Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszi! Most "csöppentem" bele az erősítők világába...
első saját építésű erősítöm... Még a hangerőszabályó bekötésén agyalok...
Elnézést, igen ilyent tudsz szerezni adapterből. Ha találsz megfelelőt, akkor kibonthatod belőle. Szerintem 12 voltnál ne nagyon adj neki többet, bár talán többet is elbírna.
Nasgoon: ha csak sima hangerőszablyázó kell, az egy, illetve két potival megoldható.
Nem baj, mérheted DC-ben is. Keress valamilyen épkézláb (minél gyorsabb) diódákat, a többit pedig a fantáziádra bízom
A hangkártyás szkóp pedig tényleg hasznos volna, ha nincsen "igazi". Én is sokszor használtam.
saját sajnos nincsen, de amikor kell, szerzek kölcsönbe. Vennék, csak nem vagyok benne biztos, hogy kihasználnám annyira, mint amennyibe kerül. Így is marha sokba kerül az egész...
Köszönöm! Tudom, dilin hangzik, de még nem kötöttem be potmétert, tudnál bekötési rajzot?
Illetve: 12 Volt AC 60W trafó hány ampert bír?
Itt megtalálod kb a lap közepén jobb oldalon.
Köszi! 2X20W erősítő hangerőszabályzólyához elég 50K poti?
Még egy 2x2000W-oshoz is elég
Viccet félretéve, nem a wattoktól függ a dolog. A sztereó erősítődhöz 2x50K logaritmikus potit vegyél.
Én ezt vettem meg: Bővebben: Link
Ebből 2 db kell a sztereóhoz. Csatornánként 1-1 db. Egyébként jó poti, a PA végfokomban már két éve bírják.
Tedd rá a multimétert, és kiderül
Annyit biztosan, amennyi neked kell a 2x20 wattos erősítőhöz. Még többet is. Kb 5, 6 amper kijön belőle. De ez a feszültségtől is függ. Magasabb feszültségen kevesebb, alacsonyabb feszültségen több ampert fog adni, de itt nem is az számít, hanem az, hogy 60 watt pont jó. A másik kérdésedre látom kielégítő választ kaptál Nekem is ilyen van benne, csak 40K és az is teljesen jó.
Köszi! Igen 2 db - ot vettem.
Kérdés: A TDA2005R-ről tudsz valami?
Semmit sem tudok róla. Nem volt még dolgom vele, de mindjárt ránézek a pdf-jére...
Köszönöm!
Van még 1db 300Wattos ( 15X20W Halogén izzótrafó) trafóm, abból valami brutál erősítőt akarok majd építeni.
Ilyenek vannak a tiédben ugye? a hestoreos kitben. 2x10 watt hidalásra való. vagyis 20watt. Van a kit panelján egy átkötés, azt ne feledd el betenni, mert különben nem lesz híd, és csak 10 wattot fog adni oldalanként.
Azt nem tudom, hogy át kell e kötni, mert arről nem szól a "fáma" összeraktam a kitet ma...Bővebben: Link
Szerintem itt a nyákon már megoldották a hidat.
Rajta van a panelon be van rajzolva a helye. Ha kell még. Egy alkatrészlábat teszel be oda és kész is.
12V-ra nem nagyon lehet "brutál" erősítőt építeni.
Talán csak a TDA 7388 és hasonmásai lehetnek jók, kb 20-22W-ot tudnak 4 Ohm-ra csatornánként. Egy ilyen ícé, 4x22W-os. Autórádiókból lehet bontani, de jó pénzért rendelhető is. Bővebben: Link
Ez nem megoldás mivel a magas nyugalmi áramtól melegszik az erősítő és ha semmi sem szólna rajta akkor szénnéégne.
Rajta a panelon? Azt nem láttam!!! Hol?
Mindent a helyére forrasztgattam. A kiten HEKIT16 2X20W erősítő, ott nincs ilyesmi leírás.
Az igaz, bár kondival (2400uF, vagy 3200uF) tudok 16-18 volt Dc-t , és az már meghajt egy erősebbet.
300W-os trafó már elviszi a TDA7560 -at, adatlapján közölt értékek szerint 4x50W/4Ohm!
Vagy TDA1562Q 2X55W de Philips-ék szerint 2x70W! Ezek 14,4V DC-re tervezett végfokok.
Van itthon egy 6 Voltos 300 mah-es adapter, ami 9 Volt körül ad, megfelelhet ez a gyári 9V/300 mah helyett? Vagy lehet kevés lesz terhelés alatt?
Más: azt az infót kaptam, hogy adapter esetén a nyákon található 4db diódát ki kell forrasztani adapteres használat esetén. Erre szükség van? Köszi
Feltéve ha az adapterben vannak Diódák. Ha vannak akkor kiforraszthatod, de ha nincsenek akkor szerintem hagyd.
Sziasztok!
Összeraktam az erősítőmet. TDA7250+TDA7294+szubszűrő+LM1036 (2.1 rendszer). Az lenne a problémám, hogy a jobb oldal elhallgat bekapcsolástól számított kb.15-60 mp elteltével és utána nem szól. Olyan a jelenség mintha letekerném szépen fokozatosan a hangerőt. Az LM1036 teljesen új. Szerintem a végfok csinálja. A végfok már párszor elcsattant. De a kondenzátorok nem voltak soha cserélve. Kérdés: Ha kicserélem az összes elko kondit az megoldhatja a problémát? Másra már nem tudok gondolni. Mert ha olyan nagy gondja lenne akkor a védelem jelezne de semmi. Köszönöm a válaszokat!
Első körben inkább az előfokot kössed ki.
Nem tudom néha miért szóljátok le a kis TDA2030-ast ,de akkorát tud szólni egy jó subon hogy rezeg tőle minden. Most csinálok vele egy bass test-et 200W subcső
TDA2030 nem olyan rossz, ha ICvel akarunk építkezni, de eget rengető teljesítményt nem ad.
Megbontottam a fénypultomat, hogy segítsek Itt van az átkötés, természetesen a másik oldalon is, ha még van benne...
Szia!
Nekem HEKIT16-om van. Ott nincs ilyen lehetőség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |