Fórum témák
» Több friss téma |
Én régen csináltam egy kijelzőt, elég sokat kellett szórakozni a programmal hogy életre keljen. Sajnos a pontos beállításra nem emlékszem. Még a nevére sem. Keríteni kéne egy pontos beállítási utasítást.
Olvastad amit írtam!Bővebben: Link 3,5V kell a háttérvilágításnak az adatlap szerint!!
Melyik programmal használod, használnád a kijelzőt? Készíthetnél képernyő mentést a beállításokról. Az LCDSmartie beállításában tudok segíteni mert azt használtam, használom.
Olvastam, azért tettem a potméter elé egy ellenálást, szóval ügyelek arra h ne legyen belőle baj, de köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem!
Én is azal szeretném, de akkor úgy egyszerűb ha mutatsz egy beállítást és beállítom úgy, tekintettel arra hogy sok dolgot nem állítottam az enyémen.
Sziasztok!
HTPC épitésbe kezdtem és van a donor dvd felvevőben egy vfd kijelző, Van rá valamilyen lehetőség hogy beküssem usb-re?
Szia
Ha USB-re szeretnéd kötni, itt találsz leírást. Bővebben: Link Hogyha HD44780 kompatibilis akkor könnyű dolgod lesz. Csak a lábakat kell beazonosítani. A tápja lehet hogy egy kicsit macerásabb mint az LCD kijelzőké.
Köszönöm a választ. De sajnos nekem ez úgy kinai ahogy van. Azt hittem hogy esetleg lehet hozzá készen venni valami usb átalakitót.
Ezzel szerintetek nem lehetne összehozni az emlitett vfd kijelzőt?Lcd interface
De igen.
Ha nem akar építgetni az ember. A tápra viszont oda kell figyelni. Van amelyik kijelzőbe be van építve a működtetéséhez szügséges tápfeszültségeket előállító elektronika. Viszont ha nincs benne akkor kér kb. 3-5v váltót, -60v egyent, +5v egyent.
Milyen beállításokkal játszottál a programban? arra csak emlékszel
Holnap előkotrom a másikgépet... és megnézem azon is linuxon is meg xp-n is... már csak azé is!
Ahogy ígértem teszek fel képet a Kijelzőröl mert a bekötéséhez még mindig nem adott senki ötletet . A kijelző egy 2 slot-os mobilerack-ból való . Tettem fel a panelról is egy képet hátha az segít. Bekapcsolásnál a mobilerack ezt írja a kijelzőre : ER-M2a Easyraid REV 330 ,hátha ez is segít valamit . Ha valaki sejt valamit akkor írjon , jah és nyomtatóportra valgy com-ra szeretném kötni
Hali
Ez szabvany 14-pin bekotesu LCD. Ugyanaz a labkiosztasa, mint az egysorosnak. Megkeresed az 1. labat, es onnan szamolod a labakat. 16 pin LCD. Persze ez 16 labas , mert a hattervilagitas is ki van hozva.
Mint már írtam, itt az LPT portos kapcsi. Ezt összerakod, és elindítod az LCDSmartie-t.
Itt pedig a kijelző adatlapja szerepel.
Esetleg egy rajzot tudnátok mellékelni ? Mert ilyet még sosem csináltam csak megláttam és megtetszett az ötlet . Azért kéne a rajz ehez. Nem vagyok profi de még kezdő se nagyon eddig led teknikával foglalkoztam. Egyébként erre a leírásban sokan panaszkodtak ezért kértem másik rajzot
Itt a 2-es és 14-es pinek ha áramot adok akkor nem szarik be ? Mert a háttérvilágítás külön van akkor nem azoknak kéne a +5volt ?
Minek akarsz a 14-es lábra adni feszt? Nem 15-öt akartál írni? A 15-ös láb, az a háttérvilágítás (LED) pozitív kivezetése, és a másik oldalon van, akárcsak a 16-os kivezetés, ami a háttérvilágítás negatív kivezetése.
Ha úgy csinálod, ahogy a rajzon van, akkor valószínűleg nem kakil be.
oh bocs tényleg a 15-ös láb . De a kettesre minek a fesz ?
sajna a gépemen nincs printerport
Úgyhogy össze kell raknom egy másik gépet meg configolni hogy ki tudjam próbálni . Ezért akartam nem printer hanem másik portra
Pontosan nem értem, akkor most milyne portról akarod üzemeltetni? Ha COM portról akarod, akkor keresni kell, biztosan van LCDSmartie alá COM portos DLL. :google:
De ehhez már azért kell egy kis tapasztalat.
Hát sajna a printer portot már nem tartalmazza az alaplapom (Egyébként az alaplap tipusa ASUS M2N68-AM SE2). Úgyhogy valamelyik másik portról kéne működtetni ,de az usb-s verziót nálam lehetetlen lenne megépíteni főleg hogy sem pic programozni nem tudok sem nyákot csináltatni jelenlegi helyzetemben :no:
Sziasztok! Szeretnék valami látványos kijelzőt a pc -re. Rendelkezésemre áll egy ilyen.Bővebben: Link. Ez a kijelző közel olyan széles mint a számítógép ház.Ráadásul jó sok adat is ráférne. Sajna nem találtam hozzá applikációt. A lábkiosztása kellene. Ha tud valaki segíteni előre is köszönöm szépen!
Szia!
A Google a barátod, ezzel megkerestem a számodra fontos bekötést. Üdv.: Feri
Nem hiszem el Tudom, hogy Wiki a nővérem, és google a barátom, de két este keresgéltem sikertelenül. Nincsen nekem túlzottan nagy szerencsém a kijelzőkhöz. Köszönöm szépen!
Sziasztok
Még mindig szerencsétlenkedek... LPT portot hol és mit állatotok, mivel szoktatok játszani hogy elinduljon? típus: RC2004a-biw-esx progi: LCDSmartie 5.4.0.5 oprendszer: xp prof sp3 problémám 2. és 4. sorban telítettek a sorok a kijelzőn, elméletileg ez az "indulási" vagy "teszt" üzemmód, de nem jöttem rá hogy miért nem lép tovább... az adatlábakon adatforgalmat tudtam mérni. Se másik gépnél se másik programmal nem változik a helyzet. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Természetesen be én ennél kicsit eröltöttebb beállításra gondoltam, pl biosba milyen tipusú portbeállítást kedvel? nemtudom már mi volt az a kettő amit lehet választani, de ha kell megnézem.
Van kismillió progi, az lpt port tesztelésére, ahol lábanként állítgathatod a szintet, ezt műszerrel lehet mérni.
Ha mindez jó, akkor a megfelelő utasításokat kell a kijelzőnek kiadni, hogy elinduljon. Az hogy a tesztsorok mennek a kommunikáció szempontjából semmit sem jelent, ezeket alapból kiírja a kijelző amikor tápot kap. A Smartie-t ha átnézed, a beállítások egyértelműek, nem nagyon lehet elrontani. Honlapomon van két érdekes link alul, illetve a progit is kipróbálhatod, bár elég fapados, ha jól emlékszem 4-sorosra lett írva, 8 bites módban... Bővebben: Link (Jártam már úgy, hogy semmit nem csinált, és csak később vettem észre, hogy fordítva dugtam rá a csatlakozót. Szerencsére megúszta a kijelzőm)
Ez alapján próbáld meg. LCDSmarti LPT port beállítása
A mai nap folyamán szereztem egy új kijelzőt ami egy PHILIPS FW-R7 hifibe való.
Lehet ezzel valamit kezdeni? PHILIPS FW-R7 |
Bejelentkezés
Hirdetés |