Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Én így csinálom és jó! Gondolom te is erre gondolsz!
Bocsi nincs fenn,küldöm.
Hegesztőgépet a macik közül egyedül az Erdélyi maci tud csinálni. De az referencia gépet!
![]() ![]()
Szia!
Van Co-hegesztős topic. De ha itt tetted fel a kérdést,az sem nagy baj. Gondolom ha újan vetted,talán kaptál hozzá némi papírt is,ami esetleg tartalmazhat egy kevés villamos rajzot. Na ezt légy szíves mellékeld, valamint írd le hogy az átalakítás miként történt egy fázisúra.
Én azon már túl vagyok! Itt egy két kép!
még egy pár kép!
Fhhhuu-ezmár atomreaktor!!Azonnal tessék belinkelni a sugárvédelmi engedélyt.Nagyon jólnéz ki-miis lesz ez?
![]() ![]() ![]()
Csak a NASA megne tudja...
![]()
András itt a példa,valami ilyesmit kell készítenünk.
Na ilyennek kellene a teljes dokumentációt közzé tenni, nyáktervet, eladó (kimaratott)kész nyákot stb...- biztosan lenne rá érdeklődő, vevő...
![]()
Tovább gondolva- AC-DC TIG? (TIG WELDER projekt...)- javaslat, kérés, fohász... :worship:
Kedves Sanyi Barátom!
Természetesen nem haragszom és nem is kell elnézést kérned mert nincs miért.Tudod,hogy imádom a viccet és ebből magamat sem hagyom ki,ha úgy adódik. ![]() Látom a dupla gépes projektedet,tetszik,hát hiába,aki tud az tud.Van itt a fórumon legalább 3 mániákus építő és itt vannak az Agyak is segítségnek,egyszer még valami születhet,de jó ez íííííígy. ![]()
Gyönyörű!
( ha lefestenéd a textilbakelit lemezeket, meg szitázva, lötstoppozva lennének a nyákok, akkor bármelyik cég könyörögne a receptért... ) Mit tud a gép?
Szia Gábor !
Húúúú, ez nagyon tetszik ! Ugye, hogy a "hulladékból" is lehet nagyon jól használható szerszámot építeni, csak egy kis fantázia kell hozzá. És nem kell minden alkotásnak "profi" kinézetűnek lenni. Számomra azok mutatósabbak, az ilyen dolgok - amit Te csináltál - meg "emberibbek". Szóval Gratula ! ![]() Egyébként milyen trafót használtál ? Üdv: sector99
Sziasztok,
Végre volt időm és haladtam kicsit a géppel.Nagy részét ami már kész van felszereltem az alaplemezre,és megindítottam egy 48V-os trafóról.Megy a szerkezet szépen,ha majd elkészül a végleges főtrafó és a fojtó akkor lesz a főpróba. Pár kép.
Köszönöm! Egy mikrosütő trafója zörög a ketyerében,csak a primer eredeti,a nagy áramú szekunder 1 menet a ventilátor tápja 30 menet 0,5mm zománc,ez egyenrángatva hajtja a ventilátort ami 12-30V DC feszültségű,a trafó primerjét egy triakos szabályzóval állítom.A segédtáp egy pici 230/12V trafó,kimenete egyenirányítva,erről megy egy relé amit a nyomógombbal kapcsolok (pedál) és a relé kontaktusai kapcsolják a nagy trafót.
Örömmel látom készülő gépedet,csak gondosan éleszd.Várjuk a továbbiakat.
![]()
Sziasztok a gépet használtan vettem.Gyárilag átlehetett kötni mert ott van a helye a csokiban. természetesen nem volt akkora a teljesítmény, de nagyon szépen ment.
most pedig halál ![]()
ELőször is,meg kellene nézni a vezérlőköri biztosítékokat,ezek általában csőbiztik szoktak lenni.
A legjobb lenne,ha megpróbálnád beszerezni a gyári gépkönyvét-ha lehet.
Üdvözlök mindenkit.
Lassan kezd nekem is alakulni a gép. Szeretném itt megköszönni erdgab-nak és minden olyan fórumozó segítségét akinek a munkáját fölhasználtam a saját gépem elkészítésében. Jelenleg az első élesztés előtt állok. A TT1.1-es áramváltót még a mai nap fogom elkészíteni, illetve a 230V-os panelra a szűrőt. Pár képet csatolok, hogy állok. Nem a legjobb minőségű képek, mivel csak a telefonomon van fényképező. A főpanelon annyi változás történt, hogy a snubber köri kondenzátor lábait rövidebbre vettem.
Örömmel üdvözöllek itt a fórumon! Csak szépen meggondoltan éleszd a gépedet,semmi kapkodás,mint ahogy már beszéltünk róla,meglátod sikerülni fog.
Szia András!
Egy ideje töröm a fejem azon a kártyán,amit a múlt héten tettél fel a fórumra,mint ismeretlen gép kártyáját. Azt hiszem, nem inverter vezérlőkártya,hanem vagy Fronius vagy WEMI előtoló szabályzó kártya. Az a 18 lábú IC nem TDA4718 típusú? Megadhatnád az IC-k illetve a 2 db TO 220 tokozású alkatrész típusát. Talán előbbre jutnék a rejtvényfejtésben.
Szia István.Irom az alkatrészeketTDA4718,LM224,U14066,MC14049,IRF520LM317,2xBC141.Teszem a képet még-a toroidot az IRF520 hajtja a szek.oldalon szimetrikusnak kinézö 2 tranyobol álló ilesztö van az egyik BC141-galvanikus kimenet nincs 100nF-al leválasztva a két kimenet a BC meghajtóját még nemsikerült földeríteni a hütö alatt egy ismeretlen IRF520 kinézetü alkatrész-valószinü vlami stabi
![]() ![]()
Az a legnagyobb gond,hogy valami ismeretlen és nagyon kemény lakkal van leöntve az egész,ha mechanikusan lepattintom.viszi magával a föliratot és a tranyó tokot képes kitörni-nemtudom milyen lakk-régi gép még nem spórolták ki az anyagot-köszi,ha segítesz.
Itt a kimenője
A teljesítmény félvezető panel-így került hozzám!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |