Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1163 / 3998
(#) palanta hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok!
Egy sokak számára buta kérdésem van,de nekem lövésem nincs ezekhez a dolgokhoz.
A kérdés az, hogy ledet megfelelő értékű ellennállás közbeiktatásával lehet használni váltóáramról is vagy csak egyenáramról?
Ha csak egyenáramról,akkor mire van még szükség?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) qvasz2 válasza palanta hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Lehet, de tudni kell, hogy a LED-ek 5-10V -nál nagyobb feszültséget nem kedvelik záróirányban. Ha nagyobb váltóról táplálod, akkor kell egy dióda is .
(#) palanta válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Köszönöm szépen az infót!
Pontosan 5V váltóról menne a dolog, ha jól számoltam éppen 80 ohm-os előtétet kellene alkalmaznom!
Ha 100 ohm-ost teszek elé nem lesz túl halvány?
Superflux 4 lábu ledről van szó.
Üdv és köszi mégegyszer.
(#) qvasz2 válasza palanta hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Létezik 82 ohm is a szabványsorban, de ha csak 100 van kéznél, próbáld ki azzal. Vagy keresel egy nagyobbat és mellé-kötöd (100 és 500 ohm párhuzamosan = 83 ohm)
(#) palanta válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Ezer köszönet mégegyszer!
(#) LGS94 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Üdv! Valakinek van egyszerű sebességfokozatkijelzőhöz kapcsolási rajza motorra?
(#) zolika60 válasza LGS94 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Itt keress.Bővebben: Link
(#) David.zsombor hozzászólása Jan 30, 2011 /

Lenne egy nagyon kezdő kérdésem: Ugye a hangszórókat mindig párban árulják és az ár is egy párra vonatkozik???Köszi
(#) zolika60 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nem. Lehet darabonként is venni.
(#) David.zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

És akkor honnan tudjam hogy melyik?Mert pl a hestorén nincs kiírva h kettő darab viszont a képen kettő van
(#) Kovidivi válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Küldj linket, és megmondjuk!
(#) janikukac hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok ! Szerintetek nagyon rossz minúségű lehet? Bővebben: Link
(#) kadarist válasza janikukac hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia!
Semmilyen adatot nem adnak meg erről a termékről, úgyhogy ne foglalkozz vele.
(#) janikukac hozzászólása Jan 31, 2011 /

Ha a képre rákattintasz, nagyban írja róla, hogy MADE IN CHINA. Csak ezért kérdem, hogy megéri -e megvenni...
(#) B.I hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a csillagpontos földelés?
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Az ón ott is ón.

De azt nem tudod, hogy ólmos vagy ólommentes vagy van benne gyanta... Kezdőknek az ólomtartalmú a javasolt.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Tudom, de volt már olyan , hogy vettem 300 FT-ér kínai ÓN-t , és olyan büdös volt, és folyton lepattant. Semmire se lehetett használni. Akkor ezt vegyem meg?
(#) kadarist válasza B.I hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Felül a nem csillagpontos, alul a csillagpontos földelés látszódik. Bővebben: Link
(#) B.I válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Köszönöm. Most már értem, akkor minden alkatrészt a földpontra kell vezetni külön vezetéken.
(#) kadarist válasza B.I hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Itt egy gyakorlati példát láthatsz csillagpontos földelésre.
(#) eaton hozzászólása Jan 31, 2011 /

ˆ eaton1978
ma 11:56 | privát | válasz erre | #1238
Hello mindenkinek. Teljesen laikus vagyok a kérdésben, előre is elnézést kérek. Egy olyan rádióadót szeretnék csinálni, ami egy vagy maximum két gombelemmel 6-8 méterre jelet tud adni. Ezt a jelet a 6-8 méterre lévő vevővel szeretném megfogni, hogy a vevő egy leddel jelezze, hogy ad az adó. Magyarul: ha a vételi körzetbe jön az adó, azt a vevő jelezze. Ha valaki tudna nekem segíteni egy kapcsolási rajzzal, vagy bármilyen magyarázattal, nagyon hálás lennék. Sajnos- mint már említettem- teljesen buta vagyok a rádiójelekhez, FOGALMAM NINCS RÓLA, ha valaki segítene, akkor kérem, hogy minél egyszerűbben magyarázza el (óvodás-szinten). Előre is köszönöm a segítséget, reménykedem, hogy valaki megszán.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Légyszi válaszoljatok az ónnal kapcsolatban. Nagyon sietek ! Megéri vagy nem ???
(#) edison14 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Nemrég válaszolta zolika60, hogy
Idézet:
„Az ón ott is ón”
tehát igen megveheted. Furcsa lenne ha minden országnak saját magának kellene előállítania mindent. Azt nézd meg, hogy mennyi a gyantatartalma. Ha gyanta nélkülit veszel akkor nem fogsz tudni szép forrasztásokat készíteni.
(#) janikukac válasza edison14 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Itthon gyantás van, és összemocskolja az egész NYÁK-ot. Tetejében, nem is vezet, és csak küszködök.

Gyanta vagy valamilyen más folyasztószer nélkül pedig nem lehet forrasztani. A "mocskot" be kell vállalni. Az ónban lévő gyanta praktikus, mert mindig ott van, ahol szükség van rá.
(#) kadarist válasza edison14 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

De nem tudja megnézni, hogy milyen, mert nem írják. Csupán csak annyi a baj, hogy ez így zsákbamacska.
(#) ECL82 hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok, nem vagyok tisztában a képen látható panelműszer működésével. Egész pontosan azt nem értem, hogy hogyan tudok vele feszültséget és áramerősséget mérni? Esetleg egy kapcsoló beiktatásával tudok a két mérni kivánt paratéret között választani?
Egy kezdő, egyszerű labortápban szeretném felhasználni.
(#) janikukac válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Aham. Amúgy, van itthon gyantám, a NYÁKOT mindíg begyantázom...

Ezen felül használj gyantás ónt. A visszamaradó gyantát aztán alkohollal lemoshatod.
Következő: »»   1163 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem