Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bascom-AVR
2 byte mindegyiknel a homerseklet. Egxiknel a 3,es 4. masikban azt hiszem 5,6.
Az adatlapban le van irva a pontos szamitasi menet is....
Átnéztem az adatlapját de nem találtam meg benne a számítási menetet.(biztos én vagyok a béna)
Sziasztok BASCOM - ban hogyan lehet a SLEEP funkciót bekapcsolni? Csak egyszerűen beírom hogy SLEEP?
A, Mondjuk igen....
B, Melyik verzió? Ami utasításokat less meg: - powerdown - idle - powersave Ezek verziótól függően más-más alvó szintre viszik a processzort, és így más - más esemény is képes felkelteni alvó állapotból. Minél mélyebb az alvás, annál kevesebb külső ingerre reagál...
Köszönöm a választ. Beírtam a BASCOMBA hogy MCUCR = 48, ezzel állítottam be hogy melyik SLEEP üzemmódot akarom használni. Még egy kérdésem lenne. ATtiny 13 - at használok és amikor létre akartam hozni egy változót (pl. Dim Temp As Integer), azt a hibaüzenetet írja ki hogy "OUT OF SRAM SPACE". Ez mit jelent?
Hogy kicsi a chip memóriája
A HWStack, SWStack és FrameSize értékek (amik szintén a SRAM-ot foglalják), elfoglalták a chipet. ezek értékét felezd/harmadold le. Hogy melyik mire jó: HWStack, SWStack és FrameSize Az oldal alsó harmada...
Sziasztok Bascomban milyen beállításokat kell elvégezni, hogy az AVR doperral lehessen róla programozni?
Bascom verziótól függően és a Dopertől függőn:
- STK500 natív driver - Stk500 Extended (AVRStudio feltelepítve legyen hozzá) - External programmer (AVRDuDe meghívva, batch állományban leprogramozva)
Sziasztok!
Vettem egy házi készítésű AVR programozót USB-s STK 500 van benne egy DIP kapcsoló egyik állásba vcom portnak ismeri fel másik állásba USB HID-nak (AVR Dopler) de egyik módban sem ismeri el a Bascom programozónak a fent leírtakat már végig zongoráztam de semmi... Vagy csak túl fáradt voltam nem tudom mert utálok átlépni az AVR stúdióba hogy be égessem a programot és ez egy robot fejlesztésnél mikor percenként többször újra égetjük elég kellemetlen. Szerintetek meg lehet oldani hogy valahogy menjen az égetőm? A választ előre is köszönöm Ui:.A legújabb Bascomot használok ami demoként le lehet tölteni a gyártó weblapjáról verziót most nem tudok mondani az iPhoneomról írok
Sziasztok találtam a neten egy jó kis frekvencia mérő kapcsolást forráskóddal egy a bajom vele hogy LCD-re van írva a program nem lehetne átírni a programot 7 szegmenses kijelzőre? Nem azt kérném hogy valaki írja át csak azt hogy segítsetek hogyan írjam át a programot.
Itt a forráskód:
Nagyon meg köszöném a segítséget Üdv egy lelkes kezdő
Át lehet írni természetesen, de mivel nem egy bonyolult program, simán meg is írhatod, annyiból.
A freki mérés alapelve: 2 timert használsz. Elindítod egyszerre mindkettőt. Az egyikkel számoltatod a beesett jelet ( a timert counternek konfigolod. ) a másikkal meg méred az időt. Amikor a második túlcsordul, vagyis leketyeg, és megszakítást okoz, leállítod és kiolvasod az első timer értékét. Mivel tudod így már hogy mennyi időt mértél, és hogy mennyi volt az alatt az impulzus, simán megvan a freki is. A 7szegmenses kijelző meghajtása pedig multiplexelve történik. Amúgy szerintem jobban jársz az LCD-vel, ha mérőműszert fejlesztesz. Nem annyira drága, és késöbb sokkal több funkciót tudsz adni a masinának, lévén hogy majdnem bármit ki tudsz íratni. Kiindulásnak amúgy ez a program nem rossz. Peti
Köszi szépen. Hát LCD-t azért nem akarok használni még mert olyanom még nincs nem volt rá szükség meg multiplexbe kötött 7 szegmensesem van, a frekimérő meg arra kellene hogy induktivitást mérjek. Mert a szkóppal nagyon időigényes és fáradságos ez a művelet(na meg ezzel a régi német szkóppal könyen el lehet nézni). Kész freki mérővel meg könnyebb lenne. Akkor még lenne olyan kérdésem hogy a kapott értéket hogy írjam ki a 7szegmensesre mert igazából nekem ez nem tiszta?
Kis alapötlet:
http://www.mcselec.com/index.php?option=com_content&task=view&id=18...mid=57 http://www.mcselec.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13...mid=57 Igaz 8051-re, de az alapok benne vannak... DE: A 7szegmenses kijelző multiplexelt alapon - és timert elhasználva megy. Így a méréi pontosságodat rontod el! LCDkezelés sokkal egyszerűbb, és sokkal többet is tud. 2x16-os háttér nélküli LCD: ~1200 Ft. És azonnal kész! 7szegmenses kijelző: 32 számjegy >1200 Ft és még a meghajtás sincs kész... Spec LCD-vezérlő IC: Max1921 (?). Ez 8 számjegyet tud (I2C vagy SPI). Ha ráér 7végéig, most készül cikkem a TavIR oldalán 7-szegmens kezelésből... Bővebben: Link
Sziasztok! Hogyan lehet BASCOM alatt a logikai szorzást megvalósítani (egy regisztert ANDelni egy másik regiszterrel vagy konstansal)?
Sziasztok nem tudjátok véletlenül hogy bascom alól hogyan tudnák egy közel 40 kHz-es négyszögrezgést létrehozni ?
A választ előre is köszönöm
Örök hála most már minden világos köszönöm.
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az USB ASP Loader bootloader használatával kapcsolatban? Mert szenvedek vele egy ideje a gép felismeri a Bascom is nagy nehezen de a chipre nem tudok programot feltölteni. Egy Atmega 88-ast használok 12MHz-en járatva. A LibUSB is fent van. Mit csinálhatok rosszul? A választ előre is köszönöm...
Sikerült életet vernem a bootloaderbe az Arduino keretrendszerrel úgy olvastam innentőlgyerek játék rávenni a Bascomot hogy Arduinónak kezelje...
Köszi pont ezzel sikerült végre. Az általad írt batch file-ba kellett átírni ezt azt és az avrdude-nak egyből tetszett.
Sziasztok. Atmega8-nak szeretném életre kelteni mind a 3 hardweres pwm-t. Ebből kettő sikerül de a harmadiknál bármilyen értéket adok meg nem változik a fényerő. Mi lehet a hiba?
itt a programom:
Üdv!
Vásároltam még régebben egy STK500 kompatibilis USB-s programozóeszközt a HE Store-ban, ami nekem sem AVR Studio 5-el, sem Bascom 2.0.7.1 Demo-val nem akar működni. Mindkét program azt mondja, hogy nem tud csatlakozni az eszközhöz, a Bascom még annyi plussz infót ad, hogy nem tudja megnyitni a portot. 32-bites Windows XP-t használok (SP3-at). Az XP-s drivert telepítettem fel hozzá, és fel is ismeri az eszközt mint kommunikációs portot. Annyit módosítottam, hogy alapból COM17-re tette be a sok Bluetooth port miatt, de a Bascom csak 16-ot engedett kiválasztani, így én az eszköz kezelőben átállítottam a port címét COM2-re. A Bascom-ban native drivert állítottam COM2-vel, többféle Clock beállítást kipróbáltam. Az AVR Studio-ban pedig az interface-khez hozzáadtam az STK500-at, és beállítottam neki a COM2-t.. Érdekesség hogy kihúzott eszközzel is kipróbáltam, de ugyanaz volt a reakció, mint amikor be volt dugva.. Kicsit tanácstalan vagyok. Ja és az, hogy régebben vettem az nem azt jelenti, hogy korábban működött, csak egyszerűen nem volt időm ezzel foglalkozni. Régebben egy LPT-s programozót használtam, amit én forrasztottam.. az működött, de nincsen párhuzamos port a laptopomon... Minden ötletet szívesen veszek.. Üdv, Csaba
1: AVR-Doper, vagy valódi STK500?
2: COM&LPT alatt látsz COM portot, amn csatlakozni lehet? 3: COM aznosítója 1...8 közé kell, hogy essen.
AVRStudio5: Hiba volt. Az STK500 a megtűrt programozó a támogatott helyett. Az AVRStudio 4.18 volt az utolsó ami normálisan támogatta....
Az AVRStudio alá pl. az MKII való. Az a támogatott.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |