Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szükségem lenne egy Technics SA-212 modelljelzésű erősítőnek a végfokjáról kapcsolási rajz.. Akinek esetleg megvan ha belinkelné sokat segítene.. Köszönöm..
Szia mindenkinek!
Van egy Technics SE-404 erősitőm ami F-61 hibakódot ír ki.Segítséget kérek,szervizt keresek! Köszi.
A Videopart kft a hivatalos panasonic/technics szerviz bár ahogy ránéztem erre a tipusra a neten, nem éppen új darab, szóval ha nincsen tele mindenféle speciális ic-vel, vagy ha van is benne egy kevés, lehet hogy egy "sima" hi-fi szervizes is elboldogul vele, lehet számodra kedvezőbb áron, mint a hivatalos szerviz...
Köszi,valóban nem mai csirke kb.94-95-ben vettem.Majd próbálkozok valahol.
Sziasztok.Tudnátok-e nekem segíteni abban hogy van egy Technics SU-Z55 ös erősítőm. Most került bele vadi új STK2038-as IC amivel első bekapcsolásnál felbúgott, majd azóta néma csend és nem ad hangot viszont a kijelzőn az egyik oldala (a jobb) teljes teljesítményen van míg a bal oldala fekszik (0) . Valaki esetleg tudna nekem segíteni mi lehet a probléma? Bármilyen ötletet szívesen fogadok. Előre is köszönöm!
Az íc-é beépítése előtt mértél feszültséget a tápon , ott kb +-50 Volt nak kéne lenni , ha minden rendben van . Netán ha nem mértél és az egyik oldala nincs rendben akkor ez így természetes ami jelenséget most tapasztaltál .
Viszont ha rendben van a táp akkor a beépített uj-nak mondott íc-éd sajnos nem jó !
Szóval akkor azt mondod hogy az IC kuka :S ahhoz sajna eléggé drága volt, de azért köszönöm a gyors segítséget.
Sziasztok!
Egy Technics SU-V303 felújításába kezdtem bele és elég hamar nagy problémába ütköztem, mivel a ki és bemenet kapcsolók mozgatása bowdenekkel történik amelyek 2 kapcsolón is elszakadtak. Ilyen bowdeneket keresek, láttam ilyet hasonló évjáratú Denon, Grundig erősítőkben.
Máskor köss a tápágakba sorosan egy-egy 10ohm/5W-os ellenállást és akkor nem lesz olyan drága a javítás.
Kétkomponensű ragasztó és óvatos kezelés.
Nem ragasztható. Egy vékony acéllemez fut a sínben aminek a vége perforált és azt húzza egy fogaskerék és a perforációnál elpattant.
Sziasztok !
Egy SU-V505 erőlködővel birkózom mostanában, akinek van javítási tapasztalata ezzel a szörnyeteggel az kérem hogy dobjon pár infót. A hiba a következő: bekapcs után ha terhelés van bármelyik kimeneten az ICQ led monitor 'auto' felirat visszaugrik 'preheat' ,majd vissza, és oda, és vissza....a relé is ki-be-ki-be... DE! 20-30 percig terhelés nélkül bekapcsolva majd terhelést neki - és minden tökéletesen működik!! ? Átforrasztottam már az összes teljesítmény félvezetőt és a hozzá tartozó ellenállásokat...amúgy igazán szép hangja van, gyakorlatilag hibátlan A-class. Valaki?
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy végfok IC-t keresek mégpedig ilyet: Technics SU-V4X SVI 2004 Power Amplifier hibrid végfok IC Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv.
Keresd meg kapcsolási rajzát/szervizkönyvét a neten, és abban van elvileg tipusszám, pl HQVIDEO-ban kaphatsz, de ahogy néztem a saját erősítőmhöz, hogy a Sini-ben kb féláron adták a HQ-hoz képest...
Köszönöm a segítséget, írtam mindkét boltnak, remélem tudnak segíteni majd.
Üdv.
Hy mindenkinek!
Olyan gondom van, hogy nem kapni végfok ic-t erősítőmhöz és, nem e tudna valaki esetleg építeni, nekem elfogadható áron egy ilyen ic-t nekem? Technics su-v4x svi 2004 power amplifier hibrid végfok ic-ről volna szó. Remélem tud rajtam valaki segíteni. Üdv.
Azért esetleg én a helyedben megpróbálnám inkább megkeresni a szervizkönyvét a készüléknek, és megnézni magának a végfok ic-nek a pontos tipusát, és azután már magadnak is rá tudnál keresni az említett cégek honlapján, ha esetleg nem tudták kitalálni pontosan melyik tipus való a tiedbe, lehet könnyebb volt azt mondaniuk, hogy nincs...
Valamint még eszembe jutott, hogy a Videopart Kft a hivatalos Panasonic/Technics szerviz, esetleg náluk is érdeklődhetsz!
Nem jártam náluk se szerencsével, azt mondta hogy ez már 30 éves erősítő, és nincs hozzá már alkatrész.
És ők is maximum 10 évig tudnak alkatrészt biztosítani
Egyet találtam, hogy ez mennyire megbízható azt nem tudom: Bővebben: Link
Ebay jobb lenne de ott nem találtam, de ha keresel lehet található még valahol, letöltöttem a szervizkönyvét tényleg SVI2004A végfok van benne... Vagy marad az, hogy valaki tud neked építeni valami kompatibiliset bele...
Szia!
A végfok újjáépítéséről egy értekezéssorozat: Bővebben: Link
Sziasztok!
Köszi az infót, én is minden nap keresgélek és találtam egy olyat hogy SVI2004A = STK4050V Valaki aki ért hozzá megtudná nézni hogy vajon tényleg tudja e helyettesíteni? Mert én nem értek ezekhez a dolgokhoz igazán, csak szerelők lepasszoltak, így magam próbálok lelket lehelni szegény erősítőmbe. Üdv.
Vagy a másik amire még írják hogy talán az a STK2058IV
Ezeket találtam.
stk 8050 is lehet jó az utóbbi kettő szintén 16 érintkezős
Bár én csak így keresgélek mi illik talán bele nem értek ezekhez remélem tudtok benne segíteni Üdv.
Sziasztok Van egy hitachi SR-6010 erősítőm bekapcsol rendesem de hang mégse jön ki belőle a végfok tranzisztorokat átnéztem találtam kettő rosszat aszt kicseréltem újakra még sincs semmi hol keressem tovább a hibát aki tud segítsen
Lehet nem a jó témában vagy ez itt Technics, általános erősítőjavítós topic lehet van másik amit többen énznek esetleg...
Szép jó estét!
Egyik ismerősöm Technics SU Z35- erősítőjével akadnak problémáim. Hiányzik belőle a STK 2028as ic, gondoltam veszek bele egyet, de előtte beleméregetek hogy jó e. Nos az IC bemenetein tápfeszültség van és nem tudom hogyan kerül oda. A hang eljut az IC jobb és bal bemenetéből a AN7062es feszültségerősítő 2-es és 11-es lábához és onnan nem jut tovább. Lenne esetleg valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma?
Sziasztok!
Van egy Technics SA-GX 180 típusú erősítős tunerem. Mostanában nagyon furán viselkedik. Olyan 3-4 halk zenehallgatásnál egyszerűen fogja magát és lekapcsol, ezt még úgy gondolom, hogy oké, mert biztos van benne vmi hővédelem. Amikor másnap reggel, tiszta hidegen, bekapcsolom, vár egy kicsit, majd vgig fut olyan szöveg a kijelzőjén, hogy OVERLOAD. Ez a bibi ami engem nagyon aggaszt, mert ez egy fajin cucc. Jah és aztán mikor végigmegy a szöveg, akkor megböktem egy picit és bekapcsolt és vmi olyan villogott rajta, hogy TAPE MONITOR. Légyszi ha tudtok segítsetek! u.i. mior kikapcsol a cucc, a hálótrafó, olyan 50-60 °C-os. |
Bejelentkezés
Hirdetés |