Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
igen jó 5let
![]() ![]() a magas az (én sztem lomexből való) 6 ohm zárt kosaras. mély az kicsit fura, a porvédő ![]() ![]()
Hali
Írom a hangszórókat: A magas egy EASTECH 50W-os 12Ohm-os hangszóró, a mélyről viszont csak annyit tudok hogy SONY, meg a típusszámot, mivel a boltos nagykertől rendeli, és egy dobozban van olyan 40-50db, aztán ezeket adja tovább, de nem küldenek neki paramétereket, még az Ohm sincs rajta - ![]() ![]() ![]() Szóval nem tudom, hogy a sorozatszámmal mit értek, azért leírom:1-825146-12, alatta még egy:24004 257 48547 Én megpróbálok kideríteni róla valamit ![]() U.I.: A mélyről egyedül azt tudom, hogy mágnesesen árnyékolt, de ez látható is.
A Sony (mint az enyém) 6 ohmos. Ezzel szubládát csináltam és nagyon szépen szólt.
Remélem ki lehet deríteni valamit arrol a mélyről meg a magasról. Mert adatok nélkül csak hasraütés szerüen beleteni egy dobozba csak pénzkidobás lesz....
Parameterek nelkul, valoban zsakbamacska az egesz. Ha mashogy nem lehet kideriteni a TS parametereket, akkor merni kell majd ...
1 jo tanacs: maskor sztem ne vegyel olyan hangszorokat amiknek nincsenek megadva a TS parameterei meg akkor sem ha nagyon olcson adjak. A hangfalepites tenyleg nem annyibol all, hogy veszek nehany hangszorot, csinalok hozzajuk olyan dobozokat ami tetszik es elfer a szobamban aztan lesz ami lesz. Ha szerencsed van, akkor meguszod annyival hogy lesz hangja, elso hallasra talan nem is rossz, de hogy nem fogja azt hozni amit a hangszoro tud az szinte garantalt (hacsak veletlenul nem olyan dobozt epitettel neki ami a hangszoronak idealis ... de erre eleg kicsi az esely ![]()
Hello
Nem tudnál egy kicsit közelebbbi és élesebb, no meg világosabb képet feltenni a Sub-ról? ![]() Mert így sacc/kb-ra ugyanilyenem van, de nem látom jól. ![]() ![]() Amúgy a magas paramétereit leírtam. ![]() ![]() Mindenesetre teszek fel képet az enyémekről.
Üdvözlet midenkinek!
Megépítettem a következő oldalon található erősítőt, viszonylag jó lett (gitár hangosításhoz). http://www.freeweb.hu/gilszkilabor/elektronika/hangszer/hangszer.html Szeretnék csinálni hozzá egy (vagy két) hangfalat. Úgy gondoltam megépítem az oldal alján javasolt hangszórókkal. Mivel már van egy ilyen Monacor SP300gi-s hangszóróm (elég régóta), úgy gondoltam ez a legegyszerűbb megoldás. A gondom csak az hogy ezt a típust nem tudom beszerezni már sehol. Irtam a magyarországi forgalmazónak, meg egypár boltnak is, persze válasz nem jött. Ezért úgy döntöttem, más hangszórót(kat) választok. A kérdésem: - Van-e valami tapasztalat, illetve mi a vélemény a Kenford 12"-os gitár hangszórójáról? _ Tudtok-e ajánlani valamilyen hangszórót-e célra?(hozzá doboztervet?) A kiszemelt hangszóróról ennyit tudok: impedanz:8 ohm Leistung:120W Frequenzgang:50Hz-12KHz SPL 96dB, Trompete: 95mm Korb:305mm Lochreisousschnitt:280mm Einbautiefe: 120mm Gewicht: 3,5 kg Köszi ![]() ![]() ![]() ![]()
Tehetek fel képet, de 99%, hogy tökugyanaz!
Szia vicsys,
ismerem ezt a Sony hangszórót, jól szól szerintem is, de nagyon vigyázz rá, mert szerintem marha kényes. Kb. 50 W-tal hajtva fél órát bírt ki az öcsémnél, a párja meg 1 órát talán, aztán elfüstöltek... ![]() TaTa
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy van nekem egy 8ohmos 35w magasom, és hangváltó helyett kellene kondenzátorral megoldani azt hogy csak magasat adjon! ehhez kellene nekem segítség hogy hány voltos kondit rakjak rá meg hány µF-osat!??? ![]() a segítségeteket előre is köszönöm.... ![]()
100 voltos, 2,2 - 4,7 mikro F közöttit ajánlanék..
Okés! ha lesz kondim hozzá akkor ki is próbálom! Köszi a segítséget!!!
![]() ![]()
Helló
vettem nem rég 5.1-es hangfalakat képhez öszvisz 23w csak aza baj h a mélynyomó röcsög ropog valamié szeretnék csinálni külön egy másik mélyníomót csak nem tom miet meg a doboz méreteet se mit tudtok ajánlani? tudtok segíteni nekem? nagyon fontos lenne előreis kösz
Helló
vettem nem rég 5.1-es hangfalakat géphez öszvisz 23W csak aza baj h a mélynyomó röcsög ropog valamié, szeretnék csinálni külön egy másik mélynyomót csak nem tom miet, meg a doboz méreteit se, mit tudtok ajánlani? tudtok segíteni nekem? nagyon fontos lenne előreis kösz
hello!bővebben: Sal.hu -ezen próbálkozz! (hangfalépítő füzet)
de nekem csak 1 ajánlat kellene h jó e egyáltalán a gondolatom és utána konkrétan
Milyenre gondoltál legalább a hangszóró átmérője vagy hogy hány watt vagy valami. Mert gondolom nem 40cm hangszóróból akarsz vagy 10cm-s ből. Gondolom erősítő is akarsz bele az hány wattos legyen ic-s vagy tranzisztoros milyen doboz reflex vagy zárt vagy sub.
![]()
hello!a gondolatod biztos jó(nemtom mire gondolsz), ha recseg-ropog a hagnszóró, ajánlatos vagy hangszórót cserélni,vagy építeni mélyládát másik hangszóróval és esetleg erősítőt is.De a legegyszerűbb,ha visszaviszed oda,ahonnan vetted,és cserét kérsz.egyébként van egy tpoik,ami ezzel foglalkozik,5.1-es erősítő a címe,vagy hasonló.
Az a hangfal építő ilyen "olcsó hangszórókhoz" nem jó meg nem. Habár... meg lehet próbálni, de függ a hangszóró átmérőjétől is. Meg ezek a ládák a SAL márkához vannak kifejlesztve. Még MNC-vel is elmenek
hát ez hosszú történet mert ez csak egy 15wos mélynyomó de a ládájába benn van az elősítő meg minden szarság és én úgy gondoltam h a régi ládába benne hagyom a mélynymót és egy külön vezetékke ki vezetem a másik mélyládába a hangot persze a régi mélynyomót azt ki igtatom
meg nem mi alőtt jó volt a méylnyomó már előtte is ki akartam cserélni mert nem elég baszust ad
de egy kicist nagyobb hoz kell másfjta erősítő csa kmert ha igen akkor hozzás kezdek mert azon van rajta az 5.1 meg minden szar
Hali!
Valaki tudna nekem segíteni hangfal építében, mert nem tudom, hogy egyes rövíditések mit jelentenek és így nem is tudom kiszámolni a doboz literszámát. Nem tom pl. miaz a Qtc vagy az Xmax-ot hogy kéne kiszámítani, mert nekem mint adat nem szererepel a hangszóró adatai közt. Uniboxal próbálkoztam eddig. Ha valaki esetleg részletes leírást tudna adni ezekről a rövidítésekről azt megköszönném. Vagy ha valaki esteleg nagyon ért a hangfal építéshez akkor meg tudná határozni mekkora doboz kéne nekem? Privátban keress meg, ha tudsz segíteni.
Hello, segitségre szorulok. Egy 3 utas BassReflex hanszorot szeretnék összeállítani, de tanácstalan vagyok.
A rendelkezésemre állo hangszorok: 30 cm-es, 150W-os Sal SA-3050 Mélynyomó, 13 cm-es, 50w-os Sal SA-1315 Mélyközép, 10cm-es, 100w-os Sal DTF-12 Dómsugárzó. Ha valaki tud rajtam segíteni, irjon a szikes@citromail.hu e-mail cimre.
Hello, segitségre szorulok. Egy 3 utas BassReflex hanszorot szeretnék összeállítani, de tanácstalan vagyok.
A rendelkezésemre állo hangszorok: 30 cm-es, 150W-os Sal SA-3050 Mélynyomó, 13 cm-es, 50w-os Sal SA-1315 Mélyközép, 10cm-es, 100w-os Sal DTF-12 Dómsugárzó. Ha valaki tud rajtam segíteni, irjon a szikes@citromail.hu e-mail cimre.
Szikes, petty: ez egy fórum és inkább ide szoktak írni az emberek nem magánlevelezésként addni az értékes tanácsokat, és ezzel bővíteni a fórum tudását.
Szikes: nem lett volna jobb elsőnek utánnajárni melyik hangszóró illene össze, és utánna megvenni?? Petty: tölsd le Klinger hangszóróépítő könyvét. DJVU-ban fenn van a neten. Alapmű!
SZtem te hangfalat és nem hangszórót szeretnél összeállítani
![]() ![]()
Kössz szépen, ez pont nekem való. Mért nem juttott ez az eszem be?! Pedig nekem is van ilyen füzetem "valahol". De kössz a segitséget.
![]()
Szaisztok!
Kinéztem két ládát hangosításra a SAL hangfalépítő füzetből. Az egyik a legutolsó, 30 cm-es Megavox hangszóróval. Ilyen hangszórót nemigazán találtam a neten sehol. Meg tudnátok mondani, hogy mit lehet esetleg helyette használni? Teljesítményben lehet kicsit kisebb is. A másik a C40PA 40 centis SPA4050 és KHS 342M hangszórókkal felépített doboz. Ez milyen hangminőségt produkál? Mert látom hogy gitár hangszóró van benne, nekem viszont nem élő zenés hagnosításra kéne. Köszi!
salról akkor tegyél le ebben az esetben(
Idézet: )!„hangosításra” ott a reflex 15r300-ja 32 ezerért / db vagy 12 collos még azis jobban szól, mint a sal! az érzékenység is nagyon számít!! üdv
Hát ha nem olyan jóerre a SAL, akkor valószinű leteszek az építésről, mert drágább hangszóróból tényleg nem éri meg építeni nekem. Egyébként még a Castone W15S-t néztem. 29ezer/db és azt mondják az sem rossz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |