Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „feltételezem nem egy darab 1mm-es alulemez a hűtőborda, hanem kibontva a dobozából elég súlyos volt. Nyilván ez még nem jelent semmit.” De jelent! Az hogy a tápegységed Passzív PFC -s az az van benne egy fojtótekercs, ami arra hivatott, hogy a pufferkondenzátor által okozott tüskéket szétkenje közel szinuszos maradjon a hálózat felé. Több okból sem ajánlott használni, egyrészt a hálózat ingadozására sokkal érzékenyebb másrészt a hatásfoka sokkal gyatrább ami a villanyszámla tekintetében és az energiaárak figyelembe vételével nem elhanyagolható szempont (fogyasztó fizeti az áramveszteségi díjat is). Havonta minimum 1500 -3000ft -ot spórolhatsz egy drágább energiatakarékosabb (kisebb önfagyasztású, és veszteségű) osztott tápkörös kivitelű tápegységgel ami drágább de behozza az árát. Ezek a tápegységek aktív PFC -sek kivétel nélkül. Ezek a tápegységek megbízhatóbbak, csökkentik a hálózati felharmonikusokat.
Sziasztok! Van egy kob p4x400 as alaplapom. Az a gondom hogy ha benne van a proci elindul de sipol az alaplap. De ha kiveszem akkor megszünik a sipolás. Mi lehet vele a gond,mi baja lehet?
Szia! Milyen az a sípolás? Folyamatos, szaggatott...
Ha jol emlékszem szaggatott.
De ha kiveszem a procit abba marad a sipolás.
Ez természetes, hisz a proci az agya. Cserélj ramot, vagy csak tisztítsd meg az érintkezőit.
Már a ramot kicseréltem meg mindent amit tudtam, de csak sípol. Lehet hogy a proci adta be a felmondását?
Alap lapi ellem vévett sipolhat ha le van merülve?
Sajna akkor is sípol ha kiveszek belölle mindent és csak a proci van benne.
Szia
Ha jól látom award biosa van, aminek a síp kódját itt találod, nem sok van, meg kellene figyelni, hogy mit sípol.
Ebből is látszik, hogy ha jól emlékszik a szaggatottra, akkor a memória a ludas, vagy az alaplapi memóriavezérlő.
Folyamatosan sípol 3 másodpercig utánna szümet kb ugyan addig és megint sípolás
Szia a te esetedben a videokártyára panaszkodik a POST során a BIOS.
Ezt nem értem igazán
Ha nincs benne a video kártya sött semmi sem csak a proci akkor is sípol
Ha az alaplap van maga és csak a CPU benne, ne is várd hogy sípoláson kívül nem csinál semmit mivel anincsen hardver ami nyugtázni tudja az állapotlekérdezést és ott elakad.
![]()
ÜDV!
Van egy ASUS M2N4SLI alaplapom! Eddig egy sima AMD Athlon 3200+os proci volt benne amit sikerült lecserélni egy AMD X2 3800+-ra! Elég magas volt nekem a hőmérséklet így szereztem egy AC Freezer 7PRO Rev.2-est amivel úgy tűnt megoldódott a probléma! De most cseréltem egy X2 4200+-re ami egy MSI alaplapban volt,ott a CPU hőmérséklete 25-28°C volt de nekem most a lapban az alapjárati 50°C ami nem kevés! A hűtő paszta ua. ja ráadásul a másik lapon gyári hűtő van! Szóval ez egy kicsit furcsa! Ha esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata akkor várom a válaszokat! ui.:Én arra gyanakodom,hogy az én lapomon nem mér tökéletesen a szenzor! üdv Marcall!
Mint írtam: Link 100%
Ampi, ez nem a videokari probléma.
Esetleg nézd meg úgy, hogy vársz hogy teljesen lehűljön a proci, és rögtön bekapcsolás után be a biosba és nézed a hőfokot ha a szobahőmérséklettől nagyon eltér, akkor lehet nem jó az érzékelő, meg esetleg ugyanezt célszerű megnézni a másik lappal amiben jónak tűnik, mert az is lehet hogy az mutat keveset, pl ott simán kiderülhet, ha a szobában van 22 fok és bekapcsolás után annak a biosa a procira mondjuk 18 fokot ír...
De mondjuk azt nem tudom mennyinek kéne a "normálisnak lennie" pl egy 478as tokozású celeronnál bekapcs után windowsba bootoláskor olyan 46fok körüli a hőfoka, az 50 ettől végülis annyira nem tér el... de nem tudom hogy ez hidegebb vagy melegebb kéne e hogy legyen...
Köszönöm!
Hát igen erre én is gondoltam mert amikor kivettem ás átraktam a CPU-t az én lapomba egyből BIOS aztán 52°C na aztán ott döntöttem úgy hogy rossz az érzékelő! ui.:a szoba olyan 16-18°C fok körül van! Marcall
Esetleg megpróbálhatod megnézni windowsban, hogyha terhelni kezded hogy nő a hőfok én ajánlom neked a : speedfan +S&M párost a kísérlethez
A speedfan mutatja a hőfokot és rajzol grafikont, a s&m pedig terheli a procit (s&m 1.9.1 így megtalálható a neten, okos jól variálható beállításokkal rendelkező terhelő program), valamint ha érzékeli hogy fut a speedfan, akkor az abban jelzett értékeket át tudja venni és ő is tud grafikont rajzolni, meg azt is beállíthatod benne ha az alaptól mondjuk 20 fokkal emelkedik a hőfok akkor állítsa le a tesztet. Azt tudhatod ebből meg pl hogy a hűtés elegendő-e a procidnak, mert ha igen akkor azt látod majd, hogy egy ideig emelkedik a hőfok (olyan jellegű görbével, ahogy egy kondi töltődik) és amikor elért valamekkora értéket akkor már alig alig emelkedik szóval tényleg ilyen "éados" ![]() Szerk: ja meg még valami, ha van multimétered és van rajta hőmérő üzemmód a borda lamellái közé dugva (mondjuk arctic freezeren nehezebben marad ott ![]()
Akkor félreértelmeztem, én kérek elnézést. Az általad betűzött linket néztem de akkor félreértelmeztem.
Oké, akkor meglesem a vidikártyát. A GPU bordája langyos volt, nem forró. Az más kérdés, hogy maga a procija milyen meleg. Majd leveszem és meglesem, hogy mi a helyzet és átkenem hővezető pasztával.
Egyébként másik fórumon ajánlottak tápegységet: EZT Ahogy nézem ebben nincs bármiféle PFC. Akkor inkább 380W vagy nagyobbat és akkor 480W? A számítógép: Epox 8-KRAI KT600 AMD Athlon XP +1700, 1.5 GHz 512 DDR2/400MHz GeForce MX440 1DVD RW + 160GB IDE-s vinyó Ehhez a konfighoz szerintem elég a 380W-os is (ha ő lenne a ludas a dologban), vagy tévedek? Ha esetleg bővíteném: GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz CL9 KVR1333D3N9/2G AMD Athlon II X2 255 3.10Ghz AM3 BOX , nekik is elég volna a kisebb? Esetleg azt is csinálhatom, hogy veszek olcsóbbat és belerakok egy fojtót, mert van szerencsém 100 körüli jó-rossz tápot birtokolni, egyesekben van ilyen fojtótekercs. Persze akkor meszelnek a garanciának. Csak egy ötlet volt. ![]()
Találtam aktív PFC-set Bővebben: Link
Vélemény erről? Számomra ismeretlen márka. Olvasgattam jót-rosszat róla.
Na megcsinálgattam a tesztet!
Hát ha ezt a progit veszem etalonnak akkor nagyon jó a CPU temp! A hűtés is korrekt! Igaz a BIOS-ban optimális van beállítva szóval lehet jobb lett volna csak akkor nagy lett volna a fordulat ergo hangos lett volna! De marad így! Beszéljenek a képek! ui:a beállításoknál átállítottam a CPU használatot 100%-ra! üdv Marcall
Aha ez jónak tűnik ez az 54,7fok, ha az a maximum érték mert a végén lefelé fut a diagram ott gondolom már leállítottad és elkezdett hűlni...
Amúgy meg szerintem ha 65 alatt van akkor elfogadható, bár adott procitól is függhet... A progit nyugodtan lehet etalonnak venni, mivel úgyis az alaplapi szenzorról tudja ő is a hőfok értéket ![]() Amúgy hogy mennyire jó a progi azt kipróbálhatod úgy is, hogy amikor 100%on fut megpróbálsz valamit elindítani nem nagyon fog menni, állítólag hasonló progiból van olyan ami ha elméletben 100%on használja a gépet simán lehet mellette tv tunerről tv-t nézni na ennél nem ![]()
A képen a piros színű diagram a CPU temp-ét mutatja.
Amint látod a teszt végén egy kicsit megugrott! Ott kezdte az FPU tesztet és amikor véget ért le is esett a hőfok! Elméletileg a teszt során minden CPU teszt ki volt pipálva! Ez egy jó progi! Igaz meg volt ezer meg egy éve (SystemRescueCD) de nem néztem én végig mindent! ![]() ![]()
Ja hogy az is lement akkor rendben
![]() ![]() Amúgy tápot tesztelni is jól lehet ezzel én már találtam 3 rossz tápot is ezzel, az egyik a sajátom volt, teszt közben multiméterrel néztem a feszt az 5v on és le le ugrott a 4,75 ös határ alá, miközben terheletlenül 5Vot mértem csak éreztem hogy valami nincs rendben. Aztán kiszereltem és találtam is benne púpos kondikat pedig alig múlt egy éves a táp! Utána később 2 másik tápot így próbálva is terlehés alatt ki is derült hogy nem elég a fesz ![]()
Üdv!
Azért csak nem hagyott nyugodni a dolog így hát keresgéltem és ezt találtam! M2N4SLI Forum A hozászolásokból kiderül,hogy szinte mindenkinek akinek M2N4SLI lapja van gondot okoz a CPU temp kijelzés ill. érték! Szóval lehet beletörődök a dologba! Jelen pillanatban szinte üresjáratban 55°C! Az érzékelő lesz ludas! ![]() üdv
Hali! Ha ennyire idegesít a dolog csinálj egy hőfok mérőt ITT vannak alap ötletek. .Akár ledes akár mutatós akár digitális kivitelben elkészíthető.A fantáziádra bízom a végső megoldást, milyen displayt alkalmazol.De egy NTK is felragaszt hatsz a bordára és mérni az ellenállását csak akkor előtte be kell kalibrálni a műszert.
Szia
Esetleg egy BIOS frissítés megoldhatná a problémát, de nem tudom megéri-e emiatt frissíteni, ezzel kockáztatva az alaplap működését.
Kösz belfi2 de úgy döntöttem,hogy marad úgy ahogy van!
![]()
Már kipróbáltam 3 verzió számú BIOS-t de maradt ugyan az!
Szóval úgy marad! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |