Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   428 / 1274
(#) Brian88 hozzászólása Jan 26, 2011 /

Egy új kérdés másik TV-vel kapcsolatban
Típus: MD3745VTS (Az MD3725 is nagyon hasonló talán ugyan az az elektronika???)

A hiba jelenség: A tv maga tökéletesen működik DE nincs hang semmilyen csatornán.
Szépen az évek alatt folyamatosan halkult a Tv, mindig hangosabbra és hangosabbra kellet venni, de mostanában végleg elhalkult. Mi lehet a hiba forrása?

Amit már megnéztem: A végfok biztos hogy jó, kb egy külön álló részt alkot, egy kábelen keresztül kapja a jelet a panel egy részéről. Lehúztam a kábelt és adtam rá audió jelet szólt rendesen. De akkor hol lehet a hiba?
(#) Atka15 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Sikerült. Nagyon szépen köszönöm.
(#) kadarist válasza Atka15 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Szívesen!
(#) attila1 válasza bedrock hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Hali. Ha nincs a tv-n S-video,csak RCA,meg Scart akkor nem fog összejönni szerintem.Azt hiszem más frekvencián dolgozik a videokártya a számítógépben.
Én is csak úgy tudtam összekötni,hogy a videokarin minimum legyen S-video.És a tv-n is ezt használom.Így normális kép van. Remélem segíthettem. Attila
(#) bedrock válasza attila1 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Van S-V is, de azon sincs kép, csak hang.

Pár hónapja gond nélkül működött.
Nem tudok rájönni mi változott meg.
(#) attila1 válasza bedrock hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Valószínűnek tartom,úgy kötötted össze a két készüléket,hogy nem volt kikapcsolva.Sajnos erre nagyon érzékeny a tv is és a videokari is a hirtelen potenciál különbség miatt.Néhány ismerősöm már járt így...
(#) kadarist válasza bedrock hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Tönkre ment a videokártya kimenete. Ennyire egyszerű a képlet.
(#) Fery válasza bedrock hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Ami egy komoly probléma szokott ilyenkor lenni : A számítógép védőföldelt, a TV kettős szigetelésű, ráadásul a TV-be be is van dugva az antenna kábel ami ismét csak más potenciálon lehet. Ezek a kialakuló potenciál különbségek tönkretehetik akár a TV-ben a KF IC-t, cseréltem már ez ügyben rengeteget, vagy akár a videókártya videokimenetét is. Amikor összecsatlakoztatunk TV-t meg számitógépet akkor mindig, vagy ki kell húzni az antennakábelt vagy erre gyártott antenna leválasztót kell használni, ami az antenna jelet galvanikusan leválasztja.
Fery
(#) bedrock válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Más TV-vel megy.
És ezzel a panasonic-kal is ment régebben.
Pontosabban mi ez a KF IC?

Köszi
(#) Fery válasza bedrock hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

A Tuner utáni Középfrekvenciás fokozat IC-je. Sok mindent csinál, többek között ő felel a bejövö videojelek, dekóder felé történő továbbitásáért a megfelelő videobemenet kiválasztása után. Egyébként ennél a gyártónál ez típushiba, rendszeresen száll el számítógéppel történő összekapcsolás után.
Fery
(#) kadarist válasza bedrock hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Akkor a tévé fogadórésze ment tönkre. Szerelő kell hozzá.
(#) tornadoplus hozzászólása Jan 27, 2011 /

Sziasztok!
Samsung CK 5051 A TV- tápján levő C5030FO tranzisztor nem jó. Nem találom sehol ezt az típust. Szeretném kérni, hogy egy helyettesítőt, ha tudtok, írjátok meg a jelölését. Púpos kondikat, leégett ellenállást, biztosítékot már cseréltem.
Köszönettel: Péter
(#) kadarist válasza tornadoplus hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Szia!
Ez jó helyette: Bővebben: Link
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Köszönöm szépen!
Szia!
(#) bedrock válasza Fery hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Milyen költséget jelenthet a javítás kb?

Köszönöm
(#) attila1 hozzászólása Jan 28, 2011 /

Üdv mindenkinek. Van nálam egy Akai CT2007DT típusú tv.Bekapcsoláskor kattan benne a relé,de csak a képcső nyaka világít,kép semmi sincs.A panelokról tettem fel néhány képet.Gőzöm sincs,hogy hol kezdjem a méréseket.De az miért van,hogy a sorvégtranyó kollektorán a multi a számjelek elé-közé berakja a pontot?Nagyfrekis zavarás,vagy mi lehet? Köszönöm előre is. Kapcsolási-rajzot szedtem le hozzá.
(#) attila1 válasza bedrock hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Típus után szedd le a rajzot,abban keresd meg az IC-t,és annak a számával nézz szét a HQ-nál,sini-nél,stb...
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia!
Javítást a tápegység tápfeszültségeinek ellenőrzésével kezdjük, majd a sorkimenő trafóról elmenő tápfeszültségek ellenőrzésével folytatjuk. A függőleges eltérítés tápfeszültsége meg van? A képcső fűtésének megléte arra utal, hogy a sorvégfok működik, tehát van nagyfeszültség is. Ez mindenképpen jó jel.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia. Ezek szerint,(ha jól olvastam le a rajzról) az IC302,és az IC401 lábain mérjem meg a rajz szerinti feszültségeket?És gondolom nem készenlétben...
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Én nem látom a rajzot, de értelem szerűen kell mérni, és persze bekapcsolt (nem készenléti) helyzetben.
(#) Szami66 hozzászólása Jan 28, 2011 /

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy merre induljak. A csatolt képen látható a jelenség, ez egy Philips LCD Tv. Nem volt még dolgom LCD-vel, a modul tévéken "nőttem fel" nem tudom érdemes-e hozzáfogni. Köszi
(#) brigi hozzászólása Jan 28, 2011 /

Bocsássatok meg, de senkinek sincs tippje a 903494-es hsz re?
(#) bihari laci hozzászólása Jan 28, 2011 /

Sziasztok ,philips 29pt8617-12 tv-vel az a ,gond néha elhalványul a kép és be csikozodik ,utánna elmulik magátol 2-3 másotperc az egész ,de nem mindig csinálja mi lehet a baj ,lehet ugy használni?.
(#) ligyakeli hozzászólása Jan 28, 2011 /

Sziasztok segítség kellene,egytvét kellene beazonosítani.Ezvan a hátulján CTV K51 T,SAL 2403/1 N.009,az alaplapon semmi üdv ligyakeli
(#) cicne23 hozzászólása Jan 29, 2011 /

sziasztok
segitséget szeretnék kérni egy GRUNDIG Cuc 3300 tipusu tV vel kapcsolatban
kap egy antenna jelet és nem fog semmit
viszont egy darab drótról szemcsésen bejön a kép
az antennám tökéletes
olyan mintha nem kapna megfelelő szinkron jelet
a szinkron panelen tda 4440 van de nem találtam róla semmit igy helyetesiteni sem tudom semmivel
akinem van tippje megköszönöm
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Szia István.Megnéztem az Ic lábain a feszkókat,meg a körülötte lévő diódát,ellenállásokat.A feszültségek olyan szinten nem stimmelnek,hogy rajz szerint a 2-es lábán 13.6V helyett 24.7V van,az 5-ös lábán 0.9 helyett 0.06,és a 7-es lábán 1.7 helyett 0.06 V van.Az ellenállásoknál meg olyan eltérések vannak,hogy kb.8db-ot kikell forrasztani,mert szerintem becsapja valami a műszert.Például (R 407)470 Ohm helyett csak 13 Ohm-ot mérek.És ez a kör is ott van az Ic 2-es lábán.Köszi,hogy eddig segítettél!
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Az ellenállásokat kiforrasztva kell mérni! A rajz linkjét küldd el, légyszíves, vagy magát a rajzot.

Szia. A rajzot küldtem a privát címedre.Az összes gyanús ellenállást kiszedtem,kimértem,és végül is csak egy szorult cserére.Az R408.Alig találtam meg a kapcsoláson,annyira olvashatatlan volt a számozás.Ha minden igaz,akkor a rajz 5.-ik oldalán,alul,az R429 mellett van.Ennek 150 Ohm-nak kéne lennie,és én 46 Ohm-ot mértem.Kicseréltem jó értékűre.Most áramot neki,és mérjem újra végig az IC-n a feszültségeket?
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Azt nézd meg, hogy a C405 és C406 sarkain mekkora feszültség van. Az előbbin 25V-ot kell mérned, az utóbbin 12V-ot. Ellenállást ne cserélj még, csak méricskélj. A rajz innen letölthető: Bővebben: Link

C405 32V-ról indult,és néhány perc után megállt 26.3-on.
C406 27-ről indult,és megállt 24.3-on.Ellenállást már kicseréltem,így mértem ezeket.De az megmaradt 150 Ohm-nak.
Következő: »»   428 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem