Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok nvidia riva 128 videókártyában találtam egy atmel at29lv512-t számok még rajta:15jc 9847.Kérdésem hogy megéri e élve leszenvedni a panelról.Köszi
Adatlap
Features • Software Protected Programming Nem valószínű, hogy feltudod használni. Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy lezárják az IC-t és a szoftver se tőlem se hozzád.
Üdv!
Bocs, hogy itt teszem fel a kérdésem de nem találtam megfelelő témát... A BD680A darlingtont mivel tudnám helyettesíteni?
Még jó, hogy az előbb már linkeltem:
Bővebben: Link
Hali
En mostanaban csinaltam egy hasonlo projektet, ami "J" tipusu hoelem felhasznalasaval szabalyzott egy futolapot (vasalo). 200-400 C fok kozott lehetett szabalyozni, a kimenete SSR volt. A homerseklet beallitasa egy potival tortent. A lenyeg hogy a kapcsolas agya egy 16F876A PIC volt, es LCD-n volt lathato a homerseklet, es a beallitas. Ha van affinitasod, esetleg tudok adni kapcsrajzot, es hex-et. Az a problema, hogy ezt analog modon kisse nehezkes pontosan megcsinalni (foleg a szabalyzast). Termeszetesen a homerseklettartomany atallithato mas ertekre is.
Sajnos PIC-el még nem foglalkoztam eddig és nincsen égetőm se hozzá.
De azért köszi.
Bocsi de gyorsan kellett a válasz és nem volt időm bogarászni... Nagyon hasznos a link! Köszi mások nevében is...
Szia, PAL rendszer van az aljára írva a konzolnak. Én úgy csináltam, hogy a 6-os kivezetést kötöttem a TV RCA bemenetére, azaz az AV -ba, így fekete fehét a kép.
Szia!
Az 5-ös, 6-os és 7-es lábat közösítsd egy-egy 75 ohm-os ellenálláson keresztül és ezt a közösített vezetéket kösd az RCA középső érintkezőjéhez. A (-ast (tesz) pedig az RCA külső fém részéhez.
[off]Nagyon szívesen. Igaz ez a link régóta kering itt a fórumon és a kérdésed előtt 2 hozzászólással linkeltem be "Kiváltó típus keresése" szöveggel.
Nem kellett volna sokat keresni.
A 8-ast (test) pedig az RCA külső fémrészére.
Sziasztok!
Úgy fest, kellene csinálnom egy nagy kijelzős órát. A kijelző tervek szerint összesen 217*4 db 5mm-es LED-ből állna (plusz az elválasztő kettőspont), első elgondolás alapján magasfényű piros LED-eket használnék (Bővebben: Link). Mellékelem a képet, ahogyan az elrendezés lenne, szegmensenként 31 LED-et használnék, összesen 4 digitje lenne az órának, RTC-vel és AVR-rel szeretném működtetni. A kettőspontot az ÓÓP között még nem tudom, villogtassam-e, vagy ne, az részletkérdés, ha úgy vesszük. A konkrét kérdésem az lenne, hogy a LED-eket milyen logika szerint csoportosítsam szegmensenként, és hogyan hajtsam meg? A digiteket multiplexelni gondoltam, viszont a tápfeszültséget és az alkatrészek méretezését nem tudom, hogyan kellene összehozni, nem volt dolgom még ennyi LED-del egyszerre. A választ előre is köszönöm. Üdv
Sziasztok!
Megépítettem az oldalon található dallamcsengőt és működik (2 um66 oss ic-t tettem amit egy kapcsolóval váltok, viszont az a problémám hogy ha rákötöm a tápfeszt elkezd zenélni, és nem hagyja abba csak ha a nyomógombot nyomvatartom. Tudnátok segítei hogy oldjam meg azt hogy a nyomógomb megnyomására kezdjen zenélni? köszi előre is
Szia!
Szakítsd meg egy kapcsolóval a tápfeszültséget. Így csak akkor kezd el zenélni, ha a kapcsolóval adsz áramot az IC-nek
Értem pedig ledet villogtatni biztos elment volna
Na nekem egy olyan kérdésem lenne még hogy adott két érintkező és ha az ujjammal összeérintem(mármint h az érintkezők nem érnek össze) akkor világítania kéne a lednek.Kitaláltam hogy összerakok néhány kapcsolást és az lesz a vége hogy ha megérintek egy kis darab nyákot amin egymás mellett sávok vannak akkor villog a led ha megint megérintem akkor elalszik.Válaszotokat köszönöm.
Cseréld meg a kapcsolót és a 220 Ohm-os ellenállást.
Szia
Én úgyszeretném ahogy az eredeti kapcsolásban van tehát hogy nyomógomb nyomására zenéljen, az igaz hogy az IC L-es tehát folyamatosan zenél, de azt hogytudnám elérni hogy csak gombnyomása kezdjen el? Köszi
De ezt nemértem, akkor mért van benne egyátalán nyomógomb
Vagy csak az s-es ic-khez jó? Még azon gondolkoztam hogy nyitó nyomógombal, de az árt az IC-nek ha sokáig van rövidre zárva a nyomógomb?
Ja amúgy gondolom néhány tranzisztor meg ellenállás elég.Volt valami alkatrész most nem jut eszembe a neve olyan a kapcsolási jele mint 2 tranzisztor és az egyik emittere a másik bázisához van kötve.
A dallamot újra elkezdi játszani elölről a gombnyomásra (reset). Erre jó a nyomógomb.
Helló "blackdog"!
Nem azt kérdeztem amire válaszoltál.A mellékelt oldalakat ismerem. A google-t, mint írtam, minden szögből megtámadtam, és nekem az 5% jött be! A cirill betűkkel nincs gondom, írom, olvasom folyékonyan. A oldal kezelésével van problémám. Nem vagyok informatikus. Üdv: granpa
Használd ezt az oldalt keresésre: Bővebben: Link. Nagyon sok kifutott, régi alkatrész adatlapját lehet itt meglelni és a lap alján helyettesítőket is ajánl (már ha van).
Ne haragudj, de a google kereső tényleg szinte mindent megtalál. Mint írtam az utóbbi időben sok régi "szoci blokk" termékét kerestem és találtam meg. Ehhez nem kell informatikusnak lenni.
Amúgy írtam is, hogy nem egészen értem a kérdésed. Amit Kadarist írt az is nagyon jó, de a google is ezekben az adatbázisokban keres. Légy szíves írj már olyan típust amit nem találtál. Így biztosan jobban lehet segíteni. [off] Elnézést a tegező hangnemért.
Szerintem te a Darlington kötésre gondolsz.
Bővebben: Link
Szia István, kipróbáltam amit mondtál, és megjöttek a színek. Siker. Aztán megint fekete fehér lett. Na ekkor lett gyanus a dolog, mondom ez hogy? Leszedtem minden kötést, ujból csak a 6-osra tettem, kicsit megcsavartam a PS-t és szines lett, jaaaaj mondom, ez kontaktos panel lesz. Nembaj, van még egy tarcsi. De köszönöm a tippet, nélküle vehettem volna drága pénzért gyári kanócot, és akkor sem lett volna jó, így tudom mi a baj.
Ja, hát ha nem vegyítesz színjelet a világosságjelbe, akkor ff lesz az eredmény . Próbáld meg az RGB kimenetekkel vezérelni a tévét, a Scart-on keresztül, mert úgy még jobb lenne a képminőség.
Sziasztok!
Találtam a neten sokféle kódzár kapcsolást, és elég bonyolultnak tűnik a legegyszerűbb is, és most kigodoltam egy elvet ami nagyon egyszerű és szerintem működőképes is most csináltam róla egy "kapcsolási rajzot" mivel még nagyon kezdő vagyok ilyen téren ezért paint-al rajzoltam szóval ne azt nézzétek, most az alkatrészek értékeit így nemtudtam, de légyszi mondjátok már meg hogy működőképes-e a kapcsolásom A négy nyomógombot (a fekete vonalak) egymás után kell lenyomni, és a többi gomb, ami blokkolja a kódot az nincs rajta a rajzon, azt csak a + és- közé rövidzárként kötném, a kék-piros vonalak elkók, és még van egy tirisztor is Köszi előre is
A TV scart-jába van RGB? Van egy nem túl öreg projektoros samsungom, gondolod abba lenne RGB? Mert akkor azt megcsinálom, van rajzom arra. Működhet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |