Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
A rajzot el kell felejteni. NINCS RÓLA! Esetleg képet tegyél fel a panelról és hátha van itt olyan akinek van. Imi
Az NTC a fűtőszálba van beledugva és 2 vezeték megy rá.
Hát ha az is ntc akkor néztem vagyis kipróbáltam egy másikkal, remélem jó volt., amúgy milyen értéket kéne mutatni neki?
Szia
Nagyon köszi a bíztatást. A helyzet hogy hamarosan tanulni fogom a pic programozást, így nem akarom magam feleslegesen gyötörni. Viszont mi lenne ha tennénk egy tachogenerátort a tengelyre, ami ugye nagyobb fordulatnál nagyobb feszültsléget ad ki. És egy 555 ös Ic segítségével PWM jeleket csinálnánk. Csak a kitöltési tényezőt nem potméterrel hanem a tachogenerátorral változtatná. Ott lenne a trükk hogy nem egyenes arányban kellene hogy változzon a kitöltés hanem mondjuk 10% os fordulatnövekedéshez 80% os kitöltés növekedés. A másik hogy visszafele is így kellene hogy működjön. Erre valami ötlet lenne esetleg? Ha nem akkor marad a pic. csak az még sok idő míg megtanulom Köszi mindent
Köszönöm szépen az eddigi segítséged.
Egyelőre nem hívunk szerelőt, végül is nem tragédia, hogy a mosás felénél leáll és újra kell indítanunk, és akkor már végigmegy. Persze lehet tovább fog romolni, akkor majd hívjuk a szakit.
Na megoldódott a problémám ugyanis találtam egy szakadást a panelen, a lényeg az, hogy nemjutott el a prociig az érzékelők jele és egy áthidalás után csiki-piki működik.
Kösz szépen a segitséget, Üdv: Laci!!
Örülök a sikernek. Akkor ezek szerint a sejtésem jó volt csak nem kábel hanem a panelen fólia.
Üdv Imi
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Van egy Indesit WITP 82-s mosógépem. Minden program rendben elindul, de amikor az első adag vizet kinyomja az ajtózár piros ledje gyorsan elkezd villogni, és még egy zöld színű is, ez lassabban. Ha csak a centrifugálásra teszem, az normálisan végigmegy. A panellel szerintem nincs gond, égésnyomot nem látok rajta. Szivattyú lehet a ludas? Várom az ötleteket. Előre is köszi! Attila
Üdv.Hála a tulajnak ,javítás elmarad,új gépet vásárolt.
Sziasztok!
Adott egy Gorenje WA 543 típusú elöltöltős automata mosógép.A problémám az lenne a készülékkel, hogy a mosás nem indul el. Szokott egy halk kattanás hallatszani amikor az ajtóba épített érzékelő kattan, illetve h be van csukva az ajtó, és elindul a mosás, de most semmi pedig reggel még ment most nem reagál semmire. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagy a kár vagy könnyen helyrehozható?
Azt így nem igen lehet eldönteni mi baja lehet. Többet kéne tudnunk róla. Mérni tudsz? Legelőször az ajtókapcsolót vizsgáld meg.
Szia. Megint problémázik az AWT5109-es, most azt csinálja,hogy valamikor kimos kétszer is,valamikor meg megáll, mert rákezd a motor pörögni meg összevissza megy a fordulata, aztán ha pihen akkor megint megy normálisan. A tacho generátor áramkörét már átnéztem nemtudom hányszor az elkokat is, olyan mintha valami felmelegedne és vége nekide vajon mi az ? Előre is kössz a segítséget.
Üdv, Laci!
Szia!
Próbaképpen cserélj egy tahót. Lehet, hogy kezd megszakadozni.
Ez kilőve, másik motorral is ezt csinálja, Van a panelen egy termisztor az van valamilyen kapcsolatban a motor árramellátásával, azt nem tudtam még cserélni mert egyenlőre nincs mivel , működni működik de azt nem tudom, hogy normálisan e.
Sziasztok
Tudna valaki segíteni nekem kellene egy kapcsolási rajz a WR@P 0020.5 LB2000 UNI-ST típusú mosógép panelomhoz .Segítséget előre köszönöm Üdv Feri
Ha egy kicsit vissza olvasol, láthatod, hogy kapcsolási rajzot szerezni reménytelen. Inkább írd le mi a hiba. Hamarabb tudunk segíteni.
Sziasztok!
Zanussi FL-622C mosógépem van, az asszony szólt múltkor, hogy büdös gumiszagot érez centrifugáláskor. Minden működik, de néha büdös. Szétszedtem és a motortengely ékszíjtárcsán lévő fokozatmentes fordulatszám szabályzóra terelődött a gyanúm. (ékszíj gumipor, ékszíj egyik oldala nem sima, hanem viseltes, mintha csúszna) Kézzel megpörgetve működik, kimennek a röpsúlyok szépen. DE: -néha előfordult, hogy a műanyag tárcsarészt el tudtam fordítani a tengely körül, mintha szabadon futna, a magas fordulatszámhoz tartozó állásban. Szerintem ilyenkor sem szabadna az ékszíjtárcsa egyik felének a másik oldalhoz képest képesnek lennie elfordulni, nem? Ez megmagyarázná a szíj egyik felének viseltességét és a büdöset. Mit tudtok róla (hátha akad itt szervizes), van rá esély, hogy ezt az egységet kicseréljem, létezik ilyen külön, vagy csak motorral együtt, arany árban? Egyelőre kutakodom tovább, minden segítséget köszönök!
Sziasztok !
Volna egy problémás mosógépem ami javításában a segítségeteket kérném . A mosógép egy Whirlpoll AWT-5108/1 - tipusu . A gond az vele ,hogy az öblítést befejezve kiszivatyuza a vizet ,közbe elkezdi pörgetni a dobot alacsony fordulaton ,de utánna megáll ,és eztkövetően megint szivatyuz és pörget még ki nem kapcsolom . De előfordul ,hogy kimos ahogyan kell ! - Megnéztem a nyomáskapcsolót ,de az jó - az elősüritő tartály és a cső tiszta - a fordulatszám szabályzót az is oké -a panelon nincs égésnyom a mérhető alkatrészek jónak tünnek - csatolom a vezézlő egység képét . Előre is köszönöm !
Hali
Nagy kék kondit cseréld, jó minőségű X2-esre. Üdv: Zoltán
Köszi !
Tuti az lesz ,mert a kapacitása csak a fele !,és így a táp csökken a vezérlésen ! Mégegyszer nagyon köszönöm !!!
sziasztok
van egy indesit ws84tx mosogépem ami végigmossa a programot majd mikor az öblitéshez ér beengedi a vizet és megáll a programkapcsolo ha tovább tekerem akkor végigmegy a mosás mi lehet a gond a programkapcsolo a hibás?
Üdv. Mindig ezen a programon mostok amelyiken most megált?
Laci.
mindegyik programon itt áll meg.
Indesit mosógép vezérlő panelt tudtok e valakit aki javit olcsón?
Helló!
Többek között én is foglalkozom mosógép panelek javításával. Üdv. Ottó
HELLÓ!
LG elektronikával is tudsz valamit kezdeni? Műgyantával totál kiöntve! Mibe fáj hozzávetőleg nálad egy ilyen meló kollégának?
Helló!
A kiöntő anyag típusától függ. Amennyiben szilikon alapú műgumi (szilorka vagy hasonló),akkor nincs gond. Az "üveg keménységűvel" nem foglalkozom. 2.000,-....10.000,-Ft a munkától függően. Üdv. Ottó
Valami szilikonszerű anyag. Szemre semmi nem látszik az elektronikán,megégve nincs semmi.. Mondjuk ez a 2000-10000 elég nagy szórás,ettől nem igazán vagyok beljebb.
Az mindenesetre megfontolandó, hogy a "-tól" és az "ig" is nagyon baráti, szerintem... Ha félóránál hamarabb megtakarítja valaki a műgyantától az elektronikát, jó esetben szemmel látható hibát talál, megjavítja 5 perc alatt, felcsatlakozózza és kipróbálja, továbbá egy jól felszerelt/műszerezett műhelyt tart fenn, mindezt 2K ért, annak még imába is foglalhatod a nevét.
Nem értem a fanyalgást...
Nincs itt semmi fanyalgás.Arra próbáltam utalni,hogy széthúztad a mezőnyt a tól -ig.határok között amiből az következik hogy nehéz eltalálni végül is mennyi lehet.Az ügyfél meg csóró és már egyszer lemondta a javítást,majd újra jött ,hogy mégis kéne de mondjak irányárat.Szóval bonyolult.
Mivel én is szakmabeli vagyok nem ismeretlen a terület,sőt néhány elektronikát már javítottam(de tudom vannak tőlem profibbak elektronika terén) Jelen esetben a gyanta kiöntés miatt vagyok bizonytalan(ilyet még nem csináltam.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |