Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Van egy ilyen topik: Bővebben: Link
Az még jobb, valamikor pedig olvastam is, csak nem emlékeztem már rá. Mybusternek most már olvasnivalója is lett
Én tudom, gyakran alkalmazom sikerrel...
Ez nem megoldható. A világítás amúgy is általában közvetlenül a generátorról üzemel, tehát váltófeszültséget kap. A generátor teljesítménye pedig úgy van méretezve, hogy az üzemi fordulaton lássa el elég energiával a lámpát, tehát alapjáraton kisebb teljesítmény jut rá. Ez van, ezt kell szeretni.
Hali. Rátaláltam egy ilyen tápra. Erre rákötöm a hálózati 230at, és a kimenetén már meg is van a 12V/10A és a többi érték?
Igen, a többi érték is meg lesz, de egyszerűbb, ha veszel egy számítógép-tápegységet egy szaküzletben.
Nagyobb teljesítményű és kapsz garit is hozzá. De ha neked ez szimpatikus, akkor ez sem rossz.
Hali
Nagyon jo tapegysegek. A jatekiparban hasznalatos. !0x annyit bir elettartamra mint a PC tapok. A belso felepitese hasonlit a regi AT PC tapokhoz. Erdemes megvenni.
Heló!
Van egy izom kezdő kérdésem. Mire jó egy fojtótekercs?
Röviden: az egyenáramot kis veszteséggel átengedi magán, de a váltakozóáramnak útját állja. Minél nagyobb a frekvenciája az áramnak, annál inkább. Bővebben: Link
Köszi!!!
Helló!
Szeretnék belevágni az AVR programozásba, kezdetnek egy ilyen programozót kéne építeni. Kérdés az hogy az a +5V ami a programozót és az AVR-t táplálja, muszáj külön tápról jöjjön, vagy az USB 5V-ja is megfelel a célra ? Köszönöm elôre is.
Hello!
Igen! egy olyan kondival, amire az van ráírva hogy aksi.. üdv! proli007
Mérd meg egy multiméterrel, hogy pontosan mekkora fesz jön ki az USB-ről. Többségnyi PIC és AVR is már egészen 6V-ig bírja a feszültséget sőt még vannak melyek a nagyobb feszt is bírják. Ha ez a feszültség nagyobb mint 5,5V és egy 200R-es ellenállás terhelésénél nem fog csökkenni akkor egy 5V-os stabkockát iktass be. Mindenesetre az AVR táplábaira és a stabkocka után is tegyél egy 100nF-os szűrőkondenzátort.
Sziasztok!
lenne egy kérdésem. Szükségem lenne egy olyan alkatrészre ami hasonlit a tranzisztorhoz, 3 lába van, de a kalapján belül egy kis lapka van, s a 3 lábán a feszültséggel vezérelhető annak a lapkának a dőlésszöge. hallot valaki ilyesmiről? igazából integrálni kéne de kezdjük ezzel a kérdéssel. nagyban gondoltam megépiteni taszitó mágnesekkel, akkor a mágnes erő szabályzásával megoldható lebnne a mozgás. vagy valami elektroncsőfélére is gondoltam,
Nálam az USB-n kerek pontosan 5.00 V van !
Akkor mehet rá az AVR. Egy szűrőkondit azért rakj közvetlen az AVR táplábaira.
Ezt a kérdést , nem én raktam ki, csak segíteni akartam, hogy a kérdő emberkének könnyebb legyen !
Helló
Ha jó ez a megoldás, akkor egy 7805-öst mindenképp beteszek, és kondit is persze, viszont tovább kérdeznék kicsit. Az RS232 soros porton a 2,3,8-as lábakon -11,49 voltot mértem a multiméterrel. Ezt a feszültséget le lehetne-e stabilizálni valahogy +5V-ra? Kerestem ezeket a megoldásokat neten, viszont sehol nem láttam olyant hogy a tápfeszt a gépbôl vették volna.
Sziasztok. Van egy er1602ct dupladióda ami 16A-es és ezt kéne kiváltani egy 20A-esre. Nem tudom milyen lenne jó helyette, de számomra nem világos, hogy a 16A az lábanként vagy a 2 diódára egybe vonatkozik. (Eddig néztem az MBR20200-at, de annál 2x10A 200V és nem tudom a másik nem e 2x16A 200V vagy csak 2x8A 200V lenne?)
Ha el akarom készíteni az egy LED-es villogót, akkor azt úgy is elkészíthetem, mint a 2 LED-eset, azaz ugyanazok az alkatrészekkel, csak mindenből egyel kevesebbet veszek?
Nem.
Bővebben: Link
Kár, már nincs ötletem, hogy mit készítsek...
De lehet kapni villogó és szivárvány ( slow flash ) LED-et. Ezek tulajdonképpen IC-k, csak LED tokban, amik LED-et vagy LED-eket vezérelnek. Két kivezetésük van. Csak egy áramgenerátori ( ellenállás ) kell és villog, kacsint. A nyitófeszültségük 2 .. 3,6 volt, attól függően, milyen szín világít éppen.
Értem én, a munka célja, most csak annyi volt, hogy készítsek valamit. Na mindegy, azért köszi!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |