Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Igen, érthető, én millihenrynek értettem, ugyanis a kis m jelen esetben ezt jelenti. A mikronak "u" ( kis u ) a jele, valójában a görög mü betű, de az ebben a környezetben nincs a gépeken.
Ez egy komoly fojtó lesz, próbáld meg 14 menet, kb. 3,3 mm légrés kell hozzá. A nagy freki miatt mindenképpen litzéből csináld a tekercset, különben iszonyatos veszteség lesz benne. Max 0,15 mm-es elemi szálakból álljon, de ha csak 0,05-ös, akkor még jobb. Számold ki viszafelé, hogy hány szálból kell megtekerni, hogy a csévetest tele legyen. Valószínű, ventillátorral kell majd hűteni, mert nagyon meleg lesz így is. Legalább N67-es, vagy ha magyar a vasmag, akkor M2TN-C anyagú vasat használj, más maggal ekkora méretben nem is érdemes kisérletezni. A vasmag ablaka kb. 35%-ra tölthető ki, ha szépen tekered.
Kifelejtetted a Henryt, aki egy szakács volt valami francia filmben...
![]()
Remélem tudtam segíteni.
Kösz a gyors választ.Még valami nem tiszta ,milyen elrendezés legyen,egy pár H -betü formában elég?Még egyszer köszönöm
Igen, de azt Anrynak ejtjük, ha már Francia
![]()
Én voltam figyelmetlen,elnézést ha ezzel félreértést okoztam!
![]()
Igen, a két darab E betüt szembefordítod egymással, közé beteszed a légrést. Persze, bekapcsolás előtt be kell mérni, hogy az induktivitása megfelelő e. Ki kell próbálni, talán jó lesz ventillátorral. Ha nagyon meleg, akkor 4 db vassal lehet megcsinálni, akkor kevesebb menet kell, vastagabb litze, stb...
Most értem csak meg... mit értesz H betű forma alatt? Ha azt, ahogy itt a hegesztőgépekben van a kimeneti fojtó megcsinálva, úgy nem hiszem hogy jó lesz, kicsi lesz az induktivitása. Nem, már egyáltalán nem értem ezt a H betüt. Idézet: „Kifelejtetted a Henryt, aki egy szakács volt valami francia filmben..” Én erre értettem! ![]() Azért köszi az infót!
Igen, hát az előbb írtam, hogy a szakács...
Igazán nagyon köszönöm. Sokat segítettél vele. Remélem valamikor vissza tudom segíteni.
![]()
Így értettem a H alakot
Igen, ilyen a hegesztőkben a fojtó. De ezt hogyan csinálod meg az E65-ből? Hova tekered a drótot?
Ebből ilyen formában nehezen,ezt csak azért raktam fel hogy tiszta legyen a kép,hogy értem a H formát
![]()
Jó. A "H" formát csak "U" vasból tudod megcsinálni.
Sziasztok olyat szeretnék kérdezni, hogy valakinek nincs e einhell btiw 160 kapcsirajza. Sajnos állítólag
párás helyen volt tartva aztán bekapcsolták és semmi szuflát nem adott ki mind a négy igbt felrobbant benne az azok vezérlő bemenetén található ellenállások és diódák szénnéégtek illetve tönkrementek :eek2: ezek transzformátorokon keresztül kapták a vezérlőfeszültséget aminek a másik oldalán fetek (irf ...)találhatóak azokon illetve a tekercseken rendellenesség nem látható műszerrel is minden ok. Az igbt-k után van a ferritmagos trafó(a főtrafó) amin megint nem tapasztalható rendellenesség. Azt szeretném megkérdezni mire ügyeljek esetleg, hogy ha a rossz alkatrészeket kicserélem ne egy kb 15000ft os tüzijátékot csináljak.Szóval jó lenne egy kapcsirajz meg egy kis tanács . ![]() Segítségeteket előre is köszönöm! Tisztelettel : jozs
Gondolom, te erre az elrendezésre asszociáltál ,vagy én értelmeztem rosszul?
![]()
Nem, én egy rendes, E betű alakú E65 pár vasmagra gondoltam, amit egymással szembe fordítva, légréssel kell összerakni.
Szia István.Egy éve eszmét cseréltünk egy UTP 3 fázisú gépről,akkor írtad,hogy SH10N80-sa fettek vannak benne-az enyémbe BUX98PI bipoláris trnyók állítólag és neked volt igazad a kis panel SMD-s ből átlett alakítva hagyományas szerelésre ezt az SH10N80-akat mivel tudnám pótolni esetleg van-e dokumented a gépről?
![]()
Szia András!
Nekem csak olyan doksim van,amit kézzel rajzoltam akkor amikor egy ilyen gép javításra hozzám került. A bipoláris tranyókat hogy hajtották meg? Ahhoz eléggé át kellett szabni a meghajtó fokozatot. Van nekem egy régi Fronius Transpocket 200-as gépem, ami rossz(így vettem),abban szintén bipoláris tranyók voltak, de a végfok meghajtása az egy külön kártya, tranzisztorokkal. A gépről van néhány fotóm, elő kéne keresnem,és elküldeni, összehasonlítás képpen, hogy ugyan arról a gépről van-e szó?
A kéziraj is jó csak legyen valami a meghajtás oldalanként 1-1 szintén olyan tranyó-jól öszevan gányolva-míg kiderítem? A fettekről nemtudsz valamit?Kerestem a neten-nemsokLefotózom és fölteszem-csakmos mennem kell.Üdv.
![]()
Itt a kapcsolófet adatlapja.
A rajzokat be kell szkennelnem, majd utána tudom csak küldeni. Rövidesen indulok dolgozni,emiatt aztán csak holnap kerülhet rá sor.
Sziasztok! Szeretnék építeni egy Maci inverteres hegesztőt. A vasak régi TV sorkimenő vasak lennének. Az lenne a kérdésem, hogy a főtrafót hogyan kell kivitelezni? (Hány pár magból, mire kell figyelni tekerésnél, hány szál drót, légrés, stb.) Valamint a fojtóról is kéne egy kis információ. Egyenlőre ennyit tudok megcsinálni, valamint a panelt. Előre is köszönöm a segítséget.
Szerintem ha visszaolvasnál néhány oldalt, választ kapnál a kérdésedre.
![]()
Már próbáltam jó néhány oldalt visszaolvasni, de mindenki mindenkivel társalog, így elég nehéz kibogozni :no: Megpróbálom kibogarászni, ha nem megy akkor kénytelen vagyok letenni a dologról
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |