Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   4 / 83
(#) lesliewednesday hozzászólása Jan 21, 2011 / 1
 
Az automatikus kikapcsoló áramköri rész az eredeti rajzon szerintem egy kicsit nyakatekert, a LED is ezért világít halványan. Én másképpen, talán egyszerűbben, de mindenképpen megbízhatóbban oldottam meg ezt. Mellékelek egy kis részletet egy gyártásban levő áramkörömből, amin jól látszik a ki/be kapcsoló. Szerencsére a szoftveren semmit nem kell varázsolni, mert a jelszintek éppen jók, csak a megfelelő portokra kell kötni a 2 lábat. Egyik az öntartás, ami 1-ben van, amíg bekapcsolva tart, a másik a nyomógombtól jön, ami ha 0-át kap, indítja a tápellátást és a uC-nek is indító jelet ad. Én manapság már a PNP tranzisztor helyett is PFET-et használok, sőt találtam a l@mexben egy un. Load Switch áramkört, ami ide ideális, bár smd tokban van. (FDC6324L Load Switch 20V/1.5A Supersot-6). Ezzel a fogyasztás még kisebb lehet. Stab IC-nek pedig mindenképpen a LDO-t javasolok. Esetleg itt is szóba jöhet egy Step-Up . Ekkor mehetne 2 ceruza elemről/akkuról. Talán ez a mérőkör nem annyira érzékeny a kapcsitápra, mint az LCM3. Bekapcsolást jelző LED-et például tehettek az 5V-os stab bemenetére, bár szerintem elemes készüléknél nem feltétlen kell, hiszen ott az LCD, ami úgyis kijelez valamit, ha be van kapcsolva az áramkör.
Csak most találtam erre a topicra, de nagyon megtetszett ez a műszer, így hamarosan megépítem. Valószínűleg a fent javasolt módosításokat felhasználva.

részlet.JPG
    
(#) Beachway válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 21, 2011 /
 
Köszi! Igen jól jelenik meg az ohm is ,és a mikro farád is. Én az eredeti német programot töltöttem ra a chipre. Persze majd a magyarosított verziót rá fogom tenni egy másikra is, és szeretném a kikapcsolási időt is növelni. És a 7805 öt is kicserélem LDO-ra idővel. A doboz az OKW től van rendelve, de ne kérdezd melyik méret, mert több mint egy éve rendeltem. Belinkelem azért neked Bővebben: Link
(#) dokidoki válasza Beachway hozzászólására (») Jan 21, 2011 /
 
Köszönöm a válaszod.
Akkor lehet, hogy itt a bibi, mert én a ékezeteset tettem rá, bár nem tudom, majd kíváncsi vagyok nálad hogyan alakul. Eredeti szoftvert nem is próbáltam.
Én csak gyorsan összedobtam, mindenféle sallang nélkül,
tulajdonképp gyors tesztként próbanyákra.
De nagyon is megérdemli a rendes kivitelt.
(#) Beachway válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 21, 2011 /
 
Az első oldalon ott van a magyar verzió. Egy fórumtársunk lefordította. Azt szeretném kipróbálni. Van egy javított verziója is ahogyan olvastam. És ha az jó lesz, csak akkor cserélem le erre. De ha így maradna sem lenne semmi gond. Engem csak az ellenállás kiírása "widerstand" zavar. A többi tökéletesen jó. Még az is lehet, hogy átírom a programban ezt az egy dolgot ellenállásra és kész. Esetleg ezt a battery defektet még magyarosítom ha már ott járok.
(#) saraha hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Sziasztok.
Szeretnék két db. felprogramozott(tesztelt) chip-et vásárolni valakitől.(minden költséget vállalok)Aki érez rá hajlandóságot,hogy segítsen az pü-ben keressen.Köszönöm.
(#) Beachway válasza saraha hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Elvileg megoldható, hogy megcsináljam. De azt javaslom, hogy várd meg ezt a magyarosítás dolgot. Ha már csináljuk legyen tökéletes. Priváton megbeszéljük. Ki is tudom próbálni a sajátomban a kész darabokat. És igazából én anyagi hasznot sem szeretnék ebből húzni. Ez az oldal nem arról szól. De segíthetek is abban ,hogy te magad programozd fel. Abból tanulnál is.
(#) saraha válasza Beachway hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Szia.Köszönöm,hogy segítenél a tanulásban de egyenlőre nem foglalkoztat ez a dolog.Csak nagyon megtetszett ez az eszköz és nagy hasznát venném.
Szóval,ha úgy érzed,hogy sikerült a végére érned a magyarosításnak akkor legyél kedves értesíteni a többit meg majd privátban.
(#) Beachway válasza (») Jan 22, 2011 /
 
Rendben! Köszi.
(#) dokidoki válasza Beachway hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Úgy tűnik, hogy az ékezetes verzió teljesen jó, csak nekem jutott furcsább karakter szervezésű kijelző.
Lett tesztelve egy másik kijelzővel, azzal korrekt volt.
(#) Travolta válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Ezt csak megerositeni tudom,hisz en kertem meg Dokidoki forumtarsunkat, hogy segitsen eletet lehelni a teszterbe. Amit ez uton is nagyon koszonok Neki, es remelem egyszer viszonizhatom kedvesseget en is.Kepek hamarosan.
(#) Beachway válasza Travolta hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Akkor nem kell lefordítanom! Pedig már elkezdtem. Átírtam a C- ben. Konvertálni kell. Az legalább biztosan működik.
(#) CHZ hozzászólása Jan 27, 2011 /
 
Már régen összedobtam én is a tesztert , az AVR égetése csak most történt meg (kedves ismerősöm segítségével , amit itt is nagyon köszönök ).
Nyák tervezését kicsit elszúrtam , picit fura lett , csak a kijelző pontos bekötésére figyeltem és megvezetett . Ez a kijelző fordított , felül van a csatija , így az egész "fordított"kivitel lesz , ezért már nem csinálok másik nyákot . Így is tökéletesen működik . NEC 78L05 stab. van benne 1,7V drop out , esetleg tudtok valami jobb típust ?
(#) saraha hozzászólása Jan 27, 2011 /
 
Én meg azt szeretném kérdezni,hogy milyen kijelzőt ajánlotok hozzá?
(#) CHZ hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Elkészült a dobozolása is , stabilan működik , érdemes megépíteni .
(#) p_istvan válasza CHZ hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Pl. EZT
Idézet:
„The LP2950 and LP2951 are micropower voltage regulators
with very low quiescent current (75μA typ.) and very low
dropout voltage (typ. 40mV at light loads and 380mV at
100mA).”
(#) CHZ válasza p_istvan hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Köszi !
LCM-3-ban is ez a nyerő . Több mint 1V nyereség , a most használthoz képest..
(#) Beachway hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
CHZ tök szép lett ezzel a kék kijelzővel. Gratulálok. Feltettem az oldalon lévő magyar programot kipróbálásra. Amit én fordítottam le azt még konvertálni fog kelleni. Tehát az még nem működőképes. Azt tapasztaltam amit már írt itt valaki, mi szerint vannak furcsaságok. Kondikkal jól működött, de a félvezetőkkel nem igazán volt jó. Volt, hogy csillagokat rakott a szövegbe. Végül is nem zavaró különösen az eredeti német kiírás sem. Viszont azok akik nem tudnak otthon AVR-t írogatni nekik azt javaslom ,hogy az eredeti programot égettessék fel. Ha működik a készülék akkor lehet csereberélni a programot.
(#) CHZ válasza Beachway hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Köszönöm . Csináltam hozzá még egy csatlakozót , TO3 és egyéb tokok méréséhez . Csiptetős csatiba gyorsan csatlakoztatható , így már minden tokozás fogadására alkalmas .

CSATI 003.jpg
    
(#) Beachway válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Határozottan tetszik. Az IC foglalat felosztása, a sűrűbb és ritkább lábkiosztásra nagyon ötletes. Nekem is így kellett volna megoldani. De igazából én már annyira kíváncsi voltam az eredményre, hogy nem gondoltam át ezt a részét. Végül is nincsen még késő átalakítani. Az a másik csatlakozó az mi? Nem ismerem fel a képről.
(#) CHZ válasza Beachway hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Az IC foglalat így alkalmas kicsi és nagyobb plasztik tokok csatlakoztatására (TO220, stb) , másik CSATI itt jobban látható . Ezt is érdemes használni gyors csatlakoztatás és csipeszes vezetékek is stabilan befoghatóak . Könnyebb kezelhetőség érdekében , én a 3 gombot összekötöttem egy 0,8 mm fúró szárából levágott darabbal , így egyszerre benyomható a 3 gomb .
(#) san398 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Gratulálok a műszerhez! Szép munka kívül és belül is! Ez az oldható sorkapocsból kialakított csatlakozó nagy ötlet!
(#) saraha válasza san398 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Osztom a véleményt szerintem is jó ötlet a gyorscsatis megoldás el is lesem... CHZ-nak gratula ügyes nagyon.
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Lassan nekem is el kell kezdenem foglalkozni ezzel a kapcsolással, meg jó lenne ha beleférne a vezérlőbe még egy lc mérő is. Nem lenne rossz összehozni egy lcm3-hoz hasonló szerkentyűt egy ilyen teszterrel kiegészítve.
(#) san398 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Már másnak is eszébe jutott!
slogan által elkészítve: Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza san398 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Az a gond, hogy nem értek a pic-hez, így megpróbálok az lcm3 alapján avr-re csinálni valami hasonlót, így egy prociba bele akarom rakni a tesztert és csinálni mellé egy lc mérőt.
(#) CHZ válasza san398 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Köszönöm mindenkinek ..., örülök ha találtok benne hasznosítható ötleteket . Én is sok jó elgondolást , kivitelezést láttam már ezeken az oldalakon , sokat segítettek az elgondolásaim megvalósításában .
(#) Beachway hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Két fórumtársam kérte, hogy programozzak fel számára mikrovezérlőt. Azóta kaptam további kéréseket is. Szívesen segítek másokon is, csak annyi kérésem lenne, hogy tegyük picit szervezettebbé a dolgot. Ha valaki még szeretne felprogramozott, és kipróbált ATmega8-at az kérem jelezze nekem privátban. Mondjuk legyen február közepéig. Árat ne kérdezzetek, mert nem tudom pontosan. Én nem kívánok ebből profitálni. Számításaim szerint 4-5 jelentkezőnél már 1500-2000ft körül kijönne postával. Ez az ár csak egy bizonyos kereskedőnél ennyi. Viszont rájuk várni kell egy hónapot.
(#) CHZ válasza p_istvan hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szia !

LP2950 IC-t kipróbáltam , nem működik jól vele a teszter. Instabil , olyan mintha gerjedne , kijelző kontraszt ingadozik . Mérve a feszkót jó , 4,95V kimenetén 1u kondival . Próbáltam javítgatni , kondi cserélgetésével , közvetlenül a kivezetéseire forrasztva , de nem ok . Érdekes , hogy kondi nélkül a kimeneten 6V felett lehet mérni , terhelve és terheletlenül is.
(#) saraha hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Sziasztok.
Elég lenne ennek a teljesítménye ide?(SOT-223)?A kijelzőhöz meg LM 317?
(#) p_istvan válasza CHZ hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szervusz!

Valóban érdekes, nekem nem volt vele még gondom. Szkóppal kellene ránézni.
A Tiédet hol vetted? Az enyémek a l@mexből valóak.
Más (nagyobb) elkó nincs az 5V-ra téve?
Lehet, a bemenetre is kellene tenni kondit.
Még arra is gondoltam hogy a 78L05-höz képest lehet, hogy fordított a bekötése... bár akkor meg hogy lenne a kimeneten 5 V?
Következő: »»   4 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem