Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerintem inkább úgy kéne csinálni, hogy valahogyan a fordulatszám mérőhöz kéne kötni egy érzékelőt és ha mondjuk 1000 felett van akkor mennyen a cucc egyébként meg nem.
Vagy akár azt is lehet, hogy eleve a kerék fordulatszámát méred HAL szenzorral. (Mágnese érzékelő)
Maradjunk a motor fordulatszám figyelésénél. Járhatóbb út.
Sziasztok!
Multkorába feltettem egy kérdést ezzel a kapcsolással kapcsolatban. A gondom az hogy nem akarja begyujtani a fénycsövet, csak a két végge izzik. Gyujtoval megy csak villog mire begyujt. Azt az ötletet kaptam hogy a 470k ellenállást cseréljem 520k-ra. Én csak 510k-ra tudtam. De sajna ez nem segitett. Lehet hogy csökkenteni kellene ezt z ellenálást? Menyire lehet itt lemenni az értékkel? Elöre is köszi Hali
Pontosan olyan diac-ot használtál mint ami a rajzon van?
Ha nem akkor a feszültség osztót ahhoz kell igazítani ami a valóságban van.
Megépítettem ezt : Bővebben: Link A kérdésem, hogy a trimmer potméternél , melyik lába, hova megy ? ! Így állnak a lábai : -O=
A kör a trimmer poti, a lábai pedig az egyik végén egy, a másikon 2. Melyik hova megy? Valaki lerajzolná, pirossal Paint-be odahúzná, hogy mit mihez, akkor megköszönném!!!
Ahova a nyíl mutat az a trimmer középső lába.
Mit kell ezen még rajzolni?
Hát, hogy a 3 különböző láb, hova - hova megy...
Egyik szélső láb az IC 7-es lábára a másik a középsővel együtt a földre. Ezt ott van a rajzon is.
Én ezt a kapcsolást átalakítottam, hogy a mikrofonon vett hangot jelenítsem meg ne kelljen semmit belekötnöm.
[off]
látom téged (is) meghökkentett egy kicsit a kérdés
Az előzőbe elírtam, HALL Szenzor.
A másik dolog pedig, hogy ugyan ezt a technikát szerintem a fordulatszám mérőnél is lehetne alkalmazni. Vagy esetleg még olyasmit találtam, hogy egy olyan szenzort beszerezni ami lézer fényt használ. Azaz kiküldi a lézer fényt és ha az visszaverődik akkor nincs ott a mutató és fordítva. Így lehetne esetleg, hogy a 0-hoz teszed és ha a mutató kitakarja a fényvisszaverő réteget akkor nem megy a cucc. Csak sajnos nem tudom mi lehet a hivatalos neve ennek.
Sziasztok! Valaki válaszolna nekem ittC táp átalakítása akkumlátor tőltőnek! bocsi, hogy nem linkelek, telefonról írok
Jéé... Működik a kereső: Bővebben: Link
Hi Mesterek!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Vettem egy 202-A típusú 2*20 karakteres LCD kijelzőt. A gondom az vele hogy a hátérvilágítás elég szegényes mögötte. Nem tudom hogy most a táblázatból melyik áram igaz rá. Zöld szint világít, de ha benne van a 20mA áramkorlát ellenállás akkor szinte semmi fénye nincs. Most raktam neki egy 100 Ohmos ellenállást, hát evvel sem az igazi. Az létezne hogy 250ma kell neki, azaz egy 20 ohm-os ellenállás? Segítséget előre is köszönöm.
Megcsináltam ezt : Bővebben: Link De nem működik. Lehet , hogy az a baj, hogy a tápom 5-11 V működik. Valami tipp a táp erősítésére? Vagy esetleg, hogy a trimmert úgy csináltam, hogy a különálló 1 lábat összekötöttem mégegy lábbal, és azt a 2 láb negatív földelléséhez kötöttem ? !
Mi az, hogy nem működik? Letudod rajzolni, hogy mit csináltál és hogyan adtál neki audio jelet?
Audio jelet úgy adtam neki, hogy a jack dugó középső GND-jét hozzákötöttem az IC 4. lábohoz, a baloldali kis lábat pedig az 5.hez....
Üdv!
Építettem egy vezetékkeresőt amit ugye lehet telefonkihangosításra is használni de nem akar működni. Próbáltam vas nélküli tekercset vastagabb vezetékből de az sem jött össze. A kék vezetékek mennek a hangszóróhoz ami (8 Ohm 1 w) a piros az elem pozitív a fekete a negatívra csatlakozik. Az egyik ellenállás tévesen el van írva a nyákterven nem 520 hanem 470 kOhm. Esetleg valaki megnézni mit szúrtam el? Előre is köszönöm.
Szia!
Vezetékes telefonnal próbáltad?
Próbáltam IC-t kifordítani, de nem működik. Segítség!
Akkor megölted az ic-t
Ha akarod csinálok neked nyáktervet hozzá de mint látod ebben valaki más a király
Megcsiáttam Hurrá jó.Volt benne egy fölösleges átkötés ami rövidre zárta a tápot.
Hát mért öltem volna meg??? Mondom, lehet, hogy táphiba, mert csak 5-11 V van, ide meg 12 - 20 kell. Aztán lehet, hogy valami kontaktos. Az IC-re vigyáztam, csak a foglalatot forrasztottam be, aztán csak most raktam be az IC-t...
Hát lényegében eddig csak vezetéket akartam vele keresni de
a bekapcsolt pákazsinórt nem találta meg 1-2 mm ről. Vezetékes telefonról még nem. Inkább lehalható készülék vagyis kihangosító mint vezetékkereső?
Csak olyan telefont tudsz kihangosítani, amiben van illesztőtrafó. Milyen tekercset használtál? Esetleg egy kép? A rajz honnan van? Meg kellene egy csatolókondenzátor a T1 bázisa és a tekercs közé.
Mivel ez az ic közvetlenül kapja a 12v-ot Mivel van belső szabályzása ezért ez nem is baj de ha megfordítod az ic-t akkor másik láb kapja a tápot ami biztos nem tesz jót neki.
De csak egy pillanatra volt, tehát nem hiszem, de sajnos nincs multiméterem....
Nincs multimétered ember? Hát hogy akarsz így áramkört készíteni? A tápfeszültégedet hogy méred meg? A polaritását hogy állapítod meg?
A rajzot a tanárunk rajzolta fel. Egyik tekercsel sem találta meg a vezetéket. Vezeték nélküli vezetékes telefonban van ilyen trafó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |