Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 5 éves Junkers euroline kazánunk, ZW 23-1 KE 23, elromlott, a szerelő szerint panelt kell cserélni 60000 ft . A kérdésem elképzelhető-e, hogy a panelt lehet javítani és ha igen milyen szakember kell hozzá, esetleg konkrét tipp Győr környékéről Köszönöm
Szia!
Írd le, hogy mit csinál a kazán. Ha egyáltalán semmit (nem kattan, nem indul a ventilátor), akkor panel csere. Egyébként ennek a panelnek a trafó a gyenge pontja, de ilyen trafót sehol sem lehet venni, ezért kell panelt cserélni.
Sziasztok.
Kérdésem a következő: Termomax Gimax 24K típusú kombi kazán vezérlőpanelja meghibásodott, ki lett cserélve aztán megint és most megint csere lesz. Most már van 2-3 panelem 1db 4 éves, 1db 1hónapos és a mostani 2hónapot bírt. Van lehetőség ezeknek a panelekben történt hiba felderítésére illetve javítására ? A hiba : a lángőrző elektróda ( egyben gyújtó is) az alaplángról küldi az ionizációs jelet a panelnek, hogy nyithatja a gázt és mehet a fő láng, és ezt nem teszi meg a panel ( nem veszi az adást ) . Ha valaki tud segíteni ebben az jó lenne. Elsősorban Bp. de vidékre is elpostázom ha ott a megoldás kulcsa. Köszönöm azoknak akik segíteni tudnak.
Ez nem egy sima mezei kombicirkó? Ebben nincs ventillátor. Ledes hibakijelzése van.
Szia!
Úgy tudom a Gimax 3 elektródás, 2 a gyújtást végzi 1 pedig az ionizációs lángőr. Mind 3 panelnál ugyanez volt a hiba? Amennyiben így van javaslom a panelen kívül is végezz hiba ellenőrzést. Esetleg a lángőr elektródát egy reszelő segítségével tisztítsd meg lehet rajta egy vékony oxid réteg. Ellenőrizd az elektróda vezetékét a panelig, nem árt megnézni, hogy az égő rendesen rögzítve legyen, ez a földelés miatt fontos.
Szia.
Ebben a típusban 1db elektróda végzi a gyújtást és a láng őrzését is. 2 hónapja lett megtisztítva "nem is volt koszos" amikor minden át lett rajta nézve ismét. Sajnos biztos, hogy panel cserés ill. jó mert még garanciában cserélik. Csak a 3db hibás közül szeretnék egyet megjavíttatni, hogy amíg kicserélik (2,3-5,7nap) addig legyen egy tartalék. Jó lenne most is a lakás melege és a meleg víz.
Szia!
Igazad van, ebben tényleg nincs. Én még csak zárt égésterűvel találkoztam ebből a típusból élőben.
Sziasztok! Köszönetet szeretnék mondani önkosenior felhasználónak a Buderus U012 vezérlőpanel hibájának feltárása és javítása leírásának közlése miatt, ugyanis keményen megspórolt nekem 60k huf+afa-t. Tényleg annyi volt a baja amit leírt és kicseréltették volna velem a full panelt fentebbi összegért a gari lejárta után 2 héttel, ami ráadásul azt írta egy másik felhasználó hogy típushiba... Vicc az, hogy alkatrész keresés közben találtam meg ezt a fórumot véletlenül. Szóval mégegyszer köszönöm! Üdv! csezs
Hali! üdvözlet mindenkinek, van 1 westen energy 240fi combi gázkazánom , szerencsére hibamentes, kérdésem az hogy a pc szünetmentes tápegységét hozzá lehet e-kötni vagyis hát érdemes-e - a kazán, papirja szerint fázis érzékeny. köszönöm!
Szia!
Valóban fázis érzékeny. Érdekes kezdeményezés, miért ne köthetnéd rá. Majd írd meg, hogy sikerült.
Szerintem az kimenet egyik felét mindenképpen "nullázni" kellene, mivel a lángérzékelés enélkül nem nagyon menne!
Üdv. Mindenkinek! Égbe vágó kérdésem lenne. Miért esik le a nyomás a fűtés rendszerbe. Két naponként v. mikor lekapcsol a kazán vízhiány miatt, mindig utánna kell tölteni. A kazán ki van egészítve egy 16l-es kiegyenkítő tartállyal, mert tönkrement a kazánba levő. Ez volt a leolcsóbb megoldás. (Beretta Ciao kombi a kazán, négy éves). Ha a gyárit kicseréljük, annyiért adtak volna egy új kazánt. Sehol, semillyen csöpögést, szivárgást nem lehet felfedezni. A vezetékek a padlószint alatt futnak köpenycsőben. Annyi van, az utóbbi időben fedeztem fel, az egyik radiátor néha szuszog, de nem mindig. A lapradiátorok osztócsöves/szelepes megoldással van szerelve. Dió héjban ennyi. Várom tanácsaitokat.
Hali! köszi szépen egyenlöre ,mig biztos nem lessz a dolog visszafogom magam, mert ha kárt csinálok az tetemes lessz!
Hali ! azért szuszog mert nincs kilevegöztetve, és felsincs töltve rendesen, a laza csavar elengedi a nyomást, szerintem ,kezdöként én is szivtam vele.
Szia!
Amennyiben teljesen megbizonyosodtál arról, hogy sehol sem enged. A rendszer légmentesen fel van töltve. Abban az esetben mindenféleképpen ellenőrizned kell az ujj tartályt. Elengedhette a levegőt, ez nem ritkaság. A tartályon cserélj szelepet. Majd töltsd fel újra levegővel. Ezután töltsd fel a rendszert vízzel, úgy hogy a tartályban lévő légnyomásnál 0.2 bárral legyen nagyobb a víz nyomás. A tartály feltöltésének módjáról találsz bővebben is itt csak olvass visszább. A szuszogás amit hallasz az lehet afféle csorgás is. Ez akkor fordul elő ha a radiátorszeleped túl van szűkítve és a fűtő víz áramlási sebessége magas. Vagy levegős a fűtőtest.
Kazanszervizben dolgozom es egyre gyakrabban talakozom az 5-6 eves gazkazanoknal a Honeywell S4565CM tipusu gyujtoelektronika meghibasodasaval amely a Honeywell VK4105G tipusu gazszelepet vezerli.
Nem tudna segiteni valaki nekem ennek az elektronikanak a megjavitasaban?
Köszönöm a segítséget, természetesen utánna járunk a dolognak. Valamit elflejtettem kérdezni. Hova tünik a víz, amit mindig pótlok, valamint: miért nem megy fel a víz nyomása 09-1bar fölé. üdv
Bocs, de kihagytam az előbbiből. Ha azt akarom, hogy a víz nyomása nagyobb legyen, ki kell engedni a levegőt a tartályból. Gyárilag 1,5bar nyomáson van ( ha jól emlékszem). Megmértem, annyi volt. üdv
Sziasztok!
Idézet: „...miért ne köthetnéd rá” A PC szünetmentes tápok általában nem szinuszos kimenetűek, hanem közel négyszög. Ettől a jelalaktól a kazánban lévő szivattyú, melegszik, és a hangja sem természetes. Aztán ezenfelül, a kazánban lévő egyéb 230V-os fogyasztó, mint például --gázszelep, esetleges váltószelep, vezérlőpanel tápja-- sem biztos, hogy hosszútávon életképes maradna az efféle tápellátás következtében. Szóval csak nagyon óvatosan azzal a próbával...
Szia! Nem értem ezt az egészet hogyan csinálod. Az, hogy ki kell engedned a levegő nyomást ahhoz, hogy a hálózati víznyomással nagyobbat értéket érj el, az hibás működést fog eredményezni. Itt lehet olvasni a folyamatról.
A gyártó szerint javítása tilos, ezért nem tesz közzé dokumentációt. Egy balaset után ha belenyúltak, megvan a bűnbak és tovább nem érdekes!
Néhány hibás darab feltérképezése feláldozása után talán javítható lenne, de ki vállalja a garanciát és a felelőséget? És ki venné meg az újat aranyárban?
Teljesen igazad van abban, hogy hivatalosan nem javítható, de az utolsó mondatoddal szinte azonnal meg is válaszoltad a dolgot. Néhány vezérlőpanelnak előjönnek úgynevezett típushibái, ami a gyenge minőségű, vagy aláméretezett alkatrészek miatt van. Na most ezen alkatrészek cseréje, feltételezve, hogy egyenértékű beépítésről van szó, hogyan ronthatja a kazán biztonságát? Ezek rendszerint kontakthibás relék, kiolvadt alkatrészlábak, esetleg kondenzátorok melynek lecsökkent a kapacitása, Ha kicserélik egy jobb fajtájúra már megy is a kazán, és nem kel sok tízezer forintot kiadni egy új panelra, amiben gyárilag ugyanez a hiba bele van már építve. Akkor gyárilag hol volt a biztonság? Vitáztam már erről a dologról két kazántípus országos szervízhálózat vezetőjével is, de ők csak a zsebük alapján tudtak véleményt formálni.Na de ez csak szintén egy vélemény volt a sok közül.
Kazanszervizben dolgozom es egyre gyakrabban talakozom az 5-6 eves gazkazanoknal a Honeywell S4565CM tipusu gyujtoelektronika meghibasodasaval amely a Honeywell VK4105G tipusu gazszelepet vezerli.
Erdeklodni szeretnek, hogy valaki javitott mar korabban ilyent vagy hasonlot? Esetleg valakinek valami tippje mivel lehet a gond?
Hali! _lehet félre értettél vagy rosszul írtam. Semmit nem engedtem ki. Annyi volt, rá lett köttve egy kiegyenlítő tartály, aminek a belső nyomása azt hiszem 1,5bar. Általában 0,6bar-a szoktam feltölteni a rendszert (után töltés). Nos, mikor bekepcsol a kazán 0,9-1bar-nál magasabbra nem megy. Mikor jó volt, helyesebben a saját kiegyenlítő tartályával működött, akkor ez az érték 1,5bar volt. A másik, amit kérdeztem, mivel két naponként utánna kell tölteni, hova tünik a víz? - erre lennék kíváncsi. Valaki már említett nekem ezen a fórumon kívül, mivel átkötő csöves megoldást alkalmaztak, gőz formájába, amit nem veszünk észre, a tömítéseknél elszivárog, ahogy öregszik a tömítés. Nos igaz lenne? üdv
Szia!
Olvastam kérdéseidet. Javaslom olvass a " kombikazán működése hiba " című fórum ( rovatban ). Ott a tágulási tartállyal kapcsolatos hibák már meg lettek válaszolva. Remélem segítettem.
Ariston Uno 24ffi nem ad szikrát. A szikra trafó jó, és a begyujtási folyamat minden más fázisa müködik. A gázszelep is nyit, beis gyul gyujtóról. Mit cseréljek, hogy beinduljon. Valami apróság lehet. Tudna valaki segiteni? Köszi szépen.
Szia! Ezt már megoldották egyszer itt. Nem tudom mennyire vagy felkészült egy ilyen cserére. DE CSAK olyan típust építhetsz be, mint amilyen az eredeti volt! Bővebben: Link
Kösz, de ezt ismerem. Ez nem ad szikrát semmit. Nem vagyok teljesen kezdő, de eddig nem javitottam panelt elvből, de a mai árak mellet, azt hiszem jól jön a segitségem pár olyan családnak, akik egy uj panelt nem tudnak megengedni maguknak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |