Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   115 / 400
(#) zoly15 válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Ez jó táp! Garantáltan szórás mentes! Vaterás? Ott láttam ilyet!
(#) CsizmaKo válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

A gnd 4 es láb 13v ,gnd 7es láb 13v .

Igen onnan jön :yes: ,szerintem annyiért nem kaptam volna jobbat.

Akkor a műv erősítő tápja megvan. De mintha +/-15V nak kéne lennie. Nem tudom hogy az a +/-2V különbség mennyit változtat a dolgon.
(#) CIROKL válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Az az a lapvető gond hogy a panelbe tett alkatrészek +-50 -ra lettek méretezve , értem azt az ÍC-é előtét ellenállására is , ezért nincs meg a+-15 Volt neki , mert a felhasznált tápfeszültsége csak +-35 volt !
(#) zoly15 válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Áhá, értem már. A rádiótechnikás rajzon meg is van jelölve hogy kis tápfesznél mit milyen értékűre kell cserélni...

Akkor lehet,meg kellene oldanom,hogy meglegyen a 15v?Mit kellene cserélnem mire elméletileg?
(#) CsizmaKo hozzászólása Jan 16, 2011 /

Hát már teljesen kicsináljátok a bőrömet ,De csak kisül belőle v.mi jó lassan.
(#) Doncso válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Ha már ennyire IC tápfesz a probléma, akkor első körbe megmérted mennyi az annyi?
Egyébként miről próbálod meghajtani az erősítőt? Másik erősítő rendesen működik csak ez halk? Mennyire halk? Mit takar ez? Torzításig ki tudod vezérelni?
(#) CIROKL válasza (») Jan 16, 2011 /

Igen az ÍC tápfeszültségét a zenez állítja be de nem mindegy hogy 50 Volt-ból vagy 30 -ból . ugyan azon előtét ellenállássál ! EZT ÉRTED ?
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 16, 2011 1 /

Ezt komolyan mondod?
(#) djgombi válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

+-2 volt nem számot tevő. Miről hajtod?
(#) Doncso hozzászólása Jan 16, 2011 /

Egyébiránt meg csak jelezném, hogy nem is tudjátok miről jön a jel, akkor honnan tudják a kedves kollégák, hogy egyáltalán elegendő e a jelerősség? És ha az a kevés? Egyébként az IC tápfeszét +-12v-ra stabilizálja a zener, nem +-15v-ra.
(#) CsizmaKo válasza djgombi hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

harman kardon AVR-330,7.1 es erősitő sub kimenete (de teljesen mindegy melyik kimenetére teszem,mert mindegyiken ezt produkálja)A h/k val nincs gond,mert a sony aktiv ládával jól szól.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Jan 16, 2011 / 1

Papa! Próbáld már ki most ugyan, hogy kiszaladsz a műhelyedbe, és egy előtét ellenálláson keresztül mondjuk 10mA-es bármilyen fogyasztást ráteszel a tápra, aztán egy zenerrel mondjuk 15V-ra beállítod. Az az előtét ellenállás 4k (vagy ahogy urbanpesta 2db 8k2), persze lehet centizni is, és akkor több terhelés jut a zenerre. Első körben 50V tápról, aztán meg mondjuk 35-ről. Mérjél átfolyó áramokat és feszültségeket. Lacinak igaza van.
(#) djgombi válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Át kell mérni benne mindent mert lehet egy alkatrész bibi és attól nem tudod kihajtani. Szerintem a HK-nak van akkora jele, hogy kihajtsa.
(#) CsizmaKo válasza djgombi hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Nos,Doncso javaslatára rákötöttem a gépem hangkarijának kimenetét a quadra és igy szól mint az itélet... gyenge jel jön ki a h/k ból a quadnak
(#) Doncso válasza djgombi hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Ezt mondom én is.

Akkor a Quadnak semmi baja! Készítesz egy előerősítőt aztán a probléma megoldva!
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Jan 16, 2011 1 /

Gondolod nem tudom? Arra céloztam, hogy itt , ebben a kapcsolásban mindegy, vagy nem mindegy, hogy 30 vagy 50v ról jár a zeneren keresztül az OPA. Mint kiderült teljesen mindegy, és az erősítőnek semmi baja.
(#) CsizmaKo hozzászólása Jan 18, 2011 /

Sziasztok!
Ma megérkezett a tápom a quadhoz,nemrég épitettem hozzá és teszteltem,nem a 42v kimenetet használtam,mert a kondik miatt feltolta 55v-ra,igy amin kipróbáltam 50,3v volt ( Nem tudom ez esetleg még mindig sok neki? ).Kb. 2percet használtam és éppen csak megszólaltattam picit hangosabban és ami a kevésbé melegedő oldalon van bc244c tranyó lángba borult :eek2: .Lehet,hogy csak spontán a tranyó volt beteg,vagy vmi. más oka lehet?
(#) zoly15 válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Hali! Az 50,3V az nem sok neki! Nekem +/-52V ról jár... Terhelésnél persze leesik +/-50V-ra. Lehet hogy hamis volt a tranyód.. Csere aztán próba!
(#) djgombi válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Nézd meg a végtranzisztorokat, hogy átmentek-e zárlatba mert ha igen akkor valószínű begerjedt a végfok. Azzal a tápfeszel símán mennie kell.
(#) sound.man válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Nekem is volt ám ilyen.. Nekem tudod mi volt a baja? Olyan BD244C amit az ST gyártott... Hamis volt. Nálam leugrott az egész eleje. Tettem bele régebbi fajta BD250 és adtam rá tápot és ment is egyből és még csak a teteje se esett le a tranyónak.
(#) CsizmaKo válasza djgombi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Kiforrasztottam őket és úgy néz ki,hogy a 2 vég is gatya,viszont úgy fest a másik bd244 túlélte,érdekes.Mit jelent az,hogy "valószínű begerjedt a végfok" ?
zoly15,sound.man , szerintem az volt benne.Úgy néz ki mikor még nincs szétégve,hogy elég gyér rajta a felirat.Nekem a lábai megmaradtak egy darabka lemez és egy összeégett gubacs .
Szerintem ezt a fajtát nem teszem bele,még azt sem ami túlélte.Van 3 db olyanom ami nem látszik gagyinak,azon van v.mi morocco felirat is és számok és betűk.

Lehet, hogy igaz és tényleg a hamisság miatt nem bírta. Ez esetben új végtranyók és meghajtók. De ha gerjed akkor az újak is elszállnak. A gerjedés olyan nagy frekvencián van amit emberi fül nem hall de az erősítőt gallyra vágja, túlterheli a végtranyókat.

Esetleg ez gondolom megelőzhető v.mivel?Csak,hogy biztosan na haljon be újra ez végett.
(#) zoly15 válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Persze! A tápágakba szoktak izzókat kötni, esetleg ellenállást, ami korlátozza az áramot. Vagy a táptrafó primer körébe.. Ha világít akkor baj van.. Ha csak felvillan mikor kapcsolod be az nem baj, csak a kondik töltődnek fel meg hasonlók.

Zoly le írta a megoldást.

Szerk.: Én a primer bizti helyett szoktam 230V 100Wattos izzót kötni.

Nem találtam 100w os izzót XD ,tettem egy 50w-os spot izzót bizti helyett (nem tudom az jó vagy sem),mikor felkapcsolom felvillan aztán lassan elhalványodik és úgy világit.
Következő: »»   115 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem