Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   141 / 579
(#) Gafly válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Én biztos vagyok benne hogy törött/hiányik pár foga...
(#) oregtamas0202 válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Üdv ! Ez bíz foghiányos . Ha jól látom akkor ez egy hajlékony fogaskerék. Túrok , szerintem van.
Viszont az ellendarabja ha jól emlékszem a lendtömegen van. Az nem hiányos?
Öreg T
(#) oregtamas0202 válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Üdv ! Éppa feladás határán , mikor ráakadtam 1db ra.
Öreg T
(#) MaTe193 hozzászólása Feb 11, 2011 /

Üdvözletem!
Gonoltam ide is felrakom,hiszen nem mai darab már.Szóval végre elszántam magam és befektettem egy szkópba.Kis orosz 5MHz-es,OML 2M.Kipróbáltam,fantasztikusan működik! Szamóca fórumtársunktól vettem,ezúton is köszönet érte! Képek:Bővebben: Link
Máté.
(#) Tomi94 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Üdv!
Igen, valamilyen hajlékony műanyagból készülhetett, a párja a lendkeréken van, és az még tökéletesen egyben van. Ez adja át az erőt a lendkerék és a felcsévélő orsó között. Szóval egyezik minden. Vevő lennék arra az egy darabra, amit találtál, mennyi lenne az ára? (De ezt már inkább privátban beszéljük meg)
(#) remington válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Gerjesztő tekercs megmérve, tápfeszt is sikerült rajta mérni. Az az érzésem lett hogy, nem ártana megkeresnem a visszacsatoló körből a forgó potméter helyét is(amiről raktam fel képet) + találtam a hullámváltónál két vezetéket, ezek a szabadba garázdálkodnak.... Nekik is ki kéne keresni a helyüket + a potmétert hogy hol lehetett, ahogy nézegettem ezt már alakítgatták át így az eredeti kapcsolással nem biztos hogy minden egyezik.
(#) remington válasza remington hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Érdembeli változás történt: ahogy tekergettem a hangolást rajta halk "sistergést lehetett már hallani" igaz adót még nem fogtam vele meg nagyon halk volt a sistergés is.. várom az ötleteket.
(#) Janó bácsi válasza remington hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Összefoglalom, hogy én mire gondolok, de ez csak tipp, találgatás. Szóval: az oldalán levő forgót, gondolom a visszacsatoló körbe kötötték be, az eredeti helyett, és a régi forgóé a két lekötött vezeték. Valószínü az eredeti hibás, bár én el nem tudom képzelni, mi baja lehet egy bakelit szigetelésű forgónak? Ha van sistergés, az már biztató jel. A gép jóminőségű antennát igényel, ezért kell hozzá egy 15-20m-nyi antennadrót, lehetőleg udvarba, erkélyre, padlásra kifeszítve, enélkül kár próbállkozni állomás vételével. A pot métert egyenlőre felejsd el mivel az csak az antenna jelet zárja rövidre, olyan erős állomást meg ma magyarországon nem találsz, hogy arra szükség legyen, legfeljebb Solton a Kossuth adó alatt. Ezért akár ki is kötheted a javítás idejére. Ezután, ha nem indul be akkor már csak az alkatrészek egyenkénti felülvizsgálata, cseréje, csőcsere, stb segíthet. Jó lenne egy szignálgenerátor, azzal könnyebb lenne a hibakeresés. Ennél többet én már nem tudok segíteni, legfeljebb ha elküldöd, és megcsinálom. De ezt privibe. Üdv.
(#) moltam hozzászólása Feb 14, 2011 /

Helosztok.
El akarnak nekem adni egy Orion 332 est. Az egyencső és foglalata helyén lyuk, doboza kopott, skálaüveg feliratok jobboldalt leváltak, skálahúrok nincsenek. Hátlap, alj nincs. 3000 Ft lenne. Szerintetek megéri megvennem? Szerintem nagyon nem, de sajnálom otthagyni. Ha megvenném, lehet bele skálaüveget venni valahol? Hátlap pótlását meg lehet oldani?
(#) bmajor válasza moltam hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Alkudd le 2000 körülre, de akár még 3000 ért is jó... A VT rádiók olcsóbbak szoktak lenni... (Vettem régebben egy velencét 1000 ft-ért, törött skálaüveggel meg leégett hálótrafóval) Nem mindíg lehet jó ajánlatot találni, és szerintem hamarosan kifogy az emberek elfekvőben lévő csöves rádió készlete!
Akkor lesznek aztán árak!

Skálaüveget szerintem szitázással lehet a legkönnyebben csinálni, szerintem vannak cégek akik vállalják, nem tudom mennyiért...
(#) Janó bácsi válasza moltam hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Ha végignézed a Vatera kinálatát az antik régiségek, meg a nosztalgia készülékek között, találsz 5-7000 ft körül hiánytalan működöképes szép állapotban levő Orion 332-est, ennyiből pedig az általad leírt készülék felújítása akkor sem jön ki, ha ingyen átveszed.
(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

(#) moltam válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Akkor nem fogom megvenni...
(#) Janó bácsi válasza gkari hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Nem tudom hogyan kell belinkelni, de én találtam ennél szebb-jobb állapotut is 5000-ért. Gondolkozom is rajta, hogy licitálok rá.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

A nosztalgia készülékek között van 1441499304 termékkódon.
(#) Janó bácsi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Kösz szépen az infót, sajnos a számítógéphez elég béna vagyok, de legközelebb ki fogom próbállni. Üdv:
(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Ez tényleg szép,már megy is rá a licit(szerintem itteni fórumtárs is licitált), lehet, hogy én is beszállok.
(#) habilami válasza gkari hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Hello! Ha nem sikerül megvenned az Orion 332-es rádiót, lehet hogy tudok neked szerezni kb. 5-ért jó állapotút! Ez nem 100%, de ha jól emlékszem van még ott ilyen ahol én is vettem magmnak. (Székesfehérváron lehetne átvenni a készüléket.) Ha kell, akkor szólj és megkérdezem az illetőt, akinek van még sok eladó rádiója az 50-es évekből.
(#) Janó bácsi válasza habilami hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Üdv: engem is érdekelnének rádiók, jó lenne egy lista hogy milyen van, árakkal, meg egy telefonszám, vagy e-mail cim. Előre is kösz.
(#) gkari válasza habilami hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Köszönöm, még meggondolom.
(#) habilami válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Utánajárok, hogy milyen típusúak vannak és írok egy listát a készülékekről!
(#) habilami válasza habilami hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Megkérdeztem, hogy vannak-e még rádiói és az alábbiakat mondta:

Orion:
-449 vagy 779 (valamelyik a kettő közül)
-444
-844
-330
-216A
-313 (fémdobozos)
-420A
-AR201
-441
-332
-443 (vagy valamelyik hasonló a rácsosok közül)
-418A roncs
-239A
Terta:
-T331
-T325
VT:
-545

Az árak a készülékek állapotától függőek, 6 és 10ezer forint között mozognak, ha többet vesz valaki engedmény is elképzelhető. Én eddig 5 készüléket vásároltam tőle, mindhárom jó állapotban volt. Hozzászólást vagy e-mailt is írhat, akit érdekel.
(#) oregtamas0202 hozzászólása Feb 17, 2011 /

Üdvözlöm e Fórum látogatóit.
Figyelve a felújított készülékeket , ezek főleg rádiók .
A TV aránytalanúl kevés.
Még annál is kevesebb a 80-as évek készülékei.
Pedig azok is meghatározói voltak a két hazai gyárunknak , "Orion és Videoton" , viszont koruknál fogva lassan azok is belépnek a sorba.
Miután megszünt a két márka gyártása ,tömegesen dobták ki , legtöbbször olcsó szedet-vedett , rövid életű , igaz olcsóbb és szolgáltatásban többet nyújtó készülékekre.
Félek ezekből sokkal kevesebb fog megmaradni az utókor részére , mint a rádiókból.
Lehet hogy csak én vagyok borulátó , de gondolom más is elmondja a véleményét.
Mindez úgy jutott az eszembe , hogy a napokba ismét rendrakás volt , aminek szörnyű kupi lett a vége.
Viszont olyan kincsekre bukkantam ami még számomra is meglepetés volt.
Tisztelettel: Öreg T
(#) BarnaPili válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Maximálisan igazad van.Sajnos a TV-k kevesebb embert hoznak lázba,nagyobb helyet foglalnak,talán bonyolultabbak is.Nekem van egy pár Duna ,Carmen,Kékes.Egy kettő működik is közülük,csak időm nincs felújítani.Továbbá van egy igazi amerikai piacra gyártott SONY,olyasmi mint Al Bundy TV-je.Csak az 60Hz-es,meg NTSC-s.De működik.
István
Pl...
(#) oregtamas0202 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Üdv !
A helyigény jogos, talán a bonyolultság is.
A legtöbb restaurátor az szakember , mégmeg nem is akármilyen !
Ezért nem értem !
Szerintem nagy veszteség.
Színvonalas , megbízható , jó készűlékek voltak a maguk idején.
Hasonló TV-k voltak forgalomban , gondolom cserekereskedelem miatt,
pl: Horizont - Delta - Stár = Topáz
Fortuna-Viktoria-Orilux = Staszfurt
Oron 70 = Estemat
Super Stár = Junost
Minividi = Siljalis
STB.
Szerintem nem voltak versenyképesek.
Öreg T
(#) ticseboy hozzászólása Feb 17, 2011 /

Végre megérkezett a szitanyomott skálaüvegem a 331-hez. Lerozsdátlanitom azt a rugót, amit egyik fórumtársunk olyan remekül kiszúrt, keresek egy normális hálókábelt, aztán beizzitom a rádigót.

P2150012.JPG

(#) zolika60 válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Várjuk a képeket.A rugóért meg bocsánat.
(#) ticseboy válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Nincs bocsánat MAGAMNAK, hogy ugyhagytam a fotózás előtt.
(#) kisgeri válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Üdvözletem! Nekem egyaránt kedvenceim a rádiók és a TV-k is, leginkább a régebbi gyártásúak. Hogy sok, vagy kevés, azt mindenkire rábízom, de kb. 25-25 db-om van mindkettőből. A televízióknak sajnos tényleg óriási helyigénye van, főleg, hogy míg rádiókból azért egyet-egyet egymásra lehet helyezni, a TV-knek elég nagy a súlya, azokat nem rakom egymásra, mert előbb utóbb deformálódik a káva. TV-kből a 80-as évekig érdekelne egyébként sok, de pont a helyigény miatt nem szerzek be újabbakat. Van a láthatáron 1-2 különlegesség, inkább azok kerülnek most sorra. Nagy álmom egy Munkácsy Color is, elképzelhető, hogy az is összejön hamarosan. Restaurálni sajnos elég kevés időm van mostanában, de nem fognak elfutni a készülékek. Valamikor ígértem képeket a szovjet Temp 3 belsejéről is, most pont stílszerű is felraknom akkor. Az első garnitúra kép itt található. Az újabbak pedig a mellékletben. A képcső még az AT501-ben levőnél is hosszabb, elég érdekes, hogy maga a ballon is több részből van összeforrasztva. És azért van alkatrészanyag benne rendesen.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 18, 2011 /

Sziasztok! A régi tv-kel kapcsolatban.. Még a HD-t is tudják..
Következő: »»   141 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem