Fórum témák
» Több friss téma |
Ez jó táp! Garantáltan szórás mentes! Vaterás? Ott láttam ilyet!
Igen onnan jön :yes: ,szerintem annyiért nem kaptam volna jobbat.
Akkor a műv erősítő tápja megvan. De mintha +/-15V nak kéne lennie. Nem tudom hogy az a +/-2V különbség mennyit változtat a dolgon.
Az az a lapvető gond hogy a panelbe tett alkatrészek +-50 -ra lettek méretezve , értem azt az ÍC-é előtét ellenállására is , ezért nincs meg a+-15 Volt neki , mert a felhasznált tápfeszültsége csak +-35 volt !
Áhá, értem már. A rádiótechnikás rajzon meg is van jelölve hogy kis tápfesznél mit milyen értékűre kell cserélni...
Akkor lehet,meg kellene oldanom,hogy meglegyen a 15v?Mit kellene cserélnem mire elméletileg?
Hát már teljesen kicsináljátok a bőrömet ,De csak kisül belőle v.mi jó lassan.
Ha már ennyire IC tápfesz a probléma, akkor első körbe megmérted mennyi az annyi?
Egyébként miről próbálod meghajtani az erősítőt? Másik erősítő rendesen működik csak ez halk? Mennyire halk? Mit takar ez? Torzításig ki tudod vezérelni?
Igen az ÍC tápfeszültségét a zenez állítja be de nem mindegy hogy 50 Volt-ból vagy 30 -ból . ugyan azon előtét ellenállássál ! EZT ÉRTED ?
+-2 volt nem számot tevő. Miről hajtod?
Egyébiránt meg csak jelezném, hogy nem is tudjátok miről jön a jel, akkor honnan tudják a kedves kollégák, hogy egyáltalán elegendő e a jelerősség? És ha az a kevés? Egyébként az IC tápfeszét +-12v-ra stabilizálja a zener, nem +-15v-ra.
harman kardon AVR-330,7.1 es erősitő sub kimenete (de teljesen mindegy melyik kimenetére teszem,mert mindegyiken ezt produkálja)A h/k val nincs gond,mert a sony aktiv ládával jól szól.
Papa! Próbáld már ki most ugyan, hogy kiszaladsz a műhelyedbe, és egy előtét ellenálláson keresztül mondjuk 10mA-es bármilyen fogyasztást ráteszel a tápra, aztán egy zenerrel mondjuk 15V-ra beállítod. Az az előtét ellenállás 4k (vagy ahogy urbanpesta 2db 8k2), persze lehet centizni is, és akkor több terhelés jut a zenerre. Első körben 50V tápról, aztán meg mondjuk 35-ről. Mérjél átfolyó áramokat és feszültségeket. Lacinak igaza van.
Át kell mérni benne mindent mert lehet egy alkatrész bibi és attól nem tudod kihajtani. Szerintem a HK-nak van akkora jele, hogy kihajtsa.
Nos,Doncso javaslatára rákötöttem a gépem hangkarijának kimenetét a quadra és igy szól mint az itélet... gyenge jel jön ki a h/k ból a quadnak
Akkor a Quadnak semmi baja! Készítesz egy előerősítőt aztán a probléma megoldva!
Gondolod nem tudom? Arra céloztam, hogy itt , ebben a kapcsolásban mindegy, vagy nem mindegy, hogy 30 vagy 50v ról jár a zeneren keresztül az OPA. Mint kiderült teljesen mindegy, és az erősítőnek semmi baja.
Sziasztok!
Ma megérkezett a tápom a quadhoz,nemrég épitettem hozzá és teszteltem,nem a 42v kimenetet használtam,mert a kondik miatt feltolta 55v-ra,igy amin kipróbáltam 50,3v volt ( Nem tudom ez esetleg még mindig sok neki? ).Kb. 2percet használtam és éppen csak megszólaltattam picit hangosabban és ami a kevésbé melegedő oldalon van bc244c tranyó lángba borult :eek2: .Lehet,hogy csak spontán a tranyó volt beteg,vagy vmi. más oka lehet?
Hali! Az 50,3V az nem sok neki! Nekem +/-52V ról jár... Terhelésnél persze leesik +/-50V-ra. Lehet hogy hamis volt a tranyód.. Csere aztán próba!
Nézd meg a végtranzisztorokat, hogy átmentek-e zárlatba mert ha igen akkor valószínű begerjedt a végfok. Azzal a tápfeszel símán mennie kell.
Kiforrasztottam őket és úgy néz ki,hogy a 2 vég is gatya,viszont úgy fest a másik bd244 túlélte,érdekes.Mit jelent az,hogy "valószínű begerjedt a végfok" ?
zoly15,sound.man , szerintem az volt benne.Úgy néz ki mikor még nincs szétégve,hogy elég gyér rajta a felirat.Nekem a lábai megmaradtak egy darabka lemez és egy összeégett gubacs . Szerintem ezt a fajtát nem teszem bele,még azt sem ami túlélte.Van 3 db olyanom ami nem látszik gagyinak,azon van v.mi morocco felirat is és számok és betűk.
Lehet, hogy igaz és tényleg a hamisság miatt nem bírta. Ez esetben új végtranyók és meghajtók. De ha gerjed akkor az újak is elszállnak. A gerjedés olyan nagy frekvencián van amit emberi fül nem hall de az erősítőt gallyra vágja, túlterheli a végtranyókat.
Esetleg ez gondolom megelőzhető v.mivel?Csak,hogy biztosan na haljon be újra ez végett.
Persze! A tápágakba szoktak izzókat kötni, esetleg ellenállást, ami korlátozza az áramot. Vagy a táptrafó primer körébe.. Ha világít akkor baj van.. Ha csak felvillan mikor kapcsolod be az nem baj, csak a kondik töltődnek fel meg hasonlók.
Zoly le írta a megoldást.
Szerk.: Én a primer bizti helyett szoktam 230V 100Wattos izzót kötni.
Nem találtam 100w os izzót XD ,tettem egy 50w-os spot izzót bizti helyett (nem tudom az jó vagy sem),mikor felkapcsolom felvillan aztán lassan elhalványodik és úgy világit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |