Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó reggelt mindenkinek. Ma már 27 éve idegesítem az embereket, ezt is megéltem. Majdnem élt pont 27 évet rávéshető a táblára, de szerencsére nem tud még a fázis sem agyoncsapni, legalábbis egy és ilyen "törpefeszültség". Sosem követtem el még ekkora idiotizmust mint ma születésnapomon. Martam kis kézi géppel 2 es acélba hangszórónak furatot, a gép fél úton leállt, szénkefe. Tettem bele újat, erre először a világ történelemben nem áramtalanítottam a készüléket, picit szentségelés után azt mondom jól vagyok, fejem az már előtte is fájt.
Legalább kicsit felvillanyozódtál.
Velem is fordult már elő hasonló. Egy magnódecket méricskéltem. Félig szétszedett állapotban forgattam ide-oda,természetesen feszültség alatt, amíg az egyik fordításnál nem tenyereltem a 230-as üvegcsöves biztosítékra. :csodalk: Egyébként boldog szülinapot!
Köszönöm, elő fog még párszor ilyen fordulni az biztos, mármint megrázó élmény. 10 évente egyszer esetleg.
Én legalábbis reménykedem ebben.
Nekem egész életemben két ilyen élményem volt. Az első még óvodás koromban. (Benyúltam hátulról a néprádióba, hogy kivegyem a bácsit.) A másodikat meg lentebb már ecseteltem. Úgy gondolom ez egy életre elég, ezért nem is szeretném még egyszer átélni. Persze teljesen kizárni nem lehet.
Az biztos. De lehet, hogy akkor fertőzött meg az elektronika. Hála a szerelőbácsinak, aki nem tette vissza a hátlapot.
Pár napja én meg csináltam az inverteres hegesztőmet, elhegesztettem kb 4 pálcát, majd kikapcsoltam, kihúztam ,hogy még véletlenül se legyen gond(pedig a kapcsoló megszakítja mindkét bejövő vezetéket), és mégis sikerült a még 300v-ra feltöltött kondikat kisütnöm persze kézzel. A hűtőbordát fogtam meg, hogy mennyire melegedhet, majd megfogtam a nyákon egy ellenállást, közben hátulról támasztottam a nyák másik oldalát az ujjaimmal, ahol persze jelen volt az említett feszültség is. Sikerült kisütnöm 170V-ra a kondikat. Szerencsére csak 4db 470µF-os kondi van a gépben párhuzamosan kötve.
Én is így vagyok néha ezzel a lámpalázzal. Emlékszem főiskolára felvételiztem, aztán a szóbelin mondják, hogy:
-Hú nagyon jó lett az írásbelije, magának ez nagyon könnyen fog menni! No onnantól, egy nagy vasgolyó lett a fejemben, és meg sem tudtam szólalni, az se ugrott be, hogy előző hónapban olvastam Mikszáthtól a Beszterce ostromát. Közöltem, hogy én semmit nem olvastam tőle, jóformán nem is tudom ki az... Emlékszem úgy rugdostak át. Aztán mikor kijöttem, eltelt két óra, és akkor csaptam a fejemhez, hogy mekkora hülye vagyok! Na hasonló helyzet amikor az ember megveszi régen áhított winyóját, aztán egy óra kínlódás után veszi észre, hogy nincs bedugva a konnektorba a gép.
....Vagy a partició törlése gomb megnyomása után jut az eszébe: Úristen, az a D meghajtó volt (data)
Sok boldog születés napot kívánok! Életed során arra kell törekedned, hogy minél több születés napod legyen és akkor hosszú életű leszel, és próbálj meg túlélni mindenkit akit csak lehet.
Köszönöm szépen . Próbálom túlélni a világot. Eddig sikerült.
Így utólag is Boldog születés napot kívánok! Velem is előfordult már számtalan ilyen eset. De van egy említésre méltó. TV Miniscipe3: Próbáltam javítani méricskélek, majd egyszer fordítom kicsit odébb aztán jött a meglepetés! Mert ugye hátul van a biztosíték (nyákos kivitel). Pont rátenyereltem.. Mondanom sem kel hogy a másik kezem a házon, amit a védőföld uralkodik.. Aztán dirrr, hirtelen azt hitem hogy valaki nyakon vágott Nézek körbe sehol senki. Majd rájöttem hogy mi történt. Csak azt nem értem a mai napig, hogyha a tenyerem rajta volt a fázis és a nullán az ujjaim pedig a földelésen, miért a másik kezemmel zártam a kört Egyébként azon a kezemen amivel zártam a kört keletkezett egy "W" égés. Tehát Walkman lettem
Nagyon kihalt a trotyik, ezért írok ide Voltunk kint a régiség vásáron. Ez volt az eddigi leg jobb! Csöves rádiók hegyei, orsós magnók is akadtak bőven. Volt egy manus akinél volt több száz darab elektroncső Meg merném kockáztatni hogy 1000Db felett volt. Valamint sikerült szinte ingyen venni egy külső vakut. Nekem a pálmát az elektronos petróleum lámpa vitte! Majd megszakadtunk a röhögésbe!
Lehet, hogy későn mentem, mert én már semmi jót nem találtam délben, pedig eddig mindig láttam valami érdekeset
Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat!
Isten legalább mindenkit tartson olyan egészségben mint ami nekem van és annyi szeretetet kapjon mindenki mint én. Akkor baj nem lesz ezen a világon, csak kevés- nagyon kevés.
Meghalt a legendás ír gitáros
Gary Moore, rock- és blues-gitáros. :rinya: Bővebben: Link Ha más nemEZT már biztos mindenki hallotta.
A nagy öregek elmennek, és ma a szennyen kívül mi van? Semmi. Illetve van, de az vajmi kevés. Régen a sláger is normális zenéket játszott, de 2000-től ő is beállt a sorba. A végén nem lehetett tudni: Danubius, Sláger, vagy Juventus? A Sztár FM is elhallgatott Január 31-én. Nem Korda miatt hallgattam, sokkal inkább Yardbirds, Small Faces, Jefferson és társai miatt, ha Pesten voltam. Sajnálom...
Ma, és pár nappal ezelőtt érdekes dolgokat láttam. Ellátogattam nagybátyámhoz, ahol nekiáltunk trafót keresni nekem. Ekkor taláétunk egy 40 éves Panasonic ( ha jól emlékszem ) bakelit lejátszót. Panelja és alkatrészei nagyon érdekesek voltak. A legjobban az ellenálások kinézete fogott meg. Nagyon érdekes, kb duplaakkora mint most. Színe barna, és nem épp kör alakúak. Ma pedig egy olyan kis rádiót láttam, amely kb. 20 éves, és West Germany-s elem volt benne. Itt már sokkal modernebb alkatrészek voltak, de még régiesebbek voltak az alkatrészek. Láttam még egy stabilizátort is, amiben nem sok alkatrész volt, csak 3 trafó és egy óriási kondenzátor. Akkorát még nem is láttam. Trafót nem találtunk, mind szét volt égve, vagy valami baj volt vele, de legalább egy picit jártas lettem, a régi dolgokban.
Most már legenda. Szememben Ő volt a világ legjobb gitárosa. Elmentem volna a koncertjére, ha lett volna, mindenképp. Ezt a február ötödikét megjegyzem.
Nyugodj Békében, Gary Moore. :rinya:
A tenoristák már köztünk vannak.
Most értem haza a patikából: Néni mellettem: - Kérek egy kiló nátrium-kloridot - Ő, megkérdezem a Főnököt. Azután kapott némi tárgyalás után (350 Ft volt nagyságrendileg). Húsz éve persze hasonlóként történt a vasklorid beszerzése... De arra nem tudok görcsöt kötni hogy 2011-ben a sóé...
Ez azért van, mert sajnos a közértben csak kálium kloriddal kevert sót tudsz venni. Az pedig nagyban elősegíti az érrendszeri betegségeket és a magas vérnyomást. Viszont kiváló gyógyszerek vannak már rá. Így mérgeznek minket. :no:
Ha valakit bővebben is érdekel:Bővebben: Link
Bizony jól mondod! Én is patikában veszek sót (NaCl-t)! 485Ft volt kilója, és egész más íze van az ételeknek vele, mint a bolti sóktól. Régen röhögtem azon, aki azt mondta, hogy csak só, bors, és pirospaprika kell az ételek ízesítéséhez. Most már látom, hogy ez teljesen igaz, mert a rendes só kihozza az ételek valódi ízét. Az a baj sajnos, hogy minden másba viszont beleteszik a KCl-t. Napi 12-15 gramm NaCl-t meg kell enni, hogy az embernek újra sós legyen az izzadtsága. Akkor elég a szervezetben a só mennyisége. Állítólag 83 féle betegség okozója a sóhiány. Többek között a népbetegségeké. (Allergia, magas vérnyomás, trombózis, érrendszeri betegségek stb.)
Urak! A természetes sóbányákban / kitermelő helyeken eleve Na-, és KCl keveredve fordul elő. A jelenlegi tengeri só (ami újrakristályosított) az még döntő többségben NaCl. Elválasztani nagyon nehéz és drága a kettőt egymástól, ezért nem is csinálják. Vagy ha igen, akkor kerül 485 Ft-ba. Próbáljátok ki a "tengeri sót" is. Annak is intenzívebb az íze, a nagymamám mindig panaszkodik, hogy azzal elsózza az ételt. Hát ezért.
Hi
Ezek a dolgok sajnos már mindennapiak, hogy ott mérgeznek benünket ahol tudnak, és még pénzt is csinálnak belőle, nem is keveset. De vannak akik tesznek is ellene valamit. Ajánlom mindenkinek, ha mást nem is de a videót nézzétek meg.
Az igaz, hogy a természetes ásványban is van KCL, csak az arányok mások. Körülbelül tízszeres. Tejfalussy professzortól olvashatsz erről is.
Egyébként boldog születésnapot!
Köszönöm szépen Srácok!. Egyébként tényleg, az izzadságom nem olyan sós, most hogy mondjátok. Az ilyen dolgokra fel sem figyel az ember. Ezért jó az internet, a "szamizdat" dolgok (agyonhallgatott, elhalgattatott) információk napvilágra kerülnek. Viszont szűrni kell tudni, sok ám az összeesküvés-elmélet. Az sem biztos, hogy aki "Tejfalussy professzorként" látszik a youtube-s videón, valóban ő az, lehet, hogy csak visszaélnek a nevével. Egy kiló nátrium-kloridot nekem megér a próba. Viszont próbálok olcsóbb helyet keresni, mert a gyógyszertárak is vegyszerboltoktól szerzik be. Még "vegyész koromból" tudok párat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |