minden szektorcsoport frissítve lesz a hibás szektorok tartalék területre, vagy végleges "kiiktatásra" kerülnek megelőzve a hibás szektorra történő írási kísérletet illetve a sérült felületre való ráfutást és kár bekövetkezését.
(#) Norby14 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Bemásoltam a Smart fület HD Sentinelből, remélem, hogy jó. Igazából csak attól félek, hogy azt írja ki, hogy hátralévő idő kb. 288 nap.

smart.jpg

(#) belfi2 válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Hali!
Elég kicsik a betűk de lehet látni hogy a felpörgési próbálkozások száma növekedett meg ami lehet csapágy.illetve táp hiba.A felkiáltójel sorában.az adat mezőben lévő értéket írd fel valahova .Időnként ellenőrizd ezt az adatot vagy a "Napló" bejegyzéseit. Ha az érték nem változik akkor valóban érintkezés hibavolt a ludas ellenkező esetben a lemez lassan be áll.A 288 nap teljes 24 órás napot jelent, A 24 órát el kell osztanod az átlagosan használt órával ,tehát azzal az idővel,amennyit használod a gépet. Az igy kapott eredménnyel szorozd meg a 288-at.( Pl 24/12=2 288*2=576)
(#) MogyiFeri hozzászólása Jan 7, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Újabb problémám akadt az öregecske gépemmel!
A tegnapi indítási probléma megoldása után format c és új win! Ez sikerült is, de a SB live hangkártyámat nem tudom működtetni... Automatikusan megtalálja, de ha el akarok rajta indítani valamit akkor az első hangot szaggatottan ismétli végtelen ideig (ha bezárom a lejátszót, akkor is!!)!
Valami ötlet valakitől???
(#) _ampervadasz_ válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Ahogy azt már belfi2 megírta, semmi probléma.

A HDD senitel azért ír 40% kondíciót, mert rengeteg felpörgési próbálkozásra tett kísérletet az ATA vezérlő és ehhez mérten kalkulálta ki ezt a napot ami lehet több kevesebb attól függően, hogyan bánsz a merevlemezeddel, illetve milyen környezetben, milyen körülmények között üzemel.

A sok felpörgési próbálkozás miatt hajlamos kifáradni az orsómotor vezérlése a tartósan magas indítóáram miatt. Nálam is egyszer fordult elő, aztán többet nem indult el a merevlemez. A használatát mellőzni kell, ha a számítógép csak rövid időkre van bekapcsolva, mert lehet csak annyi kellhet a merevlemeznek, hogy megpusztuljon. Érdemes olyan gépben használni ahol huzamosabb idejű üzemet tervezel, pl torrent fel/le töltés, mert így kevésbé lesz megviseltebb a merevlemez.
A lényeg hogy a merevlemez ki-be kapcsolását lehetőleg minimalizálni kell.
Természetesen amit vázoltam csak egy ötlet, de ha belegondolsz, hogy mit kell elviselnie a meghajtóáramkörnek indításkor, és ez ráadásul ciklikusan ismétlődött ami kimeríti a rendeltetés szerű működés határait, az az a merevlemez élettartama lecsökkent valamelyest adva ezzel egy gyenge pontot a meghibásodás lehetőségére.
(#) Hari1231 hozzászólása Jan 7, 2011 /

Üdv itt mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni, mert úgy látom itt PC szakik vannak!
Egy SmartQ5 MID masináról lenne szó! Karácsonyra kaptam. Olvastam, hogy lehet frissíteni, amit meg is próbáltam. Minden rendben ment, újra formázta a meghajtot és elindult a telepítő. Aztán még el is indult, de ugyan azzal a rendszerrel ami rajta is volt! (Szerintem türelmetlen voltam és túl hamar kikapcsoltam.)
Már azóta töbször megpróbáltam a "Qadroid" rendszert is rátenni v. a "Win" de semmi! .... már el sem tudom indítani! Ha simán - SD kártya nélkül - elindítom, betölti a boot képet aztán mintha tovább lépne, de teljesen fehér lessz a kijelző! Ha benne van az SD és úgy indítom, akkor egy teljesen új indító kép jön be, kiválaszthatom melyik rendszert indítom. ...mondjuk a "droid" : - következő kép fekete és b.felső sarokban kis Linux pingvin. ... és sehova tovább!
S.O.S. ...
(#) belfi2 válasza MogyiFeri hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Hali!
Valószínűleg a lejátszó program sérülhetett. Valamikor volt egy hasonlóhibája a gépemnek akkor hibaként valami ilyesmit írt ki "Az eszköz végtelen ciklusba kezdett a program újratelepítése megoldhatja a problémát"
(#) MogyiFeri válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Szia! Köszi az ötlete, de nem a lejátszóprogram a gáz, mert próbáltam 3 különbözővel is! A vicces az, hogy nem ír ki hibát! Az eszközkezelőben azt írja, hogy az eszköz megfelelően működik...
Ha valakinek van más ötlete, nagyon megköszönném...
(#) ptesza válasza MogyiFeri hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Nézd meg nincs -e valamelyik eszköz PIO módban.
(#) MogyiFeri válasza ptesza hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Őszintén szólva lövésem sincs róla, hogy mi az a PIO mód!
(#) belfi2 válasza MogyiFeri hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Könnyebb volt sorba rakni mint le írni

pio.jpg

(#) MogyiFeri válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Köszönöm, a képet megnéztem, de csak holnap fogom tudni leellenőrizni, amit mondasz. Bár még így sem értem igazán, de ezt a beállítást amit küldtél ezt leutánozom! Ha nem jó akkor holnap is jövök! Segítséged köszönöm!
(#) Norby14 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Az adat résznél átváltottam és 26 hibát ír.
(#) Norby14 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Értem és köszönöm a segítséget!
Azt még megkérdezném tőled, hogy szerinted érdemes tápegységet cserélnem? Mert az előző ugyan ilyen márkájú és típusú winchesteremnek is pont ez a Spin Retry Count résznél volt a hiba.
(#) ptesza válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

A Hd sentinell az áttekintés fülnél mit irt?
(#) Norby14 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Ezt írja ki: "A lemez felpörgése során előfordultak problémák 26 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység)."
(#) mizsei.robi hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok!
Az alaplapom (Asrock P4I65PE-M) szreintem túl sok Vcoret ad a processzornak. A processzor 2,8as P4 Northwood magga 3,29re húzva. A biosban nem találtam Vcore állításra vnatkozó beállításokat. A magas Vcore nem a húzás miatt van szerintem, mert alapon is ennyit írt. A gyári Vcore 1,525 , a Speedfan szerint meg CPU-Z szerint 1,664V 1,648V-t ad neki.
Szerintetek ez normális?
(#) polgárdi8154 hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok!

kellene egy kis segítség...

Van egy Compaq Armada E500 laptopom, úgy egy hét pihenés után már nem indul, amikor indítani próbálom csupán a töltésvisszajelzés szimbólum villan fel pontosan nyolcszor és ennyi. mi lehet ez a hibaüzenet vagy hol lehet rákeresni...???
(#) belfi2 válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Így van,Ezt az értéket kell figyelni hogy emelkedik e?Ha igen ,még mindig lehet gyenge táp.Sajnos ez elég hosszú idő ezért érdemes lenne egy alapos táp terhelés vizsgálat, vagy egy másik megbízható táp,a felpörgési hibák ezen forrásból való kizárására.
Következő: »»   154 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem