Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Hogy nincs " melye" a Quad -nak ? Linearis vegerosito kell legyen abszolut minden vegerosito .talan Kollektor kimenetű vegerosito kene aminek a kimenoimpedanciaja nagyobb "nem fogja le a basszust" ugyanúgy mint a csoves erositok kimenőtrafóval..ahol a basszus tartományt oblosebben adjak de relative pontatlanul...egy jó kis "buhogas" ..Zenetol es izlestol fugg milyen az éppen jó basszus hangzás.
Sziasztok!
Azok a hangfalak amiket láttatok azon a koncerten és le is fényképeztétek, azok a Martin Audio W8lm névre hallgatnak és a Line Array technológiát képviselik. 2db 8" és 2db 1"-os hangszóró van mindegyikben. Ellentétben azzal amit írsz, nem aktív, hanem passzív ládák, külön végerősítő hajtja őket. A mélyek azok szintén Martin Audio - WLXG -k voltak, 1db 18"-os hangszóró van bennük. A gyártó hibrid subnak hivja őket, mivel a tölcséres és a bass-reflex rendszert egyesítik. A végfokozás gyári Martin, ami egyébként Lab Gruppen. Amit ott láttatok az ca. 15 millió forintot képvisel, a világ élvonalába tartozik, és rengeteg van belőle Magyarországon. A teljesítménye ca 2x 20kW, alkalmazott végfoktól függően.
Így van, elég jól szólnak...
Van hogy dolgozom vele, esetleg ha lesz keret rá veszek is. Nem a legjobb felszerelés, de elérhető kompromisszum az ár, minőség és teljesítmény terén. Azért szegény 8"-osok elfogynak rendesen ha igazi ipari rockot hangosítasz velük. De az eggyel nagyobb kategória már megfizethetetlen.
Szia andras1, azt hittem hogy azok a kicsi hangfalak aktívak, mert itt Romániában egy Elit Music nevezetű cégnél láttam valami ilyesmiket és azok aktívak voltak, de akkor biztos hogy amiket az Elitnél láttam az nem olyan volt amit az EDDA hozott. Ahogy le írod akkor ezek a hangfalak elég komoly cuccok, és nagy nevük van , a hangjuk pedig tökéletes. Ja és még valami, az US BLASTER-ől mi a véleményed amik nekem vannak, egyáltalán hallottál már erről a típusról?.
Szia!
Nem ismerem, de ez nem jelent semmit.
Sziasztok!
Valaki esetleg ismeri jobban a 3utas reflex mega ládát? 15+8"+ring.Az újabbakba már jobbfajta váltó volt amin 3tekercs van.Ezek mihez vannak? Mély és közép a magas pedig kondival?Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, bocs, ha nem ide kellett volna írnom. Vásároltam használtan egy hangfalpárt és egy erősítőt. Az erősítő 2x 60 wattos, 8 Ohm impedanciájú. A hangfalak maximális teljesítménye 150 watt és mindegyik 8 ohm impedanciájú. amikor összekötöttem őket (a két hangfalat külön kimenetekbe), a hangfalakban 1 perc(!) alatt elszállt a mély és a közép egyszerre (mindkét hangfalban egyszerre), pedig az erősítő hangereje félig volt felhúzva és az elé kötött keverő hangereje sem ment a felénél tovább ez biztos. Szerintetek mi mehet ilyenkor tönkre, hogy lehet ezen segíteni? (Még annyi, hogy biztosan a hangfalak mentek tönkre, mert másik hangfalat az erősítőre kötve szól a mély is, és másik forrásra kötve a rossz hangfalat nem szól a mély) Köszi: Tomi
Mondjuk szakadásba ment a lengőcséve? Nem a potenciométerek állásától függ a hangszóró túlélése, inkább a torz (négyszögesedő) jelekkel nem tudnak mit kezdeni.
CAT Berlin 2000/L típusú hangfalak. Impulse power: 150W, music power: 90W, Nominal power: 70W, impedance: 8 ohm. És az erősítő maximum 60 W/8 ohm. A szakadást nemtudom.. megnézegettem, kiszedtem a hangszórókat, nem láttam semmi szakadást, ettől függetlenül lehet, csak az a furcsa, hogy egyszerre mindkettő hangfal és egyszerre a mélyek meg a közepek.. Ezt nem tudom hova tenni.
Vagy az erősítőd tud többet 60 wattnál vagy a hangfalak nem tudnak 70-et. Van műszered? Mérd át a hangváltót is és a hangszórókat is. Biztosíték nincs benne véletlen? Láttam már ilyen furcsaságokat.
Lehet hogy nem igazak az adatok, de gyárilag vannak ráírva a hangfalakra is meg az erősítőre is. Egyébként műszerem nincs, megmérni nemtudom sajnos, a hangfalakban nincs biztosíték, az erősítőben is a biztosítékokat nézegettem először, de azok is rendben vannak.
Közép hangszóró nem feltétlenül ment tönkre, ha a váltóban soros ELKO is van előtte, csak szétpukkanhatott jobbesetben. Mély és közép hangszórót ceruza elemmel tudsz egyszerűen tesztelni. Ja és a mélyhangszórónál bevezető szálak épek?
kondenzátorok vannak a váltóban, csak nem tudom melyik hogyan, mi elé van kötve. Jó lenne ha csak ez lenne a baj. Azt viszont leírhatnád nekem, hogy hogyan teszteljem elemmel a hangszórókat. Nagy segítség lenne. Köszi.
Képeket rakhatnál fel a hangszórókról és a váltóról is. Az elemet a hangszóróra kötöd és attól meg kell mozdulnia, kopogó hangot ad ahogy érintgeted az elemet.
Na elemmel kipróbálva a magason kopogó hangot lehet hallani de a mélyen és a közepen nem lehet...:S Hozzáértettem csak ugy simán a vezetékeket a hangszórókhoz, a magas szól is rendesen, a mély és a közép viszont nem.. Képeket nemsokára teszek fel
Az hogy egyszerre 4db hangszóró elment vadászni, számomra inkább az erősítő meghibásodása felé tereli a figyelmemet. A bár nem tudom hogy ez milyen,de a "normál" szobai erősítők sokszor nem rendelkeznek semmiféle kimeneti hangszóróvédelemmel. Érdekes lenne egy kimeneti egyenáramot mérni a végfok kimenetein, mert még egyszer mondom, az hogy ilyen gyorsan és egyszerre 4, az több mint furcsa.
Idézet: „Na elemmel kipróbálva a magason kopogó hangot lehet hallani de a mélyen és a közepen nem lehet.” Leírta, hogy nem erősítő baj. Lehet, hogy nem egyszerre ment el csak nem vette észre.
A hangszórókat egyesével is ki kellene próbálni tehát külön csak a mélynyomót/nyomókat és külön a közepeket is.
Amit idéztél azzal semmit nem irt le, főleg azt nem, hogy az erősítő kifogástalan.
Hali.. nem tudom, jó topicba irok-e (ha nem, akkor bocsi ha offolok)...Van vezetek nelkuli mikrofonom 2 csatornás A es B. Azon gondolkodtam, hogy miért van a receivereken sokszor 2 antenna, akkor is ha maga a cucc 1 csatornás, vagyis 1 mikrofontól fogad jelet. Lehet hülye a kérdés de tényleg nem tudom :no: magyarazza már el valaki köszi
Azért van rajta 2 antenna, mert un. true diversity vevő. Azt jelenti, hogy a vevőben gyakorlatilag 2 tuner van mindegyik saját antennával, és az elektronika folyamatosan figyeli az egyes antennákon a jelerősséget, és mindig az az aktiv ahol ez magasabb. Segítségével sokkal jobb a" lefedettség", tehát sokkal kevésbé fordulhat elő hogy a mikrofon kihagy. ( Kioltások, visszaverődések a falakon, vasszerkezeteken stb.) Amelyik miki nem ilyen, az nem tekinthető professzionális felhasználásra alkalmasnak.. Megtéveszthető lehet, hogy vannak olyanok is melyek bár 2 antennásak, mégsem a TD elven működnek, tehát nem sokat érnek.
Röviden ennyi.
Á értem.. akkor ezért van a nagyobb márkáju microfonoknak (pl SHURE) mindnek 2 antennája. Köszi :yes:
Egyesével is kipróbáltam mindegyik hangszórót, odanyomtam a vezetéket hozzájuk, a magas okés, a többi nem szól így sem. Mondjuk lehet hogy önmagában nem szólnak, hanem kell hozzá a kondi a kapcsolóról, szóval szerintem az a legvalószínűbb, hogy a kapcsolónál szállt el valami...
Helló! Önmagában is kell hogy szóljon! A többi alkatrész kondi stb... csak a frekvenciák "szétválogatására" valók!
Mozgasd meg kézzel a mély sugárzó membránját. Sikál, akad vagy valami ilyesmi? Mert ha igen akkor valószínű szénné égett. Ha nem akkor esetleg litze szakadásos, vagy a litze és a lengőcséve találkozásánál lehet a szakadás, esetleg a lengőcsévén valahol.
Véleményem szerint innentől műszer nélkül nem tudsz többet tenni. Erősítő kimenetét is meg kéne vizsgálni (egyenfesz stb.) de ehhez technikán kívül jártasság is elkellene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |