Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Egy sokak számára buta kérdésem van,de nekem lövésem nincs ezekhez a dolgokhoz. A kérdés az, hogy ledet megfelelő értékű ellennállás közbeiktatásával lehet használni váltóáramról is vagy csak egyenáramról? Ha csak egyenáramról,akkor mire van még szükség? Válaszokat előre is köszönöm!
Lehet, de tudni kell, hogy a LED-ek 5-10V -nál nagyobb feszültséget nem kedvelik záróirányban. Ha nagyobb váltóról táplálod, akkor kell egy dióda is .
Köszönöm szépen az infót!
Pontosan 5V váltóról menne a dolog, ha jól számoltam éppen 80 ohm-os előtétet kellene alkalmaznom! Ha 100 ohm-ost teszek elé nem lesz túl halvány? Superflux 4 lábu ledről van szó. Üdv és köszi mégegyszer.
Létezik 82 ohm is a szabványsorban, de ha csak 100 van kéznél, próbáld ki azzal. Vagy keresel egy nagyobbat és mellé-kötöd (100 és 500 ohm párhuzamosan = 83 ohm)
Üdv! Valakinek van egyszerű sebességfokozatkijelzőhöz kapcsolási rajza motorra?
Itt keress.Bővebben: Link
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem: Ugye a hangszórókat mindig párban árulják és az ár is egy párra vonatkozik???Köszi
Nem. Lehet darabonként is venni.
És akkor honnan tudjam hogy melyik?Mert pl a hestorén nincs kiírva h kettő darab viszont a képen kettő van
Küldj linket, és megmondjuk!
Sziasztok ! Szerintetek nagyon rossz minúségű lehet? Bővebben: Link
Szia!
Semmilyen adatot nem adnak meg erről a termékről, úgyhogy ne foglalkozz vele.
Ha a képre rákattintasz, nagyban írja róla, hogy MADE IN CHINA. Csak ezért kérdem, hogy megéri -e megvenni...
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a csillagpontos földelés?
De azt nem tudod, hogy ólmos vagy ólommentes vagy van benne gyanta... Kezdőknek az ólomtartalmú a javasolt.
Tudom, de volt már olyan , hogy vettem 300 FT-ér kínai ÓN-t , és olyan büdös volt, és folyton lepattant. Semmire se lehetett használni. Akkor ezt vegyem meg?
Felül a nem csillagpontos, alul a csillagpontos földelés látszódik. Bővebben: Link
Köszönöm. Most már értem, akkor minden alkatrészt a földpontra kell vezetni külön vezetéken.
Itt egy gyakorlati példát láthatsz csillagpontos földelésre.
eaton1978
ma 11:56 | privát | válasz erre | #1238 Hello mindenkinek. Teljesen laikus vagyok a kérdésben, előre is elnézést kérek. Egy olyan rádióadót szeretnék csinálni, ami egy vagy maximum két gombelemmel 6-8 méterre jelet tud adni. Ezt a jelet a 6-8 méterre lévő vevővel szeretném megfogni, hogy a vevő egy leddel jelezze, hogy ad az adó. Magyarul: ha a vételi körzetbe jön az adó, azt a vevő jelezze. Ha valaki tudna nekem segíteni egy kapcsolási rajzzal, vagy bármilyen magyarázattal, nagyon hálás lennék. Sajnos- mint már említettem- teljesen buta vagyok a rádiójelekhez, FOGALMAM NINCS RÓLA, ha valaki segítene, akkor kérem, hogy minél egyszerűbben magyarázza el (óvodás-szinten). Előre is köszönöm a segítséget, reménykedem, hogy valaki megszán.
Légyszi válaszoljatok az ónnal kapcsolatban. Nagyon sietek ! Megéri vagy nem ???
Nemrég válaszolta zolika60, hogy
Idézet: tehát igen megveheted. Furcsa lenne ha minden országnak saját magának kellene előállítania mindent. Azt nézd meg, hogy mennyi a gyantatartalma. Ha gyanta nélkülit veszel akkor nem fogsz tudni szép forrasztásokat készíteni. „Az ón ott is ón”
Itthon gyantás van, és összemocskolja az egész NYÁK-ot. Tetejében, nem is vezet, és csak küszködök.
Gyanta vagy valamilyen más folyasztószer nélkül pedig nem lehet forrasztani. A "mocskot" be kell vállalni. Az ónban lévő gyanta praktikus, mert mindig ott van, ahol szükség van rá.
De nem tudja megnézni, hogy milyen, mert nem írják. Csupán csak annyi a baj, hogy ez így zsákbamacska.
Sziasztok, nem vagyok tisztában a képen látható panelműszer működésével. Egész pontosan azt nem értem, hogy hogyan tudok vele feszültséget és áramerősséget mérni? Esetleg egy kapcsoló beiktatásával tudok a két mérni kivánt paratéret között választani?
Egy kezdő, egyszerű labortápban szeretném felhasználni.
Aham. Amúgy, van itthon gyantám, a NYÁKOT mindíg begyantázom...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |