Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 282
(#) zolika60 válasza suhancrapper hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Majd átszoksz másra, vagy előbb utóbb itthagyod ezt a fórumot.
(#) poros hozzászólása Jan 27, 2011 /

A fiamtól megörökölt laptopon nem működik a hűtés. A ventilátor jó azt kipróbáltam. Viszont a csatlakozónál nincs meg a +5 volt. Sem hidegen sem melegen, valamint van a ventilátornak egy direkt kapcsolója, ha azt bekapcsolom akkor sem. A bekapcsoláskor a kontról led Világít de a feszültség akkor sem jelenik meg a csatlakozón. Mivel szétszedni sem akarom jobban ezért kerestem rajta +5V feszültséget. A kérdésem az lenne a fényképen remélem látszik hol akadtam rá. Ide vajon köthetem anélkül , hogy valamit tönkre tennék? A segítséget előre is köszönöm.

kép.jpg

(#) Ricsi89 válasza poros hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

USB dugó nincs a közelben? Az lenne a legtutibb, ha arra kötnéd.
(#) poros válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Az sincs messzebb mint ez a pont. Akkor inkább oda kössem szerinted?
(#) Ricsi89 válasza poros hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Igen az biztosabb, mint ez, ott tuti van elég áram és nem ront bele semmibe. Max az az usb csati nem lesz annyira terhelhető.
(#) poros válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Köszi akkor megpróbálom .
(#) imi012 hozzászólása Jan 28, 2011 /

Szép estét mindenkinek!

Vásároltam egy egy toshiba L30-11N notit. A bios-ba szerettem volna belépni , de jelszót kér. Hívtam az eladót mi is lehet.. Sajnos nem emlékezik rá.. , Keresgéltem a neten , hogy tudnám esetleg resetelni a biost , találtam egy oldalt ahol le van írva. Végig vittem a leírás alapján , boldogan kapcsoltam be a gépet , F2 biosba belép és el is ment a jókedv..
Jelszót még kér..

A link : Bővebben: Link

Tudna esetleg valaki segíteni? Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. : Imre
(#) G-Lex válasza imi012 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia,

a keydisk megoldást próbáltad?

első körben ha beindul az oprendszer, akkor valami szoftverrel próbáld kiütni. A hardveres resetekkel sokszor el lehet érni, hogy még a gép sem indul el.

Itt van 2 link ami talán nyújt még némi támpontot:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) imi012 válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia! Köszönöm a linkeket , megnéztem , a keydisk progit letöltöttem.
A gépen win xp van. Indítottam alóla a cmd.exe-t , majd a keydisk.exe-t , de azt írja rakjak be egy floppy lemezt a meghajtóba. Az ezen a gépen nincs. Esetleg valami más megoldás? Nem tudod véletlenül , hogy az általam küldött linknek a leírásában a G1 mi lehet?
(#) Venusfan válasza imi012 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Windows elindít, CMD elindít, aztán jöhet ez a parancs:

debug
-o 70 2e
-o 71 ff
-q

Ez egy kicsit megbuzerálja a CMOS Checksumot aminek következtében betölti a default beállításokat, ergo jelszó sem lesz többé.
Természetesen csak saját felelöségre
(#) bombika2 hozzászólása Jan 29, 2011 /

Sziasztok! Egy ASUS F3M noti került hozzám javításra, aminek nem működik a kijelzője.
Jobban megnézve működik, csak nincs háttérvilágítás.
A gép, külső monitort hibátlanul visz.
Az én tippem, hogy inverter, fénycső, esetleg az összekötő kábel lehet rossz. A tulaj elmondása szerint invertert már cserélt a szerviz, ami nem oldotta meg a hibát. Ezek után grafikus chip-et akartak cserélni közel 40.000 Ft-ért. Ez persze elmaradt...
Találkozott már valaki ilyen hibával? Lehet, hogy valóban a chip a hibás?
Előre is köszi
Bombika
(#) Ricsi89 válasza bombika2 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Ilyen gond volt nekem is, fénycsőt kellett cserélni és azóta is megy. Okos az a szervizes, aki előbb invertert, majd videókártyát cserélne, a fénycsövet meg le sem (khm)... Oda se vinnék még egy számológépet sem javítani.
A fénycső nagy áramot vesz fel induláskor, ezért letilt az inverter. Én rákötöttem a régi fénycsövet egy univerzális inverterre és szép pirosan világított fehér helyett, majd 10 perc alatt fehéredett ki.
(#) bombika2 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Szia! Köszi. Még egy kérdésem lenne. Az eredeti inverter nálad nem ment tönkre? Csak letiltott, cső-csere után ment minden simán?
Csak mert azon dolgozunk, hogy a felesleges cserét nehogy már kifizettessék a tulajjal.
Köszke
Bombika
(#) Ricsi89 válasza bombika2 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Semmi gond nem volt az inverterrel, csak kicseréltem a csövet és ment is egyből. 2000Ft-ból vettem egy törött kijelzőt, amiben jó volt a cső, átraktam, még a csatlakozó is megegyezett, összeraktam és gépeztem is.
(#) imi012 válasza Venusfan hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Köszönöm a hozzászólást és a segítséget , de ezt is próbáltam már , sajnos nem segített rajta. Esetleg valami más ötlet? Válaszokat előre is köszönöm. A kérdésemben volt egy link ahol hardveresen írják le a bios resetet. Ott írnak agy bizonyos G1 pont rövidre kötéséről. Akár hogy is kerestem , de nem találtam sehol sem. Esetleg nem tudod mi -vagy hol- van ez a pont?
(#) Venusfan válasza imi012 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Annyit találtam arról a bizonyos g1 röl hogy valahoil a wifi kártya alatt van a q27 és a q28 között, ha minden igaz akkor ezt kellene rövidre zárni.
Gondolom a q 27 és 28 valami ellenállás vagy hasonló lehet, de az is lehet hogy nem jumperes "tüskét" kell keresni,csupán két ón 'pöttyöt' amit valamivel rövidre zársz, de találkoztam már olyannal is hogy egy pici kapcsoló volt az alaplapon amit át lehetett kapcsolni ezáltal jumperelted amit akartál.
(#) Ricsi89 válasza Venusfan hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

A q az általában tranzisztort jelöl.
(#) viezer válasza imi012 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Hello! Nezd at hatha talalsz benne valami okosat.
(#) Papomaco hozzászólása Feb 2, 2011 /

Üdvözletem!

Laptopban video BGA javítást vállal valaki Budapesten?
gilles1@t-online.hu
(#) zolika60 válasza Papomaco hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Például:Bővebben: Link
Az e-malil címed ne írd a fórumba. aki akarja megnézi az adatlapodon.
(#) tom75 hozzászólása Feb 8, 2011 /

Hi

Van nálam egy acer aspire 5520-as készülék
mindig újra indul.
Le van húzva minden csati róla.
Mi lehet a hiba?

Köszi
(#) mizsei.robi válasza tom75 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Szerintem túlmelegszik. Takarítsd ki a hűtőrendszert és cserélj hőpasztát a processzoron és a videókártyán. De még ez is lehet
(#) zorroknight hozzászólása Feb 9, 2011 /

Hello! van egy ACER travelmate 4060-asom az a baj hogy néha fagy, illetve azt irja ki ,hogy Resource conflict on motherboard pci network controller( bus. 06 08 00 )stb mi lehet a hiba Intel gma900 gpu valamint Intel
82855 South Brige, RTC 8139 Network kontroller!
Mi lehet a hibája héha hibátlan nem!
Amikor indul 2 led bevillan úgy indul el!
Segitsetek Köszi!!
(#) kekmester válasza imi012 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Szia!
Sikerült megoldani?
(#) G-Lex válasza tom75 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

A kondikat is érdemes ellenőrizni. ha púpos a tetejük, akkor halottak
(#) tom75 válasza G-Lex hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

kondik nem púposak .
Nem a túl melegedés a gond.
Csupaszon is újraindul 1-2mp alatt.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Feb 10, 2011 /

Sziasztok.
Kaptam egy IBM R51 laptopot, de sajnos a bios le van jelszavazva, és nincs meg a jelszó. A belső elem lemerült, ki lett cserélve, de mivel a bios-ban kell az időt beállítani, és nincs meg a jelszó, igy nem igazán használható a cucc. hogy lehet ezen a lapon unlock-ot csinálni? Ugyanaz az alaplap, mint az IBM T40-42 szériának.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Van egy másik alaplapom, amin nincs jelszó védelem, csak simán kontakthibás a VGA chip. Azt is tudom, hogy melyik chip tárolja a bios kódot. Ha felcserélem a két ÍC-t az esetleg megoldás lehet, vagy mindenképp ki kell valamilyen módszerrel olvasni a bios kódot?
(#) bbalazs_ válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Ha megtaltad a soros eepromot, akkor valamelyik A-s labat zard foldre a bekapcsolas erejeig. Akkor el fogja felejteni, illetve cmos errort ad.
Van valami szoftveres modszer is, talan a debug
O 61 xx, de az nem mindig mukodik.
(#) Syn7h37ic válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

A supervisor kódot egy 24rf08 Atmel chip tárolja.
Ebből kéne kiolvasni a kódot. A csere nem segít sajnos.
Következő: »»   44 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem