Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Miért? Humoros volt? Bővebben: Link
Igen, mivel ezekkel ellentétben nem tartalmazott illesztő fokozatot, sem a bemeneten sem a kimeneten. És nem hiszem hogy ha így betennéd a jelútba akkor azt a freki és impedanciafüggő hangzást keresné bárki is.
Ha kifejted, akkor megérti az ember, hogy mi a gond vele. Köszönjük! De egyébként önállóan, illesztőfokozatok nélkül is működőképes ez a hangszínszabályzó. Bővebben: Link
Üdv!
Tudnátok nekem ajánlani egy 4ohmon 50W körüli tranzisztoros erősítőt?
Kérdés lenne Hozzátok!
Szeretném megépíteni a csatolt képen levő erősítőt. Nincs olyan trafóm amin lenne GRND kivezetés. A 2-es csatolt képen levő kapcsolással megtudom oldani?
Sziasztok. Van egy TDA7406T IC-m és az lenne a kérdésem eszt hogy kellene használnom vagy is bekötnöm hogy tudjam használni? Válaszokat előre is köszönöm.
Az nem is erősítő...
Az adatlapja szerint autórádió szignál processzor.
Meg, de elég rossz módszer ez az egyutas egyenírányítás.
Javaslom az alábbi kétutas módot helyette.
Az nem számít!
Ja, bocsi ezt nem tudtam
őőő Hát Valami olyasmi ,de aszt hogy lehet hasznossá tenni?
Nem aszt ...hanem azt ! köb..
Kizárólag úgy lehet hasznossá tenni, ha a rendeltetésének megfelelően használod, a gyári kapcsolásban.
Ez egy autórádió specifikus IC, egy céláramkör ami másra nem jó, csak arra amire tervezték.
szevasztok !
olyan problémám lenne hogy van egy régebbi technics erősítőm és valamiért nem szól ...... de mikor a az A-B hang kimenetet kapcsolgatom akkor a hangfal pukkan egy kicsit ... ezt mi okozhatja ?? vagy mi baja lehet ??? van benne egy relé ami valószínű hogy nem működik az sokat számíthat ???
Mi a tipusa? Már csak azért hogy beletudjunk nézni a kapcsolási rajzba
A relé, az szinte biztos hogy a kimenet DC védelmét látja el. Ha az rossz, akkor nem megy ki jel a hangsugárzók felé.
Szia! TDA2050-es kapcsoláshoz jó lenne egy átlalad javasolt kapcsolás a tápnál?
Tisztelt Guruk!
Lenne egy wharfedale 210 mélyládám és egy onkyo 607 -es erősítőm az lenne a gondom , hogy ha halkan hallgatom akkor a mély láda nem kapcsol be. De ha hangosra állítom akkor bekapcsol és ha vissza halkítom akkor megy egy ideig majd megint ki kapcsol. MIlyen értéket kellene állítanom hogy alacsony hangerőn is bekapcsolva maradjon illetve bekapcsoljon? Köszönettel.
Sziasztok újra. Autós magnónak a kazetta részét meglehet csinálni valahogy egy aux -hoz hasonlító bemenetre ? Levágtam a szalagnak az olvasóját vagy vevője vagy mi az és hát aszt a bementetett szeretném auxra alakítani.
Szia!
Nem aszt, hanem azt Magnófejnek hívják azt a vevőt. Sajnos annyira nagy az érzékenységa a magnó erősítőjének, hogy nehéz illeszteni hozzá jelforrást. Inkább a hangerőszabályzástól kellene elindulni.
Az a legnagyobb baj hogy ez egy nagyon jó magnó Mercedes Benz -be való 24V -os Blaupunk-t és hát megszeretném oldani a vezérlést ebből mármint hangerő hangszín ,de a rádió részét is megakarom hagyni Másik meg hogy nincs hozzá kapcsolási rajzom
Hagyd úgy ahogy van. Ne ess neki mert nem fogod tudni megcsinálni. Összetett. Ne agy isten ha digit hangerőszabályzóval szerelt proci van benne, tudás, és rajz nélkül, pákával, az SMD alkatelemek között plütyengetni nem ajánlatos. :no:
Minden kettős táplálású áramkörhöz használható.
csak azért gondoltam mert a lábak elég nagyok hogy hozzá forrasztani vagy ilyesmi , de amúgy meg nem ér sok mindent. Valahogy pedig csak meg kellene TDA 2052 IC -vannak benne
Sziasztok!
Ezt ma építettem. TDA 7293 várnám a véleményeket, tapasztalatokat. Előre is köszönöm! http://320volt.com/tda7293-stereo-100w-anfi/
Találtam egy kapcsolási rajzot.Számomra hihetetlennek tűnik,hogy ez 300w-ot tudna 8 ohm-on,40V tápfesszel.
Már feltették ezt a rajzot, és kérdést itt többször is, és meg is vitatták, hogy nem. Ennyi.
Helló! A quad 405 nem húzza el a lebegő pontot pozitív irányba?
Az aszimmetrikus terhelés miatt gondolod?
Az aszimmetrikus áramköri részre gondolok, amelyik a műveleti erősítőt követi. Ennek áramát a negatív táp zenerének ellenállása tudja csak kiegyenlíteni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |