Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Rajz nélkül hogy pontosítsak haver?
v an egy nagy halogén lámpám és ahhoz kéne egy olyan ami 1s onkén le fel kapcsolgatná. meglehet oldani?
Szia!
Kapcsolgass egy szilárdtest relét egy 555-el megépített astabil kapcsolással. Talán ez a legegyszerűbb.
köszi ezt talán meg is lesz a hétvégén.
de még egy nagyon hülye kérdés G9 es foglalatból hogy kell kiszedni a halogén izzót?tudom hogy van valami trükkje, csak nem akarok nagyon kísérletezni mert alig férek hozzá. egy ilyenből kéne kiszedni Bővebben: Link
nem kell elfordítani vagy valami?
mert kb két ujjal lehet hozzáférni
Azért jó lenne, ha nem forgatnád! Bővebben: Link
Nekem az a kérdésem, hogy ebbe a poloskába milyen antenna kell? Bővebben: Link Nekem volt 2 nagy, de nem találom itthon.
Egy 20-30 centis hajlékony vezeték jó lesz antennának.
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy egyfázisú 230V-os hálózaton. Van egy készülék, aminek bekapcsolási tranziensei kb. 0,5-1A-es áramlökést hoznak létre. (Kb. 50VA-es eszközről beszélünk, amiben hagyományos hiperszil magos trafó van.) Ezt a készüléket egy 2 ÁK-ös kapcsoló kapcsolja le ill. fel a hálózatra. Na mármost tudom, hogy a kikapcsolás pillanatában egy pici szikra keletkezik a kapcsoló belsejében. És ennek a hatását elég jól ki lehet iktatni ha a kapcsolóval párhuzamosan kötök 2 db nagyon pici értékű kondit. (De mekkora is legyen ez az érték?) Ill. a földhöz képest mikor kell ilyen kondit alkalmazni? (Mert ha jól emlékszem, akkor láttam már valahol ilyet is.)
Attól is függ, mekkora távolságot akarsz áthidalni. A készülék 90 Mhz-en működik, ez 3,3 m hullámhossznak felel meg (c/lambda). A szokásos antennák lambda felesek vagy lambda negyedesek szoktak lenni, tehát 3,3/2=1,66 (m), vagy 3,3/4=0,83 (m), kisebb távolságra lambda nyolcados is megfelel, az 333cm/8=41.6 cm, még kisebb távolságra 20, 10, vagy 5 cm hosszú huzaldarab is jó.
Okés, köszike ! Tehát akkor egy kis zsebrádióval bírom fogni?!
A T8 és T14 közös áramát kellene beállítani.
Hello.Milyen hasznos dolgot lehet csinálni 555-ös IC-ből?
Szert tettem sok darabra és falamit csinálnék belőle.Villogóm már van. Esetleg valami tápegységhez fel lehet használni?
Ha van a zsebrádión 90 Mhz, akkor igen (de ez roppant valószínűtlen).
Habár dehogynem, a 88-108 Mhz-ben benne van.
Szia!
Kapcsolóüzemű tápegységben felhasználhatod.
Találtam még jobbat.Működik?A trafót dolnolom úgy kell megtekereni hogy a primeren 12V van és a szekunderen annyi legyen amennyit kívánunk..
Milyen trafó kell hozzá?EI ferrit mag vagy valami 50Hz-es hálózati. A bementő 12V ból van nekem 4x18A/12V.
Küldjél nekem Amúgy szirénától kezdve elég sokmindent tudsz vele csinálni.
Eredet: Bővebben: Link. 50Hz-es trafó jó hozzá.
Tudom sok mindenre jó.Találtam egy oldalot ott van vagy 40 555-ös kapcsolás.Ott találtam az DCAC konvertert.
Az király.És az 50Hz-s trafó olyan teljesítményű legyen mint amekkorát ki akarok venni AC-be?
a TIP tranyó helyett mi jó ami közsmert?BD széria vagy milyen.
ÉS azon tranyók lényege hogy tudjon 10-15A-t és 12V felett bírjon.A trafó mekkora taljesítményű legyen?
Egy 50W körüli EI trafó.NEkem egy 100W-os erősítőbe kellene.A mellékelt rajzon mutatom az elképzelést.
A 12VDC az 18A.
Sziasztok!
Ezt lehet hülye kérdés lesz de azért megkérdem.Általában az erősítők többségébe elég 0,25W ellenállás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |