Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Beugratós kérdés volt, mert J.A. írta, mondani meg az mondja, akinek a száján kijön… Mivel ez egy fórum, a hozzászólás itt egy írott forma, így ez képletesen értendő. Amúgy szeretem a műveit
Erről jut eszembe, borotválkoznom kéne… Megyek is
(Persze nem hosszában hasogatom a szőrszálaim, kivételesen )
Miért törlődnek állandóan a hozzászólásaim? Reggel írtam egy témába, erre most nyoma sincs. Bezzeg mások telefoffolhatják a ki-mit építettet.
Klemo: Ha a borotválkozásnál tartunk, akkor én kb egy hónapja nem borotválkoztam. Több hónapja nem vágattam hajat sem, tehát úgy nézek ki, mint egy ősember. Fogadjunk, hogy ez a hozzászólásom is eltűnik 2 órán belül. Ha nem, akkor eltüntetem.
5 hozzászólásomból átlag 4 eltűnik… Ezért vagyok annyira én is eltűnve
Akkor lehet valaki érzi a tavaszt és elkezdett gyomlálni mindent, ami az útjába esik.
Reggel felkeltem és szép napsütés fogadott. Olyan jó, hogy végre ismét süt a nap. Két nap kimaradás volt, de már hiányzott.
Ősszel még megértem a kerti takarítást, de télen? És most sem nagyon van mit csinálni, kicsit fel van ázva… Bár már elég hideg van megint. Az a kis napsütés meg jót tett mindenkinek a ködös idő után Remélem a jövő hét közepe felé megint kisüt majd a nap, és jó idő lesz!
Kedden hallottam benzines fűnyíró hangját. Valaki hamar elkezdte a fűnyírást.
Azt én is alig várom, természetesen nem nyírják még ketten sem egyszerre, hogy sztereóban "élvezzem"
Olyanok vagytok mint a Muppet show-ból a két öreg...
Remélem azért itt nem lesz fűnyírás! Bár lehet, hogy csak próbálgatja valaki a fűnyírót, hogy hogyan működik...
Én tudom halkan nyírni a füvet a centrifugamotorossal? Ezek meg zörögnek vele egész nap (a hülye, akinek a hatalmas kertje be van füvesítve…) Komolyan, szerzek valami tankmotort a kertbe, azt néha beböffentem nekik (ha lemegy az üzemanyag ára)…
Vagy kicsit megkésve csinálta meg az utolsót.
Esetleg két hangfal a kertbe, aztán betenni cd-n fűnyíróhangot, 2*100wattal. Télen is nyáron is
(Ja meg faluhelyen a flex hangja is hozzátartozik már a közhangulathoz)
Esetleg egy kecske? Mellesleg nem benzin, hanem tej és nem fogyasztja, hanem adja. Valamint nem füst, hanem "bogyó".
Nekünk csak a fél kert van befüvesítve, vagyis nem füvesítettük, jött magától. Ott abban az oldalban csak gyümölcsfák vannak, ezért is lett füvesen hagyva. Viszont jelenleg nekünk még nincs fűnyírónk hozzá, mert darabokban van szétszedve és egy dobozban várja a sorsát. Márciusban meg kell csinálnom, mert jön a fűnyírószezon és vágni kell a füvet. A szomszédok meg háromhetente egy órát kibírnak, amíg zajongok. Nyáron olyat is csináltam, hogy kipufogó nélkül vágtam a füvet. Na akkor aztán volt hang.
Ez túl egyszerű megoldás lenne nekünk embereknek...
Igen, Hadházi ezt ki is figurázta már a Showder Clubban.
Mivel városban nem lehet barkácsolni a panelban, így faluban csinálják ezt. A barkácsoláshoz meg hozzátartozik a flexezés is.
Én olyan szép amatőrműhelyeket láttam ám berendezve 10 m2-es pincében... Lehet városban is, csak sokkal nehezebb és nincs akkora gépparkja az embernek. De egy szerszámos láda mindenhol elfér. ...és ott nincsen fű és gyom, amit írtani kéne. Egyébként szerintem sokkal jobb a benzines fűnyíró, mert bizony a végén a 20 éves elektromos hálózati kábele már érdekesen nézett ki. Sokat kellett figyelni a vezetésére, így is néha átmentünk rajta, hiába minden igyekezet. Egyébként a tavasz a fásítás ideje volt biológia tanárom szerint is. Alkalmazta a naplóban. De füvet csak akkor nyírok, ha muszáj. Nem szeretem.
Ja, amikor a fém kukánk (hulladékgyűjtő edény) alja totálisan lerohadt (a többszöri visszaszegecselés után), nekiálltam flexxel 10×10centis kockákra feldarabolni
Aztán a negyedik korong után ráhagytam, mert az már kezdett gáz lenni (Jó, akkor mindenki szenvedett valamit, és iszonyat bosszantó volt arra kelni - akkor még nem 10kor zajogtak fel, hanem fél 7-kor…)
Én a barkácsolást a flexelésre értettem, olyannal foglalkozni már nehezebb, de nem lehetetlen.
Lángvágóval kell csinálni. Az zajtalan, de drága. Bár csak oxigén kell hozzá és egy PB gázpalack. Ezt már lehet így kapni együtt 30k-ért.
Akkor jobb lett volna, ha a 10 szer 10 es kockát kerekíted le, és flex korongokat vagdalod vele, hisz az volt az erősebb. Ezek szerint az a szemetesedény valóban vasból volt. A zovis, praktikakeres 300 Ft-os flexkorongtól nem szabad csodát várni.
Ne is mond az olcsó korongot. Lemez vágástól pillanatok alatt elkopott. Majd elővettük a jó minőségű de nagyobb korongot, mint ami felmenne a kisflexre, levettük a takarólemezt a flexről, fel a minőségi korong és alig látszott rajta két napi vágás után is kopás. Na meg csiszoltunk is vele, amit az olcsó nem jutalmazott és elgörbült.
Erre van egy régi bölcsesség, amit (ön)cenzúrázva osztok meg:
1. Az ürüléket akárhogy is pofozzuk vagy mossuk, ürülék marad. 2. Ürülékből csak ürülékvárat lehet építeni Plusz a saját kiegészítés: A légfrissítő spray sem segít, a trágyalegyek ugyanúgy jönnek ám...
No nem tűnt el, most akkor hogy is van?
Nem lehet, hogy veled van a baj, hogy nem a Törlése, hanem a Küldése gombot kéne nyomkodnod!
Mindjárt törlöm, oké?
De az tuti, hogy el szoktak tűnni hozzászólásaim. Valaki nem szereti, hogy írok témákba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |