Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 116
(#) Sendi válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Köszönöm, kipróbálom.
(#) tranzisztor válasza pika75 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Hello !
A dolog az úgy áll , hogy a nyomtatás addig OK amíg a fixáló el nem kezdi továbbitani a papírt de amikor beér akkor gezdődik a baj két eset van amikor megöregszik a nyomóhenger a másik meg az amikor a síkcsapágyak megkopnak ! Utóbbi esetben képzeljetek el egy rendszert amelyben adott egy puha deformálható gumihenger amit egy merev valamivel nyomunk amelynek a két végén nem egyenlőek az erők mivel a síkcsapágyak egyike kopottabb mint a másik megnő az egyik végen a mértani tengelyek közti távolság elvesztik a párhuzamosságukat . Kérdem , a gumihenger egyformán nyomul-e össze ? Met ha nem akkor a két végén a kerületi sebesség nem egyforma ezáltal a papír ferdén továbbitódik . De ha már gyűrődések vannak a gumihengeren akkor nincs amit vitatni ezt a témát mert a jó gumihengernek olyan símának és feszesnek kell lennie mint a "baba seggének" !
(#) tranzisztor válasza Sendi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Mondjuk , hogy az egész bulinak egy kissé "okkult" íze van de az az igazság , hogy a papíron minden ki van nyomtatva , ki lehet mindent olvasni belőle mindent mint a nyomolvaső indiánok tették annak idején. Az , hogy hol a hiba ilyen esetben megméred a foltok közti távolságot és feltérképezed a nyomtatóban melyek azok a tengelyek amelyek közötti távolság megegyezik a foltok közötti távolsággal vagy melyik az a henger amelyiknek a kerülete megegyezik a mintázttal stb . De , hogy ezeknek a fránya hibáknak az okát elsőre meg tudd állapitani ahhoz egy jó pár gépet szét kell szedned meg jó pár kiló alkatrészt ki kell cserélned !
(#) pika75 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Hello. Van egy dolog, amit nem ertek: hogyan tud a papir elfordulni a nyomtatoban? Hiszen adott pillanatban 2 vagy akar 3 gorgo is "fogva tartja". Ha az egyik ferden tovabbitja a papirt, annak gyurodes a kovetkezmenye. Jelen esetben amikor a kemenceben a nyomogorgo elforditja a papirt, az meg a fenyerzekeny hengert nem hagyta el. Hogyan fordulhat el a papir anelkul, hogy meggyurodne?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Nincs valamelyik préshenger csapágy szétkopva? Nyomóerő megvan mindkét oldalon?
Rá van fixálva a festék rendesen? Nem lehet lekaparni egyik oldalon?
(#) tranzisztor válasza pika75 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Hello !
Hát a dolog ott kezdődik amikor a papír mozgtását a kemence teljesen átveszi a tálcából a felvevő görgő felveszi a papírt utána csak két kisebb görgő tolja tovább a fényhenger alá ott van transzfer henger amit két gyenge rugó nyom az igazán nagy ellenállást nem tanusit ha meg akarnánk a papírt mozgatni . Közben megy a nyomtatás beér a papír a kemencébe itt kezdődik viszont a probléma mivel a gumihengerre van bízva minden tehát ha enyhén is de ha deformálódva van akkor már nem mozgatja a papírt rendesen . Ahogy írta Sendi a papír meg van lobbanva a kemence előtt tehát a gumihenger átmérője kissebb nincs meg a megfelelő kerületi sebessége viszont a papírt konnyedén elferdití mert igen nagy felületen van becsípve a kemencében . Hiába 8O grammos a papír annyit enged meghajlik és ezt nem centikben hanem milliméterben mérik ! Ha a gumihenger szabadonfutó volna és egy teflonos aluminium henger volna a mozgató henger akkor ilyen hiba nem mutatkozna , lásd a lexmark , samsung , xerox , dell stb nyomtatók vagyis azok amelyikekben nincs teflonos film ! Viszont Sendi azt írja , hogy a gumihenger ráncos tehát a "gumi" eltűnt belőle mert ez úgy van készítve , hogy a tengelyen kívűl egy kopás és hőálló teflonfólia van a kettő közötti részt egy ilyen kemény szivacshoz hasonló szilikonos gumi tölt ki , azt hiszem sima expandált szilikongumi . Ma ha nem felejtem elhozok a cégtől egy gumihengert és lefotózom remélem találok rosszat is .
(#) tranzisztor válasza Sendi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Feltöltöttem egy pár képet a nyomóhengerről van közöttük egy lerobbant maradvány arról azt kell tudni , hogy teljesen levált a gumi a tengelyről de még igy is működött tízből egyet nem csipett be !
(#) tranzisztor válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Folytatom a képekkel !
(#) pika75 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Hello, koszi az aprolekos magyarazatot, ezzel is kicsit okosabb lettem. Amugy irodagep-szervizban dolgozok, na nem kimondottan a szerviz az en feladatom, de kissebb javitasokat is ram biznak. Viszont ilyen lap-elfordulos hibajelenseggel meg nem talalkoztam. A hp nyomtatoknal foleg a teflon foliat kell kicsereljuk, esetleg a nyomogorgo sikcsapagyat. Mas nyomtatok, fenymasolok, ha valami gond van a laptovabbitassal, osszegyurik azt. Udv
(#) tranzisztor válasza pika75 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Hello !
Az az igazság , hogy minden hasonló fixáló rendszer mint a hp-nál a gumihenger igen nagy mechanikus és termikus igénybevételnek van kitéve . Az anyag elöregedése nagyon gyors . Megfigyeltem , hogy azoknál a nyomtatóknál fordul elő gyakrabban amelyek ilyen nyolc órás strapának vannak kitéve . A másik ilyen érdekes dolog az újabb nyomtatóknál van mivel megnövelték a perc alatt nyomtatott példányszámot meg kellett növeljék a fixáló hőmérsékletét és ez miatt hullnak a nyomtatók mint a legyek legalábbis ami a fóliát illeti . Nagyon sok romlik a hp lj 1O1O -es sorozatból ! Azonkivül még van rengeteg dolog de az már "nem nyilvános " nehogy a konkurencia tanuljon belőle ! Üdv !
(#) perlaci hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok
Még mindig a Samsung scx4300 -al kínlódok. Azt kéri a tulaj, hogy cseréljek benne e-promot mert állítólag visszabutítva 4200-ra használhatók azokba való csippelt tonerek. Tudtok valamit efféle megoldást?
Köszi Laci
(#) perlaci válasza Sendi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Sendinek nem nagyon jön össze az a nyomorult 1000-es széria. Nekem kétszer volt efféle hibám és komplett égető csere után is maradt a jelenség, ezért írtam elektronika hibát. Gyanítom megöregszik a lézer és nem egyenletes a fénye, vagy a tükrös motor kalisztál. Ha lesz egy kis időm előveszem az Én roncsomat és átnézem hátha meglelem az okát. Persze ha addig nem jövünk itt rá és van elég kitartása az Úrnak.
Laci
(#) zsoltee0001 válasza perlaci hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Ennél egyébként a préshenger hajtja a teflont?
(nem ismerem) Mert ha igen akkor minimális méretcsökkenés is eredményezhet ilyen hibát.
Legalábbis logikusan el tudok képzelni.
A lézeregységet már az elején kilőttük.
(#) vilamvili hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Helló mindenkinek, aki tud segítsen. HP DeskJet F2480 multifunkciós nyomtatom semmire nem hajlandó. Hibajelzés (nincs papír) van kb50 db. Újra telepítettem eredmény semmi. Tanácsot kérnék, javítás nagy ív?.Interneten szoftver frissítés eredmény semmi. Űdv mindenkinek Öreg.
(#) tranzisztor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hello !
Amióta feltevődött ez a hp 1OOO téma azóta mind a préshenger hibáját szajkózom ! Vajon hiába ?
(#) tranzisztor válasza perlaci hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hello ! Nem hinném , hogy ez így menne azt ajánlom , hogy egy hekkerelt firmware-al programozd újra majd amikor a számlálót kell reszetálni azt a kliens majd szépen bepötyögteti nem nagy kunszt !
(#) tranzisztor válasza Sendi hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hello !
A kábel egy POD-USB adapter vagyis így nevezi a HP , nincs infóm arról , hogy utánépithető volna ! Estleg kutass ezen a weblapon nagyon profi !

Lábkiosztás

Üdv !
(#) anagma hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Üdv! Van egy HP PSC 500-am,és olyat csinál,hogy konkrétan nyomtatáskor csak magenta színt használ.Persze megnéztem és van benne fekete tinta és a színesben is van.Beszáradva sem lehet a fekete mivel az alján van mindig friss tinta.Valami tipp mi lehet a gond?Köszi előre is.
(#) tranzisztor válasza vilamvili hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hello !
Van-e lehetőséged fotót készíteni a nyomtató bizonyos résziről ? A PC felismeri mint nyomtató ? Amikor bekapcsolod a motrok dolgoznak-e benne ? Üdv !
(#) vgyula válasza Sendi hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szia!
Nekem van egy ilyen "kábelem", de még nem próbáltam meg szétszedni. Annyit olvastam róla, hogy ez nem egy síma lpt usb konverter, és a nyomtatón a db25-ös csatlakozó nem lpt csatlakozó.
Üdv.: Gyula
(#) jhony12 hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok van egy Canon szines nyomtatom es mar toltotem 1 szer a patronokat de utana nem ismeri fel a patront. nem tud valaki valamijen megoldast hogy ne keljen venem uj patront, mert eleg draga mulatsag. hiaba reseteltem a nyomtatot ugy hogy ezen kivul valami megoldast varok. pl a labain valamit rakutni hogy jonak higye a nyomtato.
(#) tranzisztor válasza anagma hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hello !
Van a Hp tintasugaras nyomytatókban egy olyan megoldás , hogy ha véletlen nyomtatás közben kifogy a pl. a fekete tinta akkor a színes festékekből próbalja meg kikeverni a feketét az ne legyen megnyugtató tény , hogy az "alján van mindig friss tinta " az legyen legalább félig tele , én is megjártam a saját hp92O-mal ! Üdv !
(#) tranzisztor válasza jhony12 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hello !
A patronok számát (kétjegyű a cimkén található) ha elárulnád akkor esetleg tudnék segíteni ! Üdv !
(#) chrismis hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy HP1005 lézernyomtatóm. A hibajelenség a következő: bekapcsolás után az első 4-5 nyomtatásnál mintha nem melegítené rendesen rá a papírra a port, elkeni, és minden lapra ráviszi az egyel korábbi lapra nyomtatandó szöveget elmosódva. Lapok között kiáll hibával. Úgy tudom használni, hogy az első 4-5 lapot üresen nyomtatom (a lapok között it is kiáll hibával (kikapcs/bekapcs)), és amikor már nem villog a zöld led nyomtatás után, akkor a következő lapokat tökéletesen nyomtatja. Van vm ötletetek h mi lehet a hibálya? Nemrég vettem bele zsír új tonnert, de a hiba megmaradt... Köszi a válaszokat!
(#) anagma válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Üdv, lehet,hogy nem voltam pontos,azért írtam,hogy friss tinta van,mert ugye így nincs beszáradva.Amúgy szerintem háromnegyedéig lehet a fekete.Esetleg amibe belefolyik a tinta ott nem lehet beszáradva?Bár annyira nem tudom, hogy kerül a tinta a papírra.
(#) tranzisztor válasza chrismis hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Helo!
Meg kell mérni a hálózati feszültséget lehetőleg a nyomtató tápkábelének a sarkain nyomtatáskor ! A zsír új kazetta eredeti vagy kínai utángyártott ? Próbáld meg az első lapot ami gépen átment még egyszer visszatenni és újra nyomtatni rá . Várom a fejleményeket ! Üdv !
(#) tranzisztor válasza anagma hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Ha kiveszed a fekete patront és ráhelyezed egy papírzsepire hagy-e két párhuzamos csíkot rajta ? Az is lehet , hogy beszáradt !
(#) chrismis válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Rendben, holnap foglalkozok a dologgal, majd felteszek egy képet az eredményről... Köszi
(#) anagma válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Kivettem és húztam zsepin,hagyott csíkot,egy picit talán szaggatott volt.Ezután nyomtattam egy tesztlapot,amin már megjelent a fekete de csíkos lett a fekete,tehát kihagyott egy-egy sort.
(#) tranzisztor válasza anagma hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Hello !
A készülék szervízmenüjében van egy olyan funkció amit fejtisztitásnak hívnak azt le kell futtatni . Meleg vízben is szabad áztatni a fejet . Be van száradva azért nem nyomtat rendesen ! Üdv !
Következő: »»   21 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem