Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 117
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Hello!
Nem volt időm megnézni a fórumot a napokban , de van egy két tippem . Mellékelek egy képet a papír utjáról . Meg kell nézni melyek azok a tengelyek amelyek között lévő távolság megegyzik a lap széle és a csík közötti távolsággal ha van ilyen . Gyakran okozza ezt a hibát egy megrepedt fogaskerék 10 év után esedékes . Általában valami fém alkatrészre ráfröccsentett fogaskerék szokott megrepedni idővel öregszik a müanyag csökken a térfogata és minél jobban rászorul a fémre amire rá lett fröccsentve majd egy idő után elpattan (ma volt egy ilyen esetem egy canon ir1600 mágneshengeren lévő távtartó görgő elpattant mert a müanyag görgő egy golyós csapágyon volt) ezáltal a fogaskerék már nem tudja egyenletesen átadni , átvenni a mozgást és az egész rendszer már nem megy simán . Volt eset amikor egy továbitó görgőn valami öntapadós foliáról rákenödött ragasztó magára gyüjtött mindenféle piszkot s majd átmérőjét megnövelve minden irányba huzta-tolta a papírt . A Z formába való hajlás egyik oka lehet valamelyik beporosodott papírérzékelő vagy valamelyik tengelykapcsoló volt eset amikor hp4 ben ilyen görgős tengelykapcsolóban a zsir kiszáradt , megvastagodott a görgők meg beragadtak és akkor nyitott meg zárt amikor ő akart . Sok sikert ! Üdv !

hp8100.jpg

(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Szia!

Nincs túl párás helyen, fűtött helyiségben van, a páratartalom most kb. 64% a nyomtatónál.
A lézeregység viszonylag könnyen hozzáférhető, úgyhogy meg is próbálom ahogy írtad a kitisztítását, mert a nyomtató belseje is mindenhol erősen koszos volt már, gondolom oda is kerülhetett ebből a finom porból.

A Z alakba hajtásnál nincs nyomat az egymásra hajtott részen, szóval szerintem is valahol a dob előtt gyűrődik meg, mellékeltem is 3 fotót az első kettőn egy beragadt papírlap van a reg, assembly előtti felhajtható lemeznél (ez is egy Z alakba hajtás miatt ragadt be, de ez csak egyszer fordult elő, máskor simán átment miután meghajtotta) a harmadikon pedig a végeredmény kiszedve, sajnos ez a kép elég gyatra lett a kevés fény miatt de remélem látszik belőle valami.

Köszönöm a segítséged!
Üdv: Laci
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Hello!

Köszi az ötleteket, körülnézek akkor a fogaskerekek között is.
A reg. assembly fém rollerének végén egy tengelykapcsoló van ha jól látom, szerinted azt valahogyan ki lehet próbálni, hogy megfelelően működik-e, mert eddig minden arra utal, hogy a gyűrődést, de még lehet a csíkot is a reg, assemblynél okozza valami, és ha jól látom ez a tengelykapcsoló nem szétszedhető?

(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Hello!
Az egyik haveromnak van egy ilyen nyomtatója igaz a regiszternél nem volt hiba csak v-mi papír feleszedési hibája volt , aztán meg a fixálóegységnél felfrissitettem a gumigörgőket . Nézd végig az összes fogaskereket a főmotortól a regiszter tengelyéig . Nem minden tengelykapcsolót lehet szétszedni de ilyenkor sokat segit ha átmosod meg újra olajozod . Próbald ki egy A3-s lapon , hogy azon többször ismétlődik-e a csík ha nem akkor tégy egy A4-est hosszában . A repedt fogaskerék jellegzetes zajt hallat egy tompa rövid dobbanásféleség . Volt eset amikor a fogak közé begyúlt piszok okozott galibát . Várom a fejleményeket ! Üdv ! János
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

A tengelykapcsoló átmosását mivel, és hogyan javaslod leginkább?

Közben az jutott még eszembe, hogy a duplexer elég erős racsnizós morgó hangot ad, erre esetleg van valami tipped, hogy mi csinálhatja benne?

Remélem holnap lesz időm foglalkozni vele, majd beszámolok a fejleményekről.
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Attól függ , hogy milyen a tengelykapcsoló ha szét lehet szedni akkor nitró alapu festékoldószerben szoktam megáztatni jó ellenörizni nehogy olyan müanyagból legyen valamelyik része ami oldódik a szerben majd egy rövid szőrü ecsettel kimosom ha netalán a tekercs nem leszerelhető akkor a lakkbenzin (white spirit) a megoldás amúgy ez a szer nagyon jó ilyen koszos zsiros dolgok letisztitására beecseteled a dolgokat vársz egy pár percet majd lemosod meleg vizzel utána meg száritod . Én még bele szoktam tenni egy ilyen ultrahangos ketyerébe az is jó ha van . A duplexer zaját okozhatja a megkopott fogaskerekek . Meg kell nézni a fogak profilját és ha szemmel látható a kopás akkor már baj van azonkivül meg kell nézni azokat a müanyag tengelyeket amelyek szintén müanyag perselyben forognak ha porosak akkor le kell tisztitani meg ujrazsirozni öket . Üdv !
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

A kuplunghibák nagy részét, nem az adja, hogy csúszik, hanem, hogy nem old ki időbe (olajos kosz és egyéb szennyeződés miatt) .
Amikor a regisztráló elkapta a papírt onnantól már ő viszi, a többi tengely szabadonfutói révén forognak.
Úgy tűnik, a regisztráló alatti hajtás nem old ki időbe, gyorsabban viszi a papírt mint a regisztráló engedné és ezért képződik benne a "Z".
Tranzisztor által mellékelt ábrából kiindulva az Upper piu roller hajtásánál kellene keresni a hibát, viszont ez nem magyarázza, hogy miért a duplexeléskor gyűri, holott az összes papír ezen keresztül megy
Ha rám hallgatsz és fontos neked ez a gép, szedd szét az egész mechanikát nullára (duplexet is, szenzorokat is), tisztítsd ki, majd rakd össze újra, előtte fényképezz rendesen, nehogy aztán ne tudd összerakni.
Ha szét tudod szedni a kuplungokat akkor mázlid van, bármivel lehet takarítani (aceton)
Sok sikert

Ha jól látom akkor tömöríti is a képet, az meg a regisztáló csúszására utal, ez megerősíti, hogy szedj szét mindent
(#) streca hozzászólása Jan 21, 2011 /

Hellosztok! Egy nagy problémám van! És ez nem a legjobbkor jött.
A lényeg az, hogy egy Samsung ML 1640 típusú lézernyomtatóm van. Tegnapi nap folyamán bejött egy upgrade menü, firmware update. És én rákattintottam. le is töltötte, el is kezdte, de nem csinált aztán semmit és végül hibát jelzett. Ezzel nem lenne gond, csupán az hogy azóta a nyomtató nem jó. valaki tud segítséget nyújtani?
Köszönöm
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Hello!
Azért egy dolog nem világos számomra még rá is kérdeztem a csíklal kapcsolatosan mert a képet amit feltöltöttél arra én azt mondanám , hogy a csík a lap végén van , vagyis kérdés : A nyomtatás elején vagy végén jelentkezik-e a csík ? Az irányt a fényhengerhez viszonyitva értelmezik a funkciók sorrendjében . A hengertől a fixáló irányába bármi más irányu papir mozgás nem számit . Mert ha mégis a nyomtatás végén van a csík akkor az is lehet , hogy a fixáló egységnél van a baj . Régi kopott kazettáknál szokott előfordulni , hogy kihull a toner azokra a bordákra amiken csuszik a papir pont a teflonos henger előtt egy ilyen kis bog szokott keletkezni abban megszokott a papir botlani és igy nehezebben vagy sehogy sem megy be a fixálóba . Ki kell próbálni egy hosszában betett papirral ha a csík nem ismétlődik akkor nem repedt fogaskerék mert az esetben a hiba ismétlődne . Próbáld meg egy 15o-2OO gramos kartonnal lesz-e csík . Végig kell matatni tapogatni minden plasztik bordát amin a papir csúszik mindennek simának kell bármiben amiben az ujjunk megakad abban a papir is elakadhat könnyen !
(#) tranzisztor válasza streca hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Hello !

Kapcsold be a nyomtatót ugy , hogy lenyomva tartod stop gombot kezd villogni a piros led a számitógép most már felismeri majd utána ujra kell a firmware-t tölteni ! Sok siker !
(#) streca válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

na odáig eljutottam, hogy elkezd villodzni a piros led, a gép felismeri, addig okés, felteszem a firmware-t , zöld lesz a led. De nyomtatni nem akar, mert azt írja h nem érhető el a nyomtató állapota. Most mit csináljak még?
(#) tranzisztor válasza streca hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hello!

Lehet , hogy hibás firmware meg kell próbálni egy másik verzióval vagy újratelepiteni az egészet ! Jártam meg egy samsung scx 43öö-al amikor ilyen hekkerelt firmware-t tettem rá , hogy lehessen töltögetni tonerrel chip cseréje nélkül ! Sok sikert ! Üdv !
(#) tranzisztor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hello !
Elnézést de itten kellene minél előbb tisztázni egy két dolgot . Ne tévesszük össze a firmware-t a meghajtó programmal mert mig a firmware pl. a nyomtatóban fut addig a meghajtó program az operácós rendszer alatt fut a kettő szerepe más és más . " A firmware (angol: a.m. gyári beépített szoftver) egy olyan szoftverfajta, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a hardver működtetéséhez szükséges legalapvetőbb feladatokat látja el (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak) . " Tehát mialatt firmware-t programozunk a nyomtató flash memóriájába azalatt SZIGORUAN TILOS A NYOMTATÓT ÁRAMTALANITANI VAGY MEGSZAKITANI A SZÁMITÓGÉPES KAPCSOLATOT. Ilyenkor ajanlatos a szünetmentes táp használata . Még egyszer bocsánat de ezt nem hagyhattam szó nélkül azért , hogy mások számára is legyen ez tisztázva . Üdv !
P . S . A firmware egy állomány amit egy külön program segitségével programozunk a nyomtató flash memóriájába , jelen esetben az USP porton keresztül.
(#) tranzisztor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Válaszodból értsem azt , hogy egyetértesz velem ? ..........

(#) streca válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A firmware update program azt mondja, hogy már telepítve van a legújabb firmware ( 96-os számú) .szóval nem magamtól akartam ezt, bejött a telepítő és én telepítettem és sztem a frissítés során vmi gebasz volt. Azóta nem működik. letöltöttem korábbi firmware-okat. valahogy alapállapotba lehetne tenni? vagy ilyesmi?

Hello !

Valaha volt-e nyomtatva tesztoldal a nyomtatóval arról meg lehet tudni melyik verzió volt rajta ! Egy óra múlva jelentkezem most el kell sajnos mennem ! Meg kellene nézni a nyomtató alaplapján van egy cimke az is tartalmazza a verzió számát ! Mennyi idős a nyomtató , mikor volt gyártva ? Üdv !
(#) marcall válasza streca hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

üdv!

Nézz körül itt!
Bővebben: Link

vagy próbáld meg az itt leírtak alapján persze ha megy az angol!
1. Trun off your printer.
2. Start your computer.
3. Push the orange button, and keep pushing.
4. Then turn on your printer (with the button on the back of the printer). BUT YOU HAVE TO KEEP PUSHING THE ORANGE BUTTON!
5. Then the LEDs start blinking (5-15 sec later), you can release the orange button.
6. You can repeat the firmware installing procedure.

Now you use the 93 version! If your printer work use the 93 version too.

1. Download this:
http://www.startcopy.ru/repair/files/ml1640.zip
2. And download this one too:
http://www.startcopy.ru/repair/files/fw_93_84.rar
3. Then unzip ml1640.zip to a folder, than unrar ML1640_V1010093.fls from fw_93_84.rar to the same folder.
4. run fix1640_93.bat. It will make a FIX_ML1640_V1010093.fls file, and give some advice!
5. run downl1640_93.bat

Hát igen egy teszt oldal hasznos lenne!

Bekapcsolás után tartsd nyomva a gombot 5-10 másodpercig!

üdv Marcall!
ui.: nekem is ML 1640 van és sikerült frissíteni úgy a frimware-t hogy lehessen tölteni a tonert!
Én az belinkelt oldal hozászolásai alapján csináltam!
A dolog 10-15 percig tartott hála istennek nem volt semmi gond!
(#) streca válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nyomtattam már vele tesztoldalt, de nincs rajta a verziószám.
Megnéztem a nyomtató hátoldalán. a Gyártás ideje 2008 szeptember, és én olyan 2009-ben vettem. Eddig 3 nappal ezelőttig semmi baja nem volt, egyszer volt utántöltve szervizboltban ( nem olyan régen, 2-3 hónapja) , meg korábban egy új toner belekerült.
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Tegnap szétszedtem a laser scannert, kitisztítottam, megtörölgettem benne minden tükröt, lencsét, a legutolsó lencse (a lézertől nézve), és a fix. tükör egy kicsit poros volt, letisztítottam, és egyúttal már a környékén is kitisztogattam a kasznit, az elszívó ventilátort, volt benne kosz rendesen.
Úgy néz ki a lézer egység tisztítása segített az A4-es lap alján (ami a nyomtatóban a bal oldala) jelentkező halványságon, így már szép egyenletesnek tűnik pl. egy halványszürke oldal, viszont a full. fekete képpel még mindig nem vagyok megelégedve, mert még mindig kevésnek tűnik rajta a toner, olyan mint amikor már fogyik kifele egy tonerkazetta.

Próbára beletettem egy kb, 1/3ig lévő tonerkazettát, (régebben ez volt benne és nyomtatott is vele viszonylag jól (már amennyire egy utángyártottal lehet), de kicseréltem eredetire kb. 3000 oldallal ezelőtt), és azzal most viszont rettentő gyatra minőségben nyomott, hiányos, csíkos volt a nyomat, alig volt rajta toner, pedig az a kazetta sem üres közel sem.
Erre van esetleg még valami ötletetek mi lehet ami miatt nem kerül elég toner a lapra?

A másik hibával, a csíkkal majd még csak ezután kezdek el foglalkozni, leírom mire jutottam.

Köszi a segítséget!
(#) b-max válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A menübe állitod az intezitást, vagy az oprendszer alatt ?
Érdemes ellenörizni a tesztoldalon,hogy valóban be van-e rendesen állitva.
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A csík az elején van a lapnak, azon a részén ami legelőször kerül a drum-hoz, majd a fixáló egységbe.
A/3-as lapon is kipróbáltam, és ott ismétlődni látszik a csík, az első értelemszerűen ugyan ott van mint az A/4-es lapon, a második csík pedig a lap végétől 1,5cm-re.
De átnézem akkor a fixálót és környékét is, hátha ott is van valami.
(#) laci6662 válasza b-max hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Menüből állítottam a nyomtatón, a tonersűrűséget vettem fentebb, szoftveresen nem is találtam állítási lehetőséget az intenzitásra.

Tehát odaértél , hogy ég a zöld led és ha nyomva tartod a gombot akkor nyomtat egy tesztoldalt ( jelentést ) az egyik sor azzal kezdődik , hogy engine version , na ez a sor tartalmazza a firmware verziót . Ha nyomtatási parancsot adsz akkor se füst se láng ! Megjelenik-a monitor jobb alsó sarkában a nyomtató ikonja ?
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Meg kell nézni milyen alkatrész van 1,5cm-re a transzfer hengertől jobbra meg balra . Valami megránditja a papirt !
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Ha a szkenner tiszta és ez javulást eredményezett, akkor elmondhatjuk, hogy minőségbe mindent megtettél az ügy érdekében, azt meg, hogy 1 komponensű festékezésű nyomtató vastagon szénfekete A4-eseket nyomtasson meg ne várjuk már el!
A csíkozásos dologra, még mindig nem válaszoltál, hogy tömöríti-e a képet azon a sávba, mert ez rögtön megmagyarázná hol kell a hibát keresni, de mivel több hiba is van ezért a mechanika teljes szét-összeszerelését javaslom.
Úgy is mondhatnám, atomjaira kell bontani a gépet.

Sokszor érdemesebb 0-ról összerakni valamit mint agyalgatni hol lehet a hiba.
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Tegnap nyomtattam 2 négyzetrácsos lapot (egy sűrűbbet és egy ritkábbat) de észrevehető, vagy mérhető mértékben nem tömörítette a képet sehol sem.
Amint lesz egy kis időm elkezdem átnézni a mechanikát, hátha találok valamit.

A feketeségnél természetesen nem várok el olyan feketét mint amit egy színes lézer produkál, de ez még olyan telítettségű, egyenletes fekete oldalt sem nyomtat jelenleg, mint amilyet egy 300dpi-s LaserJet 3P.
A nem gyári tonerrel meg minősíthetetlen, hogy milyen a lenyomat, amint tudom bescannelem és feltöltöm azt is.

Nem lehet, hogy nem is a mechanikában okozza valami, hanem pl. a nagyfesz. tápegység (HVPSU) nem működik rendesen, nincs elég nagyfesz. és emiatt nem tud elég toner kerülni a lapra, akármennyire is veszem fel a tonersűrűséget, ilyennel nem találkoztál még?

Onnan is gondolom, hogy ez a gép sokkal többre lenne képes, mert van egy tesztoldalam amit egy másik ugyan ilyen LJ8100 nyomott 3-as (gyári beállítás) tonersűrűséggel, és sokkal kontrasztosabb, feketébb, a háttérben a HP logók sokkal sötétebbek. Az sötétebbet nyomott egy használt tonerrel és 3-as tonersűrűséggel mint az enyém 5-ös sűrűséggel új tonerrel, ezt furcsállom, és ezért gondolom, hogy nem így kellene működnie.

(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Arról az előzőleg beszkennelt fekete lapból nem tudnál egyet ismét mellékelni nagy felbontásba?
Mert azt a sávot nem nagyon tudom kinézni.
Ha nincs mérhető változás, nincs sűrítés akkor passz.
Egyébként pont ma találkoztam ilyen Z hajtásos hibával és bizony a regisztráló előtti kuplung nem oldott ki időben, szorult egy bolhafingnyi sorja miatt, érdekes, hogy ott át se jutott a papír a regisztrálón, nálad lehet, gyengébb a regisztráló henger összeszorító rugó ereje.
Nem szedted még szét ezt a kuplungot?
Azt megnézted, hogy tiszta-e a regisztráló gumihenger? (ami a fém alatt van)
Fogja rendesen a papírt?
Amilyen nagyfesz hibával eddig találkoztam ott vagy semmilyen, vagy nagyon gatya kép volt.
üdv
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

De, amint tudom teszek fel jobb képeket...

Egyszer régebben szedtem már szét a regisztrálót, pont emiatt a Z hajtás miatt megtisztogattam mind a 2 tengelyét alkohollal (a gumihengereket és a fémhengert is) akkor úgy tűnt jól fogja a papírt, kézzel belehúzattam egy lapot, és megnéztem mennyire fogja, de nem bírtam kihúzni belőle, szóval szerintem nem rosszak még a gumi görgői.
Akkor azt hiszem néztem én a kuplungját is de úgy tűnt nem szétszedhető, te biztos vagy benne, hogy az, ha igen akkor megnézem azt is, mert nekem is ez a reg. rész a leggyanúsabb a csík miatt is meg a hajtogatás miatt is?

(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Nem, az alatta lévő tengely kuplungjára gondoltam!
Bár megnézheted a regisztrálóét is.
Vagy ha nem tudod szétkapni akkor vedd le és nézd meg könnyen forog-e? nem akadozik-e?
(#) laci6662 hozzászólása Jan 24, 2011 /

Közben eszembe jutott még egy dolog amit furcsállok, hogy nem megy rendesen energiatakarékos (power save) módba a printer.
A leírása szerint 2 energiatakarékos módja van, az első manuálisan állítható menüből (15perc 30perc 1óra stb.), ekkor kikapcsolja a fusert, de a ventilátorok még pörögnek alapjáraton, aztán egy pár perccel utána, a könyv szerint át kellene mennie energiatakarékos 2 üzemmódba amikor már a ventilátorokat is leállítja, na ezt nem csinálja, ez szerinted miért lehet?
Semmi beállítás nincs a Powersave 2-re menüből, elvileg annak automatikusan életbe kellene lépni PS 1 után, ami jólenne, mert nem lenne hangja és nem mennének a ventilátorok feleslegesen.
Következő: »»   18 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem